Alles over accounts

Is van toepassing op

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Is van toepassing op

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Besturingssysteem:

Het account dat je gebruikt om je aan te melden op je Surface, slaat je instellingen, voorkeuren en meer op. Gebruik voor de beste ervaring een Microsoft-account om je aan te melden. Hierdoor heb je naadloze toegang tot je Windows Store-apps en sociale media en kun je back-ups van je bestanden en foto's maken in de cloud.


Als je de Surface met andere personen deelt, is het een goed idee om voor elke persoon een account te maken. Op die manier kan elke persoon zijn of haar eigen voorkeuren en instellingen gebruiken en krijgt deze toegang tot zijn of haar eigen bestanden en apps. Als je je eigen account hebt, worden je bestanden voor anderen verborgen tenzij je ervoor kiest ze te delen.

Als je kinderen hebt, kun je een kinderaccount instellen met extra beveiligingsmaatregelen, zodat je kinderen alleen kunnen zien wat jij wilt dat ze zien wanneer ze je Surface gebruiken.

Opmerkingen
 • Zie Ik ben mijn wachtwoord vergeten als je je wachtwoord niet meer weet.
 • Als je mobiele breedband gebruikt om verbinding te maken met het internet en je vragen hebt over facturering, gegevensabonnement of andere zaken gerelateerd aan je mobiele breedbandaccount, neem je contact op met je mobiele provider.

Eerste account op je nieuwe Surface

Als je je Surface instelt, wordt er een account voor je gemaakt op basis van de gegevens die jij opgeeft. Het eerste account is ingesteld als een administratoraccount. Op basis van deze account kun je andere accounts op je Surface maken, wijzigen of verwijderen.

Microsoft-account of lokaal account?

Als je je Surface instelt, of als je een account voor iemand anders aan het instellen bent, bepaal je of het account een Microsoft-account of een lokaal account wordt. Het is het beste als je een Microsoft-account gebruikt.

Eenvoudiger werken en gamen met een Microsoft-account

Een Microsoft-account is een e-mailadres en wachtwoord die je gebruikt om je aan te melden bij Windows. Als je in het verleden al Microsoft-services, zoals Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype of Windows Phone, hebt gebruikt, dan heb je een Microsoft-account (dit is het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden). Dit is het e-mailadres en het wachtwoord dat je gebruikt om je bij deze services aan te melden. Als je je bij je Surface aanmeldt met een Microsoft-account en een internetverbinding hebt:

 • blijven de contactgegevens van je vrienden automatisch up-to-date met je Outlook-, Facebook-, Twitter-, LinkedIn-accounts en andere accounts.
 • Je kunt je kleurenschema, browserfavorieten, apps en andere persoonlijke instellingen gesynchroniseerd houden met elke Windows10- of Windows 8.1-pc.
 • Je hebt vanaf elke pc toegang tot de documenten, foto's en andere bestanden die je maakt, omdat deze standaard worden opgeslagen op OneDrive. In Windows 10 is OneDrive een lokale map die je volgt op elke locatie waar je je aanmeldt met je Microsoft-account.
 • Je kunt apps kopen in de Windows Store. De Store gebruikt je account om de apps die je koopt, bij te houden, zodat je deze kunt downloaden, bijwerken en opnieuw installeren wanneer dat nodig is. Zie De Store verkennen voor meer informatie.
 • Als je het wachtwoord voor een Microsoft-account vergeet, kun je online je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je niet zeker weet of je een Microsoft-account hebt, of als je het e-mailadres bent vergeten dat je voor deze services hebt gebruikt, dan kun je je gewoon Registreren voor een nieuw gratis e-mailadres.

Lokale accounts en domeinaccounts

Een lokaal account is een account dat je alleen op jouw Surface hebt gemaakt. Als je een lokaal account gebruikt, moet je je aanmelden bij services zoals OneDrive, Skype, Windows Store of sociale media telkens wanneer je toegang wilt tot deze services.

Om te kunnen genieten van de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account zelfs wanneer je je aanmeldt met een lokaal account, kun je een Microsoft-account koppelen aan je lokale account.

Als voor een organisatie werkt die jou een gebruikersnaam heeft toegekend in een netwerkdomein, kun je dat account gebruiken om je aan te melden bij je Surface Pro-model. Vraag bij de IT-afdeling van je organisatie na hoe je dit moet instellen.

Je kunt een Microsoft-account koppelen aan het domeinaccount om te kunnen genieten van de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account, zelfs wanneer je je aanmeldt met een domeinaccount.

Bekijken welk type account je gebruikt

 • Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Accounts > Uw account.

Je accountgegevens verschijnen onder je naam:

 • Als je een e-mailadres ziet, gebruik je een Microsoft-account.
 • Als je Lokaal account ziet, is je account alleen aanwezig op je Surface, en niet verbonden met de cloud. Als je wilt overschakelen op een Microsoft-account, selecteer je Uw Microsoft-account koppelen en volg je de instructies op het scherm.
 • Als je een netwerkdomein (domeinnaam\gebruikersnaam) ziet, dan gebruik je een domeinaccount, zoals een account voor je werkplek. Als je je Microsoft-account wilt koppelen aan je domeinaccount, selecteer je Je Microsoft-account koppelen.

