Vanliga frågor och svar om Surface-support

Här finns svar på vanliga frågor om hur du använder och felsöker Surface.

Gäller

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gäller

Surface 2, Surface RT.

Gäller

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Operativsystem:

Kan jag uppgradera min Surface till Windows 10?

Windows 10 är endast tillgängligt för Surface Pro-modeller och Surface 3. Mer information om uppgraderingsalternativ och nya funktioner i Windows 10 finns i Uppgradera Surface till Windows 10.

Var hittar jag detaljerad information om nya Surface 3?

Ta reda på vad som är nytt och vad du kan göra för att få ut det mesta av Surface 3. Det går snabbt att läsa användarhandboken för Surface 3, som innehåller viktig information om olika funktioner. Gå till Surface användarhandböcker för att ladda ned din.

I Surface 3-funktioner får du en snabb överblick över Surface 3-funktionerna.

Hur vet jag om jag har installerat de senaste uppdateringarna på Surface?

Surface installerar uppdateringar automatiskt när de blir tillgängliga via tjänsten Windows Update. Du kan också söka efter uppdateringar manuellt. Så här gör du:

Steg 1:  Gå till Start Windows-logotypen > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update.
Steg 2:  Tryck på Sök efter uppdateringar. Tryck på Information om det finns några tillgängliga uppdateringar.
Steg 3:  Markera de uppdateringar som du vill installera och tryck på Installera.
Surface måste kanske startas om efter att uppdateringarna har installerats.

Mer information finns i Installera uppdateringar för Surface och Windows.

Du kan även söka efter uppdateringar till dina Windows Store-appar. Mer information finns i Felsöka Windows Store-appar på Surface.

Varför fungerar inte min penna med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Om din Surface-penna inte fungerar när du försöker att skriva eller klickar på knappen för att högerklicka eller radera, kanske du måste installera de senaste uppdateringarna för Surface och Windows. Mer information finns i Installera uppdateringar för Surface och Windows.

När installationen är slutförd kan du starta om Surface och se om pennan fungerar.

Om du fortfarande har problem med din penna kanske du måste byta batteri? Mer information finns i Felsöka Surface-pennan.

Om det inte hjälper att installera de senaste uppdateringarna eller byta batteri, kanske du måste byta ut pennan. Kontakta oss om du behöver mer hjälp.

Obs!
Surface-pennan ingår när du köper en Surface Pro 3 och finns att köpa som tillbehör till Surface 3.

Kan jag använda pennan som levererades med Surface Pro 3 på Surface 3?

Ja, Surface-pennan – pennan som levererades i förpackningen tillsammans med Surface Pro 3 – är kompatibel med både Surface Pro 3 och Surface 3. Mer information finns i Använda Surface-pennan.

Var kan jag få tag på en återställningsbild till Surface?

Surface levereras med inbyggda återställningsverktyg så att du kan uppdatera Surface eller återställa den helt. Om du inte kan komma åt dessa verktyg kan du ladda ned de filer som behövs för att din Surface ska fungera igen. Mer information finns i Ladda ned en återställningsavbildning för din Surface.

Mer information om de inbyggda återställningsverktygen i Surface finns i:

Kan jag använda en laddare från en tredjepartstillverkare med Surface?

Surface fungerar bäst med den medföljande nätadaptern. Att använda en nätadapter från en tredjepartstillverkare kan resultera i långsam laddning och rekommenderas inte.

Hur konfigurerar jag min e-post?

Appen E-post är platsen för e-post på din Surface. Första gången du öppnar appen E-post kommer du att bli ombedd att lägga till ett konto. Du kan lägga till konton från Outlook.com, Gmail, AOL och Yahoo! och till och med det e-postkonto du använder på jobbet (Exchange ActiveSync).

I vissa Surface-modeller ingår Outlook 2013 RT utöver appen E-post. Läs mer om vilka e-postalternativ som finns i Konfigurera och använda e-post, inklusive daglig e-posthantering, hur du ändrar kontoinställningar och hanterar meddelanden och mappar. Läs Felsöka e-post om du stöter på problem.

Vad är ett Microsoft-konto?

Ett Microsoft-konto är en e-postadress och lösenord du kan logga in på din Surface med. När du loggar in med ett Microsoft-konto ansluts din Surface till molnet och inställningar, val och appar som är knutna till ditt konto ”följer” med dig till andra datorer med Windows 8 eller senare.

Med ett Microsoft-konto blir det enklare att köpa program, musik, videor och spel till din Surface.

En annan fördel med att logga in med ett Microsoft-konto är att du kan återställa ditt lösenord online om du skulle glömma bort det.

