Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Surface RT, Surface 2.

Browsen op het web met Internet Explorer 11

Surface wordt geleverd met twee versies van Internet Explorer: een aanraakvriendelijke versie en een bureaubladversie. Beide versie gebruiken dezelfde browsegeschiedenis en instellingen.

Internet Explorer-tegel op het Startscherm
Internet Explorer op het Startscherm
Internet Explorer-pictogram op de taakbalk
Internet Explorer op het bureaublad

Surfen is nog nooit zo gemakkelijk geweest, ongeacht of je bladert via aanrakingen of vanaf het bureaublad. Maak gewoon verbinding met internet of gebruik de internetverbinding van je telefoon, open Internet Explorer en surf op het web.

Aanraakvriendelijke Internet Explorer (op het Startscherm)

Internet Explorer 11 is geoptimaliseerd voor aanraken. Tegels en tabbladen zijn extra groot om er gemakkelijk op te kunnen tikken; ze verschijnen alleen wanneer je ze nodig hebt.

Moderne Internet Explorer 11 op Microsoft Surface

Je standaardbrowser instellen

Om te genieten van het nieuwe aanraakvriendelijke bladeren, stel je Internet Explorer in als je standaardbrowser. Als Internet Explorer niet is ingesteld als de standaardbrowser, is alleen de versie van Internet Explorer voor het bureaublad beschikbaar op Surface. Je kunt als volgt je standaardbrowser instellen:

Stap 1:  Voer Standaardprogramma's in het startscherm in.
Stap 2:  Tik of klik in de zoekresultaten op Standaardprogramma's.
Stap 3:  Tik of klik op Uw standaardprogramma's instellen en tik of klik op Internet Explorer.
Stap 4:  Tik of klik op Dit programma als standaard instellen en tik of klik op OK.

Surfen op het web

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Internet Explorer.
Stap 2:

Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm (als je een muis gebruikt, klik je met de rechtermuisknop) om de adresbalk te openen.
Tegels voor je favoriete sites en openstaande tabbladen verschijnen boven de adresbalk (schuif om alle tegels te zien).

Stap 3:  Voer een webadres of zoekterm in de adresbalk in of tik op of klik op een tabblad of een vastgemaakte of favoriete website.
Tips
  • Maak een veegbeweging over het scherm om terug te keren naar sites die je tijdens een browsersessie hebt bezocht of tik of klik op de adresbalk om sites te zien die je vaak bezoekt.
  • Je kunt snel schakelen tussen favorieten en tabbladen door te tikken of klikken op de knop Favorieten knop Favorieten of op de knop Tabbladen knop Tabbladen in de app-opdrachten. Tik of klik op de pijl-omlaag naast Favorieten om te schakelen tussen weergaven van je favoriete sites. Maak een keuze tussen Alles, de Favorietenbalk of Vastgemaakt aan Start.
  • Gebruik de charm Delen om webpagina's te delen met vrienden. Zie Foto's, koppelingen en meer delen voor meer informatie.
  • Voor informatie over het wijzigen van je startpagina ga je naar Je startpagina wijzigen.
Opmerkingen
  • Als een website niet helemaal zoals verwacht wordt weergegeven, probeer je de site toe te voegen aan je Compatibiliteitsweergavelijst.
  • Als je je instellingen wilt wijzigen, maak je in Internet Explorer een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm. Tik of klik vervolgens op Instellingen en Opties.
  • Sommige instellingen zijn alleen beschikbaar vanuit de bureaubladversie van Internet Explorer. Voor meer informatie ga je naar de sectie over Internet Explorer bureaublad verderop.

Meerdere bladervensters gebruiken

Je kunt in Internet Explorer 11 ook meer vensters openen en er twee naast elkaar bekijken. Als je een nieuw venster wilt openen, houd je de tegel Internet Explorer op het startscherm ingedrukt (of klik je erop met de rechtermuisknop) en tik of klik je op Nieuw venster openen.

Je kunt twee vensters naast elkaar weergeven op het scherm. Open één venster en sleep naar beneden van de bovenrand naar de rechter- of linkerkant van het scherm. Sleep vervolgens het andere venster naar binnen van de linkerkant van het scherm.

