Aan- en afmelden bij de Surface

Wanneer je je Surface wilt gebruiken, moet je je aanmelden. Lees meer over de opties voor aan- en afmelden bij je Surface, inclusief schakelen tussen accounts en het ontgrendelen van het scherm.

Belangrijk

Als je probeert je aan te melden bij je Surface, maar je wachtwoord bent vergeten, kun je je wachtwoord opnieuw instellen.

Aanmelden

Stap 1: Ontgrendel het scherm door omhoog te swipen vanaf de onderkant van het scherm of op een toets te drukken als je een Surface Type Cover of toetsenbord hebt bevestigd.
Stap 2: Voer desgevraagd het wachtwoord voor je gebruikersaccount in.
Opmerkingen

Afmelden of vergrendelen

Afmelden of vergrendelen: wat is het verschil?

• Als je je afmeldt, worden alle geopende apps gesloten.
  • Als je je apparaat vergrendelt, kan je account niet worden gebruikt en kan iemand anders zich aanmelden met zijn of haar account zonder dat jouw geopende apps worden gesloten.

Je kunt je als volgt afmelden of je Surface vergrendelen:

Stap 1: Ga naar Start Windows-logo en selecteer je accountafbeelding in de linkerbovenhoek van het Startmenu.
Stap 2:

Selecteer Afmelden of Vergrendelen.
Je kunt je Surface ook vergrendelen door te drukken op de Windows-logotoets Windows-logo + L of door op Ctrl+Alt+Del op het toetsenbord te drukken en Vergrendelen of Afmelden te selecteren.

Overschakelen naar een ander account

Als je je Surface met iemand anders deelt, kun je overschakelen naar het andere account zonder dat je je hoeft af te melden of apps hoeft te sluiten. Dit doe je als volgt:

Stap 1: Ga naar Start Windows-logo en selecteer je accountafbeelding in de linkerbovenhoek van het Startmenu.
Stap 2: Selecteer een account.
Als je het gewenste account niet ziet, selecteer je Afmelden en vervolgens kies je het gewenste account.

Aanmelden met Windows Hello (alleen Surface Pro 4 en Surface Book)

Windows Hello is een persoonlijkere manier om je bij je Surface aan te melden met enkel een blik of een aanraking. De camera aan de voorkant van de Surface Pro 4 en Surface Book herkent je gezicht en iris, waardoor je je bij Windows 10 kunt aanmelden zonder dat je het scherm of het toetsenbord hoeft aan te raken. Als je een Surface Pro 4 en een Surface Pro 4 Type Cover met vingerafdruk-ID (afzonderlijk verkocht) hebt, kun je je aanmelden met één druk van je vinger.

Zie Wat is Windows Hello? of Informatie over Windows Hello en dit instellen als je Windows Hello wilt instellen.

Andere aanmeldingsopties

Je kunt je ook aanmelden met een pincode of een afbeeldingswachtwoord. (Deze opties zijn mogelijk niet beschikbaar als je e-mailaccounts van je werk hebt toegevoegd aan de app Mail of als je bent verbonden met een netwerkdomein.)

Als je deze opties wilt instellen, ga je naar Start Startpictogram en selecteer je Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties. Selecteer vervolgens Afbeeldingswachtwoord of Pincode en volg de instructies op het scherm.

Als een wachtwoord is vereist om je aan te melden bij je Surface: selecteer onder Aanmeldingsopties de optie Aanmelding vereisen en kies de periode die je weg mag zijn voordat je Surface je weer vraagt om je aan te melden.

Aan- en afmelden bij de Surface

Wanneer je je Surface wilt gebruiken, moet je je aanmelden. Ontdek de opties voor het aan- en afmelden bij je Surface, inclusief het schakelen tussen accounts en het ontgrendelen van het scherm.

Aanmelden

Stap 1:  Maak een veegbeweging naar boven vanaf de onderkant van het scherm of druk op een toets om het scherm te ontgrendelen, als je een Surface-typecover hebt bevestigd.
Stap 2:  Voer desgevraagd het wachtwoord voor je gebruikersaccount in.
Als je je wilt aanmelden met een ander account, selecteer je de pijl Terug en kies je een account.
Opmerkingen

Afmelden of vergrendelen

Afmelden of vergrendelen – wat is het verschil?