Mer information om fördelarna med att använda ett Microsoft-konto finns i Allt om konton.

Vad händer om jag glömmer mitt lösenord?

Du kan återställa ditt lösenord på flera olika sätt beroende på vilken typ av konto du har skapat på Surface. Mer information finns i Jag har glömt mitt lösenord.

Vad gör jag om jag inte kan ansluta till Wi-Fi?

Om du har problem med att ansluta till Wi-Fi kan du behöva starta om Wi-Fi på Surface eller din nätverksmaskinvara. Ibland kan det vara så enkelt som att installera de senaste uppdateringarna för Surface. Testa lösningarna i Det går inte att ansluta till ett trådlöst nätverk om du vill felsöka Wi-Fi-anslutningen.

Jag kan inte ansluta till ett mobilt bredband. Varför?

Om du inte kan ansluta Surface 2 (4G) eller Surface 3 (4G LTE) till ett nätverk kan det bero på någon eller några av följande anledningar:

 • Du behöver installera de senaste uppdateringarna för Surface och Windows.
 • Kanske saknas täckning för ditt mobila nätverk.
 • Kanske har du inget aktivt dataabonnemang.

Information om hur du löser dessa problem finns i Kan du inte ansluta till mobilt bredband?

Svar på vanliga frågor om mobilt bredband finns i Mobilt bredband (4G): Vanliga frågor och svar.

Hur kan jag förlänga batteritiden på Surface?

Du kan förlänga batteritiden på flera olika sätt. Du kan minska skärmens ljusstyrka, koppla från USB-enheter du inte använder eller stänga av Wi-Fi om du inte behöver det. På Surface Pro-modellerna och Surface 3 kan du även välja att använda ett energisparläge. Om du har Windows 10 kan du använda vissa inställningar för att spara på batteriet. Mer information om Surface-batteriet finns i Batteri och strömförsörjning för Surface.

Batteriet laddas inte. Vad ska jag göra?

Om du har problem med att ladda Surface kan du läsa Surface startar inte, Windows startar inte eller batteriet laddar inte.

Min Surface startar inte. Hur kan jag lösa det?

Problemet kan bero på nätadaptern, laddningskontakten eller så är batteriet helt enkelt urladdat. Du kan hitta lösningar och felsökningstips i Surface startar inte, Windows startar inte eller batteriet laddar inte.

Vad gör jag om mitt Surface Cover inte svarar eller svarar slumpvis?

Det kan inträffa om ditt Surface Cover inte är korrekt fastsatt på Surface. Du måste kanske ta bort och sätta tillbaka det några gånger tills du är säker på att det sitter korrekt. Mer information finns i Felsöka Surface Cover.

Kan jag använda mitt Surface Pro Touch Cover, Type Cover eller Power Cover till Surface 3?

Surface 3 Type Cover är specialutformat för Surface 3. Om du använder något annat Surface Cover till Surface 3 fungerar pekplattan och tangentbordet, men Surface 3 går inte in i strömsparläge när du stänger ditt Cover. Power Cover kommer inte heller att ladda Surface 3.

Vilka enheter är kompatibla med Windows RT 8.1?

Surface 2 och Surface RT är kompatibla med skrivare, möss, högtalare och andra enheter som har logotypen ”Designed for Windows RT 8.1”. De här enheterna fungerar direkt när de tas ut ur förpackningen – du behöver inte ens installera drivrutiner. Vissa äldre enheter kanske inte fungerar med Windows RT 8.1. Du kan kontrollera kompatibilitet i Windows Compatibility Center.

Vad har jag för alternativ om jag behöver hjälp med min Surface?

Du kan få hjälp och support för din Surface på flera olika sätt:

 • Surface-support online
  Du kan få hjälp här på supportsidan för Surface. Hitta tips och felsökningsinformation som du kan läsa i din egen takt.
 • Surface-communityforum
  Surface-communityforum kan du publicera frågor och få svar från andra Surface-användare.
 • Surface-supporthandläggare

  Kontakta oss om du vill prata med experter via telefon eller chatt. Glöm inte att registrera din Surface online först och att ha ditt Surface-produktserienummer till hands. Läs Hitta serienumret på Surface eller Hitta serienumret på Surface Cover.

  I den standardgaranti som följer med Surface får du 90 dagar teknisk support för förinstallerad programvara. När din garanti gått ut kan avgifter tillkomma.

 • Surface-support på Twitter
  Följ Surface-support på Twitter för att få hjälp med felsökning och få svar på frågor om Surface.

Kan jag uppgradera min Surface till Windows 10?

