Bestanden verplaatsen naar de Surface

Je kunt gemakkelijk muziek, afbeeldingen, video's en documenten aan je Surface toevoegen.

Is van toepassing op

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Is van toepassing op

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Besturingssysteem:

Er zijn verschillende manieren om bestanden naar je Surface te verplaatsen:

• Voeg bestanden toe aan OneDrive, zodat je ze kunt openen vanaf je Surface.
  • Aansluiten op een netwerkcomputer:
  • Gebruik een USB-flashstation of een geheugenkaart. MicroSD-, microSDHC- en microSDXC-kaarten functioneren op de Surface.

Windows bevat vier bibliotheken: Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's. We raden je aan je bestanden en mappen in de overeenkomstige bibliotheken te plaatsen om ervoor te zorgen dat ze in je apps worden weergegeven.

Nagaan hoeveel schijfruimte je op je Surface hebt

Ga als volgt te werk om te achterhalen over hoeveel schijfruimte je op je Surface beschikt:

• Selecteer in de taakbalk Verkenner Pictogram Verkenner. Selecteer vervolgens Deze pc in het navigatiedeelvenster om de hoeveelheid vrije ruimte en totale ruimte te zien.

Schijfruimte op je Surface
Opmerking
Vooraf geïnstalleerde software en apps gebruiken veel ruimte. Zie Surface-opslag voor meer informatie.

Zie voor informatie over het vrijmaken van ruimte Schijfruimte vrijmaken in Windows 10.

OneDrive gebruiken

Voeg alle gewenste bestanden toe aan je OneDrive, zodat je ze vanaf je Surface kunt openen. Voeg eerst de bestanden toe aan je OneDrive. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar de computer met de bestanden die je naar je Surface wilt kopiëren.
Stap 2:  Ga naar OneDrive.com en upload de bestanden. Als je wilt weten hoe je dit moet doen, raadpleeg je Foto's en bestanden uploaden.

Zodra de bestanden op je OneDrive staan, kun je de OneDrive-app op je Surface gebruiken om ze te openen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Selecteer in de taakbalk Verkenner Pictogram Verkenner.
Stap 2:  Selecteer in het linkervenster van Verkenner de optie OneDrive.
Stap 3:  Ga naar de map in OneDrive met de gewenste bestanden.
Stap 4:  Selecteer een bestand om dit te openen.

Je kunt de bestanden op je OneDrive openen zonder een internetverbinding door deze met je Surface te synchroniseren. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Selecteer in de taakbalk Verkenner Pictogram Verkenner.
Stap 2:  Selecteer in het linkervenster van Verkenner de optie OneDrive.
Stap 3:  Houd een map in het rechterdeelvenster van Verkenner ingedrukt (of klik erop met de rechtermuisknop).
Stap 4:  Selecteer OneDrive-mappen kiezen om te synchroniseren.
Stap 5:  Kies de mappen die je met je Surface wilt synchroniseren en selecteer OK.
Mappen die met je Surface zijn gesynchroniseerd, blijven gesynchroniseerd op je OneDrive.

Voor meer informatie over het synchroniseren van bestanden en mappen op OneDrive naar je Surface raadpleeg je OneDrive op je pc.

Opmerkingen
  • Je moet een Microsoft-account hebben om OneDrive te gebruiken.
  • Office 2013-apps slaan documenten standaard op op OneDrive wanneer je bent aangemeld met een Microsoft-account.
  • Mobiel breedband gebruiken? Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Aansluiten op een netwerkcomputer

Je Surface heeft toegang tot muziek, afbeeldingen, video's en documenten op computers die deel uitmaken van een netwerk. Als je de bestanden en mappen wilt bekijken die op jouw netwerk worden gedeeld, doe je als volgt:

Stap 1:  Selecteer in de taakbalk Verkenner Pictogram Verkenner.
Stap 2:  Bekijk de bestanden die je kunt openen vanaf je Surface via Thuisgroep of Netwerk.

Een USB-flashstation of een geheugenkaart gebruiken

Je kunt ook bestanden verplaatsen naar je Surface door ze te kopiëren naar een USB-flashstation of -geheugenkaart (microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken met Surface) en de bestanden vervolgens toe te voegen aan je Surface.