• Als je je afmeldt, worden alle apps gesloten die je gebruikte.
  • Als je je account vergrendelt, kan je account niet worden gebruikt en kan iemand anders zich aanmelden met zijn of haar account zonder dat de apps die jij gebruikte, worden afgesloten.

Zo meld je je af of vergrendel je je Surface:

Stap 1:  Selecteer in het Startmenu je accountafbeelding in de linkerbovenhoek.
Stap 2:  Selecteer Afmelden of Vergrendelen.
Tips
  • Druk op de Windows-logotoets Windows-logotoets + L om je Surface snel te vergrendelen.
  • Een andere snelkoppeling: Druk op Ctrl+Alt+Del op het toetsenbord en selecteer Vergrendelen of Afmelden.

Omschakelen naar een ander account

Als je je Surface met iemand anders deelt, kun je omschakelen naar een ander gebruikersaccount zonder dat je je hoeft af te melden of apps hoeft te sluiten. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Selecteer in Start je accountafbeelding in de rechterbovenhoek.
Stap 2:  Selecteer een account.
Als je het account dat je wilt, niet ziet, selecteer je Afmelden en vervolgens kies je het gewenste account.

Je kunt ook omschakelen naar een ander gebruikersaccount vanaf het aanmeldingsscherm. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging naar boven vanaf de onderkant van het scherm of druk op een toets om het scherm te ontgrendelen.
Stap 2:  Selecteer de pijl Terug en kies een account.

Kiezen wanneer een wachtwoord wordt vereist

Je kunt bepalen wanneer een wachtwoord nodig is om aan te melden op je Surface. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen.
Stap 2:  Selecteer Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Aanmeldingsopties.
Stap 3:  Kies onder Wachtwoordbeleid de periode die je weg kunt zijn voordat je Surface je weer vraagt om je aan te melden.
Deze instelling is mogelijk niet beschikbaar als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail.

Andere aanmeldingsopties

Er zijn twee andere aanmeldingsopties: pincode en afbeeldingswachtwoord. (Deze opties zijn mogelijk niet beschikbaar als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail.)

Een afbeeldingswachtwoord instellen

Je kunt je aanmelden met bewegingen op een afbeelding van jouw keuze. Je kunt hiervoor een afbeelding gebruiken die op je Surface staat, je OneDrive of je netwerk. Heb je nog geen foto's? Maak er nu een met je Surface-camera. Zie Foto's en video's maken met Surface voor meer informatie.

Zo stel je je afbeeldingswachtwoord in:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen.
Stap 2:  Selecteer Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Aanmeldingsopties.
Stap 3:  Selecteer onder Afbeelding wachtwoord de optie Toevoegen.
Stap 4:  Meld je aan met je Microsoft-accountgegevens en volg de stappen op het scherm om een afbeelding te selecteren en je bewegingen te kiezen.

Een pincode maken

In plaats van een wachtwoord in te voeren, kun je je snel aanmelden met een pincode van vier cijfers. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen.
Stap 2:  Selecteer Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Aanmeldingsopties.
Stap 3:  Selecteer onder Pincode de optie Toevoegen.
Als je geen wachtwoord hebt ingesteld voor je account, moet je er een maken voordat je een pincode kunt maken.
Stap 4:  Bevestig je huidige wachtwoord en stel vervolgens een pincode in.

Nu kun je je aanmelden met je pincode.

Opmerking
Als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail, voorkomt het beveiligingsbeleid mogelijk dat je een pincode of een afbeeldingswachtwoord maakt. Neem voor meer informatie contact op met de systeembeheerder.

Aan- en afmelden bij de Surface

Wanneer je je Surface wilt gebruiken, moet je je aanmelden. Ontdek de opties voor het aan- en afmelden bij je Surface, inclusief het schakelen tussen accounts en het ontgrendelen van het scherm.