Windows 10 är tillgängligt för Surface Pro-modeller och Surface 3. Mer information om uppgraderingsalternativ och nya funktioner i Windows 10 finns i Uppgradera Surface till Windows 10.

Om du vill uppgradera din Surface RT eller Surface 2 kan du installera Windows 8.1 RT Update 3 som erbjuder en Startmeny med ett nytt utseende och som liknar den i Windows 10. Uppdateringen är gratis och tillgänglig genom Windows Update för Surface RT- eller Surface 2-enheter som körs med Windows RT 8.1 Update. Mer information finns i Hämta Windows 8.1 RT Update 3.

Var hittar jag detaljerad information om nya Surface 3?

Få ut det mesta möjliga av din Surface 3 genom att ta reda på vad som är nytt och vad du kan göra.

Vår användarguide till Surface 3 läser du snabbt igenom och den ger dig den viktigaste informationen för att komma igång. Gå till Surface användarhandböcker för att ladda ned din.

I Surface 3-funktioner får du en snabb överblick över Surface 3-funktionerna.

Hur vet jag om jag har installerat de senaste uppdateringarna på Surface?

Surface installerar uppdateringar automatiskt när de blir tillgängliga via tjänsten Windows Update. Du kan också söka efter uppdateringar manuellt. Så här gör du:

Steg 1:  Svep inåt från skärmens högerkant och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus håller du muspekaren högst upp till höger på skärmen, drar den nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck på Ändra datorinställningar > Uppdatera/återställa > Kontrollera nu.
Steg 3:  Tryck på Visa information om det finns några tillgängliga uppdateringar.
Steg 4:  Markera de uppdateringar som du vill installera och tryck på Installera.
Surface måste kanske startas om efter att uppdateringarna har installerats.

Mer information finns i Installera uppdateringar för Surface och Windows.

Du kan även söka efter uppdateringar till dina Windows Store-appar. Mer information finns i Felsöka Windows Store-appar på Surface.

Varför fungerar inte min penna med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Om din Surface-penna inte fungerar när du försöker att skriva eller klickar på knappen för att högerklicka eller radera, kanske du måste installera de senaste uppdateringarna för Surface och Windows. Mer information finns i Installera uppdateringar för Surface och Windows.

När installationen är slutförd kan du starta om Surface och se om pennan fungerar.

Om du fortfarande har problem med din penna kanske du måste byta batteri? Mer information finns i Felsöka Surface-pennan.

Om det inte hjälper att installera de senaste uppdateringarna eller byta batteri, kanske du måste byta ut pennan. Kontakta oss om du behöver mer hjälp.

Obs!
Surface-pennan ingår när du köper en Surface Pro 3 och finns att köpa som tillbehör till Surface 3.

Kan jag använda pennan som levererades med Surface Pro 3 på Surface 3?

Ja, Surface-pennan – pennan som levererades i förpackningen tillsammans med Surface Pro 3 – är kompatibel med både Surface Pro 3 och Surface 3. Mer information finns i Använda Surface-pennan.

Var kan jag få tag på en återställningsbild till Surface?

Surface levereras med inbyggda återställningsverktyg så att du kan uppdatera Surface eller återställa den helt. Om du inte kan komma åt dessa verktyg kan du ladda ned de filer som behövs för att din Surface ska fungera igen. Mer information finns i Ladda ned en återställningsavbildning för din Surface.

Mer information om de inbyggda återställningsverktygen i Surface finns i:

Kan jag använda en laddare från en tredjepartstillverkare med Surface?

Surface fungerar bäst med den medföljande nätadaptern. Att använda en nätadapter från en tredjepartstillverkare kan resultera i långsam laddning och rekommenderas inte.

Hur konfigurerar jag min e-post?

Appen E-post är platsen för e-post på din Surface. Första gången du öppnar appen E-post kommer du att bli ombedd att lägga till ett konto. Du kan lägga till konton från Outlook.com, Gmail, AOL och Yahoo! och till och med det e-postkonto du använder på jobbet (Exchange ActiveSync).

I vissa Surface-modeller ingår Outlook 2013 RT utöver appen E-post. Läs mer om vilka e-postalternativ som finns i Konfigurera och använda e-post, inklusive daglig e-posthantering, hur du ändrar kontoinställningar och hanterar meddelanden och mappar. Läs Felsöka e-post om du stöter på problem.

Vad är ett Microsoft-konto?

Ett Microsoft-konto är en e-postadress och lösenord du kan logga in på din Surface med. När du loggar in med ett Microsoft-konto ansluts din Surface till molnet och inställningar, val och appar som är knutna till ditt konto ”följer” med dig till andra datorer med Windows 8 eller senare.

