Een USB-herstelstation maken

Is van toepassing op

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface 3, Surface Pro 3.

Besturingssysteem:

Je kunt het USB-herstelstation gebruiken om je Surface te starten als je problemen ondervindt of om opslagruimte vrij te maken.

Surface wordt geleverd met Windows-herstelgegevens waarmee je je Surface kunt vernieuwen of de fabrieksinstellingen ervan kunt terugzetten. Deze herstelgegevens zijn opgeslagen op een speciale herstelpartitie op je Surface.

Als je deze informatie naar een USB-station kopieert, heeft dat twee voordelen:

• Herstel. Als je ooit problemen ondervindt om je Surface op te starten, kun je het USB-herstelstation gebruiken om deze op te starten.
  • Opslag. Je kunt opslagruimte op de Surface vrijmaken door herstelinformatie te verwijderen en deze op een USB-station op te slaan. Hoeveel schijfruimte je kunt vrijmaken, verschilt per Surface-model.
Belangrijk
Als je de herstelinformatie van je Surface verwijdert nadat je het USB-herstelstation hebt gemaakt, bewaar het USB-herstelstation dan op een veilige plaats. Er is geen herstelinstallatiekopie meer op je Surface opgeslagen, en je hebt je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of herstellen.

Een herstelstation maken

De Surface wordt geleverd met een hulpprogramma voor het maken van een USB-herstelstation. Voor het maken van een herstelstation heb je een met FAT32 geformatteerd extern USB-station nodig met voldoende beschikbare schijfruimte voor al je herstelgegevens.

Opmerking
Je kunt de herstelbestanden ook downloaden van de Surface-website. Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden voor meer informatie.

Ontdekken hoeveel ruimte je nodig hebt op het USB-station

Stap 1:  Voer herstellen in het zoekvak in de linkerbenedenhoek van het scherm in en selecteer in de zoekresultaten Een herstelstation maken.
Stap 2: Selecteer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer de optie Ja.
Stap 3:  Schakel het selectievakje Back-up van systeembestanden naar herstelstation maken in en selecteer Volgende.

Het volgende scherm geeft aan of je voldoende opslagruimte beschikbaar hebt op je USB-station.

Stap 4:  Selecteer Annuleren om het herstelstationprogramma te sluiten.
Belangrijk
Als je een herstelstation maakt, wordt alles gewist dat op je USB-station is opgeslagen. Zorg ervoor dat je belangrijke gegevens van je USB-station overzet naar een ander opslagapparaat voordat je dit gebruikt om een Surface USB-herstelstation te maken.

Het station formatteren naar FAT32

Stap 1: Plaats het USB-station in de USB-poort op je computer.
Stap 2: Open Verkenner, klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer Formatteren.
Stap 3: Selecteer onder Bestandssysteem FAT32 > Start.

Het herstelstation maken

Stap 1:  Sluit de voeding aan op de Surface en sluit deze aan op de netstroom.
Stap 2:  Plaats je USB-station in de USB-poort op je Surface.
Stap 3:  Voer herstellen in het zoekvak onderin het scherm in en selecteer in de zoekresultaten Een herstelstation maken.
Stap 4:  Selecteer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer de optie Ja.
Stap 5:  Schakel het selectievakje Back-up van systeembestanden naar herstelstation maken in en selecteer Volgende.
Stap 6:  Selecteer de USB die je wilt gebruiken en selecteer Volgende.
Stap 7:  Selecteer Maken.
De herstelkopie en herstelprogramma's worden gekopieerd naar je USB-station.
Je Surface moet tijdens het kopieerproces, dat ongeveer 10 tot 15 minuten duurt, actief blijven.
Stap 8:

Voer een van de volgende handelingen uit wanneer de herstelprogramma's zijn gekopieerd:

• Selecteer Voltooien als je de herstelprogramma's op je Surface wilt bewaren.
  • Selecteer De herstelpartitie verwijderen als je de herstelprogramma's van de Surface wilt verwijderen en schrijfruimte wilt vrijmaken. Als je dit wilt bevestigen, selecteer je Verwijderen en Voltooien wanneer het verwijderen is voltooid.
Stap 9:  Haal het USB-station uit de Surface en bewaar het op een veilige plaats.

