Konfigurera din Surface

Är du redo att komma igång med din nya Surface? Hämta den så börjar vi!

Gäller

Surface Book, Surface Book med Performance Base, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gäller

Surface 2, Surface RT.

Gäller

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gäller

Surface 2, Surface RT.

Operativsystem:

Obs!
Det är bäst att först konfigurera ett trådlöst nätverk.

Fäst tangentbordet

Steg 1: Om du har ett Type Cover sätter du fast det på Surface genom att klicka det på plats.
Anslut Surface till ett Cover
Om du har en Surface Book ska du se till att skärmen sitter fast ordentligt på tangentbordet.
Sätt fast skärmen på botten på Surface Book
Steg 2: Om du har en Surface Pro-modell eller Surface 3 fäller du ut stödet på baksidan av Surface.
Steg 3: Anslut strömsladden till ett eluttag eller grenuttag och anslut den till laddningsporten på din Surface.

• På Surface Pro-modeller klickar kontakten på plats (båda hållen fungerar).

Kontakter för Surface Pro och Surface Pro 2

Strömkontakt till Surface Pro 3 och Pomegranate
  • På Surface Book klickas strömkontakten fast i laddningsporten på sidan av tangentbordet.

Strömkontakt till Surface Book

Obs!
    När skärmen är borttagen från tangentbordet kan du även ansluta strömkontakten direkt till skärmens undersida.
  • På Surface 3 ansluter du Micro USB-kontakten till Micro USB-laddningsporten med nätadaptern riktad nedåt och med strömkontaktens lampa riktad mot dig. Koppla in USB-kontakten med full storlek i nätanslutningen.

Strömkontakt till Surface 3
Steg 4: Håll in och släpp strömknappen på din Surface och följ sedan anvisningarna på skärmen för att konfigurera Windows.

Länka din Surface-penna

Surface Pro 3, Surface Pro 4 och Surface Book: Under konfigurationen ombeds du länka din Bluetooth®-aktiverade Surface-penna med din Surface.

Steg 1: Håll ned den övre knappen på pennan tills lampan på mitten av pennklämman börjar blinka.
Steg 2: När pennan har länkats visas Din enhet är ansluten på skärmen.

Surface 3: Windows kommer inte att be dig länka din Surface-penna med din Surface 3 under konfigurationen av Windows. Du måste istället länka pennan manuellt. Mer information finns i Microsoft Surface-penna.

Obs!
Surface-pennan fungerar endast med Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book och Surface 3.

Ansluta till ett trådlöst nätverk

Steg 1: Håll ned den övre knappen på pennan tills lampan mitt på pennan börjar blinka.
Steg 2: Ange lösenordet för trådlöst nätverk och välj Anslut.

Skapa ett konto på Surface och logga in

Skapa ett Microsoft-konto så kan du använda samma inloggning för alla dina Microsoft-tjänster – allt från Office till Outlook och Skype.

Windows Hello

Om du har en Surface Pro 4 eller Surface Book kan du konfigurera Windows Hello, som låter dig logga in på Surface med bara en blick eller beröring. Mer information finns i Windows Hello.

Surface-app

När du är klar kan du kolla in den förinstallerade Surface-appen för att få en enkel åtkomst till Surface-hjälpen, tips för olika alternativ och mycket mer. Du är välkommen att ge oss feedback så vi kan fortsätta förbättra Surface.

Surface-appen är förinstallerad på Surface 3. På Surface Pro-modeller går du till Windows Store, och skriver surface i sökrutan och väljer sedan Surface.

Mer information finns i Installera och avinstallera Surface-appen.

Nu är du klar!

Obs!
Det är bra om du har tillgång till trådlöst nätverk när du konfigurerar din Surface.

Konfigurera Surface

Steg 1:  Om du har ett Surface-skrivlock sätter du fast det på Surface genom att klicka det på plats.
Anslut Surface till ett Cover
Steg 2:  Fäll ut stödet på baksidan av Surface.
Steg 3:  Anslut nätkontakten till ett eluttag eller ett grenuttag.
Steg 4:  Anslut nätkontakten till laddningsporten på Surface.

• På Surface RT och Surface 2 klickar kontakten på plats (båda hållen fungerar).