Navigeren met tabbladen

Als je een nieuw tabblad wilt openen of wilt schakelen tussen tabbladen, veeg je omhoog vanaf de bovenkant van het scherm (of klik je met de rechtermuisknop). De tabbladenbalk verschijnt boven de adresbalk en biedt je een snel overzicht van de openstaande webpagina's.

• Tik of klik op een browservenster om naar dit venster over te schakelen.
  • Tik of klik op de knop Nieuw tabblad Knop Nieuw tabblad om een nieuw browsertabblad te openen. Voer vervolgens een URL of zoekterm in of selecteer een van je veelbezochte of favoriete sites.
  • Tik of klik op de drie stippen ( … ) om een InPrivate-tabblad te openen of om een tabblad opnieuw te openen dat je onlangs hebt gesloten.

Je webfavorieten

Je kunt sites vastmaken op je startscherm of sites toevoegen aan je browserfavorieten. Een site aan Start vastmaken:

Stap 1:  Veeg omhoog van de onderkant (of klik met de rechtermuisknop) om de app-opdrachten op te roepen.
Stap 2:  Tik of klik op de knop Favorieten Knop Favorieten , tik of klik op de knop Site vastmaken Knop Site vastmaken en tik of klik op Vastmaken aan Start.

Sites toevoegen aan je browserfavorieten:

Stap 1:  Ga naar een website die je wilt toevoegen.
Stap 2:  Veeg omhoog van de onderkant (of klik met de rechtermuisknop) om de app-opdrachten op te roepen en tik of klik op de knop Favorieten Knop Favorieten om de balk met favorieten weer te geven.
Stap 3:  Tik of klik op Toevoegen aan favorieten Knop Toevoegen aan favorieten en tik of klik op Toevoegen.
Zie Favorieten gebruiken om website op te slaan die je leuk vindt voor meer informatie.

Als je een Microsoft-account gebruikt, kun je je browserfavorieten en -geschiedenis synchroniseren met Windows RT- en Windows 8-pc's. Zie Je instellingen en favorieten synchroniseren voor meer informatie.

'Schone' webinhoud lezen

Als je door je favoriete online-inhoud bladert, kijk dan naar het pictogram Weergave Lezen pictogram Knop Weergave Lezen in de adresbalk. Bij de weergave Lezen wordt allerlei rommel verwijderd (zoals advertenties), waardoor verhalen vooraan in het midden staan. Tik of klik op het pictogram om de pagina in de weergave Lezen te openen. Als je door wilt gaan met browsen, tik of klik je weer op het pictogram.

Je kunt de weergave Lezen aanpassen, inclusief lettertype en tekstgrootte. Ga voor meer informatie naar Aan de slag met Internet Explorer 11.

Internet Explorer op het bureaublad

Je kunt op het web surfen vanaf het bureaublad met Internet Explorer voor het bureaublad.

De bureaublad-app Internet Explorer starten:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Bureaublad (of druk op Windows-logotoets Windows-logo + D). Als je de tegel Bureaublad in het Startscherm niet ziet, veeg je omhoog en tik of klik je op Bureaublad in de lijst Apps.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram Internet Explorer op de taakbalk.
Opmerking
Als een website die je bezoekt, er niet uitziet zoals je verwacht, kun je proberen de compatibiliteitsweergave te gebruiken. Ga voor meer informatie hierover naar Siteweergaveproblemen oplossen met de compatibiliteitsweergave.

Browserinstellingen wijzigen

Als je de browserinstellingen wilt wijzigen, tik je op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van Internet Explorer (bureaubladversie) en tik of klik je vervolgens op Internetopties. (Als je hulp nodig hebt bij een instelling, tik of klik je op ? in de rechterbovenhoek.)

Als je bijvoorbeeld de pop-upblokkering wilt uitschakelen:

Stap 1:  Open Internet Explorer voor het bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram Instellingen pictogram Instellingen en tik of klik op Internetopties.
Stap 3:  Tik of klik op het tabblad Privacy en schakel het selectievakje Pop-upblokkering inschakelen uit.