Med ett Microsoft-konto blir det enklare att köpa program, musik, videor och spel till din Surface.

En annan fördel med att logga in med ett Microsoft-konto är att du kan återställa ditt lösenord online om du skulle glömma bort det.

Mer information om fördelarna med att använda ett Microsoft-konto finns i Allt om konton.

Vad händer om jag glömmer mitt lösenord?

Du kan återställa ditt lösenord på flera olika sätt beroende på vilken typ av konto du har skapat på Surface. Mer information finns i Jag har glömt mitt lösenord.

Vad gör jag om jag inte kan ansluta till Wi-Fi?

Om du har problem med att ansluta till Wi-Fi kan du behöva starta om Wi-Fi på Surface eller din nätverksmaskinvara. Ibland kan det vara så enkelt som att installera de senaste uppdateringarna för Surface. Testa lösningarna i Det går inte att ansluta till ett trådlöst nätverk om du vill felsöka Wi-Fi-anslutningen.

Jag kan inte ansluta till ett mobilt bredband. Varför?

Om du inte kan ansluta Surface 2 (4G) eller Surface 3 (4G LTE) till ett nätverk kan det bero på någon eller några av följande anledningar:

 • Du behöver installera de senaste uppdateringarna för Surface och Windows.
 • Kanske saknas täckning för ditt mobila nätverk.
 • Kanske har du inget aktivt dataabonnemang.

Information om hur du löser dessa problem finns i Kan du inte ansluta till mobilt bredband?

Svar på vanliga frågor om mobilt bredband finns i Mobilt bredband (4G): Vanliga frågor och svar.

Hur kan jag förlänga batteritiden på Surface?

Du kan förlänga batteritiden på flera olika sätt. Du kan minska skärmens ljusstyrka, koppla från USB-enheter du inte använder eller stänga av Wi-Fi om du inte behöver det. På Surface Pro-modellerna och Surface 3 kan du även välja att använda ett energisparläge. Mer information om Surface-batteriet finns i Batteri och strömförsörjning för Surface:

Batteriet laddas inte. Vad ska jag göra?

Om du har problem med att ladda Surface kan du läsa Surface startar inte, Windows startar inte eller batteriet laddar inte.

Min Surface startar inte. Hur kan jag lösa det?

Problemet kan bero på nätadaptern, laddningskontakten eller så är batteriet helt enkelt urladdat. Du kan hitta lösningar och felsökningstips i Surface startar inte, Windows startar inte eller batteriet laddar inte.

Vad gör jag om mitt Surface Cover inte svarar eller svarar slumpvis?

Det kan inträffa om ditt Surface Cover inte är korrekt fastsatt på Surface. Du måste kanske ta bort och sätta tillbaka det några gånger tills du är säker på att det sitter korrekt. Mer information finns i Felsöka Surface Cover.

Kan jag använda mitt Surface Pro Touch Cover, Type Cover eller Power Cover till Surface 3?

Surface 3 Type Cover är specialutformat för Surface 3. Om du använder något av de andra Surface-skrivlocken till Surface 3 fungerar pekplattan och tangentbordet, men Surface 3 går inte ned i viloläge när du stänger det. Power Cover kommer inte heller att ladda Surface 3.

Vilka enheter är kompatibla med Windows RT 8.1?

Surface 2 och Surface RT är kompatibla med skrivare, möss, högtalare och andra enheter som har logotypen ”Designed for Windows RT 8.1”. De här enheterna fungerar direkt när de tas ut ur förpackningen – du behöver inte ens installera drivrutiner. Vissa äldre enheter kanske inte fungerar med Windows RT 8.1. Du kan kontrollera kompatibilitet i Windows Compatibility Center.

Vad har jag för alternativ om jag behöver hjälp med min Surface?

Du kan få hjälp och support för din Surface på flera olika sätt:

 • Surface-support online
  Du kan få hjälp här på supportsidan för Surface. Hitta tips och felsökningsinformation som du kan läsa i din egen takt.
 • Surface-communityforum
  Surface-communityforum kan du publicera frågor och få svar från andra Surface-användare.
 • Surface-supporthandläggare

  Kontakta oss om du vill prata med experter via telefon eller chatt. Glöm inte att registrera din Surface online först och att ha ditt Surface-produktserienummer till hands. Läs Hitta serienumret på Surface eller Hitta serienumret på Surface Cover.

  I den standardgaranti som följer med Surface får du 90 dagar teknisk support för förinstallerad programvara. När din garanti gått ut kan avgifter tillkomma.