Strömkontakt till Surface RT, Surface Pro och Surface Pro 2

Strömkontakt till Surface 2

Steg 5: Tryck ned och släpp upp strömbrytaren på din Surface.
Surface sätts på och installationsprogrammet för Windows startas.

Konfigurera Windows

Installationsprogrammet för Windows körs första gången du startar Surface. Det här behöver du göra nu:

Välj språk, färg och namn till din Surface

Välj språk, färg och namn till din Surface. Det här kan du ändra senare om du vill. Du måste också godkänna licensvillkoren för att kunna fortsätta.

Anslut till ett trådlöst nätverk

Steg 1:  På skärmen Trådlöst trycker du på namnet på ett trådlöst nätverk och sedan på Anslut.
Steg 2:  Om du blir ombedd att ange lösenordet för ditt trådlösa nätverk gör du det och trycker på Anslut. Om du inte kan ditt lösenord läser du Så här hittar du lösenordet till ditt trådlösa nätverk.
Obs!
Om du inte kan ansluta eller om ditt trådlösa nätverk inte finns med i listan trycker du på Anslut till ett trådlöst nätverk senare och konfigurerar ett lokalt konto genom att följa anvisningarna. Du kan växla från det lokala kontot till ett Microsoft-konto senare.

Välj standardinställningar

På skärmen Inställningar trycker du på Använd snabbinställningar om du vill använda standardinställningar eller på Anpassa om du vill göra inställningarna själv. Du kan alltid ändra de här inställningarna senare.

Skapa ett konto på Surface och logga in

För bästa möjliga upplevelse i molnet rekommenderar vi ett Microsoft-konto – en e-postadress och ett lösenord. När du loggar in på Surface med ditt Microsoft-konto får du kostnadsfritt lagringsutrymme i molnet, mobil underhållning, mängder av appar i Windows Store, möjlighet att återställa ditt lösenord online med mera.

Är du inte säker på om du har ett Microsoft-konto? Ett Microsoft-konto är den e-postadress och det lösenord som du använder när du loggar in på Microsoft-tjänster som till exempel Outlook.com, OneDrive och Xbox. Om du har använt de här tjänsterna tidigare har du redan ett Microsoft-konto.

Hängde du med? Nu skapar vi ett konto på Surface och loggar in.

Om du redan har ett Microsoft-konto

Bra! Följ de här stegen:

Steg 1:  Ange e-postadressen till ditt Microsoft-konto och tryck på Nästa.
Steg 2:  Ange lösenordet till ditt Microsoft-konto och tryck på Nästa. Följ sedan instruktionerna för att lägga till och ändra din säkerhetsinformation.

Obs!
Om du har glömt lösenordet för ditt Microsoft-konto kan du återställa lösenordet online.

Om du inte har ett Microsoft-konto

Inga problem. Under konfigurationen kan du skapa ett Microsoft-konto med en befintlig e-postadress. Du kan också skapa en ny Outlook.com-adress.

Så här skapar du ett Microsoft-konto med en befintlig e-postadress:

Steg 1:  Ange den e-postadress som du vill använda och tryck på Nästa.
Steg 2:  Ange ett nytt lösenord till ditt Microsoft-konto och tryck på Nästa. Följ sedan instruktionerna för att lägga till och ändra din säkerhetsinformation.

Så här skapar du ett Microsoft-konto med en ny Outlook.com-adress:

Steg 1:  Tryck på Registrera en ny e-postadress längst ned på skärmen Logga in på din dator.
Steg 2:  Välj en e-postadress, ange den information som behövs för att skapa ett Microsoft-konto och tryck på Nästa.
Steg 3:  Lägg till säkerhetsverifieringsinformation och tryck på Nästa.
Det tar en stund för Surface att konfigureras. När konfigurationen är klar går Windows till Startskärmen.

Tillämpa inställningar från en annan dator

Om du redan har en dator eller Surface med Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 kan du tillämpa de inställningar du använder där på din nya Surface genom att logga in med samma Microsoft-konto. Mer information finns i Synkronisera inställningar mellan datorer med OneDrive.

Bra! Nu är du klar! Är du redo att utforska?