Browsergeschiedenis

Als je je browsergeschiedenis wilt bekijken:

Stap 1:  Open Internet Explorer voor het bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram Favorieten Knop Favorieten en tik of klik op het tabblad Geschiedenis.

Invoegtoepassingen, Flash en andere multimedia-inhoud

Internet Explorer 11 is ontworpen als gratis invoegtoepassingservaring; je kunt er HTML5- en vele Adobe Flash Player-video's mee afspelen zonder dat je een afzonderlijke invoegtoepassing hoeft te installeren.

Invoegtoepassingen

Surface RT en Surface 2: Invoegtoepassingen worden niet ondersteund door Internet Explorer.

Surface Pro en Surface 3: Als je een browserinvoegtoepassing of -werkbalk wilt gebruiken, gebruik je de bureaubladversie van Internet Explorer. Ga voor meer informatie naar Invoegtoepassingen in Internet Explorer beheren.

Adobe Flash-compatibiliteit

Adobe Flash wordt ondersteund voor vele websites op Surface Pro en Surface 3.

Surface Pro en Surface 3: Als je geen Flash-inhoud kunt bekijken met Internet Explorer, ga je naar de bureaubladversie van Internet Explorer.

Java- en Silverlight-compatibiliteit

Surface RT en Surface 2: De invoegtoepassingen voor Java en Silverlight worden niet ondersteund.

Surface Pro en Surface 3: Je kunt Java installeren of de Silverlight-invoegtoepassing met Internet Explorer voor bureaublad installeren.

Audio streamen op de achtergrond

Doe een van de volgende dingen als je audio wilt streamen vanaf een website terwijl je andere apps gebruikt:

• Gebruik de bureaubladversie van Internet Explorer.
  • of
  • Maak de voor aanraking geoptimaliseerde versie van Internet Explorer vast naast de app die je gebruikt. Voor meer informatie ga je naar Meerdere apps tegelijk gebruiken.
Opmerking

Muziek die je afspeelt met de app Xbox Music, blijft spelen wanneer je van app wisselt en wanneer het scherm uitgaat. Voor meer informatie ga je naar Muziek afspelen op de Surface.

Internet Explorer-tegel op het Startscherm
Internet Explorer op het Startscherm
Internet Explorer-pictogram op de taakbalk
Internet Explorer op het bureaublad

Surfen is nog nooit zo gemakkelijk geweest, ongeacht of je bladert via aanrakingen of vanaf het bureaublad. Maak gewoon verbinding met internet of gebruik de internetverbinding van je telefoon, open Internet Explorer en surf op het web.

Aanraakvriendelijke Internet Explorer (op het Startscherm)

Internet Explorer 11 is geoptimaliseerd voor aanraken. Tegels en tabbladen zijn extra groot om er gemakkelijk op te kunnen tikken; ze verschijnen alleen wanneer je ze nodig hebt.

Moderne Internet Explorer 11 op Microsoft Surface

Je standaardbrowser instellen

Om te genieten van het nieuwe aanraakvriendelijke bladeren, stel je Internet Explorer in als je standaardbrowser. Als Internet Explorer niet is ingesteld als de standaardbrowser, is alleen de versie van Internet Explorer voor het bureaublad beschikbaar op Surface. Je kunt als volgt je standaardbrowser instellen:

Stap 1:  Voer Standaardprogramma's in het startscherm in.
Stap 2:  Tik of klik in de zoekresultaten op Standaardprogramma's.
Stap 3:  Tik of klik op Uw standaardprogramma's instellen en tik of klik op Internet Explorer.
Stap 4:  Tik of klik op Dit programma als standaard instellen en tik of klik op OK.

Surfen op het web

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Internet Explorer.
Stap 2:

Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm (als je een muis gebruikt, klik je met de rechtermuisknop) om de adresbalk te openen.
Tegels voor je favoriete sites en openstaande tabbladen verschijnen boven de adresbalk (schuif om alle tegels te zien).

