Så här hittar du lösenordet till ditt trådlösa nätverk

Surface har inbyggd Wi-Fi som du kan använda för att ansluta till ett trådlöst nätverk. Om du inte känner till det trådlösa nätverkets lösenord kan du använda nedanstående information för att hitta det.

Gäller

Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book.

Gäller

Surface RT, Surface 2.

Gäller

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface 3, Surface Pro 3.

Gäller

Surface RT, Surface 2.

Operativsystem:

Hitta lösenordet på maskinvaran

Vissa tillverkare av trådlösa routrar använder en standardsäkerhetsnyckel eller ett standardlösenord som kan vara tryckt på undersidan av din router eller finnas i dokumentationen för routern. Titta efter följande ord:

• Säkerhetsnyckel
  • Nyckel för trådlöst nätverk
  • WPA-nyckel
  • WPA2-nyckel
  • WEP-nyckel

Hitta ditt lösenord på en Windows-dator

Om du har en dator som kör Windows, och som är ansluten till ditt trådlösa nätverk, kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Hitta lösenordet

Steg 1:  Gå till Start Windows-logotypen och tryck på Inställningar > Nätverk och internet.
Steg 2:  Markera det nätverk som du vill ansluta till och tryck på Anslut.
Steg 3:  Skriv visa nätverksanslutningar i sökrutan och tryck på Visa nätverksanslutningar i sökresultaten.
Steg 4:  Tryck och håll ned (eller högerklicka) på nätverksnamnet i fönstret Egenskaper för trådlöst nätverk och tryck eller klicka sedan på Status.
Steg 5:

Tryck på fliken Säkerhet och sedan på Visa tecken.

Lösenordet för det trådlösa nätverket visas i fältet Säkerhetsnyckel.

Hitta lösenordet på routerns konfigurationswebbsida

Om du har en dator som kan ansluta till Internet kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Steg 1:  Öppna en webbläsare.
Steg 2:  Ange IP-adressen för din trådlösa router i sökfältet (till exempel 192.168.1.1). Leta efter din routers standard-IP-adress i routerns bruksanvisning eller på nätet.
Steg 3:  Ange användarnamnet och lösenordet för att öppna routerns konfigurationswebbsida. De flesta bruksanvisningar för routrar inkluderar standardanvändarnamn och -lösenord.
Steg 4:  På konfigurationswebbsidan ska du leta efter ett alternativ för trådlöst eller trådlösa inställningar.
Steg 5:  Leta efter en inställning för säkerhet eller trådlös kryptering. Säkerhetsnyckeln (kallas ibland för nätverksnyckel, lösenord eller nätverkslösenord) bör visas i närheten.
Obs!
Inställningssidorna varierar beroende på routertillverkaren. Om du inte kan hitta säkerhetsnyckeln för det trådlösa nätverket kontaktar du routertillverkaren.

Ansluta till ett trådlöst nätverk utan ett lösenord

Om routern har stöd för WCN (Windows Connect Now) eller WPS (Wi Fi Protected Setup) kan du ansluta till det trådlösa nätverket utan att ange något lösenord. Så här gör du:

Steg 1:  Gå till Start Windows-logotypen och tryck på Inställningar > Nätverk och Internet.
Steg 2:  Markera det nätverk som du vill ansluta till och tryck på Anslut.
Steg 3:  Tryck på WPS-knappen (Wi Fi Protected Setup) på din router. Surface-plattan konfigureras automatiskt av routern för anslutning till nätverket med nätverkets säkerhetsinställningar (du tillfrågas inte om något lösenord för det trådlösa nätverket).

