Beställningsinformation

Beställde du efter den 17 mars 2014? I så fall behöver du andra vanliga frågor och svar.
För beställningar som gjorts i Microsoft Store efter den 17 mars 2014 kan du läsa dessa vanliga frågor och svar om beställningsinformation.

Visa alla

Vad innebär EDS (Extended Download Service)?

Med EDS kan du i huvudsak hämta produkten på nytt inom tre (3) år, utifall datorn kraschar eller om den hämtade filen skadas. Det kan ses som en försäkring om något händer med datorn eller den hämtade filen. När du har hämtningsbara objekt i beställningen ser du en länk för att lägga till EDS på sidorna för kundvagnen eller signeringen. Vid betalning av den angivna avgiften samtycker Digital River, Inc. ("DR") till att ge dig ("Slutanvändaren") en tjänst som gör det möjligt för slutanvändaren att flera gånger hämta digital datorprogramvara (en "Produkt" eller "Produkter") som köpts i en enda beställning (en "Beställning") och hämtats från webbplatsen ("Webbplatsen") inom en period av tre (3) år från och med det datum då slutanvändaren köpt produkten ("Tjänsten"). Klicka här för fullständig information om EDS.


Köp EDS för hämtade produkter i en avslutad beställning genom att leta upp beställningen och göra ytterligare ett köp.

Måste faktureringsadressen överensstämma med adressen på mitt kreditkort?

Ja. För att kreditkortet ska kunna kontrolleras måste du ange faktureringsadressen exakt som den står på kreditkortsutdraget.

Varför avvisas mitt kreditkort?

Det finns många orsaker till att ett kreditkort inte godtas:

  • Kortet har förfallit.
  • Du har uppnått eller överskridit din kreditgräns.
  • Du har överskridit gränsen för din dagliga debitering.
  • En dator i någon ände av transaktionen har tekniska problem.

Du kanske har angett kreditkortsinformationen felaktigt. Kontrollera och försök igen.

Om du har problem med kreditkortsbetalningen kontaktar du kundtjänstför att få hjälp. När du kontaktar kundtjänst kan du tillfrågas om eventuella felmeddelanden som du fått samt referensnumret för kundvagnen.

När debiteras mitt kreditkort?

Kreditkortet debiteras dagen efter beställningen görs vid köp av hämtade produkter.

Hur visas debiteringen på kreditkortet?

Debiteringen för beställningen visas på kreditkortet som: "DRI*OFFICEMAC"

Måste jag betala moms?

Moms kan beräknas och debiteras beroende på beställningen. Eventuell moms visas på fakturerings- och/eller leveransadressen som har angetts vid signeringen.
I enlighet med mervärdesskattedirektivet debiteras EU-kunder moms på 15 % (VAT) på alla hämtade digitala produkter och tjänster, bland annat programvara.
Skattebefriade enheter kan begära en återbetalning av den skatt som betalats för en beställning. Vi behöver en kopia av skattebefrielseintyget. Fakturerings- eller leveransadressen på beställningen måste stämma överens med adressen på intyget. Inkludera beställningsnumret eller en kopia av kvitto eller faktura. Fax = +1-425-936-7329 eller e-post: storetxe@microsoft.com.

Hur får jag en kopia av fakturan?

Du kan skriva ut fakturan på sidan Orderinformation.

Klicka här för att leta upp beställningen och skriva ut fakturan.

Det konto jag skapade när jag registrerade utvärderingsversionen av Office för Mac 2011 fungerar inte när jag försöker köpa produkten. Var är mitt konto?

Du kan inte handla med det konto du skapade vid registrering av utvärderingsversionen av Office för Mac 2011.
Skapa ett nytt konto om du vill handla från Office för Mac-onlinebutiken.

Vem driver Microsoft Office för Mac-butiken?

Microsoft Office för Mac-onlinebutiken drivs av Digital River Inc. på Microsofts vägnar.

Jag har lagt märke till att andra återförsäljare erbjuder Office för Mac 2011 till ett lägre pris. Varför skiljer sig priserna åt?

Microsoft har etablerat ett "uppskattat återförsäljarpris" för Office för Mac-produkterna. Microsoft Office för Mac-butiken säljer produkter på den prisnivån. Andra återförsäljare kan erbjuda, och erbjuder även ofta, rabatter. Du kan titta runt och välja det alternativ som passar dig bäst.