Spela musik på Surface

Med Xbox Music kan du spela musik från din samling, direktuppspela musik eller köpa musik från Xbox Music Store. Du kan också upptäcka ny musik genom att skapa en radiostation med dina favoritartister.

Xbox Music-app på Surface

Lägga till musik i ditt musikbibliotek

Xbox Music hämtar automatiskt musik från musikbibliotek i Windows. Gör så här om du vill lägga till musik i musikbiblioteket:

Steg 1:

Om mappen eller platsen där musikfilerna finns är placerad på en extern hårddisk eller ett flyttbart medium, som exempelvis ett USB-minne eller microSD-kort, ska du se till att hårddisken eller det flyttbara mediet är anslutet till din Surface och att du kan öppna det.

Anmärkningar
  • Du kan inkludera filer och mappar som finns på ett USB-minne, ett microSD-kort eller någon annan externa lagringsplats i musikbiblioteket, men filerna och mapparna är bara tillgängliga när den aktuella enheten är ansluten.
  • Det bästa är att kopiera musikfilerna till Surface-plattan och utföra följande steg, så att musikfilerna finns kvar i ditt musikbibliotek även om du kopplat bort lagringsmediet från Surface.
Steg 2:  Tryck eller klicka på Skrivbord
(eller tryck på Windows-tangenten Windows-tangenten + D) på Startskärmen.

Om Skrivbord inte visas på Startskärmen sveper du uppåt och trycker eller klickar på Skrivbord i vyn Appar.
Steg 3:  Tryck eller klicka på Utforskaren.
Steg 4:  Bläddra till den mapp med musikfiler som du vill lägga till och tryck på och håll ner den eller högerklicka på den.
Steg 5:  Tryck eller klicka på Ta med i bibliotek och välj sedan Musik.

Mer information om bibliotek finns i Bibliotek: Så här lägger du till och tar bort mappar.

Spela musik från musikbiblioteket i Xbox

Så här spelar du musik från ditt Xbox Music-bibliotek:

Steg 1:  Gå till Startskärmen och tryck eller klicka på Musik.

Logga in med ditt Microsoft-konto om du uppmanas att göra det.

Steg 2:  Tryck eller klicka på Samling till vänster.
Steg 3:  Under Samling, klickar du på Album, Artister eller Låtar för att visa ditt bibliotek på olika sätt. Du kan också använda sökrutan till vänster för att hitta det du vill lyssna på.

Ingen musik? Om din samling är tom lägger du till låtar i mappen Musik så visas de i appen Musik. Om din musik finns på en annan dator som är ansluten till ditt hemnätverk (hemgrupp) kan du gå med i hemgruppen och lyssna på musiken utan att kopiera den till Surface.

Du kan också lägga till musik från flyttbara lagringsmedier, som USB-minnen och microSD-kort. Mer information finns i Lagringsalternativ för Surface.

Hjälp för att kopiera musik till ditt Musikbibliotek finns i Flytta filer till Surface.

Information om hur du lyssnar på musik i hemnätverket finns i Dela filer på ett hemnätverk eller på din Surface.

Tips
  • Om du vill ha högre ljud ansluter du externa högtalare till hörlursuttaget eller USB-porten på Surface eller så kan du ansluta högtalare trådlöst via Bluetooth®
  • Om du är på skrivbordet och lyssnar på musik i musikappen kan du spela, pausa och hoppa över låtar utan att öppna musikappen. För muspekaren över musikappen i aktivitetsfältet eller använd medietangenterna på ditt skrivbord eller volymknapparna på din enhet.

Direktuppspela med Xbox Music

Appen Musik ger dig tillgång till miljontals låtar som du kan spela upp direkt på Surface. Du kan även skapa och spara spelningslistor för att enkelt komma åt dina favoritlåtar.

Så här spelar du upp musik direkt:

Steg 1:  Gå till Startskärmen och tryck eller klicka på Musik.
Steg 2:  Logga in på ditt Microsoft-konto om du inte redan gjort det.
Steg 3:  Skriv namnet på en artist, ett album eller en låt i sökrutan och tryck eller klicka sedan på ikonen Sök.
Steg 4:  Välj önskad artist, album eller låt och tryck eller klicka sedan på knappen Spela upp.

Besök Xbox Music om du vill veta mer.

Skapa en radiostation

Vill du skapa musik för en särskild stämning eller händelse? Med radiofunktionen i Xbox Music kan du skapa dynamiska spellistor med låtar från olika artister. Så här skapar du en radiostation:

Steg 1:  Tryck eller klicka på Radio.
Steg 2:  Tryck eller klicka på Skapa ny station och skriv namnet på en artist.

Köpa låtar och album

Du kan köpa album och låtar med dina favoritartister direkt från Xbox Music med det betalningsalternativ som har angetts för ditt Microsoft-konto.

Steg 1:  I Xbox Music anger du namnet på en artist, ett album eller en låt i sökrutan och trycker eller klickar sedan på ikonen Sök.
Steg 2:  Tryck eller klicka på en låt eller ett album, tryck eller klicka på Köp album eller Köp låt och följ instruktionerna på skärmen.
Tips
Om du vill visa dina betalnings- och faktureringsalternativ väljer du snabbknappen Inställningar och trycker eller klickar sedan på Konto.

Skapa och redigera en spellista

Gör så här för att skapa en spelningslista:

Steg 1:  I Xbox Music trycker eller klickar du på Ny spellista till vänster.
Steg 2:  Under Namnge denna spellista skriver du ett namn på spellistan och trycker eller klickar sedan på Spara.
Steg 3:  Välj ett album eller en låt i din samling och tryck eller klicka sedan på Lägg till i. Eller bara dra och släpp låtar och album i appen för att lägga till dem i din spellista.
Tips
Du kan även dra och släppa låtar i din spellista för att ändra ordning på dem.

Fästa musik på Start

Spelar du musik ofta? Fäst det på startskärmen. Så här gör du:

Steg 1:  Högerklicka eller svep över objektet som du vill fästa. Det kan vara ett album, en artist, låt, radiostation eller en hel spellista.
Steg 2:  Tryck eller klicka på Fäst på Start.

Xbox Music Pass

Prova en prenumeration på Xbox Music Pass för att spela miljontals låtar utan reklamavbrott. Strömma eller ladda ned miljontals låtar till datorn, Surface-plattan, Windows Phone eller Xbox. Besök Xbox Music om du vill veta mer.

Obs!
En del av tjänsterna i appen Musik är inte tillgängliga i alla länder.

Fler musikappar

Du kan bläddra i Windows Store efter andra musikappar. Surface Pro har Windows Media Player skrivbordsapp.