Hitta lösenordet på maskinvaran

Vissa tillverkare av trådlösa routrar använder en standardsäkerhetsnyckel eller ett standardlösenord som kan vara tryckt på undersidan av din router eller finnas i dokumentationen för routern. Titta efter följande ord:

• Säkerhetsnyckel
  • Nyckel för trådlöst nätverk
  • WPA-nyckel
  • WPA2-nyckel
  • WEP-nyckel

Hitta ditt lösenord på en Windows-dator

Om du har en dator som kör Windows, och som är ansluten till ditt trådlösa nätverk, kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Hitta lösenordet

Steg 1:  Svep inåt från skärmens högra kant och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus pekar du i det nedre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren uppåt och klickar sedan på Inställningar.)
Steg 2:  Markera nätverksikonen (Ikon för trådlöst nätverk eller Ikon för trådbundet nätverk) för det nätverk som du vill ansluta till och välj Anslut.
Steg 3:  Svep inåt från skärmens högerkant och tryck på Sök.
Steg 4:  Skriv visa nätverksanslutningar i sökrutan och tryck på Visa nätverksanslutningar i sökresultaten.
Steg 5:  I fönstret Nätverksanslutningar trycker och håller du ned (eller högerklickar) på nätverksnamnet och väljer Status > Egenskaper för trådlöst nätverk.
Steg 6:

Markera fliken Säkerhet och markera kryssrutan Visa tecken.

Lösenordet för det trådlösa nätverket visas i fältet Säkerhetsnyckel.

Hitta lösenordet på routerns konfigurationswebbsida

Om du har en dator som kan ansluta till Internet kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Steg 1:  Öppna en webbläsare.
Steg 2:  Ange IP-adressen för din trådlösa router i sökfältet (till exempel 192.168.1.1). Leta efter din routers standard-IP-adress i routerns bruksanvisning eller på nätet.
Steg 3:  Ange användarnamnet och lösenordet för att öppna routerns konfigurationswebbsida. De flesta bruksanvisningar för routrar inkluderar standardanvändarnamn och -lösenord.
Steg 4:  På konfigurationswebbsidan ska du leta efter ett alternativ för trådlöst eller trådlösa inställningar.
Steg 5:  Leta sedan efter en inställning för säkerhet eller trådlös kryptering. Säkerhetsnyckeln (kallas ibland för nätverksnyckel, lösenord eller nätverkslösenord) bör visas i närheten.
Obs!
Inställningssidorna varierar beroende på routertillverkaren. Om du inte kan hitta säkerhetsnyckeln för det trådlösa nätverket kontaktar du routertillverkaren.

Ansluta till ett trådlöst nätverk utan ett lösenord

Om routern har stöd för WCN (Windows Connect Now) eller WPS (Wi Fi Protected Setup) kan du ansluta till det trådlösa nätverket utan att ange något lösenord. Så här gör du:

Steg 1:  Gå till Start Windows-logotypen, tryck på Inställningar > Nätverk.
Steg 2:  Markera det nätverk som du vill ansluta till och tryck på Anslut.
Steg 3:  Tryck på WPS-knappen (Wi Fi Protected Setup) på din router. Surface-plattan konfigureras automatiskt av routern för anslutning till nätverket med nätverkets säkerhetsinställningar (du tillfrågas inte om något lösenord för det trådlösa nätverket).

Hitta lösenordet på maskinvaran

Vissa tillverkare av trådlösa routrar använder en standardsäkerhetsnyckel eller ett standardlösenord som kan vara tryckt på undersidan av din router eller finnas i dokumentationen för routern. Titta efter följande ord:

• Säkerhetsnyckel
  • Nyckel för trådlöst nätverk
  • WPA-nyckel
  • WPA2-nyckel
  • WEP-nyckel

Hitta ditt lösenord på en Windows-dator

Om du har en dator som kör Windows, och som är ansluten till ditt trådlösa nätverk, kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Windows 8.1: Hitta lösenordet