Aanmelden

Stap 1:  Maak een veegbeweging naar boven vanaf de onderkant van het scherm of druk op een toets om het scherm te ontgrendelen, als je een Surface-typecover hebt bevestigd.
Stap 2:  Voer desgevraagd het wachtwoord voor je gebruikersaccount in.
Als je je wilt aanmelden met een ander account, tik of klik je op de pijl Terug en kies je een account.
Opmerkingen

Afmelden of vergrendelen

Afmelden of vergrendelen – wat is het verschil?

• Als je je afmeldt, worden alle apps gesloten die je gebruikte.
  • Als je je account vergrendelt, kan je account niet worden gebruikt en kan iemand anders zich aanmelden met zijn of haar account zonder dat de apps die jij gebruikte, worden afgesloten.

Zo meld je je af of vergrendel je je Surface:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op je accountafbeelding in de rechterbovenhoek.
Stap 2:  Tik of klik op Afmelden of Vergrendelen.
Tips
  • Druk op de toets met het Windows-logo Windows-logo + L om je Surface snel te vergrendelen.
  • Een andere snelkoppeling: Druk op Ctrl+Alt+Del op het toetsenbord en kies Vergrendelen of Afmelden.

Omschakelen naar een ander account

Als je je Surface met iemand anders deelt, kun je omschakelen naar een ander gebruikersaccount zonder dat je je hoeft af te melden of apps hoeft te sluiten. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op je accountafbeelding in de rechterbovenhoek.
Stap 2:  Tik of klik op een account.
Als je het account dat je wilt, niet ziet, tik of klik je op Ander account en kies je het gewenste account.

Je kunt ook omschakelen naar een ander gebruikersaccount vanaf het aanmeldingsscherm. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging naar boven vanaf de onderkant van het scherm of druk op een toets om het scherm te ontgrendelen.
Stap 2:  Tik of klik op de pijl-terug en kies een account.

Kiezen wanneer een wachtwoord wordt vereist

Je kunt bepalen wanneer een wachtwoord nodig is om aan te melden op je Surface. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Aanmeldingsopties.
Stap 3:  Kies onder Wachtwoordbeleid de periode die je weg kunt zijn voordat je Surface je weer vraagt om je aan te melden.
Deze instelling is mogelijk niet beschikbaar als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail of als je Surface Pro is verbonden met een netwerkdomein.

Andere aanmeldingsopties

Er zijn twee andere aanmeldingsopties: pincode en afbeeldingswachtwoord. (Deze opties zijn mogelijk niet beschikbaar als je werk-e-mailaccounts hebt toegevoegd aan de app Mail of als je bent verbonden met een netwerkdomein.)

Een afbeeldingswachtwoord instellen

Je kunt je aanmelden met bewegingen op een afbeelding van jouw keuze. Je kunt hiervoor een afbeelding gebruiken die op je Surface staat, je OneDrive of je netwerk. Heb je nog geen foto's? Maak er nu een met je Surface-camera. Zie Foto's en video's maken met Surface voor meer informatie.

Zo stel je je afbeeldingswachtwoord in:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Aanmeldingsopties.
Stap 3:  Tik of klik onder Afbeeldingswachtwoord op Toevoegen.
Stap 4:  Meld je aan met je Microsoft-accountgegevens en volg de stappen op het scherm om een afbeelding te selecteren en je bewegingen te kiezen.

Een pincode maken

In plaats van een wachtwoord in te voeren, kun je je snel aanmelden met een pincode van vier cijfers. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Aanmeldingsopties.
Stap 3:  Tik of klik onder Pincode op Toevoegen.
Als je geen wachtwoord hebt ingesteld voor je account, moet je er een maken voordat je een pincode kunt maken.
Stap 4:  Bevestig je huidige wachtwoord en stel vervolgens een pincode in.

Nu kun je je aanmelden met je pincode.

Opmerking
Als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail of als je Surface Pro verbonden is met een netwerkdomein, kun je mogelijk geen pincode of afbeeldingswachtwoord maken wegens het beveiligingsbeleid. Neem voor meer informatie contact op met de systeembeheerder.

