Snabbknappar: Söka, Dela, Start, Enheter och Inställningar

De fem snabbknapparna – Sök, Dela, Start, Enheter och Inställningar – erbjuder genvägar till vanliga uppgifter och finns alltid tillgängliga till höger på skärmen.

Det spelar ingen roll var i Windows du befinner dig – snabbknapparna hjälper dig med de saker som du gör oftast, som att söka, dela länkar och foton, ansluta enheter och ändra olika inställningar. Vad du kan göra med snabbknapparna kan variera beroende på om du befinner dig på startskärmen eller använder en app, så det är bara att börja utforska.

Så här gör du om du vill visa snabbknapparna:

Tryckgester: Svep in från skärmens högerkant och tryck sedan på önskad knapp.
Mus: Flytta muspekaren till hörnet längst ned till höger på skärmen och klicka sedan på önskad snabbknapp.
Tangentbord: Tryck på en snabbknappstangent på Surface Cover.

Det här kan du göra med dem:

• Snabbknappen Sök
    Söka. Du kan söka efter vad som helst. Till exempel kan du kan söka i den app som du är inne i (precis som du kan söka efter ett visst meddelande i E-post), söka i en annan app (kolla upp något på Internet) eller söka efter en app, inställning eller fil på Surface-plattan. Mer information finns i Så här söker du.
  • Snabbknappen Dela
    Dela. Du kan dela filer och annan information med personer som du känner, eller skicka information till en annan app utan att lämna den app som du befinner dig i. Dessutom kan du skicka foton via e-post, uppdatera din Facebookstatus och skicka länkar till din anteckningsapp. Mer information finns i Dela foton och webbsidor.
  • Snabbknappen Start
    Start. Gå till Startskärmen. Eller, om du redan befinner dig på Startskärmen, hamnar du i den app som du använde senast.
  • snabbknappen Enheter
    Enheter. Du kan använda alla enheter som är anslutna till Surface-plattan, både trådlöst och med sladdar. Till exempel kan du göra utskrifter från en app eller strömma filmer till TV:n.
  • Snabbknappen Inställningar
    Inställningar. Du kan ändra inställningarna både för olika appar och för Surface-plattan. Du hittar inställningar, hjälp och information som rör den app som du befinner dig i, plus de vanliga datorinställningarna – nätverksanslutning, volym, ljusstyrka, meddelanden, ström och tangentbord. Mer information finns i Anpassa Surface- och appinställningarna.