 • Surface-support på Twitter
  Följ Surface-support på Twitter för att få hjälp med felsökning och få svar på frågor om Surface.

Kan jag uppgradera min Surface till Windows 10?

Windows 10 är tillgängligt för Surface Pro-modeller och Surface 3. Mer information om uppgraderingsalternativ och nya funktioner i Windows 10 finns i Uppgradera Surface till Windows 10.

Var hittar jag detaljerad information om nya Surface 3?

Få ut det mesta möjliga av din Surface 3 genom att ta reda på vad som är nytt och vad du kan göra.

Vår användarguide till Surface 3 läser du snabbt igenom och den ger dig den viktigaste informationen för att komma igång. Gå till Surface användarhandböcker för att ladda ned din.

I Surface 3-funktioner får du en snabb överblick över Surface 3-funktionerna.

Hur vet jag om jag har installerat de senaste uppdateringarna på Surface?

Surface installerar uppdateringar automatiskt när de blir tillgängliga via tjänsten Windows Update. Du kan också söka efter uppdateringar manuellt. Så här gör du:

Steg 1:  Svep inåt från skärmens högerkant och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus håller du muspekaren högst upp till höger på skärmen, drar den nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på Ändra datorinställningar och sedan på Uppdatera/återställa.
Steg 3:  Tryck eller klicka på Kontrollera nu.
Steg 4:  Tryck eller klicka på Visa information om det finns tillgängliga uppdateringar.
Steg 5:  Välj de uppdateringar som du vill installera och tryck eller klicka på Installera.
Surface måste kanske startas om efter att uppdateringarna har installerats.

Mer information finns i Installera uppdateringar för Surface och Windows.

Du kan även söka efter uppdateringar till dina Windows Store-appar. Mer information finns i Felsöka Windows Store-appar på Surface.

Varför fungerar inte min penna med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Om din Surface-penna inte fungerar när du försöker att skriva eller klickar på knappen för att högerklicka eller radera, kanske du måste installera de senaste uppdateringarna för Surface och Windows. Mer information finns i Installera uppdateringar för Surface och Windows.

När installationen är slutförd kan du starta om Surface och se om pennan fungerar.

Om du fortfarande har problem med din penna kanske du måste byta batteri? Mer information finns i Felsöka Surface-pennan.

Om det inte hjälper att installera de senaste uppdateringarna eller byta batteri, kanske du måste byta ut pennan. Kontakta oss om du behöver mer hjälp.

Obs!
Surface-pennan ingår när du köper en Surface Pro 3 och finns att köpa som tillbehör till Surface 3.

Kan jag använda pennan som levererades med Surface Pro 3 på Surface 3?

Ja, Surface-pennan – pennan som levererades i förpackningen tillsammans med Surface Pro 3 – är kompatibel med både Surface Pro 3 och Surface 3. Mer information finns i Använda Surface-pennan.

Var kan jag få tag på en återställningsbild till Surface?

Surface levereras med inbyggda återställningsverktyg så att du kan uppdatera Surface eller återställa den helt. Om du inte kan komma åt dessa verktyg kan du ladda ned de filer som behövs för att din Surface ska fungera igen. Mer information finns i Ladda ned en återställningsavbildning för din Surface.

Mer information om de inbyggda återställningsverktygen i Surface finns i:

Kan jag använda en laddare från en tredjepartstillverkare med Surface?

Surface fungerar bäst med den medföljande nätadaptern. Att använda en nätadapter från en tredjepartstillverkare kan resultera i långsam laddning och rekommenderas inte.

Hur konfigurerar jag min e-post?

Appen E-post är platsen för e-post på din Surface. Första gången du öppnar appen E-post kommer du att bli ombedd att lägga till ett konto. Du kan lägga till konton från Outlook.com, Gmail, AOL och Yahoo! och till och med det e-postkonto du använder på jobbet (Exchange ActiveSync).

I vissa Surface-modeller ingår Outlook 2013 RT utöver appen E-post. Läs mer om vilka e-postalternativ som finns i Konfigurera och använda e-post, inklusive daglig e-posthantering, hur du ändrar kontoinställningar och hanterar meddelanden och mappar. Läs Felsöka e-post om du stöter på problem.

Vad är ett Microsoft-konto?

Ett Microsoft-konto är en e-postadress och lösenord du kan logga in på din Surface med. När du loggar in med ett Microsoft-konto ansluts din Surface till molnet och inställningar, val och appar som är knutna till ditt konto ”följer” med dig till andra datorer med Windows 8 eller senare.

Med ett Microsoft-konto blir det enklare att köpa program, musik, videor och spel till din Surface.