Aan- en afmelden bij de Surface

Wanneer je je Surface wilt gebruiken, moet je je aanmelden. Ontdek de opties voor het aan- en afmelden bij je Surface, inclusief het schakelen tussen accounts en het ontgrendelen van het scherm.

Aanmelden

Stap 1:  Maak een veegbeweging naar boven vanaf de onderkant van het scherm of druk op een toets om het scherm te ontgrendelen, als je een Surface-typecover hebt bevestigd.
Stap 2:  Voer desgevraagd het wachtwoord voor je gebruikersaccount in.
Als je je wilt aanmelden met een ander account, tik of klik je op de pijl Terug en kies je een account.
Opmerkingen

Afmelden of vergrendelen

Afmelden of vergrendelen – wat is het verschil?

• Als je je afmeldt, worden alle apps gesloten die je gebruikte.
  • Als je je account vergrendelt, kan je account niet worden gebruikt en kan iemand anders zich aanmelden met zijn of haar account zonder dat de apps die jij gebruikte, worden afgesloten.

Zo meld je je af of vergrendel je je Surface:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op je accountafbeelding in de rechterbovenhoek.
Stap 2:  Tik of klik op Afmelden of Vergrendelen.
Tips
  • Druk op de Windows-logotoets Windows-logotoets + L om de Surface snel te vergrendelen.
  • Een andere snelkoppeling: Druk op Ctrl+Alt+Del op het toetsenbord en kies Vergrendelen of Afmelden.

Omschakelen naar een ander account

Als je je Surface met iemand anders deelt, kun je omschakelen naar een ander gebruikersaccount zonder dat je je hoeft af te melden of apps hoeft te sluiten. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op je accountafbeelding in de rechterbovenhoek.
Stap 2:  Tik of klik op een account.
Als je het account dat je wilt, niet ziet, tik of klik je op Ander account en kies je het gewenste account.

Je kunt ook omschakelen naar een ander gebruikersaccount vanaf het aanmeldingsscherm. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging naar boven vanaf de onderkant van het scherm of druk op een toets om het scherm te ontgrendelen.
Stap 2:  Tik of klik op de pijl-terug en kies een account.

Kiezen wanneer een wachtwoord wordt vereist

Je kunt bepalen wanneer een wachtwoord nodig is om aan te melden op je Surface. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Aanmeldingsopties.
Stap 3:  Kies onder Wachtwoordbeleid de periode die je weg kunt zijn voordat je Surface je weer vraagt om je aan te melden.
Deze instelling is mogelijk niet beschikbaar als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail.

Andere aanmeldingsopties

Er zijn twee andere aanmeldingsopties: pincode en afbeeldingswachtwoord. (Deze opties zijn mogelijk niet beschikbaar als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail.)

Een afbeeldingswachtwoord instellen

Je kunt je aanmelden met bewegingen op een afbeelding van jouw keuze. Je kunt hiervoor een afbeelding gebruiken die op je Surface staat, je OneDrive of je netwerk. Heb je nog geen foto's? Maak er nu een met je Surface-camera. Zie Foto's en video's maken met Surface voor meer informatie.

Zo stel je je afbeeldingswachtwoord in:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Aanmeldingsopties.
Stap 3:  Tik of klik onder Afbeeldingswachtwoord op Toevoegen.
Stap 4:  Meld je aan met je Microsoft-accountgegevens en volg de stappen op het scherm om een afbeelding te selecteren en je bewegingen te kiezen.

Een pincode maken

In plaats van een wachtwoord in te voeren, kun je je snel aanmelden met een pincode van vier cijfers. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Accounts > Aanmeldingsopties.
Stap 3:  Tik of klik onder Pincode op Toevoegen.
Als je geen wachtwoord hebt ingesteld voor je account, moet je een wachtwoord maken voordat je een pincode kunt maken.
Stap 4:  Bevestig je huidige wachtwoord en stel vervolgens een pincode in.

Nu kun je je aanmelden met je pincode.

Opmerking
Als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail, voorkomt het beveiligingsbeleid mogelijk dat je een pincode of een afbeeldingswachtwoord maakt. Neem voor meer informatie contact op met de systeembeheerder.