Den nya platsen

Privat

Vi använder teknik hela tiden. Du mailar en vän, chattar med kollegor, skypar med dina barn. Ditt arbete och ditt privatliv följer med dig, vart du än går. Platsen spelar ingen roll. Inte heller från vilken pryl du gör det. Livet och arbetet blir enklare. Det är det nya arbetslivet.
SYNKAD INLOGGAD PRYLARNA APPARNA PONTUS TEKNIKEN

Med Windows 8 kan du logga in från vilken dator du vill och möta ditt skrivbord som du sist lämnade det. Använder du nya Office följer alla dokument med, från dator till mobil till platta.

Filer du är rädd om lagrar du i SkyDrive. Det är din egen back-up i molnet. Här kan du samla dokument och bilder och du kommer lätt åt dem varifrån du vill. Till exempel kan du kolla foton från din mobil på din tv via Xbox. Du kan också enkelt dela innehållet i din SkyDrive med andra.

SYNKAD INLOGGAD PRYLARNA APPARNA PONTUS TEKNIKEN

Snart finns det appar för allt. Några är roliga, många är nyttiga, somliga oumbärliga. De smartaste apparna hittar du i Windows 8. Här kombineras funktioner och tjänster i smarta lösningar, ofta behöver du inte ens öppna appen för att se ny information och uppdateringar.

Och självklart spelar det ingen roll om du hämtat appen via datorn eller mobilen, den synkar automatiskt med ditt Windows 8-konto.

SYNKAD INLOGGAD PRYLARNA APPARNA PONTUS TEKNIKEN

Det nya arbetslivet handlar om hur man kombinerar arbetet och privatlivet. Det är ett sätt att tänka, men det är lika mycket smart teknik. I den här filmen berättar advokaten och författaren Jens Lapidus om hur prylar och lösningar hjälper honom att leva det nya arbetslivet.

MED SIKTET INSTÄLLT PÅ VM I JAPAN
Klockan slår halv fem och Pontus Haglund svarar på ett sista mail innan han slänger upp den svarta bagen över axeln och beger sig från kontoret i Akalla. På schemat står ett nittio minuter långt kampsportspass i träningslokalen på Södermalm. – Målet är VM i Japan nästa år. Jag har tränat kampsport sedan jag var sjutton år och passionen är lika stark idag. Jag var med i VM 2001, men hoppas kunna nå en pallplats den här gången, säger Pontus Haglund, specialist på produktivitet på Microsoft.

Tre gånger i veckan sätter Pontus på sig den vita dräkten med svart band i midjan. För variationens skull brukar han även snöra på sig joggingskorna för en löprunda runt Kungsholmen. – Förut fick jag ångest när jag missade ett träningspass. När klockan slog sex och jag visste att träningen skulle börja, satt jag mest på jobbet och var stressad över att jag inte hann dit. Därför passar det så bra att jag idag kan jobba mer flexibelt, och beta av mail och andra arbetsuppgifter senare på kvällen.

Pontus berättar att han försöker undvika att jobba hemifrån, istället slår han sig gärna ner på favoritkaféet på Rörstrandsgatan. – När jag sitter hemma blir det lätt att både diskmaskinen och tvättmaskinen dra till sig mitt fokus. Och det har hänt att jag har ställt mig och börjat baka surdegsbröd istället för att jobba. Min mamma driver ett kafé på Österlen, så jag antar att det ligger i generna, säger Pontus.

"Under VM i Japan, känns det grymt att kunna jobba så här mobilt"

Men sedan det nya kontoret slog upp portarna spenderar han gärna arbetsdagarna på Microsoft. De moderna och varierade arbetsytorna tycker han ger ny energi och öppnar upp till spontana möten och samtal mellan kollegor. – Men det verktyg som jag använder flitigast är fortfarande Lync. Det är så smidigt att snabbt kunna se om någon sitter i möte eller är online och ställa ett par frågor över chatten. När jag är i Japan nästa år under VM, känns det grymt att vi har verktygen för att kunna jobba så här mobilt. Lync är en riktig killer, både på och utanför kontoret!

Pontus Haglund

ARBETAR SOM: Specialist på produktivitet på Microsoft
FAMILJ: Stor, består bland annat av fem halvbröder.
BOR: Vasastan
FRITIDSINTRESSEN: Kampsport, löpning, bakning och matlagning.
BÄSTA ARBETSPLATS UTANFÖR KONTORET: Espresso House på Rörstrandsgatan.
FAVORITVERKTIG FÖR MOBILT ARBETE: Lync

SYNKAD INLOGGAD PRYLARNA APPARNA PONTUS TEKNIKEN

”Jag bråkar inte, jag synkar.”
Livet ska vara enkelt och roligt. Vårt bidrag till detta är teknik. Produkter och tjänster som gör det enklare att göra saker tillsammans, att mötas, att få ihop vardagen.

I den här filmen berättar Jens Lapidus om hur våra lösningar hjälper honom att vara en framgångsrik familjefar, författare, äkta make, advokat, kul kompis och ganska snygg snubbe.