Den nya platsen

Intresserad

Vad händer när vi inte längre är bundna av tid, plats eller pryl för att kunna jobba? Kommer vi att pendla mindre? Kan vi ha kreativa möten på distans? Vad betyder det för miljön? Hur påverkar det våra arbetstider? Vilken roll spelar kontoren när vi inte längre behöver vara där?
MANIFEST JOBBA HEMMA-DAGEN MILJÖN

Det är dags för en ny syn på arbete. I generationer har vi gått till våra arbeten. Till fälten, till fabrikerna, till kontoren. Hemma är hemma och jobbet är jobbet - det är så djupt rotat att det nästan känns förbjudet att säga ”jag jobbar hemifrån i morgon”.

Givetvis kan inte alla jobba var de vill. Men vi är många vars liv skulle bli lite enklare med en ny syn på arbetslivet. Med ny teknik kan fler och fler kan ta med sig sitt jobb. Vi kan samarbeta på distans. Vi behöver inte missa dagislämningen för att hinna till mötet. Eller sitta i avgasstinna bilköer morgon efter morgon.

Vi ser det som vårt ansvar att gå i bräschen för en kultur där medarbetare är medmänniskor, där vi värdesätter prestation framför närvaro. Där vi erbjuder teknik som gör att vi kan arbeta när, var och hur vi vill. Så att människor får mer tid och naturen lite andrum.

Därför har vi byggt om vårt huvudkontor här i Akalla. Därför arrangerar vi en gång om året Jobba hemma-dagen. Gör som vi och låt era medarbetare jobba hemifrån. Inte för att de måste. Utan för att de kan. Och för att de får. Låt dig inspireras av Jens Lapidus.