Je wachtwoord, je foto of andere accountinstellingen wijzigen

Je kunt je wachtwoord wijzigen, de afbeelding voor je account toevoegen of wijzigen en verbinding maken of de verbinding verbreken vanaf een Microsoft-account. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo, en selecteer Instellingen.
Stap 2:  Selecteer Accounts en wijzig de gewenste instellingen:
 • Selecteer Je account om een accountafbeelding toe te voegen of te maken, een verbinding te maken of te verbreken vanaf een Microsoft-account en onlinetoegang te krijgen tot andere accountinstellingen.
 • Selecteer Aanmeldopties om je wachtwoord te wijzigen, een afbeeldingswachtwoord of pincode te maken en te bepalen hoe lang Windows wacht voordat je wordt gevraagd om je aan te melden als je even weg bent geweest. Om deze wijzigingen uit te voeren heb je je accountwachtwoord nodig. Als je geen wachtwoord hebt, kun je er hier één maken.
 • Selecteer Werktoegang om toegang te krijgen tot gedeelde werk- en schoolinformatiebronnen.
 • Selecteer Familie en andere gebruikers om andere gebruikersaccounts toe te voegen of te bewerken op je Surface (alleen administratoraccount).
 • Selecteer Je instellingen synchroniseren om je Windows-instellingen te synchroniseren met andere apparaten.

Accounttypen: standaard en administrator

Aan elk account is een accounttype toegewezen waarmee wordt bepaald wat je met dat account kunt doen. Je kunt deze accounttypen aan elk Microsoft-account of lokaal account toewijzen:

 • Administratoraccount. Als je bent aangemeld met een administratoraccount, kun je andere accounts maken of verwijderen, bijbehorende accounttypen instellen en apps installeren.
  Het eerste account op je Surface is altijd een administratoraccount. Als je een nieuw administratoraccount wilt maken, moet je eerst het account maken, en dat vervolgens bewerken om er een administratoraccount van te maken.
 • Standaard. Personen die een standaardaccount gebruiken, kunnen bestanden maken en bewerken en hun instellingen personaliseren, maar ze kunnen geen andere accounts maken, wijzigen of verwijderen. Ze kunnen bepaalde apps niet installeren. Als je een nieuw account maak, is het een standaardaccount.

Bekijken welk type account je gebruikt

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo, en selecteer Instellingen.
Stap 2:  Selecteer Accounts.
Als je in het linkerdeelvenster Familie en andere gebruikers ziet, dan heb je een administratoraccount. Als dat niet het geval is, dan heb je een standaardaccount.

Hoe kan ik een account toevoegen aan mijn Surface?

Je kunt accounts toevoegen voor familieleden of andere gebruikers.

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers.
Stap 3:  Voer een van de volgende stappen uit:

 • Selecteer onder Uw familie de optie Een familielid toevoegen om een kind of ander familielid toe te voegen.
 • Als je iemand wilt toevoegen die geen familie is, selecteer je onder Andere gebruikers de optie Iemand anders aan deze pc toevoegen.
Stap 4:  Volg de instructies op het scherm om het account in te stellen.

Je kunt accountniveaus wijzigen nadat je een account hebt ingesteld. Als je wilt weten hoe dat in zijn werk gaat, ga je hieronder naar Het accounttype van een andere gebruiker wijzigen.

Hoe kan ik een kinderaccount maken

Kinderaccounts worden beheerd door de instellingen van Family Safety die je op het account toepast.

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers.
Stap 3:  Selecteer Een familielid toevoegen > Een kinderaccount toevoegen.
Stap 4:  Voer een van de volgende stappen uit:

 • Als je het bestaande e-mailadres van een Microsoft-account van het kind wilt gebruiken, voer je het e-mailadres in en selecteer je Volgende.
 • Als het kind geen e-mailadres heeft, selecteer je Degene die ik wil toevoegen heeft geen e-mailadres, voer je de vereiste gegevens in en selecteer je Volgende.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm om het account in te stellen.

Zodra je het nieuwe account op je Surface hebt gemaakt, kun je de accountinstellingen bewerken om app-, game- en websitebeperking in te stellen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers.
Stap 2:  Selecteer onder Uw familie de optie Familie-instellingen online beheren.
Stap 3:  Selecteer een account om instellingen te bekijken of te bewerken.

Zie voor meer informatie Je familie instellen.

Het accounttype van een andere gebruiker wijzigen

Met een administratoraccount kun je het accounttype van een andere gebruiker van je Surface wijzigen. Je kunt het account van een andere persoon omzetten in een administratoraccount of dat van een standaardgebruiker. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers.
Stap 3:  Selecteer het account dat je wilt wijzigen en selecteer Accounttype wijzigen.
Stap 4:  Kies het Accounttype in de vervolgkeuzelijst.

Een account verwijderen

Als je een account verwijdert, gaan alle instellingen, bestanden en gegevens verloren tenzij je een back-up ervan maakt of ze opslaat op een andere locatie.

Opmerkingen
 • Je kunt het account dat je nu gebruikt niet verwijderen.
 • Je kunt een account alleen verwijderen als je bent aangemeld met een administratoraccount. Dit betekent dat als je een administratoraccount wilt verwijderen, er minstens een ander administratoraccount moet zijn dat je hiervoor kunt gebruiken.

Je verwijdert als volgt een account:

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers.
Stap 3:  Selecteer het account dat je wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.
Stap 4:  Selecteer Account en gegevens verwijderen.

Het account dat je gebruikt om je aan te melden op je Surface, slaat je instellingen, voorkeuren en meer op. Gebruik voor de beste ervaring een Microsoft-account om je aan te melden. Hierdoor heb je naadloze toegang tot je Windows Store-apps en sociale media en kun je back-ups van je bestanden en foto's maken in de cloud.


Als je de Surface met andere personen deelt, is het een goed idee om voor elke persoon een account te maken. Op die manier kan elke persoon zijn of haar eigen voorkeuren en instellingen gebruiken en krijgt deze toegang tot zijn of haar eigen bestanden en apps. Als je je eigen account hebt, worden je bestanden voor anderen verborgen tenzij je ervoor kiest ze te delen.

Als je kinderen hebt, kun je een kinderaccount instellen met extra beveiligingsmaatregelen, zodat je kinderen alleen kunnen zien wat jij wilt dat ze zien wanneer ze Surface gebruiken.

