Een Surface USB-herstelstation gebruiken

Je Surface USB-herstelstation bevat herstelprogramma's voor je Surface.

Als je problemen ondervindt om Surface op te starten of als de ingebouwde herstelinformatie van je Surface is verwijderd, kun je je Surface USB-herstelstation gebruiken om toegang te krijgen tot de herstelprogramma's en problemen met je Surface op te lossen.

Belangrijk
Surface USB-herstelstations zijn niet uitwisselbaar tussen de verschillende Surface-modellen. Gebruik alleen een USB-herstelstation dat bedoeld is voor jouw specifieke Surface-model.

Surface opstarten met behulp van je USB-herstelstation

Zo start je Surface op vanaf je USB-herstelstation:

Stap 1:  Zorg ervoor dat de Surface is uitgeschakeld en dat deze in een stopcontact steekt.
Stap 2:  Plaats je USB-herstelstation in de USB-poort op de Surface.
Stap 3:  Houd de knop Volume omlaag ingedrukt terwijl je de Aan/uit-knop op je Surface indrukt en weer loslaat.
Stap 4:  Wanneer het Surface-logo verschijnt, laat je de volumeknop los.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm (selecteer bijvoorbeeld de taal en toetsenbordindeling) om naar het menu met herstelprogramma's te gaan.
Opmerking
Het Surface USB-herstelstation kan ook worden gebruikt als Windows om installatiebestanden vraagt om de Surface te vernieuwen of opnieuw in te stellen vanaf het menu Herstel onder PC-instellingen > Bijwerken en herstellen. Als de prompt verschijnt, plaats je het USB-herstelstation gewoon in de USB-poort op de Surface.

Surface opnieuw instellen met behulp van je USB-herstelstation

Belangrijk
Bij het opnieuw instellen worden de fabrieksinstellingen van de Surface hersteld.

Opmerkingen
  • Al je persoonlijke bestanden worden verwijderd en je instellingen worden opnieuw ingesteld. Alle apps die je hebt geïnstalleerd, worden verwijderd. Zie voor informatie over het maken van een back-up van je documenten Back-ups maken van foto's, documenten en nog veel meer.
  • Surface Pro-modellen: Zorg dat je toegang hebt tot de productcodes en installatiebestanden voor alle bureaublad-apps (bijvoorbeeld Microsoft Office) die je opnieuw wilt installeren na het opnieuw instellen. Dit omvat bureaublad-apps die je hebt geïnstalleerd vanaf websites, schijven of USB-stations.

Zo stel je Surface opnieuw in vanaf je USB-herstelstation:

Stap 1:  Zorg ervoor dat de Surface is uitgeschakeld en dat deze in een stopcontact steekt.
Stap 2:  Plaats het USB-herstelstation in de USB-poort op de Surface.
Stap 3:  Houd de knop Volume omlaag ingedrukt terwijl je de Aan/uit-knop op je Surface indrukt en weer loslaat.
Stap 4:  Wanneer het Surface-logo verschijnt, laat je de volumeknop los.
Stap 5:  Als je daarom wordt gevraagd, kies je de gewenste taal en toetsenbordindeling.
Stap 6:  Tik of klik op Problemen oplossen en tik of klik vervolgens op Je pc opnieuw instellen.
Stap 7:  Als je om een herstelsleutel wordt gevraagd, tik of klik je op Dit station overslaan onder aan het scherm.
Stap 8:  Tik of klik op het beoogde besturingssysteem dat je opnieuw wilt instellen. Dit verwijst naar het huidige besturingssysteem dat op Surface is geïnstalleerd.
Stap 9:  Tik of klik op Ja, partitioneer de stations opnieuw. Op de volgende pagina tik of klik je op Volgende.
Stap 10:  Tik of klik op Alleen mijn bestanden verwijderen of op Het station volledig opschonen.
De optie om het station volledig op te schonen is veiliger, maar duurt veel langer. Als je je Surface bijvoorbeeld recyclet, moet je ervoor kiezen om het station op te schonen. Als je je Surface behoudt, moet je alleen je bestanden verwijderen.
Stap 11:

Tik of klik op Opnieuw instellen.
Surface wordt opnieuw opgestart en het Surface-logo wordt weergegeven terwijl het opnieuw instellen doorgaat (dit kan enkele minuten duren).

Stap 12:

Alleen Surface 2: Na het opnieuw opstarten kan de Surface je vragen om de TPM (Trusted Platform Module) van deze computer te wissen. Druk op F12 of de knop Volume omhoog om de TPM te wissen.
Surface 2 gaat door met het opnieuw instellen (dit kan enkele minuten duren).

Je eigen USB-herstelstation maken

Er zijn twee manieren om je eigen USB-herstelstation voor je Surface te maken. Je kunt je herstelstation maken met behulp van de herstelpartitie die zich op je Surface bevindt, of je kunt herstelbestanden downloaden van de Surface-website.

Als je een USB-herstelstation wilt maken op basis van de herstelpartitie op je Surface, raadpleeg je Een USB-herstelstation maken. Gebruik deze methode als je de herstelpartitie niet al eerder hebt verwijderd om ruimte op je Surface te creëren.

Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden om herstelbestanden te downloaden. Gebruik deze methode als je geen toegang meer hebt tot de herstelpartitie op je Surface of als je Surface niet in Windows opstart.

Als je je eigen USB-herstelstation niet kunt maken of de herstelkopie niet van de Surface-website kunt downloaden, neem je contact op met ons.