En annan fördel med att logga in med ett Microsoft-konto är att du kan återställa ditt lösenord online om du skulle glömma bort det.

Mer information om fördelarna med att använda ett Microsoft-konto finns i Allt om konton.

Vad händer om jag glömmer mitt lösenord?

Du kan återställa ditt lösenord på flera olika sätt beroende på vilken typ av konto du har skapat på Surface. Mer information finns i Jag har glömt mitt lösenord.

Vad gör jag om jag inte kan ansluta till Wi-Fi?

Om du har problem med att ansluta till Wi-Fi kan du behöva starta om Wi-Fi på Surface eller din nätverksmaskinvara. Ibland kan det vara så enkelt som att installera de senaste uppdateringarna för Surface. Testa lösningarna i Det går inte att ansluta till ett trådlöst nätverk om du vill felsöka Wi-Fi-anslutningen.

Jag kan inte ansluta till ett mobilt bredband. Varför?

Om du inte kan ansluta Surface 2 (4G) eller Surface 3 (4G LTE) till ett nätverk kan det bero på någon eller några av följande anledningar:

 • Du behöver installera de senaste uppdateringarna för Surface och Windows.
 • Kanske saknas täckning för ditt mobila nätverk.
 • Kanske har du inget aktivt dataabonnemang.

Information om hur du löser dessa problem finns i Kan du inte ansluta till mobilt bredband?

Svar på vanliga frågor om mobilt bredband finns i Mobilt bredband (4G): Vanliga frågor och svar.

Hur kan jag förlänga batteritiden på Surface?

Du kan förlänga batteritiden på flera olika sätt. Du kan minska skärmens ljusstyrka, koppla från USB-enheter du inte använder eller stänga av Wi-Fi om du inte behöver det. På Surface Pro-modellerna och Surface 3 kan du även välja att använda ett energisparläge. Mer information om Surface-batteriet finns i Batteri och strömförsörjning för Surface:

Batteriet laddas inte. Vad ska jag göra?

Om du har problem med att ladda Surface kan du läsa Surface startar inte, Windows startar inte eller batteriet laddar inte.

Min Surface startar inte. Hur kan jag lösa det?

Vare sig problemet ligger i nätadaptern eller laddningskontakterna, eller om batteriet bara är urladdat, kan du hitta lösningar och felsökningstips i Surface startar inte, Windows startar inte eller batteriet laddar inte.

Vad gör jag om mitt Surface Cover inte svarar eller svarar slumpvis?

Det kan inträffa om ditt Surface Cover inte är korrekt fastsatt på Surface. Du måste kanske ta bort och sätta tillbaka det några gånger tills du är säker på att det sitter korrekt. Mer information finns i Felsöka Surface Cover.

Kan jag använda mitt Surface Pro Touch Cover, Type Cover eller Power Cover till Surface 3?

Surface 3 Type Cover är specialutformat för Surface 3. Om du använder något av de andra Surface-skrivlocken till Surface 3 fungerar pekplattan och tangentbordet, men Surface 3 går inte ned i viloläge när du stänger det. Power Cover kommer inte heller att ladda Surface 3.

Vilka enheter är kompatibla med Windows RT 8.1?

Surface 2 och Surface RT är kompatibla med skrivare, möss, högtalare och andra enheter som har logotypen ”Designed for Windows RT 8.1”. De här enheterna fungerar direkt när de tas ut ur förpackningen – du behöver inte ens installera drivrutiner. Vissa äldre enheter kanske inte fungerar med Windows RT 8.1. Du kan kontrollera kompatibilitet i Windows Compatibility Center.

Vad har jag för alternativ om jag behöver hjälp med min Surface?

Du kan få hjälp och support för din Surface på flera olika sätt:

 • Surface-support online
  Du kan få hjälp här på supportsidan för Surface. Hitta tips och felsökningsinformation som du kan läsa i din egen takt.
 • Surface-communityforum
  Surface-communityforum kan du publicera frågor och få svar från andra Surface-användare.
 • Surface-supporthandläggare

  Kontakta oss om du vill prata med experter via telefon eller chatt. Glöm inte att registrera din Surface online först och att ha ditt Surface-produktserienummer till hands. Läs Hitta serienumret på Surface eller Hitta serienumret på Surface Cover.

  I den standardgaranti som följer med Surface får du 90 dagar teknisk support för förinstallerad programvara. När din garanti gått ut kan avgifter tillkomma.

 • Surface-support på Twitter
  Följ Surface-support på Twitter för att få hjälp med felsökning och få svar på frågor om Surface.