Opmerkingen
 • Zie Ik ben mijn wachtwoord vergeten als je je wachtwoord niet meer weet.
 • Als je mobiele breedband gebruikt om verbinding te maken met het internet en je vragen hebt over facturering, gegevensabonnement of andere zaken gerelateerd aan je mobiele breedbandaccount, neem je contact op met je mobiele provider.

Eerste account op je nieuwe Surface

Als je je Surface instelt, wordt er een account voor je gemaakt op basis van de gegevens die jij opgeeft. Het eerste account op je Surface is ingesteld als een administratoraccount. Op basis van deze account kun je andere accounts op je Surface maken, wijzigen of verwijderen.

Microsoft-account of lokaal account?

Als je je Surface instelt, of als je een account voor iemand anders aan het instellen bent, bepaal je of het account een Microsoft-account of een lokaal account wordt. Het is het beste als je een Microsoft-account gebruikt.

Eenvoudiger werken en gamen met een Microsoft-account

Een Microsoft-account is een e-mailadres en wachtwoord die je gebruikt om je aan te melden bij Windows. Als je in het verleden al Microsoft-services, zoals Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype of Windows Phone, hebt gebruikt, dan heb je een Microsoft-account (dit is het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden). Dit is het e-mailadres en het wachtwoord dat je gebruikt om je bij deze services aan te melden. Als je je bij je Surface aanmeldt met een Microsoft-account en een internetverbinding hebt:

 • blijven de contactgegevens van je vrienden automatisch up-to-date met je Outlook-, Facebook-, Twitter-, LinkedIn-accounts en andere accounts.
 • Je kunt je kleurenschema, browserfavorieten, apps en andere persoonlijke instellingen gesynchroniseerd houden met elke Windows RT 8.1- of Windows 8.1 RT Update 3-pc.
 • Je hebt vanaf elke pc toegang tot de documenten, foto's en andere bestanden die je maakt, omdat deze standaard worden opgeslagen op OneDrive. In Windows RT 8.1 is OneDrive een lokale map die je volgt op elke locatie waar je je aanmeldt met je Microsoft-account.
 • Je kunt apps kopen in de Windows Store. De Store gebruikt je account om de apps die je koopt, bij te houden, zodat je deze kunt downloaden, bijwerken en opnieuw installeren wanneer dat nodig is. Wil je een betalingsoptie op je Microsoft-account toevoegen of wijzigen? Zie Betalingsmethoden bewerken voor de Windows Store en facturatiegeschiedenis weergeven voor meer informatie.
 • Als je het wachtwoord voor een Microsoft-account vergeet, kun je online je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je niet zeker weet of je een Microsoft-account hebt, of als je het e-mailadres bent vergeten dat je voor deze services hebt gebruikt, dan kun je je gewoon registreren voor een nieuw gratis e-mailadres.

Lokale accounts

Een lokaal account is een account dat je alleen op jouw Surface hebt gemaakt. Als je een lokaal account gebruikt, moet je je aanmelden bij services zoals OneDrive, Skype, Windows Store of sociale media telkens wanneer je toegang wilt tot deze services. Als je het wachtwoord voor je lokale account vergeet, kunnen wij je helpen om je bestanden te openen.

Om te kunnen genieten van de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account zelfs wanneer je je aanmeldt met een lokaal account, kun je een Microsoft-account koppelen aan je lokale account.

Bekijken welk type account je gebruikt

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en selecteer je Instellingen.)
Stap 2:  Selecteer Pc-instellingen wijzigen > Accounts.

De gegevens van je account worden weergegeven onder je naam:

 • Als je een e-mailadres ziet, gebruik je een Microsoft-account.
 • Als je Lokaal account ziet, is je account alleen aanwezig op je Surface, en niet verbonden met de cloud. Als je wilt overschakelen op een Microsoft-account, selecteer je Een Microsoft-account koppelen en volg de instructies.

Je wachtwoord, je foto of andere accountinstellingen wijzigen

Je kunt je wachtwoord wijzigen, de afbeelding voor je account toevoegen of wijzigen en verbinding maken of de verbinding verbreken vanaf een Microsoft-account. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen.
Stap 2: 

Selecteer Accounts en wijzig de gewenste instellingen:

 • Selecteer Je account om een accountafbeelding toe te voegen of te maken, een verbinding te maken of te verbreken vanaf een Microsoft-account en onlinetoegang te krijgen tot andere accountinstellingen.
 • Selecteer Aanmeldopties om je wachtwoord te wijzigen, een afbeeldingswachtwoord of pincode te maken en te bepalen of een wachtwoord vereist is wanneer je Surface uit de slaapstand haalt. Om deze wijzigingen uit te voeren heb je je accountwachtwoord nodig. Als je geen wachtwoord hebt, kun je er hier één maken.
 • Selecteer Andere accounts om andere gebruikersaccounts toe te voegen of te bewerken op je Surface (alleen administratoraccount).

Accounttypen: standaard-, administrator- en kinderaccount

Aan elk account is een accounttype toegewezen waarmee wordt bepaald wat je met dat account kunt doen. Je kunt deze accounttypen aan elk Microsoft-account of lokaal account toewijzen:

 • Administratoraccount. Als je bent aangemeld met een administratoraccount, kun je andere accounts maken of verwijderen, bijbehorende accounttypen instellen en apps installeren.
 • Het eerste account op je Surface is altijd een administratoraccount. Als je een nieuw administratoraccount wilt maken, met je eerst het account maken, en dat vervolgens bewerken om er een administratoraccount van te maken.

 • Standaard. Personen die een standaardaccount gebruiken, kunnen bestanden maken en bewerken en hun instellingen personaliseren, maar ze kunnen geen andere accounts maken, wijzigen of verwijderen. Ze kunnen bepaalde apps niet installeren. Als je een nieuw account maakt, is dat een standaardaccount, tenzij je het instelt als een kinderaccount.
 • Kinderaccount. Kinderaccounts worden beheerd door de instellingen van Family Safety die je op het account toepast. Zie Je kinderen beschermen op de pc om te leren hoe je de in Windows ingebouwde Family Safety-functies kunt inschakelen.

