Logga in med Microsoft
Logga in eller skapa ett konto.
Hej,
Välj ett annat konto.
Du har flera konton
Välj det konto som du vill logga in med.

Har du problem med att logga in på Surface med Windows Hello? Prova följande lösningar.

Om du har problem med fingeravtrycksläsaren på ditt Microsoft Modern Keyboard med fingeravtrycks-ID går du till Använda Microsoft Modern Keyboard med fingeravtrycks-ID.

Innan du börjar

Kontrollera att du har konfigurerat Windows Hello på din enhet. Mer information om hur du gör detta finns i Lär dig att konfigurera Windows Hello.

Hämta de senaste uppdateringarna

Du kan snabbt kontrollera hälsotillståndet för dina Surface-drivrutiner och inbyggd programvara med hjälp av Surface-appen.

Öppna Surface-appen

1. I Surface-appen expanderar du Hjälp och support för att kontrollera om uppdateringsstatusen är "Du är uppdaterad" eller något annat.

2. Om det behövs väljer du alternativet för att uppdatera enheterna.

Obs!: Om du inte har installerat Surface-appen kan du ladda ned Surface-appen från Microsoft Store. När den har laddats ned väljer du Start, söker efter Surface och väljer sedan appen i resultatlistan.

Prova att logga in med Windows Hello igen. När Surface identifierar ditt ansikte eller fingeravtryck loggas du in automatiskt i Windows.

Obs!: Om du har konfigurerat flera inloggningsmetoder, till exempel lösenord, PIN-kod eller Windows Hello, visas dessa alternativ på inloggningsskärmen i Windows. Du måste välja det alternativet för att kontrollera om Windows Hello fungerar.

Windows Hello kan inte identifiera mig eller så visas ett felmeddelande när jag försöker logga in

Om ditt ansikte eller fingeravtryck inte läses in korrekt eller om du använder fel finger när du loggar in, visas ett felmeddelanden när du försöker logga in via Windows Hello. Om det händer loggar du in med en PIN-kod eller ett lösenord i stället och konfigurerar sedan Windows Hello igen.

Om du får något av följande felmeddelanden när du försöker logga in på Windows Hello kan du prova motsvarande felsökningssteg:

• Kunde inte identifiera dig. Logga in med din PIN-kod.

Det här felmeddelandet kan visas om du har på dig glasögon och inte har konfigurerat ansiktsigenkänningen så att den kan känna igen dig både med och utan glasögon. Det här kan också inträffa om enheten har flyttats och det är stor skillnad på ljusförhållandena på den nya platsen.

Om du vill förbättra igenkänningen väljer du Start > Inställningar > Konton > Inloggningsalternativ > Ansiktsigenkänning (Windows Hello) och sedan Förbättra igenkänning.

Om fingeravtrycksläsaren på ditt Surface Pro Type Cover inte fungerar kopplar du bort det och ansluter det på nytt till din Surface Pro. Prova sedan att använda det igen.

Om du har problem med Windows Hello ansiktsigenkänning kan du prova att köra en felsökare som kan lösa problemet.

Kör felsökaren för Windows Hello

Tips för Surface Laptop Go och fingeravtrycksigenkänning (Windows Hello)

Vissa Surface Laptop Go-modeller har en fingeravtrycksav/på-knapp så att du kan logga in på din Windows 11 dator med hjälp av fingeravtrycksigenkänning (Windows Hello). Här är några saker du kan prova om du har problem med att logga in med ditt fingeravtryck:

Av/på-knappen för fingeravtryck

• Kontrollera att LED-lampan lyser runt fingeravtrycksav/på-knappen. Det innebär att strömknappen är redo att användas som fingeravtrycksläsare.

• Använd en luddfri trasa för att torka av strömknappen och ta bort smuts eller olja.

Varning!: Använd inte rengöringsmedel för glas eller rengöringskemikalier för att rengöra fingeravtrycksav/på-knappen.

