Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken

Surface bevat een ingebouwde Wi-Fi waarmee je verbinding kunt maken met een draadloos netwerk. Als je het wachtwoord van je draadloze netwerk niet weet, gebruik je de onderstaande informatie om het te zoeken.

Is van toepassing op

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Is van toepassing op

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Besturingssysteem:

Je wachtwoord vinden op je hardware

Sommige fabrikanten van draadloze routers stellen een standaardbeveiligingssleutel of -wachtwoord in, dat zich op de onderkant van de router of in de documentatie van de router bevindt. Zoek de volgende termen:

• Beveiligingssleutel
  • Draadloze sleutel
  • WPA-sleutel
  • WPA2-sleutel
  • WEP-sleutel

Je wachtwoord op een Windows-pc vinden

Als je een computer met Windows hebt die is aangesloten op je draadloze netwerk, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

je wachtwoord zoeken

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Netwerk en internet.
Stap 2:  Selecteer het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en selecteer Verbinden.
Stap 3:  Voer in het zoekvak netwerkverbindingen weergeven in en selecteer in de zoekresultaten Netwerkverbindingen weergeven.
Stap 4:  Klik in het venster Netwerkverbindingen met de rechtermuisknop op de netwerknaam of houd deze ingedrukt en selecteer Status > Eigenschappen van draadloos netwerk.
Stap 5:

Selecteer het tabblad Beveiliging en selecteer Tekens weergeven.

Het wachtwoord voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in het veld Netwerkbeveiligingssleutel.

Je wachtwoord zoeken op de configuratiewebpagina van de router

Als je over een computer beschikt die verbinding kan maken met internet, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

Stap 1:  Open een webbrowser.
Stap 2:  Voer op de zoekbalk het IP-adres van je draadloze router in (bijvoorbeeld 192.168.1.1). Zoek het standaard-IP-adres van je router in de documentatie van de router of online.
Stap 3:  Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om de configuratiewebpagina van de router te openen. De meeste routerdocumentatie bevat de standaardgebruikersnaam en het standaardwachtwoord.
Stap 4:  Zoek op de configuratiewebpagina naar de optie Draadloos of Draadloze instellingen.
Stap 5:  Zoek naar een beveiligingsinstelling of een instelling voor draadloze versleuteling. De beveiligingssleutel (ook wel netwerksleutel, wachtwoordzin of netwerkwachtwoord genoemd) moet in de buurt hiervan worden weergegeven.
Opmerking
Verschillende routerfabrikanten hebben verschillende instellingspagina's. Als je de draadloze beveiligingssleutel niet kunt vinden, neem je contact op met de fabrikant van de router.

Zonder wachtwoord verbinding maken met een draadloos netwerk

Als je router WCN (Windows Connect Now) of WPS (Wi Fi Protected Setup) ondersteunt, kun je verbinding maken met je draadloze netwerk zonder een wachtwoord in te voeren. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Netwerk en internet.
Stap 2:  Selecteer het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en selecteer Verbinden.
Stap 3:  Druk op de knop WPS (Wi Fi Protected Setup) op je router. De router stelt je Surface automatisch in voor verbinding met het netwerk en voor toepassing van de beveiligingsinstellingen van het netwerk (je wordt niet gevraagd om een draadloos-netwerkwachtwoord).

Je wachtwoord vinden op je hardware

Sommige fabrikanten van draadloze routers stellen een standaardbeveiligingssleutel of -wachtwoord in, dat zich op de onderkant van de router of in de documentatie van de router bevindt. Zoek de volgende termen:

• Beveiligingssleutel
  • Draadloze sleutel
  • WPA-sleutel
  • WPA2-sleutel
  • WEP-sleutel

Je wachtwoord op een Windows-pc vinden

Als je een computer met Windows hebt die is aangesloten op je draadloze netwerk, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

je wachtwoord zoeken

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer je Instellingen.)
Stap 2:  Selecteer het pictogram voor netwerk (pictogram Draadloos netwerk of pictogram Bekabeld netwerk) voor het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en selecteer Verbinden.
Stap 3:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Zoeken.
Stap 4:  Voer in het zoekvak netwerkverbindingen weergeven in en selecteer in de zoekresultaten Netwerkverbindingen weergeven.
Stap 5:  Klik in het venster Netwerkverbindingen met de rechtermuisknop op de netwerknaam of houd deze ingedrukt en selecteer Status > Eigenschappen van draadloos netwerk.
Stap 6:

Selecteer het tabblad Beveiliging en schakel het selectievakje Tekens weergeven in.

Het wachtwoord voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in het veld Netwerkbeveiligingssleutel.

