Gäller

Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.


Vanliga frågor och svar om Surface-support

Här finns svar på vanliga frågor om hur du använder och felsöker Surface.


Var hittar jag detaljerad information om nya Surface Pro 3?

Få ut det mesta av Surface Pro 3 genom att läsa om nyheter och vad du kan göra. Våra användarhandböcker är både lättlästa och utförliga. Gå till Surface användarhandböcker för att ladda ned dina.

Varför fungerar inte min penna med Surface Pro 3?

Om din Surface-penna inte fungerar när du försöker att skriva eller när du högerklickar med raderknappen kanske du måste installera de senaste uppdateringarna för Surface och Windows. Mer information finns i Installera uppdateringar för Surface och Windows.

När installationen är slutförd kan du starta om Surface och se om pennan fungerar.

Om du fortfarande har problem med din penna kanske du måste byta batteri? Ta reda på mer: Felsökning av Surface-pennan.

Om det inte hjälper att installera de senaste uppdateringarna eller byta batteri, kanske du måste byta ut pennan. Kontakta oss om du behöver mer hjälp.

Kan jag använda pennan som jag fick med Surface Pro eller Surface Pro 2 med Surface Pro 3?

Nej, pennorna är olika och kan inte användas på andra enheter. Det betyder också att pennan som följer med din Surface Pro 3 inte kan användas med tidigare Surface Pro-modeller. Mer information finns i Använda Surface-pennan.

Hur får jag Windows 8.1-uppdateringen?

Om du använder Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 och får automatiska uppdateringar behöver du inte göra något. Windows Update laddar ned och installerar uppdateringarna åt dig.

Om du vill se om du redan har uppdateringen tittar du i det övre högra hörnet på Start-skärmen. Om du ser en Sök sök-ikon-knapp intill din kontobild har du redan uppdateringen.

Om du inte vill vänta på den automatiska uppdateringen kan du läsa Installera den senaste Windows 8.1-uppdateringen.

Jag försökte installera Windows 8.1-uppdateringen men det gick inte. Hur får jag det här att fungera?

Här kan du läsa om varför det inte går och vad du kan göra åt det:

Frigör diskutrymme. Innan du installerar Windows 8.1-uppdateringen måste du se till att du har tillräckligt med ledigt diskutrymme på din Surface.

Du behöver minst 1 GB ledigt diskutrymme på din Surface RT eller Surface 2. På Surface Pro och Surface Pro 2 behöver du mellan 1,7 och 2,75 GB ledigt diskutrymme, beroende på vilket språkpaket som är installerat.

Du kanske behöver flytta vissa filer till OneDrive, en USB-enhet eller ett microSD-kort, åtminstone tills du avslutat installationen av uppdateringen. Mer information finns i Tips om hur du frigör diskutrymme.

Få tidigare uppdateringar. Om du använder Windows 8 behöver du först uppdatera till Windows 8.1. Om du redan har Windows 8.1 installerat måste du set till att du har alla tillgängliga Windows-uppdateringar installerade, särskilt KB 2919442. Läs Installera Surface. och Windows-uppdateringar.

Anslut och håll kontakten. Låt din Surface vara ansluten till en strömkälla under uppdateringen, och se till att du har en bra Wi-Fi-anslutning (eller är ansluten till ett trådburet nätverk.)

Hur konfigurerar jag min e-post?

Appen E-post är platsen för e-post på din Surface. Första gången du öppnar appen E-post kommer du att bli ombedd att lägga till ett konto. Du kan lägga till konton från Outlook.com, Gmail, AOL och Yahoo! och till och med det e-postkonto du använder på jobbet (Exchange ActiveSync).

I vissa Surface-enheter ingår Outlook 2013 RT utöver appen E-post. Läs mer om vilka e-postalternativ du har i Konfigurera och använda e-post, inklusive daglig e-posthantering, hur du ändrar kontoinställningar och hanterar meddelanden och mappar. Läs också Felsöka e-post om du stöter på problem.

Vad är ett Microsoft-konto?

Ett Microsoft-konto är en e-postadress och lösenord du kan logga in på din Surface med. När du loggar in med ett Microsoft-konto ansluts din Surface till molnet och inställningar, val och appar som är knutna till ditt konto ”följer” med dig till andra datorer med Windows 8 eller senare.

Med ett Microsoft-konto blir det enklare att köpa program, musik, videor och spel till din Surface.

En annan fördel med att logga in med ett Microsoft-konto är att du kan återställa ditt lösenord online om du skulle glömma bort det.

Mer information om fördelarna med att använda ett Microsoft-konto finns i Allt om konton: Vanliga frågor och svar.

Vad händer om jag glömmer mitt lösenord?

Du kan återställa ditt lösenord på flera olika sätt, beroende på vilken typ av konto du har skapat på Surface. Mer information finns i Jag har glömt mitt lösenord.

Hur kan jag skaffa Microsoft Office till min Surface?