Bekijken welk type account je gebruikt

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen.
Stap 2:  Selecteer Accounts.
Als je in het linkerdeelvenster Andere accounts ziet, dan heb je een administratoraccount. Als dat niet het geval is, dan heb je een standaard- of kinderaccount.

Als je een kinderaccount hebt, verschijnt het bericht 'Dit account wordt gecontroleerd door Family Safety' kort naast je naam in het startmenu wanneer je je aanmeldt. Je bekijkt als volgt de beperkingen die je op het kinderaccount hebt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Configuratiescherm.
Stap 2:  Selecteer Gebruikersaccounts en Family Safety, en selecteer onder Family Safety de optie Family-instellingen voor je account bekijken.
Als Family Safety is ingeschakeld, heb je een kinderaccount. Op deze pagina kun je ook zien welke beperkingen je hebt en of je activiteiten op de pc worden verzameld.

Hoe kan ik een account toevoegen aan mijn Surface?

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Andere accounts.
Stap 3:  Selecteer Een account toevoegen.
Stap 4: 

Voer vervolgens een van de volgende handelingen uit:

 • Als het nieuwe account wordt aangemeld met behulp van een bestaand e-mailadres van een Microsoft-account, voer je dit in en selecteer je Volgende.
 • Als het nieuwe account wordt aangemeld met het e-mailadres van een nieuw Microsoft-account, selecteer je Een nieuw e-mailadres aanvragen, voer je de vereiste gegevens in en selecteer je Volgende.
 • Als het nieuwe account wordt aangemeld zonder een Microsoft-account, selecteer je Aanmelden zonder Microsoft-account (niet aanbevolen) >Lokaal account. Je kunt het lokale account later koppelen aan een Microsoft-account.
 • Als het nieuwe account een kinderaccount wordt, selecteer je Een kinderaccount toevoegen.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm om het account in te stellen.

Je kunt accountniveaus wijzigen nadat je een account hebt ingesteld. Als je wilt weten hoe dat in zijn werk gaat, ga je hieronder naar Het accounttype van een andere gebruiker wijzigen.

Hoe kan ik een kinderaccount maken

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Andere accounts.
Stap 3:  Selecteer Een account toevoegen > Een kinderaccount toevoegen.
Stap 4: 

Voer vervolgens een van de volgende handelingen uit:

 • Als je het bestaande e-mailadres van een Microsoft-account van het kind wilt gebruiken, voer je het e-mailadres van het kind in en selecteer je Volgende.
 • Als je een nieuw e-mailadres wilt maken voor het kind, selecteer je Een nieuw e-mailadres aanvragen, voer je de vereiste gegevens in en selecteer je Volgende.
 • Als je niet wilt dat het kind een e-mailadres gebruikt, selecteer je Een kinderaccount zonder e-mailadres toevoegen, voer je de vereiste gegevens in en selecteer je Volgende.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm om het account in te stellen.

Als je de tijd die je kind achter de computer doorbrengt, wilt beperken of de toegang van je kind tot apps, websites en games wilt beperken, dan is dit mogelijk. Zie Je kinderen beschermen op de pc om te leren hoe je de in Windows ingebouwde Family Safety-functies kunt inschakelen.

Het accounttype van een andere gebruiker wijzigen

Met een administratoraccount kun je het accounttype van een andere gebruiker van je Surface wijzigen. Je kunt het account van een andere persoon omzetten in een administratoraccount, een standaardgebruikersaccount of een kinderaccount. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Andere accounts.
Stap 3:  Selecteer het account dat je wilt wijzigen en selecteer Bewerken.
Stap 4:  Kies het Accounttype in de vervolgkeuzelijst.

Een account verwijderen

Als je een account verwijdert, gaan alle instellingen, bestanden en gegevens verloren tenzij je een back-up ervan maakt of ze opslaat op een andere locatie.

Opmerkingen
 • Je kunt het account dat je nu gebruikt niet verwijderen.
 • Je kunt een account alleen verwijderen als je bent aangemeld met een administratoraccount. Dit betekent dat als je een administratoraccount wilt verwijderen, er minstens een ander administratoraccount moet zijn dat je hiervoor kunt gebruiken.

Je verwijdert als volgt een account:

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Andere accounts.
Stap 3:  Selecteer het account dat je wilt wijzigen en selecteer Verwijderen.
Stap 4:  Selecteer Account en gegevens verwijderen.

Het account dat je gebruikt om je aan te melden op je Surface, slaat je instellingen, voorkeuren en meer op. Gebruik voor de beste ervaring een Microsoft-account om je aan te melden. Hierdoor heb je naadloze toegang tot je Windows Store-apps en sociale media en kun je back-ups van je bestanden en foto's maken in de cloud.


Als je de Surface met andere personen deelt, is het een goed idee om voor elke persoon een account te maken. Op die manier kan elke persoon zijn of haar eigen voorkeuren en instellingen gebruiken en krijgt deze toegang tot eigen bestanden en apps. Als je je eigen account hebt, worden je bestanden voor anderen verborgen tenzij je ervoor kiest ze te delen.

Als je kinderen hebt, kun je een kinderaccount instellen met extra beveiligingsmaatregelen, zodat je kinderen alleen zien wat jij wilt dat ze zien wanneer ze Surface gebruiken.

Opmerkingen
 • Zie Ik ben mijn wachtwoord vergeten als je het wachtwoord niet meer weet.
 • Als je mobiele breedband gebruikt om verbinding te maken met het internet en je vragen hebt over facturering, gegevensabonnement of andere zaken gerelateerd aan je mobiele breedbandaccount, neem je contact op met je mobiele provider.