Stap 3:  Voer een webadres of zoekterm in de adresbalk in of tik op of klik op een tabblad of een vastgemaakte of favoriete website.
Tips
  • Maak een veegbeweging over het scherm om terug te keren naar sites die je tijdens een browsersessie hebt bezocht of tik of klik op de adresbalk om sites te zien die je vaak bezoekt.
  • Je kunt snel schakelen tussen favorieten en tabbladen door te tikken of klikken op de knop Favorieten knop Favorieten of op de knop Tabbladen knop Tabbladen in de app-opdrachten. Tik of klik op de pijl-omlaag naast Favorieten om te schakelen tussen weergaven van je favoriete sites. Maak een keuze tussen Alles, de Favorietenbalk of Vastgemaakt aan Start.
  • Gebruik de charm Delen om webpagina's te delen met vrienden. Zie Foto's, koppelingen en meer delen voor meer informatie.
  • Voor informatie over het wijzigen van je startpagina ga je naar Je startpagina wijzigen.
Opmerkingen
  • Als een website niet helemaal zoals verwacht wordt weergegeven, probeer je de site toe te voegen aan je Compatibiliteitsweergavelijst.
  • Als je je instellingen wilt wijzigen, maak je in Internet Explorer een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm. Tik of klik vervolgens op Instellingen en Opties.
  • Sommige instellingen zijn alleen beschikbaar vanuit de bureaubladversie van Internet Explorer. Voor meer informatie ga je naar de sectie over Internet Explorer bureaublad verderop.

Meerdere bladervensters gebruiken

Je kunt in Internet Explorer 11 ook meer vensters openen en er twee naast elkaar bekijken. Als je een nieuw venster wilt openen, houd je de tegel Internet Explorer op het startscherm ingedrukt (of klik je erop met de rechtermuisknop) en tik of klik je op Nieuw venster openen.

Je kunt twee vensters naast elkaar weergeven op het scherm. Open één venster en sleep naar beneden van de bovenrand naar de rechter- of linkerkant van het scherm. Sleep vervolgens het andere venster naar binnen van de linkerkant van het scherm.

Navigeren met tabbladen

Als je een nieuw tabblad wilt openen of wilt schakelen tussen tabbladen, veeg je omhoog vanaf de bovenkant van het scherm (of klik je met de rechtermuisknop). De tabbladenbalk verschijnt boven de adresbalk en biedt je een snel overzicht van de openstaande webpagina's.

• Tik of klik op een browservenster om naar dit venster over te schakelen.
  • Tik of klik op de knop Nieuw tabblad Knop Nieuw tabblad om een nieuw browsertabblad te openen. Voer vervolgens een URL of zoekterm in of selecteer een van je veelbezochte of favoriete sites.
  • Tik of klik op de drie stippen ( … ) om een InPrivate-tabblad te openen of om een tabblad opnieuw te openen dat je onlangs hebt gesloten.

Je webfavorieten

Je kunt sites vastmaken op je startscherm of sites toevoegen aan je browserfavorieten. Een site aan Start vastmaken:

Stap 1:  Veeg omhoog van de onderkant (of klik met de rechtermuisknop) om de app-opdrachten op te roepen.
Stap 2:  Tik of klik op de knop Favorieten Knop Favorieten , tik of klik op de knop Site vastmaken Knop Site vastmaken en tik of klik op Vastmaken aan Start.

Sites toevoegen aan je browserfavorieten:

Stap 1:  Ga naar een website die je wilt toevoegen.
Stap 2:  Veeg omhoog van de onderkant (of klik met de rechtermuisknop) om de app-opdrachten op te roepen en tik of klik op de knop Favorieten Knop Favorieten om de balk met favorieten weer te geven.
Stap 3:  Tik of klik op Toevoegen aan favorieten Knop Toevoegen aan favorieten en tik of klik op Toevoegen.
Zie Favorieten gebruiken om website op te slaan die je leuk vindt voor meer informatie.

Als je een Microsoft-account gebruikt, kun je je browserfavorieten en -geschiedenis synchroniseren met Windows RT- en Windows 8-pc's. Zie Je instellingen en favorieten synchroniseren voor meer informatie.

