Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Problemen met je Surface-cover oplossen

Als je Surface-cover niet wordt gedetecteerd terwijl je deze aansluit, als deze niet meer werkt, of als de toetsen of touchpad niet consistent werken, kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen.

Opmerkingen
  • Als je Surface-cover gescheurd is of anderszins aan reparatie of vervanging toe is, ga je naar Problemen met mijn Surface oplossen.
  • Als je Surface Power Cover niet wordt opgeladen of als Power Cover de Surface niet oplaadt, raadpleeg je Problemen met Power Cover oplossen.
  • Als je typecover achtergrondverlichting heeft, kun je deze regelen helderheidstoetsen voor achtergrondverlichting in de bovenste rij met toetsen op je cover. Druk op de toets Achtergrondverlichting verminderen om de achtergrondverlichting te verminderen of de toets Achtergrondverlichting verhogen om deze te verhogen.

Oplossing 1: Connectoren controleren

Stap 1:  Koppel alle videoadapters en USB-apparaten (zoals printers, toetsenborden of muizen) los van je Surface.
Stap 2:  Verwijder de cover van je Surface.
Stap 3:  Controleer of de magnetische connectoren op je Surface en op de cover schoon en onbeschadigd zijn. Zorg dat de voeding niet in het stopcontact zit en reinig de connectoren met een zachte doek gedrenkt in een klein beetje reinigingsalcohol. Zie De Surface schoonmaken en onderhouden voor meer informatie.
Stap 4:  Bevestig de cover opnieuw en controleer of alle magnetische connectoren contact maken met de onderkant van je Surface.
Cover bevestigen op Surface
Stap 5:  Steek het netsnoer in een functionerend stopcontact en sluit de voeding aan op je Surface.
Stap 6:  Plaats je Surface op een stevige, vlakke ondergrond, zoals een tabel, klap de standaard uit en zorg dat de cover zo op je Surface bevestigd is dat je kunt typen.
Surface in typstand op standaard
Stap 7:  Probeer de touchpad te gebruiken of probeer te typen op het startscherm.

Probeer Oplossing 2 als het probleem zich blijft voordoen.

Oplossing 2: Surface- en Windows-updates installeren

Zorg ervoor dat je de nieuwste Surface- en Windows-updates hebt geïnstalleerd. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Bevestig de cover op de Surface.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Bijwerken en herstellen.
Stap 4:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 5:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details bekijken.
Stap 6:  Tik of klik om de updates te selecteren die je wilt installeren en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.
Probeer de cover weer te gebruiken. Als de cover nog steeds niet correct werkt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: De Surface-probleemoplosser uitvoeren

Probeer de Surface-probleemoplosser. De probleemoplosser kan vele problemen met de Surface Cover vinden en oplossen.

Probeer de cover weer te gebruiken. Als de cover nog steeds niet correct werkt, probeer je Oplossing 4.

Oplossing 4: De instellingen controleren

Als de toetsen op de cover niet werken, maar de touchpad wel

Controleer of filtertoetsen zijn uitgeschakeld in de toegankelijkheidsinstellingen:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Tik of klik op de pijl boven het zoekvak en tik of klik op Instellingen.
Stap 3:  Typ filtertoetsen in het zoekvak en tik of klik vervolgens op Filtertoetsen in- of uitschakelen in de zoekresultaten.
Stap 4:  Controleer of onder Filtertoetsen de optie Filtertoetsen is ingesteld op Uit.

Als de touchpad niet werkt, maar de toetsen op de cover wel

Controleer of de touchpad niet is uitgeschakeld. De manier waarop de touchpad wordt ingeschakeld en andere touchpadinstellingen worden gewijzigd, is afhankelijk van het type cover en Surface dat je hebt. Zie Gebruik en instellingen touchpad voor meer informatie.

Als je een van deze Covers hebt
En een van deze Surface-modellen
Instellingen wijzigen in
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Type Cover voor Surface Pro 3
Surface 3 Type Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Surface Pro 3
Surface 3
Pc-instellingen
Touch Cover
Type Cover (oud model)
Surface Pro
Surface RT
App Trackpadinstellingen (beschikbaar in de Windows Store)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Touchpadinstellingen zijn niet beschikbaar
Touch Cover
Type Cover (oud model)
Surface 2
Surface Pro 2
Touchpadinstellingen zijn niet beschikbaar

Oplossing 5: Afsluiten met twee knoppen (alleen Surface Pro-modellen en Surface 3)

Waarschuwing
Gebruik deze procedure niet op Surface RT of Surface 2.

Gebruik de procedure voor het afsluiten met twee knoppen om te controleren of je Surface volledig is afgesloten. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Instellingen, tik of klik op Aan/uit en tik of klik vervolgens op Afsluiten. Als je je Surface niet op de normale manier kunt afsluiten, houd je de aan/uit-knop gedurende 30 seconden ingedrukt.
Stap 2:  Nadat je Surface is uitgeschakeld, houd je tegelijk de knop Volume omhoog en de aan/uit-knop gedurende minstens 15 seconden ingedrukt en vervolgens laat je beide knoppen los. Het Surface-logo wordt mogelijk al knipperend weergegeven op het scherm, maar houd de knoppen zeker minstens 15 seconden ingedrukt.
Stap 3:  Wacht 10 seconden nadat je de knoppen hebt losgelaten.
Stap 4:  Druk op de aan/uit-knop en laat deze los om de Surface weer in te schakelen.

Als je nog steeds een probleem hebt met je Surface-cover, probeer je Oplossing 6.

Oplossing 6: Surface vernieuwen

Bij het vernieuwen van de Surface wordt Windows opnieuw geïnstalleerd en blijven al je persoonlijke bestanden, instellingen en apps bewaard die al op de Surface waren geïnstalleerd of die je vanuit de Windows Store hebt geïnstalleerd. Bureaublad-apps die je op Surface Pro hebt geïnstalleerd, worden verwijderd, maar je kunt ze opnieuw installeren nadat je je Surface hebt vernieuwd.

Opmerking
Bij het vernieuwen worden Windows en de apps die op je Surface geïnstalleerd waren bij aankoop, opnieuw geïnstalleerd. Windows-updates, app-updates en andere apps die je hebt geïnstalleerd, worden verwijderd, net als je aangepaste instellingen. Je kunt je updates en apps opnieuw installeren nadat het vernieuwen is voltooid.

Voor meer gedetailleerde informatie ga je naar:

Als je nog steeds een probleem hebt met je Surface-cover, neem je contact met ons op.