Eerste account op je nieuwe Surface

Als je je Surface instelt, wordt er een account voor je gemaakt op basis van de gegevens die jij opgeeft. Op basis van deze account kun je andere accounts op je Surface maken, wijzigen of verwijderen.

Microsoft-account of lokaal account?

Als je je Surface instelt, of als je een account voor iemand anders aan het instellen bent, bepaal je of het account een Microsoft-account of een lokaal account wordt. Het is het beste als je een Microsoft-account gebruikt.

Eenvoudiger werken en gamen met een Microsoft-account

Een Microsoft-account is een e-mailadres en wachtwoord die je gebruikt om je aan te melden bij Windows. Als je in het verleden al Microsoft-services, zoals Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype of Windows Phone, hebt gebruikt, dan heb je een Microsoft-account (dit is het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden). Dit is het e-mailadres en het wachtwoord dat je gebruikt om je bij deze services aan te melden. Als je je bij je Surface aanmeldt met een Microsoft-account en een internetverbinding hebt:

 • blijven de contactgegevens van je vrienden automatisch up-to-date met je Outlook-, Facebook-, Twitter-, LinkedIn-accounts en andere accounts.
 • Je kunt je kleurenschema, browserfavorieten, apps en andere persoonlijke instellingen gesynchroniseerd houden met elke Windows 8.1- of Windows RT 8.1-pc met behulp van je Microsoft-account.
 • Je hebt vanaf elke pc toegang tot de documenten, foto's en andere bestanden die je maakt, omdat deze standaard worden opgeslagen op OneDrive. In Windows 8.1 is OneDrive een lokale map die je volgt op elke locatie waar je je aanmeldt met je Microsoft-account.
 • Je kunt apps kopen in de Windows Store. De Store gebruikt je account om de apps die je hebt gekocht, bij te houden, zodat je deze kunt downloaden, bijwerken en opnieuw installeren wanneer dat nodig is. Wil je een betalingsoptie op je Microsoft-account toevoegen of wijzigen? Zie Betalingsmethoden bewerken voor de Windows Store en facturatiegeschiedenis weergeven voor meer informatie.
 • Als je het wachtwoord voor een Microsoft-account vergeet, kun je online je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je niet zeker weet of je een Microsoft-account hebt, of als je het e-mailadres bent vergeten dat je voor deze services hebt gebruikt, dan kun je je gewoon registreren voor een nieuw gratis e-mailadres.

Lokale accounts en domeinaccounts

Een lokaal account is een account dat je alleen op jouw Surface hebt gemaakt. Als je een lokaal account gebruikt, moet je je aanmelden bij services zoals OneDrive, Skype, Windows Store of sociale media telkens wanneer je toegang wilt tot deze services. Als je het wachtwoord voor je lokale account vergeet, kunnen wij je helpen om je bestanden te openen.

Om te kunnen genieten van de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account zelfs wanneer je je aanmeldt met een lokaal account, kun je een Microsoft-account koppelen aan je lokale account.

Als voor een organisatie werkt die jou een gebruikersnaam heeft toegekend in een netwerkdomein, kun je dat account gebruiken om je aan te melden bij je Surface Pro-model. Vraag bij de IT-afdeling van je organisatie na hoe je dit moet instellen.

Als je Surface 3 wilt koppelen aan een netwerkdomein, moet je een upgrade uitvoeren van Windows 8.1 naar Windows 8.1 Pro. Voor informatie over hoe je het Windows 8.1 Pro Pack met alle functies van Windows 8.1 Pro, inclusief de mogelijkheid om lid te worden van een domein, kunt kopen, raadpleeg je Haal meer uit Windows 8.1.

Opmerking
Je kunt geen lid worden van of je aanmelden op een netwerkdomein via een Surface RT of Surface 2.

Je kunt een Microsoft-account koppelen aan het domeinaccount om te kunnen genieten van de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account, zelfs wanneer je je aanmeldt met een domeinaccount.

Bekijken welk type account je gebruikt

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 3: 

Tik of klik op Accounts.

De gegevens van je account worden weergegeven onder je naam:

 • Als je een e-mailadres ziet, gebruik je een Microsoft-account.
 • Als je Lokaal account ziet, is je account alleen aanwezig op je Surface (en niet verbonden met de cloud). Als je wilt overschakelen op een Microsoft-account, tik of klik je op Je Microsoft-account koppelen.
 • Als je een netwerkdomein (domeinnaam\gebruikersnaam) ziet, gebruik je een domeinaccount, zoals een account voor je werkplek. Als je je Microsoft-account wilt koppelen aan je domeinaccount, tik of klik je op Je Microsoft-account koppelen. Zie Je Microsoft-account koppelen aan je domeinaccount voor meer informatie hierover.

Je wachtwoord, je foto of andere accountinstellingen wijzigen

Je kunt je wachtwoord wijzigen, de afbeelding voor je account toevoegen of wijzigen en verbinding maken of de verbinding verbreken vanaf een Microsoft-account. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 3:  Tik of klik op Accounts.
Stap 4: 

Vervolgens kun je instellingen op je account wijzigen:

 • Tik of klik op Je account.
  Je kunt een accountafbeelding toevoegen of maken, een verbinding maken of verbreken vanaf een Microsoft-account en onlinetoegang krijgen tot andere accountinstellingen.
 • Tik of klik op Aanmeldingsopties.
  Je kunt je wachtwoord wijzigen, een afbeeldingswachtwoord of pincode maken en kiezen of een wachtwoord vereist is wanneer je Surface uit de slaapstand haalt. Om deze wijzigingen uit te voeren heb je je accountwachtwoord nodig. Als je geen wachtwoord hebt, kun je er hier één maken.

