Så här hittar du lösenordet till ditt trådlösa nätverk

Surface har inbyggd Wi-Fi som du kan använda för att ansluta till ett trådlöst nätverk. Om du inte känner till det trådlösa nätverkets lösenord kan du använda nedanstående information för att hitta det.

Hitta lösenordet på maskinvaran

Vissa tillverkare av trådlösa routrar använder en standardsäkerhetsnyckel eller ett standardlösenord som kan vara tryckt på undersidan av din router eller finnas i dokumentationen för routern. Titta efter följande ord:

• Säkerhetsnyckel
  • Nyckel för trådlöst nätverk
  • WPA-nyckel
  • WPA2-nyckel
  • WEP-nyckel

Hitta ditt lösenord på en Windows-dator

Om du har en dator som kör Windows, och som är ansluten till ditt trådlösa nätverk, kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Windows 8.1: Hitta lösenordet

Steg 1:  Svep in från den högra kanten av skärmen och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus pekar du i det nedre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren uppåt och klickar sedan på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på nätverksikonen ( ikon för trådlöst nätverk eller ) för det nätverk du vill ansluta till och tryck eller klicka sedan på Anslut.
Steg 3:  Svep in från den högra kanten av skärmen och tryck eller klicka på Sök.
Steg 4:  Skriv visa nätverksanslutningar i sökfältet och tryck eller klicka på Visa nätverksanslutningar i sökresultaten.
Steg 5:  Tryck och håll ned, eller högerklicka, nätverksnamnet i fönstret Nätverksanslutningar och tryck eller klicka sedan på Status.
Steg 6:  Tryck eller klicka på knappen Egenskaper för trådlöst nätverk.
Steg 7:  Tryck eller klicka på fliken Säkerhet och sedan på kryssrutan Visa tecken.
Steg 8:  Lösenordet för det trådlösa nätverket visas i fältet Säkerhetsnyckel.

Windows 8: Hitta lösenordet

Steg 1:  Svep inåt från Startskärmens högerkant och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på ikonen för trådlöst nätverk Ikon för trådlöst nätverk .
Steg 3:  Tryck och håll ned eller högerklicka på namnet på ett trådlöst nätverk och välj sedan Visa anslutningsegenskaper.
Steg 4:  Välj Visa tecken för att visa det trådlösa nätverkets lösenord.

Windows 7: Hitta lösenordet

Steg 1:  Klicka på ikonen för det trådlösa nätverket i aktivitetsfältet (nedre högra hörnet).
Steg 2:  Högerklicka på namnet på ditt trådlösa nätverk och välj sedan Egenskaper.
Steg 3:  Välj Visa tecken för att visa det trådlösa nätverkets lösenord.

Hitta lösenordet på routerns konfigurationswebbsida

Om du har en dator som kan ansluta till Internet kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

Steg 1:  Öppna en webbläsare.
Steg 2:  Ange IP-adressen för din trådlösa router i sökfältet (till exempel 192.168.1.1). Leta efter din routers standard-IP-adress i routerns bruksanvisning eller på nätet.
Steg 3:  Ange användarnamnet och lösenordet för att öppna routerns konfigurationswebbsida. De flesta bruksanvisningar för routrar inkluderar standardanvändarnamn och -lösenord.
Steg 4:  På konfigurationswebbsidan ska du leta efter ett alternativ för trådlöst eller trådlösa inställningar.
Steg 5:  Leta sedan efter en inställning för säkerhet eller trådlös kryptering. Säkerhetsnyckeln (kallas ibland för nätverksnyckel, lösenfras eller nätverkslösenord) bör finnas i närheten.
Obs!
Inställningssidorna varierar med routertillverkaren. Om du inte kan hitta säkerhetsnyckeln för det trådlösa nätverket kontaktar du routertillverkaren.

Ansluta till ett trådlöst nätverk utan ett lösenord

Om routern har stöd för WCN (Windows Connect Now) eller WPS (Wi Fi Protected Setup) kan du ansluta till det trådlösa nätverket utan att ange något lösenord. Så här gör du:

Steg 1:  Gå till Startskärmen, svep inåt från skärmens högerkant och tryck eller klicka sedan på Inställningar.
(Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på ikonen för trådlöst nätverk Ikon för trådlöst nätverk .
Steg 3:  Tryck eller klicka på det nätverk som du vill ansluta till, och tryck eller klicka sedan på Anslut.
Steg 4:  Tryck på WPS-knappen (Wi Fi Protected Setup) på routern. Surface-plattan konfigureras automatiskt av routern för anslutning till nätverket med nätverkets säkerhetsinställningar (du tillfrågas inte om något lösenord för det trådlösa nätverket).