Je wachtwoord zoeken op de configuratiewebpagina van de router

Als je over een computer beschikt die verbinding kan maken met internet, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

Stap 1:  Open een webbrowser.
Stap 2:  Voer op de zoekbalk het IP-adres van je draadloze router in (bijvoorbeeld 192.168.1.1). Zoek het standaard-IP-adres van je router in de documentatie van de router of online.
Stap 3:  Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om de configuratiewebpagina van de router te openen. De meeste routerdocumentatie bevat de standaardgebruikersnaam en het standaardwachtwoord.
Stap 4:  Zoek op de configuratiewebpagina naar de optie Draadloos of Draadloze instellingen.
Stap 5:  Zoek vervolgens een beveiligingsinstelling of een instelling voor draadloze versleuteling. De beveiligingssleutel (ook wel netwerksleutel, wachtwoordzin of netwerkwachtwoord genoemd) moet in de buurt hiervan worden weergegeven.
Opmerking
Verschillende routerfabrikanten hebben verschillende instellingspagina's. Als je de draadloze beveiligingssleutel niet kunt vinden, neem je contact op met de fabrikant van de router.

Zonder wachtwoord verbinding maken met een draadloos netwerk

Als je router WCN (Windows Connect Now) of WPS (Wi Fi Protected Setup) ondersteunt, kun je verbinding maken met je draadloze netwerk zonder een wachtwoord in te voeren. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Netwerk.
Stap 2:  Selecteer het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en selecteer Verbinden.
Stap 3:  Druk op de knop WPS (Wi Fi Protected Setup) op je router. De router stelt Surface automatisch in voor verbinding met het netwerk en voor toepassing van de beveiligingsinstellingen van het netwerk (je wordt niet gevraagd om een draadloos-netwerkwachtwoord).

Je wachtwoord vinden op je hardware

Sommige fabrikanten van draadloze routers stellen een standaardbeveiligingssleutel of -wachtwoord in dat zich op de onderkant van de router of in de documentatie van de router bevindt. Zoek de volgende termen:

• Beveiligingssleutel
  • Draadloze sleutel
  • WPA-sleutel
  • WPA2-sleutel
  • WEP-sleutel

Je wachtwoord op een Windows-pc vinden

Als je een computer met Windows hebt die is aangesloten op je draadloze netwerk, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

Windows 8.1: je wachtwoord zoeken

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk (pictogram Draadloos netwerk of pictogram Bekabeld netwerk) voor het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en tik of klik op Verbinden.
Stap 3:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Zoeken.
Stap 4:  Voer in het zoekvak netwerkverbindingen weergeven in en tik of klik in de zoekresultaten op Netwerkverbindingen weergeven.
Stap 5:  Klik in het venster Netwerkverbindingen met de rechtermuisknop op de netwerknaam of houd deze ingedrukt en tik of klik vervolgens op Status.
Stap 6:  Tik of klik op de knop Eigenschappen van draadloos netwerk.
Stap 7:  Tik of klik op het tabblad Beveiliging en tik of klik op het selectievakje Tekens weergeven.
Stap 8:  Het wachtwoord voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in het veld Netwerkbeveiligingssleutel.

Windows 8: je wachtwoord zoeken

Stap 1:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en klik op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Houd je vinger op de naam van een draadloos netwerk of klik erop met de rechtermuisknop, en kies Verbindingseigenschappen weergeven.
Stap 4:  Selecteer Tekens weergeven om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.

Windows 7: je wachtwoord zoeken

Stap 1:  Klik op het pictogram van het draadloze netwerk op de taakbalk (rechterbenedenhoek).
Stap 2:  Klik met de rechtermuisknop op de naam van het draadloze netwerk en selecteer Eigenschappen.
Stap 3:  Selecteer Tekens weergeven om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.

Je wachtwoord zoeken op de configuratiewebpagina van de router

Als je over een computer beschikt die verbinding kan maken met internet, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

Stap 1:  Open een webbrowser.
Stap 2:  Voer op de zoekbalk het IP-adres van je draadloze router in (bijvoorbeeld 192.168.1.1). Zoek het standaard-IP-adres van je router in de documentatie van de router of online.
Stap 3:  Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om de configuratiewebpagina van de router te openen. De meeste routerdocumentatie bevat de standaardgebruikersnaam en het standaardwachtwoord.
Stap 4:  Zoek op de configuratiewebpagina naar de optie Draadloos of Draadloze instellingen.
Stap 5:  Zoek vervolgens een beveiligingsinstelling of een instelling voor draadloze versleuteling. De beveiligingssleutel (ook wel netwerksleutel, wachtwoordzin of netwerkwachtwoord genoemd) moet in de buurt hiervan worden weergegeven.
Opmerking
Verschillende routerfabrikanten hebben verschillende instellingspagina's. Als je de draadloze beveiligingssleutel niet kunt vinden, neem je contact op met de fabrikant van de router.