Läs Komma igång med Surface RT eller Surface 2 om du vill veta mer om vad du kan göra med din Surface RT eller Surface 2.

Obs!
Det är bra om du har tillgång till trådlöst nätverk när du konfigurerar din Surface.

Konfigurera Surface

Steg 1:  Om du har ett Surface-skrivlock sätter du fast det på Surface genom att klicka det på plats.
Anslut Surface till ett Cover
Steg 2:  Fäll ut stödet på baksidan av Surface.
Steg 3:  Anslut nätkontakten till ett eluttag eller ett grenuttag.
Steg 4:  Anslut nätkontakten till laddningsporten på Surface.

• På Surface Pro-modeller klickar kontakten på plats (båda hållen fungerar).

Strömkontakt till Surface RT, Surface Pro och Surface Pro 2

Strömkontakt till Surface Pro 3
  • På Surface 3 ansluter du Micro USB-kontakten till Micro USB-laddningsporten med nätadaptern riktad nedåt och med strömkontaktens lampa riktad mot dig. Koppla in USB-kontakten med full storlek i nätanslutningen.

Strömkontakt till Surface 3
Steg 5: Tryck ned och släpp upp strömbrytaren på din Surface.
Surface sätts på och installationsprogrammet för Windows startas.

Konfigurera Windows

Installationsprogrammet för Windows körs första gången du startar Surface. Det här behöver du göra nu:

Välj språk, färg och namn till din Surface

Välj språk, färg och namn till din Surface. Det här kan du ändra senare om du vill. Du måste också godkänna licensvillkoren för att kunna fortsätta.

Länka din Surface-penna

Surface Pro 3: Under konfigureringen kommer Windows att be dig länka din Bluetooth®-aktiverade Surface-penna med Surface Pro 3.

Steg 1:  Håll ned den övre knappen på pennan tills lampan på mitten av pennklämman börjar blinka.
Steg 2:  När länkningen är klar visas meddelandet Din enhet är ansluten på skärmen.

Surface 3: Windows kommer inte att be dig länka din Surface-penna med Surface 3 under konfigurationen av Windows. Istället måste du länka den manuellt efter Surface 3-konfigurationen. Läs mer om hur det går till på Använda Surface-pennan.

Obs!
Surface-pennan fungerar endast med Surface Pro 3 och Surface 3.

Anslut till ett trådlöst nätverk

Steg 1:  På skärmen Trådlöst trycker eller klickar du på namnet på ett trådlöst nätverk och sedan på Anslut.
Steg 2:  Om du blir ombedd att ange lösenordet för det trådlösa nätverket gör du det och trycker på Anslut. Om du inte kan ditt lösenord läser du Så här hittar du lösenordet till ditt trådlösa nätverk.

Obs!
Om du inte kan ansluta eller om ditt trådlösa nätverk inte finns med i listan trycker eller klickar du på Anslut till ett trådlöst nätverk senare och konfigurerar ett lokalt konto genom att följa anvisningarna. Du kan växla från det lokala kontot till ett Microsoft-konto senare.

Välj standardinställningar

På skärmen Inställningar trycker eller klickar du på Använd snabbinställningar om du vill använda standardinställningar eller på Anpassa om du vill göra inställningarna själv. Du kan alltid ändra de här inställningarna senare.

Skapa ett konto på Surface och logga in

För bästa möjliga upplevelse i molnet rekommenderar vi ett Microsoft-konto – en e-postadress och ett lösenord. När du loggar in på din Surface med ditt Microsoft-konto får du kostnadsfritt lagringsutrymme online, mobilunderhållning, mängder av appar i Windows Store, möjlighet att återställa ditt lösenord online med mera.

Är du inte säker på om du har ett Microsoft-konto? Ett Microsoft-konto är den e-postadress och det lösenord som du använder när du loggar in på Microsoft-tjänster som till exempel Outlook.com, OneDrive och Xbox. Om du har använt de här tjänsterna tidigare har du redan ett Microsoft-konto.

Hängde du med? Nu skapar vi ett konto på din Surface och loggar in.