Accounttypen: standaard-, administrator- en kinderaccount

Aan elk account is een accounttype toegewezen waarmee wordt bepaald wat je met dat account kunt doen. Je kunt deze accounttypen aan elk Microsoft-account of lokaal account toewijzen:

 • Administratoraccount. Als je bent aangemeld met een administratoraccount, kun je andere accounts maken of verwijderen, en kun je de bijbehorende accounttypen instellen. Met een administratoraccount kun je apps installeren.

  Het eerste account op je Surface is altijd een administratoraccount. Als je een nieuw administratoraccount wilt maken, met je eerst het nieuwe account maken, en dat vervolgens bewerken om er een administratoraccount van te maken.

 • Standaard. Personen die een standaardaccount gebruiken, kunnen bestanden maken en bewerken en hun instellingen personaliseren, maar ze kunnen geen andere accounts maken, wijzigen of verwijderen. Ze kunnen bepaalde apps niet installeren. Als je een nieuw account maakt, is dat een standaardaccount, tenzij je het instelt als een kinderaccount.

 • Kinderaccount. Kinderaccounts worden beheerd door de instellingen van Family Safety die je op het account toepast. Zie Je kinderen beschermen op de pc om te leren hoe je de in Windows ingebouwde Family Safety-functies kunt inschakelen.

Bekijken welk type account je gebruikt

Stap 1:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 3:  Tik of klik op Accounts.
Stap 4: 

Als je in het linkerdeelvenster Andere accounts ziet, dan heb je een administratoraccount.

Als dat niet het geval is, dan heb je een standaard- of kinderaccount.

Als je een kinderaccount hebt, verschijnt het bericht 'Dit account wordt gecontroleerd door Family Safety' kort naast je naam op het startscherm wanneer je je voor het eerst aanmeldt. Je bekijkt als volgt de beperkingen die je op het kinderaccount hebt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Configuratiescherm.
Stap 3: 

Tik of klik op Gebruikersaccounts en Family Safety, en tik of klik onder Family Safety op Family-instellingen voor je account bekijken.

Als Family Safety is ingeschakeld, heb je een kinderaccount. Op deze pagina kun je ook zien welke beperkingen je hebt en of je activiteiten op de pc worden verzameld.

Hoe kan ik een account toevoegen aan mijn Surface?

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 4:  Tik of klik op Accounts en tik of klik op Andere accounts.
Stap 5:  Tik of klik op Account toevoegen.
Stap 6: 

Voer vervolgens een van de volgende handelingen uit:

 • Als het nieuwe account wordt aangemeld met behulp van een bestaand e-mailadres van een Microsoft-account, voer je dit in en tik of klik je op Volgende.
 • Als het nieuwe account wordt aangemeld met het e-mailadres van een nieuw Microsoft-account, tik of klik je op Een nieuw e-mailadres aanvragen, voer je de vereiste gegevens in en tik of klik je op Volgende.
 • Als het nieuwe account wordt aangemeld zonder een Microsoft-account, tik of klik je op Aanmelden zonder Microsoft-account (niet aanbevolen) en tik of klik je op Lokaal account. Je kunt het lokale account later koppelen aan een Microsoft-account.
 • Als het nieuwe account een kinderaccount wordt, tik of klik je op Een kinderaccount toevoegen.
Stap 7:  Volg de prompts om het account in te stellen.

Je kunt accountniveaus wijzigen nadat je een account hebt ingesteld. Als je wilt weten hoe dat in zijn werk gaat, ga je hieronder naar Het accounttype van een andere gebruiker wijzigen.

Hoe kan ik een kinderaccount maken

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 4:  Tik of klik op Accounts en tik of klik op Andere accounts.
Stap 5:  Tik of klik op Een account toevoegen en tik of klik op Een kinderaccount toevoegen.
Stap 6: 

Voer vervolgens een van de volgende handelingen uit:

 • Als je het bestaande e-mailadres van een Microsoft-account van het kind wilt gebruiken, voer je het e-mailadres van het kind in en klik je op Volgende.
 • Als je een nieuw e-mailadres wilt maken voor het kind, tik of klik je op Een nieuw e-mailadres aanvragen, voer je de vereiste gegevens in en tik of klik je op Volgende.
 • Als je niet wilt dat het kind een e-mailadres gebruikt, tik of klik je op Een kinderaccount zonder e-mailadres toevoegen, voer je de vereiste gegevens in en tik of klik je op Volgende.
Stap 7:  Volg de prompts om het account in te stellen.

Als je de tijd die je kind achter de computer doorbrengt, wilt beperken of de toegang van je kind tot apps, websites en games wilt beperken, dan is dit mogelijk. Zie Je kinderen beschermen op de pc om te leren hoe je de in Windows ingebouwde Family Safety-functies kunt inschakelen.

Het accounttype van een andere gebruiker wijzigen

Met een administratoraccount kun je het accounttype van een andere gebruiker van je Surface wijzigen. Je kunt het account van een andere persoon omzetten in een administratoraccount, een standaardgebruikersaccount of een kinderaccount. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 4:  Tik of klik op Accounts en tik of klik op Andere accounts.
Stap 5:  Tik of klik op het account dat je wilt wijzigen en tik of klik op Bewerken.
Stap 6:  Kies het Accounttype in de vervolgkeuzelijst.

Een account verwijderen

Als je een account verwijdert, gaan alle instellingen, bestanden en gegevens verloren tenzij je een back-up ervan maakt of ze opslaat op een andere locatie.

Opmerkingen
 • Je kunt het account dat je nu gebruikt niet verwijderen.
 • Je kunt een account alleen verwijderen als je bent aangemeld met een administratoraccount. Dit betekent dat als je een administratoraccount wilt verwijderen, er minstens een ander administratoraccount moet zijn dat je hiervoor kunt gebruiken.