'Schone' webinhoud lezen

Als je door je favoriete online-inhoud bladert, kijk dan naar het pictogram Weergave Lezen pictogram Knop Weergave Lezen in de adresbalk. Bij de weergave Lezen wordt allerlei rommel verwijderd (zoals advertenties), waardoor verhalen vooraan in het midden staan. Tik of klik op het pictogram om de pagina in de weergave Lezen te openen. Als je door wilt gaan met browsen, tik of klik je weer op het pictogram.

Je kunt de weergave Lezen aanpassen, inclusief lettertype en tekstgrootte. Ga voor meer informatie naar Aan de slag met Internet Explorer 11.

Internet Explorer op het bureaublad

Je kunt op het web surfen vanaf het bureaublad met Internet Explorer voor het bureaublad.

De bureaublad-app Internet Explorer starten:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Bureaublad (of druk op Windows-logotoets Windows-logo + D). Als je de tegel Bureaublad in het Startscherm niet ziet, veeg je omhoog en tik of klik je op Bureaublad in de lijst Apps.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram Internet Explorer op de taakbalk.
Opmerking
Als een website die je bezoekt, er niet uitziet zoals je verwacht, kun je proberen de compatibiliteitsweergave te gebruiken. Ga voor meer informatie hierover naar Siteweergaveproblemen oplossen met de compatibiliteitsweergave.

Browserinstellingen wijzigen

Als je de browserinstellingen wilt wijzigen, tik je op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van Internet Explorer (bureaubladversie) en tik of klik je vervolgens op Internetopties. (Als je hulp nodig hebt bij een instelling, tik of klik je op ? in de rechterbovenhoek.)

Als je bijvoorbeeld de pop-upblokkering wilt uitschakelen:

Stap 1:  Open Internet Explorer voor het bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram Instellingen pictogram Instellingen en tik of klik op Internetopties.
Stap 3:  Tik of klik op het tabblad Privacy en schakel het selectievakje Pop-upblokkering inschakelen uit.

Browsergeschiedenis

Als je je browsergeschiedenis wilt bekijken:

Stap 1:  Open Internet Explorer voor het bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram Favorieten Knop Favorieten en tik of klik op het tabblad Geschiedenis.

Invoegtoepassingen, Flash en andere multimedia-inhoud

Internet Explorer 11 is ontworpen als gratis invoegtoepassingservaring; je kunt er HTML5- en vele Adobe Flash Player-video's mee afspelen zonder dat je een afzonderlijke invoegtoepassing hoeft te installeren.

Invoegtoepassingen

Surface RT en Surface 2: Invoegtoepassingen worden niet ondersteund door Internet Explorer.

Surface Pro en Surface 3: Als je een browserinvoegtoepassing of -werkbalk wilt gebruiken, gebruik je de bureaubladversie van Internet Explorer. Ga voor meer informatie naar Invoegtoepassingen in Internet Explorer beheren.

Adobe Flash-compatibiliteit

Adobe Flash wordt ondersteund voor vele websites op Surface Pro en Surface 3.

Surface Pro en Surface 3: Als je geen Flash-inhoud kunt bekijken met Internet Explorer, ga je naar de bureaubladversie van Internet Explorer.

Java- en Silverlight-compatibiliteit

Surface RT en Surface 2: De invoegtoepassingen voor Java en Silverlight worden niet ondersteund.

Surface Pro en Surface 3: Je kunt Java installeren of de Silverlight-invoegtoepassing met Internet Explorer voor bureaublad installeren.

Audio streamen op de achtergrond

Doe een van de volgende dingen als je audio wilt streamen vanaf een website terwijl je andere apps gebruikt:

• Gebruik de bureaubladversie van Internet Explorer.
  • of
  • Maak de voor aanraking geoptimaliseerde versie van Internet Explorer vast naast de app die je gebruikt. Voor meer informatie ga je naar Meerdere apps tegelijk gebruiken.
Opmerking

Muziek die je afspeelt met de app Xbox Music, blijft spelen wanneer je van app wisselt en wanneer het scherm uitgaat. Voor meer informatie ga je naar Muziek afspelen op de Surface.