Kan jag uppgradera min Surface till Windows 10?

Windows 10 är tillgängligt för Surface Pro-modeller och Surface 3. Mer information om uppgraderingsalternativ och nya funktioner i Windows 10 finns i Uppgradera Surface till Windows 10.

Var hittar jag detaljerad information om nya Surface 3?

Få ut det mesta möjliga av din Surface 3 genom att ta reda på vad som är nytt och vad du kan göra.

Vår användarguide till Surface 3 läser du snabbt igenom och den ger dig den viktigaste informationen för att komma igång. Gå till Surface användarhandböcker för att ladda ned din.

I Surface 3-funktioner får du en snabb överblick över Surface 3-funktionerna.

Hur vet jag om jag har installerat de senaste uppdateringarna på Surface?

Surface installerar uppdateringar automatiskt när de blir tillgängliga via tjänsten Windows Update. Du kan också söka efter uppdateringar manuellt. Så här gör du:

Steg 1:  Svep inåt från skärmens högerkant och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus håller du muspekaren högst upp till höger på skärmen, drar den nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på Ändra datorinställningar och sedan på Uppdatera/återställa.
Steg 3:  Tryck eller klicka på Kontrollera nu.
Steg 4:  Tryck eller klicka på Visa information om det finns tillgängliga uppdateringar.
Steg 5:  Välj de uppdateringar som du vill installera och tryck eller klicka på Installera.
Surface måste kanske startas om efter att uppdateringarna har installerats.

Mer information finns i Installera uppdateringar för Surface och Windows.

Du kan även söka efter uppdateringar till dina Windows Store-appar. Mer information finns i Felsöka Windows Store-appar på Surface.

Varför fungerar inte min penna med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Om din Surface-penna inte fungerar när du försöker att skriva eller klickar på knappen för att högerklicka eller radera, kanske du måste installera de senaste uppdateringarna för Surface och Windows. Mer information finns i Installera uppdateringar för Surface och Windows.

När installationen är slutförd kan du starta om Surface och se om pennan fungerar.

Om du fortfarande har problem med din penna kanske du måste byta batteri? Mer information finns i Felsöka Surface-pennan.

Om det inte hjälper att installera de senaste uppdateringarna eller byta batteri, kanske du måste byta ut pennan. Kontakta oss om du behöver mer hjälp.

Obs!
Surface-pennan ingår när du köper en Surface Pro 3 och finns att köpa som tillbehör till Surface 3.

Kan jag använda pennan som levererades med Surface Pro 3 på Surface 3?

Ja, Surface-pennan – pennan som levererades i förpackningen tillsammans med Surface Pro 3 – är kompatibel med både Surface Pro 3 och Surface 3. Mer information finns i Använda Surface-pennan.

Var kan jag få tag på en återställningsbild till Surface?

Surface levereras med inbyggda återställningsverktyg så att du kan uppdatera Surface eller återställa den helt. Om du inte kan komma åt dessa verktyg kan du ladda ned de filer som behövs för att din Surface ska fungera igen. Mer information finns i Ladda ned en återställningsavbildning för din Surface.

Mer information om de inbyggda återställningsverktygen i Surface finns i:

Kan jag använda en laddare från en tredjepartstillverkare med Surface?

Surface fungerar bäst med den medföljande nätadaptern. Att använda en nätadapter från en tredjepartstillverkare kan resultera i långsam laddning och rekommenderas inte.

Hur konfigurerar jag min e-post?

Appen E-post är platsen för e-post på din Surface. Första gången du öppnar appen E-post kommer du att bli ombedd att lägga till ett konto. Du kan lägga till konton från Outlook.com, Gmail, AOL och Yahoo! och till och med det e-postkonto du använder på jobbet (Exchange ActiveSync).

I vissa Surface-modeller ingår Outlook 2013 RT utöver appen E-post. Läs mer om vilka e-postalternativ som finns i Konfigurera och använda e-post, inklusive daglig e-posthantering, hur du ändrar kontoinställningar och hanterar meddelanden och mappar. Läs Felsöka e-post om du stöter på problem.

Vad är ett Microsoft-konto?

Ett Microsoft-konto är en e-postadress och lösenord du kan logga in på din Surface med. När du loggar in med ett Microsoft-konto ansluts din Surface till molnet och inställningar, val och appar som är knutna till ditt konto ”följer” med dig till andra datorer med Windows 8 eller senare.

Med ett Microsoft-konto blir det enklare att köpa program, musik, videor och spel till din Surface.

En annan fördel med att logga in med ett Microsoft-konto är att du kan återställa ditt lösenord online om du skulle glömma bort det.