Je verwijdert als volgt een account:

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 4:  Tik of klik op Accounts en tik of klik op Andere accounts.
Stap 5:  Tik of klik op het account dat je wilt wijzigen en tik of klik op Verwijderen.
Stap 6:  Tik of klik op Account en gegevens verwijderen.

Het account dat je gebruikt om je aan te melden op je Surface, slaat je instellingen, voorkeuren en meer op. Gebruik voor de beste ervaring een Microsoft-account om je aan te melden. Hierdoor heb je naadloze toegang tot je Windows Store-apps en sociale media en kun je back-ups van je bestanden en foto's maken in de cloud.


Als je de Surface met andere personen deelt, is het een goed idee om voor elke persoon een account te maken. Op die manier kan elke persoon zijn of haar eigen voorkeuren en instellingen gebruiken en krijgt deze toegang tot eigen bestanden en apps. Als je je eigen account hebt, worden je bestanden voor anderen verborgen tenzij je ervoor kiest ze te delen.

Als je kinderen hebt, kun je een kinderaccount instellen met extra beveiligingsmaatregelen, zodat je kinderen alleen zien wat jij wilt dat ze zien wanneer ze Surface gebruiken.

Opmerkingen
 • Zie Ik ben mijn wachtwoord vergeten als je het wachtwoord niet meer weet.
 • Als je mobiele breedband gebruikt om verbinding te maken met het internet en je vragen hebt over facturering, gegevensabonnement of andere zaken gerelateerd aan je mobiele breedbandaccount, neem je contact op met je mobiele provider.

Eerste account op je nieuwe Surface

Als je je Surface instelt, wordt er een account voor je gemaakt op basis van de gegevens die jij opgeeft. Het eerste account op je Surface is ingesteld als een administratoraccount. Op basis van deze account kun je andere accounts op je Surface maken, wijzigen of verwijderen.

Microsoft-account of lokaal account?

Als je je Surface instelt, of als je een account voor iemand anders aan het instellen bent, bepaal je of het account een Microsoft-account of een lokaal account wordt. Het is het beste als je een Microsoft-account gebruikt.

Eenvoudiger werken en gamen met een Microsoft-account

Een Microsoft-account is een e-mailadres en wachtwoord die je gebruikt om je aan te melden bij Windows. Als je in het verleden al Microsoft-services, zoals Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype of Windows Phone, hebt gebruikt, dan heb je een Microsoft-account (dit is het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden). Dit is het e-mailadres en het wachtwoord dat je gebruikt om je bij deze services aan te melden. Als je je bij je Surface aanmeldt met een Microsoft-account en een internetverbinding hebt:

 • blijven de contactgegevens van je vrienden automatisch up-to-date met je Outlook-, Facebook-, Twitter-, LinkedIn-accounts en andere accounts.
 • Je kunt je kleurenschema, browserfavorieten, apps en andere persoonlijke instellingen gesynchroniseerd houden met elke Windows 8.1- of Windows RT 8.1-pc met behulp van je Microsoft-account.
 • Je hebt vanaf elke pc toegang tot de documenten, foto's en andere bestanden die je maakt, omdat deze standaard worden opgeslagen op OneDrive. In Windows 8.1 is OneDrive een lokale map die je volgt op elke locatie waar je je aanmeldt met je Microsoft-account.
 • Je kunt apps kopen in de Windows Store. De Store gebruikt je account om de apps die je hebt gekocht, bij te houden, zodat je deze kunt downloaden, bijwerken en opnieuw installeren wanneer dat nodig is. Wil je een betalingsoptie op je Microsoft-account toevoegen of wijzigen? Zie Betalingsmethoden bewerken voor de Windows Store en facturatiegeschiedenis weergeven voor meer informatie.
 • Als je het wachtwoord voor een Microsoft-account vergeet, kun je online je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je niet zeker weet of je een Microsoft-account hebt, of als je het e-mailadres bent vergeten dat je voor deze services hebt gebruikt, dan kun je je gewoon registreren voor een nieuw gratis e-mailadres.

Lokale accounts

Een lokaal account is een account dat je alleen op jouw Surface hebt gemaakt. Als je een lokaal account gebruikt, moet je je aanmelden bij services zoals OneDrive, Skype, Windows Store of sociale media telkens wanneer je toegang wilt tot deze services. Als je het wachtwoord voor je lokale account vergeet, kunnen wij je helpen om je bestanden te openen.

Om te kunnen genieten van de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account zelfs wanneer je je aanmeldt met een lokaal account, kun je een Microsoft-account koppelen aan je lokale account.

Bekijken welk type account je gebruikt

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts.
De gegevens van je account worden weergegeven onder je naam:
 • Als je een e-mailadres ziet, gebruik je een Microsoft-account.
 • Als je Lokaal account ziet, is je account alleen aanwezig op je Surface, en niet verbonden met de cloud. Als je wilt overschakelen op een Microsoft-account, tik of klik je op Uw Microsoft-account koppelen en volg je de instructies op het scherm.

Je wachtwoord, je foto of andere accountinstellingen wijzigen

Je kunt je wachtwoord wijzigen, de afbeelding voor je account toevoegen of wijzigen en verbinding maken of de verbinding verbreken vanaf een Microsoft-account. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts.
Stap 3:  Vervolgens kun je instellingen op je account wijzigen:

 • Tik of klik op Uw account om een accountafbeelding toe te voegen of te maken, een verbinding te maken of te verbreken vanaf een Microsoft-account en onlinetoegang te krijgen tot andere accountinstellingen.
 • Tik of klik op Aanmeldopties om je wachtwoord te wijzigen, een afbeeldingswachtwoord of pincode te maken en te bepalen of een wachtwoord vereist is wanneer je Surface uit de slaapstand haalt. Om deze wijzigingen uit te voeren heb je je accountwachtwoord nodig. Als je geen wachtwoord hebt, kun je er hier één maken.