Om du redan har ett Microsoft-konto

Bra! Följ de här stegen:

Steg 1:  Ange e-postadressen till ditt Microsoft-konto och tryck eller klicka på Nästa.
Steg 2:  Ange lösenordet till ditt Microsoft-konto och tryck eller klicka på Nästa. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att lägga till och ändra din säkerhetsinformation.

Obs!
Om du har glömt lösenordet för ditt Microsoft-konto kan du återställa lösenordet online.

Om du inte har ett Microsoft-konto

Inga problem. Under konfigurationen kan du skapa ett Microsoft-konto med en befintlig e-postadress. Du kan också skapa en ny Outlook.com-adress.

Så här skapar du ett Microsoft-konto med en befintlig e-postadress:

Steg 1:  Ange den e-postadress som du vill använda och tryck eller klicka på Nästa.
Steg 2:  Ange ett nytt lösenord för ditt Microsoft-konto och tryck eller klicka på Nästa. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att lägga till och ändra din säkerhetsinformation.

Så här skapar du ett Microsoft-konto med en ny Outlook.com-adress:

Steg 1:  Tryck eller klicka på Registrera en ny e-postadress längst ned på skärmen Logga in på din dator.
Steg 2:  Välj en e-postadress, ange den information som behövs för att skapa ett Microsoft-konto och tryck eller klicka sedan på Nästa.
Steg 3:  Lägg till information om säkerhetskontroll och tryck eller klicka på Nästa.
Det tar en stund för Surface att konfigureras. När konfigurationen är klar går Windows till startskärmen.

Tillämpa inställningar från en annan dator

Om du redan har en dator eller Surface med Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 kan du tillämpa de inställningar du använder där på din nya Surface genom att logga in med samma Microsoft-konto. Mer information finns i Synkronisera inställningar mellan datorer och OneDrive.

OneDrive-alternativ

Om du installerar Windows på en ny Surface visas dina OneDrive-alternativ. Om du trycker eller klickar på Nästa använder Surface följande OneDrive-standardinställningar:

• Windows sparar de foton du tar med Surface i mappen Kamerabilder och synkroniserar dem med OneDrive.
  • När du skapar ett dokument är OneDrive standardplatsen där dokumentet sparas. Du kan välja att istället spara dokument lokalt eller på en annan enhet.
  • Windows säkerhetskopierar dina Surface-inställningar till OneDrive. Om något skulle hända din Surface och du behöver byta ut den, kan du direkt föra över de molnlagrade inställningarna till en ny Surface.

Du kan ändra de här inställningarna senare i Ändra datorinställningar. Om du vill inaktivera alla inställningar trycker eller klickar du på Inaktivera OneDrive-inställningarna (rekommenderas inte).

Obs!
Om du redan har en dator som kör Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 och du har valt att synkronisera inställningarna på den datorn och har loggat in på Surface med samma Microsoft-konto, synkroniseras dina OneDrive-inställningar från den datorn till Surface. Eventuellt visas inte alternativfönstret för OneDrive då.

Surface-app

När du är klar kan du kolla in den förinstallerade Surface-appen för att få en enkel åtkomst till Surface-hjälpen, tips för olika alternativ och mycket mer. Använd även appen för att ge oss feedback så vi kan fortsätta förbättra Surface.

Surface-appen är förinstallerad på Surface 3. På Surface Pro-modeller öppnar du Windows Store, och skriver surface i sökrutan och väljer Surface.

Mer information finns i Installera och avinstallera Surface-appen.

Nu är du klar! Är du redo att utforska?

Obs!
Det är bra om du har tillgång till trådlöst nätverk när du konfigurerar din Surface.

Konfigurera Surface

Steg 1:  Om du har ett Surface-skrivlock sätter du fast det på Surface genom att klicka det på plats.
Anslut Surface till ett Cover
Steg 2:  Fäll ut stödet på baksidan av Surface.
Steg 3:  Anslut nätkontakten till ett eluttag eller ett grenuttag.
Steg 4:  Anslut nätkontakten till laddningsporten på Surface.

• På Surface RT och Surface 2 klickar kontakten på plats (båda hållen fungerar).

Strömkontakt till Surface RT, Surface Pro och Surface Pro 2

Strömkontakt till Surface 2

Steg 5: Tryck ned och släpp upp strömbrytaren på din Surface.
Surface sätts på och installationsprogrammet för Windows startas.