Steg 1:  Svep inåt från skärmens högerkant och tryck sedan på Inställningar.
(Om du använder en mus placerar du muspekaren längst ned till höger på skärmen, flyttar den uppåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på nätverksikonen (ikon för trådlöst nätverk eller ikon för kabelanslutet nätverk) för det nätverk som du vill ansluta till och tryck eller klicka på Anslut.
Steg 3:  Svep inåt från skärmens högra kant och tryck eller klicka på Sök.
Steg 4:  Skriv visa nätverksanslutningar i sökfältet och tryck eller klicka på Visa nätverksanslutningar i sökresultaten.
Steg 5:  Tryck och håll ned eller högerklicka på nätverksnamnet i fönstret Nätverksanslutningar och tryck eller klicka sedan på Status.
Steg 6:  Tryck eller klicka på knappen Egenskaper för trådlöst nätverk.
Steg 7:  Tryck eller klicka på fliken Säkerhet och sedan på kryssrutan Visa tecken.
Steg 8:  Lösenordet för det trådlösa nätverket visas i fältet Säkerhetsnyckel.

Windows 8: Hitta lösenordet

Steg 1:  Svep inåt från den högra kanten av Startskärmen och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus håller du muspekaren högst upp till höger på skärmen, drar den nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på trådlöst nätverk ikonen för trådlöst nätverk.
Steg 3:  Tryck och håll ned eller högerklicka på namnet på ett trådlöst nätverk och tryck på Visa anslutningsegenskaper.
Steg 4:  Tryck på Visa tecken för att visa det trådlösa nätverkets lösenord.

Windows 7: Hitta lösenordet

Steg 1:  Klicka på ikonen för det trådlösa nätverket i aktivitetsfältet (nedre högra hörnet).
Steg 2:  Högerklicka på namnet på ditt trådlösa nätverk och tryck på Egenskaper.
Steg 3:  Tryck på Visa tecken för att visa det trådlösa nätverkets lösenord.

Hitta lösenordet på routerns konfigurationswebbsida

Om du har en dator som kan ansluta till Internet kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Steg 1:  Öppna en webbläsare.
Steg 2:  Ange IP-adressen för din trådlösa router i sökfältet (till exempel 192.168.1.1). Leta efter din routers standard-IP-adress i routerns bruksanvisning eller på nätet.
Steg 3:  Ange användarnamnet och lösenordet för att öppna routerns konfigurationswebbsida. De flesta bruksanvisningar för routrar inkluderar standardanvändarnamn och -lösenord.
Steg 4:  På konfigurationswebbsidan ska du leta efter ett alternativ för trådlöst eller trådlösa inställningar.
Steg 5:  Leta sedan efter en inställning för säkerhet eller trådlös kryptering. Säkerhetsnyckeln (kallas ibland för nätverksnyckel, lösenfras eller nätverkslösenord) bör finnas i närheten.
Obs!
Inställningssidorna varierar beroende på routertillverkaren. Om du inte kan hitta säkerhetsnyckeln för det trådlösa nätverket kontaktar du routertillverkaren.

Ansluta till ett trådlöst nätverk utan ett lösenord

Om routern har stöd för WCN (Windows Connect Now) eller WPS (Wi Fi Protected Setup) kan du ansluta till det trådlösa nätverket utan att ange något lösenord. Så här gör du:

Steg 1:  Gå till Startskärmen, svep inåt från skärmens högerkant och tryck eller klicka sedan på Inställningar.
(Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på trådlöst nätverk ikonen för trådlöst nätverk.
Steg 3:  Tryck eller klicka på det nätverk som du vill ansluta till, och sedan på Anslut.
Steg 4:  Tryck på WPS-knappen (Wi Fi Protected Setup) på din router. Surface-plattan konfigureras automatiskt av routern för anslutning till nätverket med nätverkets säkerhetsinställningar (du tillfrågas inte om något lösenord för det trådlösa nätverket).