Mer information om fördelarna med att använda ett Microsoft-konto finns i Allt om konton.

Vad händer om jag glömmer mitt lösenord?

Du kan återställa ditt lösenord på flera olika sätt beroende på vilken typ av konto du har skapat på Surface. Mer information finns i Jag har glömt mitt lösenord.

Vad gör jag om jag inte kan ansluta till Wi-Fi?

Om du har problem med att ansluta till Wi-Fi kan du behöva starta om Wi-Fi på Surface eller din nätverksmaskinvara. Ibland kan det vara så enkelt som att installera de senaste uppdateringarna för Surface. Testa lösningarna i Det går inte att ansluta till ett trådlöst nätverk om du vill felsöka Wi-Fi-anslutningen.

Jag kan inte ansluta till ett mobilt bredband. Varför?

Om du inte kan ansluta Surface 2 (4G) eller Surface 3 (4G LTE) till ett nätverk kan det bero på någon eller några av följande anledningar:

 • Du behöver installera de senaste uppdateringarna för Surface och Windows.
 • Kanske saknas täckning för ditt mobila nätverk.
 • Kanske har du inget aktivt dataabonnemang.

Information om hur du löser dessa problem finns i Kan du inte ansluta till mobilt bredband?

Svar på vanliga frågor om mobilt bredband finns i Mobilt bredband (4G): Vanliga frågor och svar.

Hur kan jag förlänga batteritiden på Surface?

Du kan förlänga batteritiden på flera olika sätt. Du kan minska skärmens ljusstyrka, koppla från USB-enheter du inte använder eller stänga av Wi-Fi om du inte behöver det. På Surface Pro-modellerna och Surface 3 kan du även välja att använda ett energisparläge. Mer information om Surface-batteriet finns i Batteri och strömförsörjning för Surface:

Batteriet laddas inte. Vad ska jag göra?

Om du har problem med att ladda Surface kan du läsa Surface startar inte, Windows startar inte eller batteriet laddar inte.

Min Surface startar inte. Hur kan jag lösa det?

Vare sig problemet ligger i nätadaptern eller laddningskontakterna, eller om batteriet bara är urladdat, kan du hitta lösningar och felsökningstips i Surface startar inte, Windows startar inte eller batteriet laddar inte.

Vad gör jag om mitt Surface Cover inte svarar eller svarar slumpvis?

Det kan inträffa om ditt Surface Cover inte är korrekt fastsatt på Surface. Du måste kanske ta bort och sätta tillbaka det några gånger tills du är säker på att det sitter korrekt. Mer information finns i Felsöka Surface Cover.

Kan jag använda mitt Surface Pro Touch Cover, Type Cover eller Power Cover till Surface 3?

Surface 3 Type Cover är specialutformat för Surface 3. Om du använder något av de andra Surface-skrivlocken till Surface 3 fungerar pekplattan och tangentbordet, men Surface 3 går inte ned i viloläge när du stänger det. Power Cover kommer inte heller att ladda Surface 3.

Vilka enheter är kompatibla med Windows RT 8.1?

Surface 2 och Surface RT är kompatibla med skrivare, möss, högtalare och andra enheter som har logotypen ”Designed for Windows RT 8.1”. De här enheterna fungerar direkt när de tas ut ur förpackningen – du behöver inte ens installera drivrutiner. Vissa äldre enheter kanske inte fungerar med Windows RT 8.1. Du kan kontrollera kompatibilitet i Windows Compatibility Center.

Vad har jag för alternativ om jag behöver hjälp med min Surface?

Du kan få hjälp och support för din Surface på flera olika sätt:

 • Surface-support online
  Du kan få hjälp här på supportsidan för Surface. Hitta tips och felsökningsinformation som du kan läsa i din egen takt.
 • Surface-communityforum
  Surface-communityforum kan du publicera frågor och få svar från andra Surface-användare.
 • Surface-supporthandläggare

  Kontakta oss om du vill prata med experter via telefon eller chatt. Glöm inte att registrera din Surface online först och att ha ditt Surface-produktserienummer till hands. Läs Hitta serienumret på Surface eller Hitta serienumret på Surface Cover.

  I den standardgaranti som följer med Surface får du 90 dagar teknisk support för förinstallerad programvara. När din garanti gått ut kan avgifter tillkomma.

 • Surface-support på Twitter
  Följ Surface-support på Twitter för att få hjälp med felsökning och få svar på frågor om Surface.

Kontakta oss

Answer Desk
Om du behöver hjälp eller har frågor kan du vända dig till våra supporttekniker.
Tala direkt med en supporthandläggare