Konfigurera Windows

Installationsprogrammet för Windows körs första gången du startar Surface. Det här behöver du göra nu:

Välj språk, färg och namn till din Surface

Välj språk, färg och namn till din Surface. Det här kan du ändra senare om du vill. Du måste också godkänna licensvillkoren för att kunna fortsätta.

Anslut till ett trådlöst nätverk

Steg 1:  På skärmen Trådlöst trycker eller klickar du på namnet på ett trådlöst nätverk och sedan på Anslut.
Steg 2:  Om du blir ombedd att ange lösenordet för det trådlösa nätverket gör du det och trycker på Anslut. Om du inte kan ditt lösenord läser du Så här hittar du lösenordet till ditt trådlösa nätverk.

Obs!
Om du inte kan ansluta eller om ditt trådlösa nätverk inte finns med i listan trycker eller klickar du på Anslut till ett trådlöst nätverk senare och konfigurerar ett lokalt konto genom att följa anvisningarna. Du kan växla från det lokala kontot till ett Microsoft-konto senare.

Välj standardinställningar

På skärmen Inställningar trycker eller klickar du på Använd snabbinställningar om du vill använda standardinställningar eller på Anpassa om du vill göra inställningarna själv. Du kan alltid ändra de här inställningarna senare.

Skapa ett konto på Surface och logga in

För bästa möjliga upplevelse i molnet rekommenderar vi ett Microsoft-konto – en e-postadress och ett lösenord. När du loggar in på din Surface med ditt Microsoft-konto får du kostnadsfritt lagringsutrymme online, mobilunderhållning, mängder av appar i Windows Store, möjlighet att återställa ditt lösenord online med mera.

Är du inte säker på om du har ett Microsoft-konto? Ett Microsoft-konto är den e-postadress och det lösenord som du använder när du loggar in på Microsoft-tjänster som till exempel Outlook.com, OneDrive och Xbox. Om du har använt de här tjänsterna tidigare har du redan ett Microsoft-konto.

Hängde du med? Nu skapar vi ett konto på din Surface och loggar in.

Om du redan har ett Microsoft-konto

Bra! Följ de här stegen:

Steg 1:  Ange e-postadressen till ditt Microsoft-konto och tryck eller klicka på Nästa.
Steg 2:  Ange lösenordet till ditt Microsoft-konto och tryck eller klicka på Nästa. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att lägga till och ändra din säkerhetsinformation.

Obs!
Om du har glömt lösenordet för ditt Microsoft-konto kan du återställa lösenordet online.

Om du inte har ett Microsoft-konto

Inga problem. Under konfigurationen kan du skapa ett Microsoft-konto med en befintlig e-postadress. Du kan också skapa en ny Outlook.com-adress.

Så här skapar du ett Microsoft-konto med en befintlig e-postadress:

Steg 1:  Ange den e-postadress som du vill använda och tryck eller klicka på Nästa.
Steg 2:  Ange ett nytt lösenord för ditt Microsoft-konto och tryck eller klicka på Nästa. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att lägga till och ändra din säkerhetsinformation.

Så här skapar du ett Microsoft-konto med en ny Outlook.com-adress:

Steg 1:  Tryck eller klicka på Registrera en ny e-postadress längst ned på skärmen Logga in på din dator.
Steg 2:  Välj en e-postadress, ange den information som behövs för att skapa ett Microsoft-konto och tryck eller klicka sedan på Nästa.
Steg 3:  Lägg till information om säkerhetskontroll och tryck eller klicka på Nästa.
Det tar en stund för Surface att konfigureras. När konfigurationen är klar går Windows till startskärmen.

Tillämpa inställningar från en annan dator

Om du redan har en dator eller Surface med Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 kan du tillämpa de inställningar du använder där på din nya Surface genom att logga in med samma Microsoft-konto. Mer information finns i Synkronisera inställningar mellan datorer och OneDrive.

Nu är du klar! Är du redo att utforska?

Läs Komma igång med Surface RT eller Surface 2 om du vill få veta mer om vad du kan göra med din Surface.