Je kunt het herstelstation beter niet voor de opslag van andere bestanden of gegevens gebruiken.

Belangrijk
Als je ervoor kiest om je herstelpartitie te verwijderen, heb je je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of opnieuw instellen.

Een herstelstation gebruiken

Als je een herstelstation hebt gemaakt, kun je het zo nodig gebruiken om je Surface te starten. Zie Een Surface USB-herstelstation gebruiken voor meer informatie.

Om zeker te zijn dat je kunt opnieuw opstarten vanaf het herstelstation, configureer je de opstartvolgorde zodat het USB-station de eerste optie is. Zie voor meer informatie Hoe gebruik ik het BIOS/UEFI?

Je kunt het USB-herstelstation gebruiken om je Surface te starten als je problemen ondervindt of om opslagruimte vrij te maken.

Surface wordt geleverd met Windows-herstelgegevens waarmee je je Surface kunt vernieuwen of de fabrieksinstellingen ervan kunt terugzetten. Deze herstelgegevens zijn opgeslagen op een speciale herstelpartitie op je Surface.

Als je deze informatie naar een USB-station kopieert, heeft dat twee voordelen:

• Herstel. Als je ooit problemen ondervindt om je Surface op te starten, kun je het USB-herstelstation gebruiken om deze op te starten.
  • Opslag. Je kunt opslagruimte op de Surface vrijmaken door herstelinformatie te verwijderen en deze op een USB-station op te slaan. Hoeveel schijfruimte je kunt vrijmaken, verschilt per Surface-model.
Belangrijk
Als je de herstelinformatie van je Surface verwijdert nadat je het USB-herstelstation hebt gemaakt, bewaar het USB-herstelstation dan op een veilige plaats. Er is geen herstelinstallatiekopie meer op je Surface opgeslagen, en je hebt je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of herstellen.

Een herstelstation maken

De Surface wordt geleverd met een hulpprogramma voor het maken van een USB-herstelstation. Voor het maken van een herstelstation heb je een met FAT32 geformatteerd extern USB-station nodig met voldoende beschikbare schijfruimte voor al je herstelgegevens.

Opmerking
Je kunt de herstelbestanden ook downloaden van de Surface-website. Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden voor meer informatie.

Ontdekken hoeveel ruimte je nodig hebt op het USB-station

Stap 1:  Ga naar Start toets Windows-logo, en voer in het zoekvak herstellen in.
Stap 2: Selecteer Een herstelstation maken in de zoekresultaten.
Stap 3: Selecteer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer de optie Ja.
Stap 4:  Schakel het selectievakje Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation in en selecteer Volgende.

Het volgende scherm geeft aan of je voldoende opslagruimte beschikbaar hebt op je USB-station.

Stap 5:  Selecteer Annuleren om het herstelstationprogramma te sluiten.
Belangrijk
Als je een herstelstation maakt, wordt alles gewist dat op je USB-station is opgeslagen. Zorg ervoor dat je belangrijke gegevens van je USB-station overzet naar een ander opslagapparaat voordat je dit gebruikt om een Surface USB-herstelstation te maken.

Het station formatteren naar FAT32

Stap 1: Plaats je USB-station in de USB-poort op je computer.
Stap 2: Open Verkenner, klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer Formatteren.
Stap 3: Selecteer onder Bestandssysteem FAT32 > Start.