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Kopieer de bestanden naar een USB-flashstation of een geheugenkaart vanaf een andere computer.
Stap 2:  Plaats het flashstation of de geheugenkaart in je Surface.
Als je wilt weten waar de USB-poort en de microSD-kaartsleuf zich bevinden, ga je naar Surface-functies.
Stap 3:  Selecteer de melding die in de rechterbenedenhoek van het scherm wordt weergegeven.
Stap 4:  Selecteer Map openen om bestanden te bekijken.
De Verkenner wordt geopend.
Stap 5:  Selecteer de bestanden of mappen die je aan je Surface wilt toevoegen.
Stap 6:  Selecteer Start > Kopiëren naar en kies een locatie.
Kies bijvoorbeeld Documenten als het flashstation of de geheugenkaart documenten bevat.

Voor hulp met Verkenner raadpleeg je Je bestanden zoeken.

Er zijn verschillende manieren om bestanden naar je Surface te verplaatsen:

• Voeg bestanden toe aan OneDrive, zodat je ze kunt openen vanaf je Surface.
  • Aansluiten op een netwerkcomputer:
  • Gebruik een USB-flashstation of een geheugenkaart. MicroSD-, microSDHC- en microSDXC-kaarten functioneren op de Surface.

Windows bevat vier bibliotheken: Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's. We raden je aan je bestanden en mappen in de overeenkomstige bibliotheken te plaatsen om ervoor te zorgen dat ze in je apps worden weergegeven. Voor meer informatie raadpleeg je Bibliotheken: veelgestelde vragen.

Nagaan hoeveel schijfruimte je op je Surface hebt

Ga als volgt te werk om te achterhalen over hoeveel schijfruimte je op je Surface beschikt:

• Selecteer in de taakbalk Verkenner Pictogram Verkenner > Deze pc.
    Je ziet de hoeveelheid vrije ruimte en totale ruimte. Als je nog maar weinig vrije ruimte hebt, wordt de schijf met rood gemarkeerd.

Beschikbare vrije ruimte zoeken in de Verkenner
Opmerking
Vooraf geïnstalleerde software en apps gebruiken veel ruimte. Zie Surface-opslag voor meer informatie.

Zie voor informatie over het vrijmaken van ruimte Tips om schijfruimte vrij te maken op je pc.

OneDrive gebruiken

Voeg alle gewenste bestanden toe aan je OneDrive, zodat je ze vanaf je Surface kunt openen. Voeg eerst de bestanden toe aan je OneDrive. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar de computer met de bestanden die je naar je Surface wilt kopiëren.
Stap 2:  Ga naar OneDrive.com en upload de bestanden. Als je wilt weten hoe je dit moet doen, raadpleeg je Foto's en bestanden uploaden.

Zodra de bestanden op je OneDrive staan, kun je de OneDrive-app op je Surface gebruiken om ze te openen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo > Alle apps > OneDrive.
Stap 2:  Ga naar de map met de gewenste bestanden.
Stap 3:  Voer een van de volgende stappen uit:
  • Openen: Selecteer een bestand.
  • Downloaden: veeg naar beneden over een bestand (of klik erop met de rechtermuisknop) en selecteer Offline beschikbaar maken.

Bestanden die offline beschikbaar zijn, worden lokaal op de Surface opgeslagen en je kunt deze openen zonder internetverbinding. Ga voor meer informatie naar 'Bestanden openen wanneer je offline bent' in Aan de slag met OneDrive.

Opmerkingen
  • Je moet een Microsoft-account hebben om OneDrive te gebruiken.
  • Office 2013-apps slaan documenten standaard op op OneDrive wanneer je bent aangemeld met een Microsoft-account.
  • Mobiel breedband gebruiken? Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Aansluiten op een netwerkcomputer

Je Surface heeft toegang tot muziek, afbeeldingen, video's en documenten op computers die deel uitmaken van een netwerk. Als je de bestanden en mappen wilt bekijken die op jouw netwerk worden gedeeld, doe je als volgt:

Stap 1:  Selecteer in de taakbalk Verkenner Pictogram Verkenner.
Stap 2:  Bekijk de bestanden die je kunt openen vanaf je Surface via Thuisgroep of Netwerk.
Opmerking
Als je een thuisnetwerk gebruikt, schakel je delen via het netwerk in zodat je Surface andere computers op je netwerk kan zien. Zie Pc's, apparaten en inhoud op je netwerk zoeken om te leren hoe je dit doet.