Hitta lösenordet på maskinvaran

Vissa tillverkare av trådlösa routrar använder en standardsäkerhetsnyckel eller ett standardlösenord som kan vara tryckt på undersidan av din router eller finnas i dokumentationen för routern. Titta efter följande ord:

• Säkerhetsnyckel
  • Nyckel för trådlöst nätverk
  • WPA-nyckel
  • WPA2-nyckel
  • WEP-nyckel

Hitta ditt lösenord på en Windows-dator

Om du har en dator som kör Windows, och som är ansluten till ditt trådlösa nätverk, kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Windows 8.1: Hitta lösenordet

Steg 1:  Svep inåt från skärmens högerkant och tryck sedan på Inställningar.
(Om du använder en mus placerar du muspekaren längst ned till höger på skärmen, flyttar den uppåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på nätverksikonen (ikon för trådlöst nätverk eller ikon för kabelanslutet nätverk) för det nätverk som du vill ansluta till och tryck eller klicka på Anslut.
Steg 3:  Svep inåt från skärmens högra kant och tryck eller klicka på Sök.
Steg 4:  Skriv visa nätverksanslutningar i sökfältet och tryck eller klicka på Visa nätverksanslutningar i sökresultaten.
Steg 5:  Tryck och håll ned (eller högerklicka) på nätverksnamnet i fönstret Nätverksanslutningar och tryck eller klicka sedan på Status.
Steg 6:  Tryck eller klicka på knappen Egenskaper för trådlöst nätverk.
Steg 7:  Tryck eller klicka på fliken Säkerhet och sedan på kryssrutan Visa tecken.
Steg 8:  Lösenordet för det trådlösa nätverket visas i fältet Säkerhetsnyckel.

Windows 8: Hitta lösenordet

Steg 1:  Svep inåt från den högra kanten av Startskärmen och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus håller du muspekaren högst upp till höger på skärmen, drar den nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på trådlöst nätverk ikonen för trådlöst nätverk.
Steg 3:  Tryck och håll ned eller högerklicka på namnet på ett trådlöst nätverk och tryck på Visa anslutningsegenskaper.
Steg 4:  Tryck på Visa tecken för att visa det trådlösa nätverkets lösenord.

Windows 7: Hitta lösenordet

Steg 1:  Klicka på ikonen för det trådlösa nätverket i aktivitetsfältet (nedre högra hörnet).
Steg 2:  Högerklicka på namnet på ditt trådlösa nätverk och tryck på Egenskaper.
Steg 3:  Tryck på Visa tecken för att visa det trådlösa nätverkets lösenord.

Hitta lösenordet på routerns konfigurationswebbsida

Om du har en dator som kan ansluta till Internet kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Steg 1:  Öppna en webbläsare.
Steg 2:  Ange IP-adressen för din trådlösa router i sökfältet (till exempel 192.168.1.1). Leta efter din routers standard-IP-adress i routerns bruksanvisning eller på nätet.
Steg 3:  Ange användarnamnet och lösenordet för att öppna routerns konfigurationswebbsida. De flesta bruksanvisningar för routrar inkluderar standardanvändarnamn och -lösenord.
Steg 4:  På konfigurationswebbsidan ska du leta efter ett alternativ för trådlöst eller trådlösa inställningar.
Steg 5:  Leta sedan efter en inställning för säkerhet eller trådlös kryptering. Säkerhetsnyckeln (kallas ibland för nätverksnyckel, lösenfras eller nätverkslösenord) bör finnas i närheten.
Obs!
Inställningssidorna varierar beroende på routertillverkaren. Om du inte kan hitta säkerhetsnyckeln för det trådlösa nätverket kontaktar du routertillverkaren.

Ansluta till ett trådlöst nätverk utan ett lösenord

Om routern har stöd för WCN (Windows Connect Now) eller WPS (Wi Fi Protected Setup) kan du ansluta till det trådlösa nätverket utan att ange något lösenord. Så här gör du:

Steg 1:  Gå till Startskärmen, svep inåt från skärmens högerkant och tryck eller klicka sedan på Inställningar.
(Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på trådlöst nätverk ikonen för trådlöst nätverk.
Steg 3:  Tryck eller klicka på det nätverk som du vill ansluta till, och sedan på Anslut.
Steg 4:  Tryck på WPS-knappen (Wi Fi Protected Setup) på din router. Surface-plattan konfigureras automatiskt av routern för anslutning till nätverket med nätverkets säkerhetsinställningar (du tillfrågas inte om något lösenord för det trådlösa nätverket).