Het herstelstation maken

Stap 1:  Sluit de voeding aan op de Surface en sluit deze aan op de netstroom.
Stap 2:  Plaats je USB-station in de USB-poort op je Surface.
Stap 3:  Ga naar Start toets Windows-logo, en voer in het zoekvak herstellen in. Selecteer dan Een herstelstation maken.
Stap 4:  Selecteer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer de optie Ja.
Stap 5:  Selecteer Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation > Volgende.
Stap 6:  Selecteer de USB die je wilt gebruiken en selecteer Volgende.
Stap 7:  Selecteer Maken.
De herstelkopie en herstelprogramma's worden gekopieerd naar je USB-station.
Je Surface moet tijdens het kopieerproces dat ongeveer 10 tot 15 minuten duurt, actief blijven.
Stap 8:

Voer een van de volgende handelingen uit wanneer de herstelprogramma's zijn gekopieerd:

• Selecteer Voltooien als je de herstelprogramma's op je Surface wilt bewaren.
  • Selecteer De herstelpartitie verwijderen als je de herstelprogramma's van de Surface wilt verwijderen en schrijfruimte wilt vrijmaken. Als je dit wilt bevestigen, selecteer je Verwijderen en Voltooien wanneer het verwijderen is voltooid.
Stap 9:  Haal het USB-station uit je Surface en bewaar het op een veilige plaats.

Je kunt het herstelstation beter niet voor de opslag van andere bestanden of gegevens gebruiken.

Belangrijk
Als je ervoor kiest om je herstelpartitie te verwijderen, heb je je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of opnieuw instellen.

Een herstelstation gebruiken

Als je een herstelstation hebt gemaakt, kun je het zo nodig gebruiken om je Surface te starten. Zie Een Surface USB-herstelstation gebruiken voor meer informatie.

Om zeker te zijn dat je kunt opnieuw opstarten vanaf het herstelstation, configureer je de opstartvolgorde zodat het USB-station de eerste optie is. Zie voor meer informatie Hoe gebruik ik het BIOS/UEFI?

Je kunt het USB-herstelstation gebruiken om je Surface te starten als je problemen ondervindt of om opslagruimte vrij te maken.

Surface wordt geleverd met Windows-herstelgegevens waarmee je je apparaat kunt vernieuwen of de fabrieksinstellingen ervan kunt terugzetten. Deze herstelgegevens zijn opgeslagen op een speciale herstelpartitie op je Surface.

Als je deze informatie naar een USB-station kopieert, heeft dat twee voordelen:

• Herstel. Als je ooit problemen ondervindt om je Surface op te starten, kun je het USB-herstelstation gebruiken om je Surface op te starten.
  • Opslagruimte vrijmaken. Je kunt opslagruimte op de Surface vrijmaken door herstelinformatie te verwijderen en deze op een USB-station op te slaan. Hoeveel schijfruimte je kunt vrijmaken, verschilt per apparaat.
Belangrijk
Als je de herstelinformatie van je Surface verwijdert nadat je het USB-herstelstation hebt gemaakt, bewaar het USB-herstelstation dan op een veilige plaats. Er is geen herstelinstallatiekopie meer op je Surface opgeslagen, en je hebt je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of herstellen.

Een herstelstation maken

De Surface wordt geleverd met een hulpprogramma voor het maken van een USB-herstelstation. Voor het maken van een herstelstation heb je een met FAT32 geformatteerd extern USB-station nodig met voldoende beschikbare schijfruimte voor al je herstelgegevens.

Opmerking
Je kunt de herstelbestanden ook downloaden van de Surface-website. Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden voor meer informatie.

Ontdekken hoeveel ruimte je nodig hebt op het USB-station

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Of wijs, als je een muis gebruikt, de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik vervolgens op Zoeken.)
Stap 2: Voer in het zoekvak de tekst herstel in, tik of klik in de zoekresultaten op Herstel en tik of klik op Een herstelstation maken.
Stap 3:  Tik of klik in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer op Ja.
Stap 4:  Tik of klik op Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation en tik of klik op Volgende.

Het volgende scherm geeft aan hoeveel opslagruimte beschikbaar is op het USB-station.