Accounttypen: standaard-, administrator- en kinderaccount

Aan elk account is een accounttype toegewezen waarmee wordt bepaald wat je met dat account kunt doen. Je kunt deze accounttypen aan elk Microsoft-account of lokaal account toewijzen:

 • Administratoraccount. Als je bent aangemeld met een administratoraccount, kun je andere accounts maken of verwijderen, bijbehorende accounttypen instellen en apps installeren.
  Het eerste account op je Surface is altijd een administratoraccount. Als je een nieuw administratoraccount wilt maken, moet je eerst het account maken, en dat vervolgens bewerken om er een administratoraccount van te maken.
 • Standaard. Personen die een standaardaccount gebruiken, kunnen bestanden maken en bewerken en hun instellingen personaliseren, maar ze kunnen geen andere accounts maken, wijzigen of verwijderen. Ze kunnen bepaalde apps niet installeren. Als je een nieuw account maakt, is dat een standaardaccount, tenzij je het instelt als een kinderaccount.
 • Kinderaccount. Kinderaccounts worden beheerd door de instellingen van Family Safety die je op het account toepast. Zie Je kinderen beschermen op de pc om te leren hoe je de in Windows ingebouwde Family Safety-functies kunt inschakelen.

Bekijken welk type account je gebruikt

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts.
Stap 3:  Als je in het linkerdeelvenster Andere accounts ziet, dan heb je een administratoraccount. Als dat niet het geval is, dan heb je een standaard- of kinderaccount.

Als je een kinderaccount hebt, verschijnt het bericht 'Dit account wordt gecontroleerd door Family Safety' kort naast je naam op het startscherm wanneer je je voor het eerst aanmeldt. Je bekijkt als volgt de beperkingen die je op het kinderaccount hebt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Configuratiescherm > Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht.
Stap 3:  Tik of klik op Ouderlijk toezicht > Ouderlijk toezicht voor uw account weergeven.
Als Family Safety is ingeschakeld, heb je een kinderaccount. Op deze pagina kun je ook zien welke beperkingen je hebt en of je activiteiten op de pc worden verzameld.

Hoe kan ik een account toevoegen aan mijn Surface?

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Andere accounts.
Stap 4:  Tik of klik op Een account toevoegen en ga op een van de volgende manieren te werk:
 • Als het nieuwe account wordt aangemeld met behulp van een bestaand e-mailadres van een Microsoft-account, voer je dit in en tik of klik je op Volgende.
 • Als het nieuwe account wordt aangemeld met het e-mailadres van een nieuw Microsoft-account, tik of klik je op Een nieuw e-mailadres aanvragen, voer je de vereiste gegevens in en tik of klik je op Volgende.
 • Als het nieuwe account wordt aangemeld zonder een Microsoft-account, tik of klik je op Aanmelden zonder Microsoft-account (niet aanbevolen) en tik of klik je op Lokaal account. Je kunt het lokale account later koppelen aan een Microsoft-account.
 • Als het nieuwe account een kinderaccount wordt, tik of klik je op Een kinderaccount toevoegen.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm om het account in te stellen.

Je kunt accountniveaus wijzigen nadat je een account hebt ingesteld. Als je wilt weten hoe dat in zijn werk gaat, ga je hieronder naar Het accounttype van een andere gebruiker wijzigen.

Hoe kan ik een kinderaccount maken

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Andere accounts.
Stap 4:  Tik of klik op Een account toevoegen > Een kinderaccount toevoegen en doe een van de volgende dingen:
 • Als je het bestaande e-mailadres van een Microsoft-account van het kind wilt gebruiken, voer je het e-mailadres van het kind in en klik je op Volgende.
 • Als je een nieuw e-mailadres wilt maken voor het kind, tik of klik je op Een nieuw e-mailadres aanvragen, voer je de vereiste gegevens in en tik of klik je op Volgende.
 • Als je niet wilt dat het kind een e-mailadres gebruikt, tik of klik je op Een kinderaccount zonder e-mailadres toevoegen, voer je de vereiste gegevens in en tik of klik je op Volgende.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm om het account in te stellen.

Als je de tijd die je kind achter de computer doorbrengt, wilt beperken of de toegang van je kind tot apps, websites en games wilt beperken, dan is dit mogelijk. Zie Je kinderen beschermen op de pc om te leren hoe je de in Windows ingebouwde Family Safety-functies kunt inschakelen.

Het accounttype van een andere gebruiker wijzigen

Met een administratoraccount kun je het accounttype van een andere gebruiker van je Surface wijzigen. Je kunt het account van een andere persoon omzetten in een administratoraccount, een standaardgebruikersaccount of een kinderaccount. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Andere accounts.
Stap 4:  Tik of klik op het account dat je wilt wijzigen en tik of klik op Bewerken.
Stap 5:  Kies het Accounttype in de vervolgkeuzelijst.

Een account verwijderen

Als je een account verwijdert, gaan alle instellingen, bestanden en gegevens verloren tenzij je een back-up ervan maakt of ze opslaat op een andere locatie.

Opmerkingen
 • Je kunt het account dat je nu gebruikt niet verwijderen.
 • Je kunt een account alleen verwijderen als je bent aangemeld met een administratoraccount. Dit betekent dat als je een administratoraccount wilt verwijderen, er minstens een ander administratoraccount moet zijn dat je hiervoor kunt gebruiken.

Je verwijdert als volgt een account:

Stap 1:  Meld je aan met een administratoraccount.
Stap 2:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Andere accounts.
Stap 4:  Tik of klik op het account dat je wilt wijzigen en tik of klik op Verwijderen.
Stap 5:  Tik of klik op Account en gegevens verwijderen.

Contact opnemen

Answer Desk
Er staan Answer Techs klaar om jou te helpen.
Praat live met een ondersteuningsmedewerker