För ditt finger

• Använd samma finger som du använde när du ursprungligen konfigurerade fingeravtrycksigenkänning (Windows Hello).

• Kontrollera att fingret är rent och torrt.

• Placera fingret platt mitt på strömknappen. Kontrollera att en större del av fingret sitter på knappen och använd lätt tryck. Försök att inte flytta fingret när det finns på knappen och identifieras.

• Om du har torr hud, överväga att använda lite hudkräm, men inte för mycket. Hudfuktighet spelar en roll i igenkänningen.

• Om du har ett ärr på fingret eller andra skador kan du använda ett annat finger för att logga in – välj ett finger som inte har ärrbildning. Ditt fingeravtryck kanske inte identifieras om fingret har ärr eller andra skador.

På din Windows 11 dator

• Logga in med din PIN-kod och prova sedan något eller båda av följande:

• Lägg till ytterligare ett fingeravtryck. Det gör du genom att välja Start > Inställningar > Konton > Inloggningsalternativ > fingeravtrycksigenkänning (Windows Hello) > Lägg till en annan.

När du lägger till ditt fingeravtryck placerar du fingret mitt på fingeravtrycksav/på-knappen med lätt tryck. Ändra fingerläget ett par gånger. Det här hjälper till att inkludera mer av ditt finger, vilket kan bidra till att förbättra igenkänningen när du loggar in senare.

• Ta bort fingeravtrycket och konfigurera det sedan igen. Om du vill ta bort fingeravtrycket väljer du Start > Inställningar > Konton > Inloggningsalternativ > Fingeravtrycksigenkänning (Windows Hello) > Ta bort. Därefter väljer du Konfigurera för att konfigurera den igen.

Om du inte kan logga in med din PIN-kod heller kan du behöva återställa den. Det gör du genom att logga in med ditt lösenord. Välj sedan Start > Inställningar > Konton > Inloggningsalternativ > PIN-kod (Windows Hello) och välj Jag har glömt min PIN-kod.

Återställa datorn. Om Windows Hello fungerade tidigare kan problemet orsakas av en app, drivrutin eller uppdatering som nyligen installerats. Prova att börja om på nytt för att lösa problemet. Mer information finns i Återställa Surface för Windows.

Relaterade ämnen

Har du problem med att logga in på Surface med Windows Hello? Prova följande lösningar.

Om du har problem med fingeravtrycksläsaren på ditt Microsoft Modern Keyboard med fingeravtrycks-ID går du till Använda Microsoft Modern Keyboard med fingeravtrycks-ID.

Innan du börjar

Kontrollera att du har konfigurerat Windows Hello på din enhet. Mer information om hur du gör detta finns i Lär dig att konfigurera Windows Hello.

Hämta de senaste uppdateringarna

Du kan snabbt kontrollera hälsotillståndet för dina Surface-drivrutiner och inbyggd programvara med hjälp av Surface-appen.

Öppna Surface-appen

1. I Surface-appen expanderar du Hjälp och support för att kontrollera om uppdateringsstatusen är "Du är uppdaterad" eller något annat.

2. Om det behövs väljer du alternativet för att uppdatera enheterna.

Obs!: Om du inte har installerat Surface-appen kan du ladda ned Surface-appen från Microsoft Store. När den har laddats ned väljer du Start, söker efter Surface och väljer sedan appen i resultatlistan.

Prova att logga in med Windows Hello igen. När Surface identifierar ditt ansikte eller fingeravtryck loggas du in automatiskt i Windows.

Obs!: Om du har konfigurerat flera inloggningsmetoder, till exempel lösenord, PIN-kod eller Windows Hello, visas dessa alternativ på inloggningsskärmen i Windows. Du måste välja det alternativet för att kontrollera om Windows Hello fungerar.

Windows Hello kan inte identifiera mig eller så visas ett felmeddelande när jag försöker logga in

Om ditt ansikte eller fingeravtryck inte läses in korrekt eller om du använder fel finger när du loggar in, visas ett felmeddelanden när du försöker logga in via Windows Hello. Om det händer loggar du in med en PIN-kod eller ett lösenord i stället och konfigurerar sedan Windows Hello igen.