Stap 5:  Tik of klik op Annuleren om het herstelstationprogramma te sluiten.
Belangrijk
Als je een herstelstation maakt, wordt alles gewist dat op je USB-station is opgeslagen. Zorg ervoor dat je belangrijke gegevens van je USB-station overzet naar een ander opslagapparaat voordat je dit gebruikt om een Surface USB-herstelstation te maken.

Het station formatteren naar FAT32

Stap 1: Sluit het USB-station aan op je computer.
Stap 2: Open Verkenner, klik met de rechtermuisknop op het USB-station en kies Formatteren.
Stap 3: Kies Bestandssysteem > FAT32 en selecteer Start.

Het herstelstation maken

Stap 1:  Sluit de voeding aan op de Surface en sluit deze aan op de netstroom.
Stap 2:  Plaats je USB-station in de USB-poort op je Surface.
Stap 3:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Zoeken.
Stap 4:  Voer in het zoekvak de tekst herstel in, tik of klik in de zoekresultaten op Herstel en tik of klik op Een herstelstation maken.
Stap 5:  Tik of klik in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer op Ja.
Stap 6:  Tik of klik op Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation en tik of klik op Volgende.
Stap 7:  Tik of klik op het USB-station dat je wilt gebruiken en tik of klik op Volgende.
Stap 8:  Tik of klik op Maken.

De herstelinstallatiekopie en de herstelprogramma's worden gekopieerd naar het USB-station. De Surface moet 'wakker' blijven tijdens het kopieerproces, dat 10-15 minuten duurt.

Stap 9:

Voer een van de volgende handelingen uit wanneer de herstelprogramma's zijn gekopieerd:

• Tik of klik op Voltooien als je de herstelprogramma's op de Surface wilt bewaren.
  • Tik of klik op De herstelpartitie verwijderen als je de herstelprogramma's van de Surface wilt verwijderen en schrijfruimte wilt vrijmaken. Als je dit wilt bevestigen, tik of klik je op Verwijderen en op Voltooien wanneer het verwijderen is voltooid.
Stap 10:  Haal het USB-station uit de Surface en bewaar het op een veilige plaats.

Je kunt het herstelstation beter niet voor de opslag van andere bestanden of gegevens gebruiken.

Belangrijk
Als je ervoor kiest om je herstelpartitie te verwijderen, heb je je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of opnieuw instellen.

Een herstelstation gebruiken

Als je een herstelstation hebt gemaakt, kun je het zo nodig gebruiken om je Surface te starten. Zie Een Surface USB-herstelstation gebruiken voor meer informatie.

Om zeker te zijn dat je kunt opnieuw opstarten vanaf het herstelstation, configureer je de opstartvolgorde zodat het USB-station de eerste optie is. Zie voor meer informatie Hoe gebruik ik het BIOS/UEFI?

Je kunt het USB-herstelstation gebruiken om je Surface te starten als je problemen ondervindt of om opslagruimte vrij te maken.

Surface wordt geleverd met Windows-herstelgegevens waarmee je je apparaat kunt vernieuwen of de fabrieksinstellingen ervan kunt terugzetten. Deze herstelgegevens zijn opgeslagen op een speciale herstelpartitie op je Surface.

Als je deze informatie naar een USB-station kopieert, heeft dat twee voordelen:

• Herstel. Als je ooit problemen ondervindt om je Surface op te starten, kun je het USB-herstelstation gebruiken om je Surface op te starten.
  • Opslagruimte vrijmaken. Je kunt opslagruimte op de Surface vrijmaken door herstelinformatie te verwijderen en deze op een USB-station op te slaan. Hoeveel schijfruimte je kunt vrijmaken, verschilt per apparaat.
Belangrijk
Als je de herstelinformatie van je Surface verwijdert nadat je het USB-herstelstation hebt gemaakt, bewaar het USB-herstelstation dan op een veilige plaats. Er is geen herstelinstallatiekopie meer op je Surface opgeslagen, en je hebt je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of herstellen.