Zonder wachtwoord verbinding maken met een draadloos netwerk

Als je router WCN (Windows Connect Now) of WPS (Wi Fi Protected Setup) ondersteunt, kun je verbinding maken met je draadloze netwerk zonder een wachtwoord in te voeren. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Tik of klik op het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en tik of klik op Verbinden.
Stap 4:  Druk op de knop WPS (Wi Fi Protected Setup) op je router. De router stelt Surface automatisch in voor verbinding met het netwerk en voor toepassing van de beveiligingsinstellingen van het netwerk (je wordt niet gevraagd om een draadloos-netwerkwachtwoord).

Je wachtwoord vinden op je hardware

Sommige fabrikanten van draadloze routers stellen een standaardbeveiligingssleutel of -wachtwoord in dat zich op de onderkant van de router of in de documentatie van de router bevindt. Zoek de volgende termen:

• Beveiligingssleutel
  • Draadloze sleutel
  • WPA-sleutel
  • WPA2-sleutel
  • WEP-sleutel

Je wachtwoord op een Windows-pc vinden

Als je een computer met Windows hebt die is aangesloten op je draadloze netwerk, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

Windows 8.1: je wachtwoord zoeken

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk (pictogram Draadloos netwerk of pictogram Bekabeld netwerk) voor het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en tik of klik op Verbinden.
Stap 3:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Zoeken.
Stap 4:  Voer in het zoekvak netwerkverbindingen weergeven in en tik of klik in de zoekresultaten op Netwerkverbindingen weergeven.
Stap 5:  Klik in het venster Netwerkverbindingen met de rechtermuisknop op de netwerknaam of houd deze ingedrukt en tik of klik vervolgens op Status.
Stap 6:  Tik of klik op de knop Eigenschappen van draadloos netwerk.
Stap 7:  Tik of klik op het tabblad Beveiliging en tik of klik op het selectievakje Tekens weergeven.
Stap 8:  Het wachtwoord voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in het veld Netwerkbeveiligingssleutel.

Windows 8: je wachtwoord zoeken

Stap 1:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en klik op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Houd je vinger op de naam van een draadloos netwerk of klik erop met de rechtermuisknop, en kies Verbindingseigenschappen weergeven.
Stap 4:  Selecteer Tekens weergeven om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.

Windows 7: je wachtwoord zoeken

Stap 1:  Klik op het pictogram van het draadloze netwerk op de taakbalk (rechterbenedenhoek).
Stap 2:  Klik met de rechtermuisknop op de naam van het draadloze netwerk en selecteer Eigenschappen.
Stap 3:  Selecteer Tekens weergeven om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.

Je wachtwoord zoeken op de configuratiewebpagina van de router

Als je over een computer beschikt die verbinding kan maken met internet, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

Stap 1:  Open een webbrowser.
Stap 2:  Voer op de zoekbalk het IP-adres van je draadloze router in (bijvoorbeeld 192.168.1.1). Zoek het standaard-IP-adres van je router in de documentatie van de router of online.
Stap 3:  Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om de configuratiewebpagina van de router te openen. De meeste routerdocumentatie bevat de standaardgebruikersnaam en het standaardwachtwoord.
Stap 4:  Zoek op de configuratiewebpagina naar de optie Draadloos of Draadloze instellingen.
Stap 5:  Zoek vervolgens een beveiligingsinstelling of een instelling voor draadloze versleuteling. De beveiligingssleutel (ook wel netwerksleutel, wachtwoordzin of netwerkwachtwoord genoemd) moet in de buurt hiervan worden weergegeven.
Opmerking
Verschillende routerfabrikanten hebben verschillende instellingspagina's. Als je de draadloze beveiligingssleutel niet kunt vinden, neem je contact op met de fabrikant van de router.

Zonder wachtwoord verbinding maken met een draadloos netwerk

Als je router WCN (Windows Connect Now) of WPS (Wi Fi Protected Setup) ondersteunt, kun je verbinding maken met je draadloze netwerk zonder een wachtwoord in te voeren. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Tik of klik op het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en tik of klik op Verbinden.
Stap 4:  Druk op de knop WPS (Wi Fi Protected Setup) op je router. De router stelt Surface automatisch in voor verbinding met het netwerk en voor toepassing van de beveiligingsinstellingen van het netwerk (je wordt niet gevraagd om een draadloos-netwerkwachtwoord).