Kundreferenser

Länsstyrelserna

Länsstyrelserna

Under 2009 fick Sveriges alla länsstyrelser en gemensam it-enhet med standardiserad it-miljö från Microsoft. Nu effektiviserar man ytterligare genom att implementera Lync som kommunikationsplattform.
- Det sparar både tid, pengar och miljö, säger it-direktör Mats Lilienberg.

Läs mer

Mattecoach

Mattecoach på nätet

Mattecoach på nätet är en satsning som erbjuder hundratusentals elever över hela landet gratis läxhjälp. Tack vare Microsofts kommunikationsverktyg Lync kan de enkelt och smidigt få bästa tänkbara stöd genom att chatta med coacherna, som är blivande lärare i matematik.

Läs mer

PEAB, Academic Work och Geodis Wilson

Get Microsoft Silverlight

PEAB, Academic Work och Geodis Wilson är tre företag som i sitt dagliga arbete drar stor nytta av kommunikationsplattformen Microsoft Lync.

Se filmen i full storlek

Innovatum

Innovatum

Innovatum var i stort behov av en fungerande kommunikationsplattform. Efter flera försök med frustration som resultat fann de Microsofts Lync. – Lync har sedan dag ett överträffat våra förväntningar och det är otroligt tillfredsställande att kunna lita på att något faktiskt fungerar precis så som det ska, konstaterar Johan Carlsson it-chef på Innovatum.

Läs mer

EEL AB

EEL AB

Som inköps- och logistikcenter för ELON, Elkedjan, Hemexperten och Elspar verkar EEL för att skapa mervärde för sina kedjor och dess medlemmar via samordning av inköp, lager och logistik. Med en enhetlig kommunikationslösning i molnet är det lättare för EEL att chatta, konferera och ringa – samtidigt som företaget sparar stora pengar på mindre resande.

Läs mer

NCC AB

NCC

NCC är ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag med cirka 17 000 anställda. Smidiga kommunikationslösningar är en affärskritisk faktor för många stora organisationer och företag. Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag är NCC inget undantag.Just därför har NCC alltid satsat stort på flexibla och driftsäkra it-lösningar, något som hamnade än mer i fokus under hösten 2010 vad gällde Norden, Baltikum, Ryssland och Tyskland.

Läs mer

Växjö kommun
Växjö kommun

Växjö kommun hade en mycket komplex it- och kommunikationsmiljö. Varje avdelning använde en egen lösning, vilket förhindrade samarbete mellan de anställda och gav upphov till höga underhållskostnader. Nyligen installerades Microsoft Lync Server 2010, en enhetlig kommunikationslösning som sänkte kommunens kostnader och ökade medarbetarnas effektivitet.

Läs mer

Gunnebo

Gunnebo

Gunnebo bidrar till säkerheten hos banker, fängelser och andra institutioner med hjälp av produkter som kassaskåp och sprängsäkra dörrar. Gunnebo ville hjälpa sina anställda att kommunicera mer effektivt och samtidigt minska sina telefonikostnader. Med hjälp av Microsoft Lync Server kunde företaget spara in drygt 1 500 000 kronor och samtidigt hjälpa sina anställda att vara mer effektiva.

Läs mer

Perstorp

Perstorp

Smidiga kommunikationslösningar är en affärskritisk faktor för många stora organisationer och företag. Som en av Sveriges största kemiska fabriker med tillverkning i elva länder är Perstorpkoncernen inget undantag. Därför har Perstorp alltid legat i framkant vad gäller flexibla och driftsäkra it-lösningar, något som hamnade än mer i fokus under hösten 2010.

Läs mer

Ale kommun

Ale kommun

Bättre kostnadsbild och effektivare lösningar fällde avgörandet när Ale kommun bytte ut sina Novell- och IBM-system mot Lync, Windows 7 Enterprise och Office 2010. Genom att utnyttja integrationsmöjligheterna i Microsoft-plattformen blev det rent av mer lönsamt att investera i Office 2010 än att köra med gratispaketet Openoffice.

Läs mer

Advania

Advania

Advania är en ledande leverantör av informationsteknik på den svenska marknaden. Företaget erbjuder lösningar och tjänster genom hela livscykeln från förstudie, design, arkitektur och implementering till support, drift och förvaltning. Eftersom Advania finns på åtta orter i Sverige är det av högsta vikt att kommunikationen mellan kontoren fungerar smidigt. Fram till december 2010 använde företaget Microsofts lösning Office Communicator för konferenser, distansmöten och seminarier.

Läs mer

PEAB

Peab

Som ett av de första företagen i byggbranschen har Peab satsat fullt ut på Unified Communications med en gemensam plattform för all sin kommunikation och sitt samarbete. Användarna får ett samordnat gränssnitt. Resultatet är bättre kvalitet på kommunikationen, större effektivitet i verksamheten, tidsbesparingar och sänkta kostnader.

Läs mer