Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Titta på TV-program, filmer och videor

Du kan använda appen Video för att se på hemmavideoklipp på Surface och du kan hyra eller köpa TV-program och filmer från Xbox Video Store.

Appen Video på Surface

Appen Video använder tjänsten för filmer och TV-program. Och den erbjuder omedelbar direktuppspelning i HD, så du behöver inte vänta medan det laddas ner. Det är bara att börja titta.

Spela upp videor från ditt videobibliotek

Så här spelar du upp videor från ditt videobibliotek:

Steg 1:  Gå till Startskärmen och tryck eller klicka på Video.
Logga in med ditt Microsoft-konto om du uppmanas att göra det.
Steg 2:  Bläddra till vänster och tryck eller klicka på personliga videoklipp

Lägga till videor i ditt videobibliotek

Videor i ditt videobibliotek visas i appen Video. Om du behöver hjälp att kopiera videor till din Video-mapp, se Flytta filer till Surface.

Spela videor från ditt hemnätverk

Om dina videor är lagrade på en annan dator i ditt hemnätverk, eller din hemgrupp, så kan du gå med i hemgruppen och titta på dina videor utan att behöva kopiera dem till Surface. Om du vill lära dig att se filer på ditt hemnätverk ska du läsa Dela filer på ett hemnätverk.

Tips
  • Om du vill se vilka format som stöds av appen Video ska du läsa Filtyper som stöds av Surface?
  • För ett fylligare ljud kan du ansluta externa högtalare till headset-uttaget eller USB-porten på Surface, eller ansluta högtalare trådlöst med hjälp av Bluetooth®.
  • Om du vill se dina videoklipp i appen Video när appen startar ska du använda snabbknappen inställningar och klicka eller trycka på Preferenser, och under Öppna mina personliga videoklipp när jag startar appen ska du klicka eller trycka på .

Bläddra bland, köp och hyr filmer och TV-program

Använd appen Video till att köpa eller hyra de senaste filmerna eller köpa de TV-program (där det är tillgängligt) som du vill se direkt från Xbox Video. Med omedelbar direktuppspelning i HD behöver du inte vänta medan det laddas ner. Det är bara att börja titta.

Anmärkningar

Gör så här:

Steg 1:  Gå till Startskärmen och tryck eller klicka på Video.
Steg 2:  Du kan visa filmerna och TV-programmen som finns att välja på genom att rulla ner, och du kan bläddra bland kategorier eller söka efter en viss film eller ett visst program.
Steg 3:  Markera filmen eller programmet, tryck eller klicka för att köpa eller hyra den/det och följ sedan instruktionerna på skärmen.
Tips
  • Videoklipp som du köper eller hyr från Xbox Video betalas via betalningsalternativet i ditt Microsoft-konto. Läs information om ditt konto från appen Video genom att öppna snabbknappen Inställningar och klicka eller tryck sedan på Konto.
  • Du kan direktuppspela dina videor på din TV med hjälp av Spela upp på eller Xbox SmartGlass.
  • Hjälp om hur du använder appen Video finns i Xbox Video.

Anslut Surface till din TV

Du kan göra videor större och högljuddare genom att spela upp dem på din TV med hjälp av en Surface-videoadapter. Mer information om det finns i:

Utforska fler videoappar i Windows Store

Om du vill upptäcka fler videoklipp kan du prova videoapparna i Windows Store. Du kommer att hitta något nytt att se på varje dag med olika appar, t.ex. följande:

• Netflix
  • Hulu Plus
  • Dailymotion
  • TBS for Windows
  • Flixster

Surface Pro: Du kan även använda skrivbordsappar som Windows Media Player för att spela upp videor och Movie Moments för att redigera dina videor.