Om du får något av följande felmeddelanden när du försöker logga in på Windows Hello kan du prova motsvarande felsökningssteg:

• Kunde inte identifiera dig. Logga in med din PIN-kod.

Det här felmeddelandet kan visas om du har på dig glasögon och inte har konfigurerat ansiktsigenkänningen så att den kan känna igen dig både med och utan glasögon. Det här kan också inträffa om enheten har flyttats och det är stor skillnad på ljusförhållandena på den nya platsen.

Om du vill förbättra igenkänningen väljer du Start > Inställningar  > Konton  > Inloggningsalternativ > Windows Hello ansikte och sedan Förbättra igenkänning.

Om fingeravtrycksläsaren på ditt Surface Pro Type Cover inte fungerar kopplar du bort det och ansluter det på nytt till din Surface Pro. Prova sedan att använda det igen.

Tips för Surface Laptop Go och Windows Hello fingeravtryck

Vissa Surface Laptop Go-modeller har en fingeravtrycksav/på-knapp så att du kan logga in på din Windows 10 dator med Windows Hello fingeravtryck. Här är några saker du kan prova om du har problem med att logga in med ditt fingeravtryck:

Av/på-knappen för fingeravtryck

• Kontrollera att LED-lampan lyser runt fingeravtrycksav/på-knappen. Det innebär att strömknappen är redo att användas som fingeravtrycksläsare.

• Använd en luddfri trasa för att torka av strömknappen och ta bort smuts eller olja.

Varning!: Använd inte rengöringsmedel för glas eller rengöringskemikalier för att rengöra fingeravtrycksav/på-knappen.

För ditt finger

• Använd samma finger som du använde när du ursprungligen konfigurerade Windows Hello fingeravtryck.

• Kontrollera att fingret är rent och torrt.

• Placera fingret platt mitt på strömknappen. Kontrollera att en större del av fingret sitter på knappen och använd lätt tryck. Försök att inte flytta fingret när det finns på knappen och identifieras.

• Om du har torr hud, överväga att använda lite hudkräm, men inte för mycket. Hudfuktighet spelar en roll i igenkänningen.

• Om du har ett ärr på fingret eller andra skador kan du använda ett annat finger för att logga in – välj ett finger som inte har ärrbildning. Ditt fingeravtryck kanske inte identifieras om fingret har ärr eller andra skador.

På en Windows 10-dator

• Logga in med din PIN-kod och prova sedan något eller båda av följande:

• Lägg till ytterligare ett fingeravtryck. Det gör du genom att välja Start > Inställningar  > Konton > Inloggningsalternativ > Windows Hello fingeravtryck > Lägg till ett annat.

När du lägger till ditt fingeravtryck placerar du fingret mitt på fingeravtrycksav/på-knappen med lätt tryck. Ändra fingerläget ett par gånger. Det här hjälper till att inkludera mer av ditt finger, vilket kan bidra till att förbättra igenkänningen när du loggar in senare.

• Ta bort fingeravtrycket och konfigurera det sedan igen. Om du vill ta bort fingeravtrycket väljer du Start > Inställningar  > Konton > Inloggningsalternativ > Windows Hello fingeravtryck > Ta bort. Därefter väljer du Konfigurera för att konfigurera den igen.

Om du inte kan logga in med din PIN-kod heller kan du behöva återställa den. Det gör du genom att logga in med ditt lösenord. Välj sedan Start > Inställningar  > Konton > Inloggningsalternativ > Windows Hello PIN-kod  och välj Jag har glömt min PIN-kod.

Återställa datorn. Om Windows Hello fungerade tidigare kan problemet orsakas av en app, drivrutin eller uppdatering som nyligen installerats. Prova att börja om på nytt för att lösa problemet. Mer information finns i Återställa Surface för Windows 10.

Relaterade ämnen