Een USB-herstelstation maken

Het is verstandig om een USB-herstelstation voor je Surface te maken.

Surface wordt geleverd met Windows-herstelgegevens waarmee je je apparaat kunt vernieuwen of de fabrieksinstellingen van de Surface kunt terugzetten. Deze herstelgegevens zijn opgeslagen op een speciale herstelpartitie op je Surface.

Als je deze informatie naar een USB-station kopieert, heeft dat twee voordelen:

• Herstel. Als je ooit een probleem hebt met het starten van de Surface, kun je het USB-herstelstation gebruiken om de Surface te starten, maar je moet dit USB-herstelstation maken voordat je een probleem hebt.
  • Opslagruimte vrijmaken. Je kunt opslagruimte op de Surface vrijmaken door herstelinformatie van de Surface te verwijderen en deze op een USB-station op te slaan. Hoeveel schijfruimte je kunt vrijmaken, verschilt per apparaat.
Belangrijk
Als je de herstelinformatie van je Surface verwijdert nadat je het USB-herstelstation hebt gemaakt, bewaar het USB-herstelstation dan op een veilige plaats. Er is geen herstelinstallatiekopie meer op je Surface opgeslagen, en je hebt je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of herstellen.

Een herstelstation maken

De Surface wordt geleverd met een hulpprogramma voor het maken van een USB-herstelstation. Voor het maken van een herstelstation heb je een extern USB-station nodig met voldoende beschikbare schijfruimte voor al je herstelgegevens.

Opmerking
Je kunt de herstelbestanden ook van de Surface-website downloaden om een USB-herstelstation te maken. Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden voor meer informatie.

Ontdekken hoeveel ruimte je nodig hebt op het USB-station

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Of wijs, als je een muis gebruikt, de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik vervolgens op Zoeken.)
Stap 2: Voer in het zoekvak de tekst herstel in en tik of klik in de zoekresultaten op Herstel, en tik of klik op Een herstelstation maken.
Stap 3:  Tik of klik in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer op Ja.
Stap 4:  Tik of klik om de optie Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation te selecteren en tik of klik op Volgende.

Het volgende scherm geeft aan hoeveel opslagruimte beschikbaar is op het USB-station.

Stap 5:  Tik of klik op Annuleren om het herstelstationprogramma te sluiten.
Belangrijk
Als je een herstelstation maakt, wordt alles gewist dat op je USB-station is opgeslagen. Zorg ervoor dat je belangrijke gegevens van je USB-station overzet naar een ander opslagapparaat voordat je dit gebruikt om een Surface USB-herstelstation te maken.

Het herstelstation maken

Stap 1:  Sluit de voeding aan op de Surface en sluit deze aan op de netstroom.
Stap 2:  Plaats je USB-station in de USB-poort op je Surface.
Stap 3:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Of wijs, als je een muis gebruikt, de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik vervolgens op Zoeken.)
Stap 4:  Voer in het zoekvak de tekst herstel in en tik of klik in de zoekresultaten op Herstel, en tik of klik op Een herstelstation maken.
Stap 5:  Tik of klik in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer op Ja.
Stap 6:  Tik of klik om de optie Kopieer de herstelpartitie vanaf de pc naar het herstelstation te selecteren en tik of klik op Volgende.
Stap 7:  Tik of klik op het USB-station dat je wilt gebruiken en tik of klik op Volgende.
Stap 8:  Tik of klik op Maken.

De herstelinstallatiekopie en de benodigde herstelprogramma's worden gekopieerd naar het USB-station. De Surface moet 'wakker' blijven tijdens het kopieerproces, dat 10-15 minuten duurt.

Stap 9:

Voer een van de volgende handelingen uit wanneer de herstelprogramma's zijn gekopieerd:

• Tik of klik op Voltooien als je de herstelprogramma's op de Surface wilt bewaren.
  • Tik of klik op De herstelpartitie verwijderen als je de herstelprogramma's van de Surface wilt verwijderen en schrijfruimte wilt vrijmaken. Als je dit wilt bevestigen, tik of klik je op Verwijderen en op Voltooien wanneer het verwijderen is voltooid.
Stap 10:  Haal het USB-station uit de Surface en bewaar het op een veilige plaats.

Je kunt het herstelstation beter niet voor de opslag van andere bestanden of gegevens gebruiken.

Belangrijk
Als je ervoor kiest om je herstelpartitie te verwijderen, heb je je USB-herstelstation nodig als je de Surface later wilt kunnen vernieuwen of opnieuw instellen.

Een herstelstation gebruiken

Als je een herstelstation hebt gemaakt, kun je het zo nodig gebruiken om de Surface te starten. Zie Een Surface USB-herstelstation gebruiken voor meer informatie.