Een USB-flashstation of een geheugenkaart gebruiken

Je kunt ook bestanden verplaatsen naar je Surface door ze te kopiëren naar een USB-flashstation of -geheugenkaart (microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken met Surface) en de bestanden toe te voegen aan je Surface.

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Kopieer de bestanden naar een USB-flashstation of een geheugenkaart vanaf een andere computer.
Stap 2:  Plaats het flashstation of de geheugenkaart in je Surface.
Als je wilt weten waar de USB-poort en de microSD-kaartsleuf zich bevinden, ga je naar Surface-functies.
Stap 3:  Selecteer de melding die in de rechterbovenhoek van het scherm wordt weergegeven.
Stap 4:  Selecteer Map openen om bestanden te bekijken.
De Verkenner wordt geopend.
Stap 5:  Selecteer de bestanden of mappen die je aan je Surface wilt toevoegen.
Stap 6:  Selecteer Start > Kopiëren naar en kies een locatie.
Kies bijvoorbeeld Documenten als het flashstation of de geheugenkaart documenten bevat.

Zie Werken met bestanden en mappen als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de Verkenner.

Er zijn verschillende manieren om bestanden naar je Surface te verplaatsen:

• Voeg bestanden toe aan OneDrive, zodat je ze kunt openen vanaf je Surface.
  • Aansluiten op een netwerkcomputer:
  • Gebruik een USB-flashstation of een geheugenkaart. MicroSD-, microSDHC- en microSDXC-kaarten functioneren op de Surface.

Windows bevat vier bibliotheken: Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's. We raden je aan je bestanden en mappen in de overeenkomstige bibliotheken te plaatsen om ervoor te zorgen dat ze in je apps worden weergegeven. Voor meer informatie raadpleeg je Bibliotheken: veelgestelde vragen.

Nagaan hoeveel schijfruimte je op je Surface hebt

Ga als volgt te werk om te achterhalen over hoeveel schijfruimte je op je Surface beschikt:

Stap 1:  Tik of klik op het startscherm op Bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik in de taakbalk op Verkenner Pictogram Verkenner > Deze pc.
Je ziet de hoeveelheid beschikbare vrije ruimte en de totale hoeveelheid beschikbare ruimte. Als je nog maar weinig vrije ruimte hebt, wordt de schijf met rood gemarkeerd.

Beschikbare vrije ruimte zoeken in de Verkenner
Opmerking
Vooraf geïnstalleerde software en apps gebruiken veel ruimte. Zie Surface-opslag voor meer informatie.

Zie voor informatie over het vrijmaken van ruimte Tips om schijfruimte vrij te maken op je pc.

OneDrive gebruiken

Voeg alle gewenste bestanden toe aan je OneDrive, zodat je ze vanaf je Surface kunt openen. Voeg eerst de bestanden toe aan je OneDrive. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar de computer met de bestanden die je naar je Surface wilt kopiëren.
Stap 2:  Ga naar OneDrive.com en upload de bestanden. Als je wilt weten hoe je dit moet doen, raadpleeg je Foto's en bestanden uploaden.

Zodra de bestanden op OneDrive staan, kun je de OneDrive-app op je Surface gebruiken om ze te openen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik op OneDrive op het startscherm.
Stap 2:  Ga naar de map met de gewenste bestanden.
Stap 3:  Voer een van de volgende stappen uit:
  • Openen: tik of klik op een bestand.
  • Downloaden: veeg naar beneden over een bestand (of klik erop met de rechtermuisknop) en tik op Offline beschikbaar maken.

Bestanden die offline beschikbaar zijn, worden lokaal op de Surface opgeslagen en je kunt deze openen zonder internetverbinding. Ga voor meer informatie naar 'Bestanden openen wanneer je offline bent' in Aan de slag met OneDrive.