 • Surface Pro: Tryck eller klicka på Microsoft Office på Startskärmen. Där ser du vilka alternativ du har för att hämta Microsoft Office 2013 till Surface Pro, Surface Pro 2 och Surface Pro 3. Du kan köpa en version av Office 2013 eller Office 365, eller aktivera en befintlig Office 2013-produktnyckel eller installera en månadslång utvärderingsversion av Office 365. Om du köper Office 365 kan du installera det på flera datorer och enheter. Mer information finns i Installera och använda Microsoft Office på Surface Pro.
 • Surface 2: Du behöver inte göra någonting eftersom Office 2013 RT är förinstallerat. Office RT-versioner av Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook ingår. Mer information finns i Microsoft Office 2013 RT.
 • Surface RT: Microsoft Office Home & Student 2013 RT finns förinstallerat på Surface RT. Office RT-versioner av Word, Excel, PowerPoint och OneNote ingår. Du kan även skaffa Outlook när du uppdaterar från Windows RT till Windows RT 8.1. Mer information finns i Uppdatera Surface från Windows 8 till Windows 8.1.

Har jag de senaste uppdateringarna installerade på Surface?

Surface installerar uppdateringar automatiskt när de blir tillgängliga via tjänsten Windows Update. Du kan också söka efter uppdateringar manuellt. Så här gör du:

Steg 1:  Svep in från skärmens högra kant och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus pekar du längst ned till höger på skärmen, flyttar muspekaren uppåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på Ändra datorinställningar, tryck eller klicka på Uppdatering och återställning och sedan på Windows Update.
Steg 3:  Tryck eller klicka på Kontrollera nu.
Steg 4:  Tryck eller klicka på Visa information om det finns tillgängliga uppdateringar.
Steg 5:  Tryck eller klicka på de uppdateringar du vill installera och tryck eller klicka sedan på Installera.
Du kanske måste starta om Surface när uppdateringarna har installerats.

Mer information finns i Installera Surface- och Windows-uppdateringar.

Du kan även hitta uppdateringar för appar du använder i Windows Store. Mer information finns i Felsöka Windows Store-appar på Surface.

Vad gör jag om jag inte kan ansluta till Wi-Fi?

Om du har problem med att ansluta till Wi-Fi kan du behöva starta om Wi-Fi på Surface eller din nätverksmaskinvara. I vissa fall kan det vara så enkelt som att installera de senaste uppdateringarna för Surface. Lösningar på hur du snabbt kommer igång online finns i Det går inte ansluta till ett trådlöst nätverk.

Hur kan jag förlänga Surface-plattans batteritid? Vad gör jag om batteriet inte laddas alls?

Du kan förlänga batteritiden på flera olika sätt. Du kan minska skärmens ljusstyrka, koppla från USB-enheter du inte använder eller stänga av Wi-Fi om du inte behöver det. Om du har Surface Pro eller Surface Pro 2 kan du även spara på batteriet genom att välja ett energisparschema. Mer information om Surface-batteriet finns i:

Om du har problem med att ladda din Surface läser du Surface-batteriet laddas inte.

Min Surface startar inte, hur kan jag lösa det?

Oavsett om problemet har att göra med strömförsörjningen, de magnetiska laddningskontakterna eller bara låg batterinivå krävs det oftast bara lite detektivarbete för att lösa det och starta din Surface. Hjälp finns i:

Vad gör jag om mitt Surface Cover inte svarar eller bara svarar slumpvis?

Det kan inträffa om ditt tangentbord inte är korrekt fastsatt på din Surface. Du måste kanske ta bort och sätta tillbaka skyddet några gånger tills du är säker på att det sitter korrekt. Mer information finns i Felsöka Surface Cover.

Vilka enheter är kompatibla med Windows RT 8.1?

Surface 2 och Surface RT är kompatibla med skrivare, möss, högtalare och andra enheter som har logotypen ”Designed for Windows RT 8.1”. De här enheterna fungerar direkt när de tas ut ur förpackningen – du behöver inte ens installera drivrutiner. Vissa äldre enheter kanske inte fungerar med Windows RT 8.1. Du kan kontrollera kompatibilitet i Windows Compatibility Center.

Vem kan jag kontakta för information om apputveckling för Windows Store?

Om du som utvecklare är intresserad av att designa, utveckla och marknadsföra appar för Surface via Windows Store går du till Windows Dev Center.

Vad har jag för alternativ om jag behöver hjälp med min Surface?

Du kan få hjälp och support för din Surface på flera olika sätt:

 • Surface-support online
  Här finns det hjälp på Surface-supportwebbplatsen. Hitta tips och felsökningsinformation som du kan läsa i din egen takt.
 • Surface-communityforum
  I Surface-communityforum kan du publicera frågor och få svar från andra Surface-användare.
 • Surface-supporthandläggare
  Kontakta oss om du vill prata med experter via telefon eller chatt. Glöm inte att registrera din Surface online först och ha ditt Surface-produktserienummer till hands när du kontaktar oss. Läs Hitta serienumret på Surface eller Hitta serienumret på Surface Cover.

  Under standardgarantins omfattning som följer med din Surface får du 90 dagar teknisk support för förinstallerad programvara. När din garanti gått ut kan avgifter tillkomma.

Kontakta oss

Answer Desk
Om du behöver hjälp eller har frågor kan du vända dig till våra supporttekniker.
Tala direkt med en supporthandläggare