Een herstelstation maken

De Surface wordt geleverd met een hulpprogramma voor het maken van een USB-herstelstation. Voor het maken van een herstelstation heb je een met FAT32 geformatteerd extern USB-station nodig met voldoende beschikbare schijfruimte voor al je herstelgegevens.

Opmerking
Je kunt de herstelbestanden ook downloaden van de Surface-website. Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden voor meer informatie.

Ontdekken hoeveel ruimte je nodig hebt op het USB-station

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Of wijs, als je een muis gebruikt, de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik vervolgens op Zoeken.)
Stap 2: Voer in het zoekvak de tekst herstel in, tik of klik in de zoekresultaten op Herstel en tik of klik op Een herstelstation maken.
Stap 3:  Tik of klik in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer op Ja.
Stap 4:  Tik of klik op Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation en tik of klik op Volgende.

Het volgende scherm geeft aan hoeveel opslagruimte beschikbaar is op het USB-station.

Stap 5:  Tik of klik op Annuleren om het herstelstationprogramma te sluiten.
Belangrijk
Als je een herstelstation maakt, wordt alles gewist dat op je USB-station is opgeslagen. Zorg ervoor dat je belangrijke gegevens van je USB-station overzet naar een ander opslagapparaat voordat je dit gebruikt om een Surface USB-herstelstation te maken.

Het station formatteren naar FAT32

Stap 1: Sluit het USB-station aan op je computer.
Stap 2: Open Verkenner, klik met de rechtermuisknop op het USB-station en kies Formatteren.
Stap 3: Kies Bestandssysteem > FAT32 en selecteer Start.

Het herstelstation maken

Stap 1:  Sluit de voeding aan op de Surface en sluit deze aan op de netstroom.
Stap 2:  Plaats je USB-station in de USB-poort op je Surface.
Stap 3:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Zoeken.
Stap 4:  Voer in het zoekvak de tekst herstel in, tik of klik in de zoekresultaten op Herstel en tik of klik op Een herstelstation maken.
Stap 5:  Tik of klik in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer op Ja.
Stap 6:  Tik of klik op Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation en tik of klik op Volgende.
Stap 7:  Tik of klik op het USB-station dat je wilt gebruiken en tik of klik op Volgende.
Stap 8:  Tik of klik op Maken.

De herstelinstallatiekopie en de herstelprogramma's worden gekopieerd naar het USB-station. De Surface moet 'wakker' blijven tijdens het kopieerproces, dat 10-15 minuten duurt.

Stap 9:

Voer een van de volgende handelingen uit wanneer de herstelprogramma's zijn gekopieerd:

• Tik of klik op Voltooien als je de herstelprogramma's op de Surface wilt bewaren.
  • Tik of klik op De herstelpartitie verwijderen als je de herstelprogramma's van de Surface wilt verwijderen en schrijfruimte wilt vrijmaken. Als je dit wilt bevestigen, tik of klik je op Verwijderen en op Voltooien wanneer het verwijderen is voltooid.
Stap 10:  Haal het USB-station uit de Surface en bewaar het op een veilige plaats.

Je kunt het herstelstation beter niet voor de opslag van andere bestanden of gegevens gebruiken.

Belangrijk
Als je ervoor kiest om je herstelpartitie te verwijderen, heb je je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of opnieuw instellen.

Een herstelstation gebruiken

Als je een herstelstation hebt gemaakt, kun je het zo nodig gebruiken om je Surface te starten. Zie Een Surface USB-herstelstation gebruiken voor meer informatie.

Om zeker te zijn dat je kunt opnieuw opstarten vanaf het herstelstation, configureer je de opstartvolgorde zodat het USB-station de eerste optie is. Zie voor meer informatie Hoe gebruik ik het BIOS/UEFI?