Opmerkingen
  • Je moet een Microsoft-account hebben om OneDrive te gebruiken.
  • Office 2013-apps slaan documenten standaard op op OneDrive wanneer je bent aangemeld met een Microsoft-account.
  • Mobiel breedband gebruiken? Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Aansluiten op een netwerkcomputer

Je Surface heeft toegang tot muziek, afbeeldingen, video's en documenten op computers die deel uitmaken van een netwerk. Als je de bestanden en mappen wilt bekijken die op jouw netwerk worden gedeeld, doe je als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Voer verkenner in het zoekvak in en tik of klik in de zoekresultaten op Verkenner.
Stap 3:  Bekijk de bestanden die je kunt openen vanaf je Surface via Thuisgroep of Netwerk.
Opmerking
Als je een thuisnetwerk gebruikt, schakel je delen via het netwerk in zodat je Surface andere computers op je netwerk kan zien. Zie Pc's, apparaten en inhoud op je netwerk zoeken om te leren hoe je dit doet.

Een USB-flashstation of een geheugenkaart gebruiken

Je kunt ook bestanden verplaatsen naar je Surface door ze te kopiëren naar een USB-flashstation of -geheugenkaart (microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken met Surface) en de bestanden vervolgens toe te voegen aan je Surface.

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Kopieer de bestanden naar een USB-flashstation of een geheugenkaart vanaf een andere computer.
Stap 2:  Plaats het flashstation of de geheugenkaart in je Surface.
Als je wilt weten waar de USB-poort en de microSD-kaartsleuf zich bevinden, ga je naar Surface-functies.
Stap 3:  Tik of klik op de melding die wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm.
Stap 4:  Tik of klik op Map en bestanden weergeven.
De Verkenner wordt geopend.
Stap 5:  Kies de bestanden of mappen die je aan je Surface wilt toevoegen.
Stap 6:  Tik of klik op Start > Kopiëren naar.
Stap 7:  Selecteer een locatie. Kies bijvoorbeeld Documenten als het flashstation of de geheugenkaart documenten bevat.

Zie Werken met bestanden en mappen als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de Verkenner.

Er zijn verschillende manieren om bestanden naar je Surface te verplaatsen:

• Voeg bestanden toe aan OneDrive, zodat je ze kunt openen vanaf je Surface.
  • Aansluiten op een netwerkcomputer:
  • Gebruik een USB-flashstation of een geheugenkaart. MicroSD-, microSDHC- of microSDXC-kaarten functioneren op de Surface.

Windows bevat vier bibliotheken: Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's. We raden je aan je bestanden en mappen in de overeenkomstige bibliotheken te plaatsen om ervoor te zorgen dat ze in je apps worden weergegeven. Voor meer informatie raadpleeg je Bibliotheken: veelgestelde vragen.

Nagaan hoeveel schijfruimte je op je Surface hebt

Ga als volgt te werk om te achterhalen over hoeveel schijfruimte je op je Surface beschikt:

Stap 1:  Tik of klik op het startscherm op Bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik in de taakbalk op Verkenner Pictogram Verkenner > Deze pc.
Je ziet de hoeveelheid beschikbare vrije ruimte en de totale hoeveelheid beschikbare ruimte. Als je nog maar weinig vrije ruimte hebt, wordt de schijf met rood gemarkeerd.

Beschikbare vrije ruimte zoeken in de Verkenner
Opmerking
Vooraf geïnstalleerde software en apps gebruiken veel ruimte. Zie Surface-opslag voor meer informatie.

Zie voor informatie over het vrijmaken van ruimte Tips om schijfruimte vrij te maken op je pc.

OneDrive gebruiken

Voeg alle gewenste bestanden toe aan je OneDrive, zodat je ze vanaf je Surface kunt openen. Voeg eerst de bestanden toe aan je OneDrive. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar de computer met de bestanden die je naar je Surface wilt kopiëren.
Stap 2:  Ga naar OneDrive.com en upload de bestanden. Als je wilt weten hoe je dit moet doen, raadpleeg je Foto's en bestanden uploaden.

Zodra de bestanden op OneDrive staan, kun je de OneDrive-app op je Surface gebruiken om ze te openen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik op OneDrive op het startscherm.
Stap 2:  Ga naar de map met de gewenste bestanden.
Stap 3:  Voer een van de volgende stappen uit:
  • Openen: tik of klik op een bestand.
  • Downloaden: veeg naar beneden over een bestand (of klik erop met de rechtermuisknop) en tik op Offline beschikbaar maken.

Bestanden die offline beschikbaar zijn, worden lokaal op de Surface opgeslagen en je kunt deze openen zonder internetverbinding. Ga voor meer informatie naar 'Bestanden openen wanneer je offline bent' in Aan de slag met OneDrive.