Nyheter

Nyheter i Outlook

Gör övergången från Outlook för Windows smidig

Om du använder Outlook för Windows har du förmodligen viktiga e-postmeddelanden, kontakter och andra objekt som du vill behålla. Nu är det enkelt att ta med sig allt detta till din Mac. Du kan skapa en PST-arkivfil i Outlook för Windows och sedan importera PST-filen till Microsoft Outlook för Mac 2011. Alla importerade meddelanden, kontakter och andra objekt finns sedan där i Outlook för Mac, så att du känner dig hemma direkt.

Läs mer: Importera en PST-fil från Outlook för Windows
Titta på filmen

Verktygen du behöver, när du behöver dem

Med det nya menyfliksområdet i Microsoft Office för Mac hittar du de funktioner och kommandon du behöver för att snabbt göra något. Här finns de kommandon som du redan vet hur du ska använda, i ett intuitivt, lättanvänt gränssnitt, överst i Outlook för Mac-fönstret. När du läser meddelanden hittar du de mest använda verktygen för att svara, vidarebefordra och använda regler, flaggor och kategorier på fliken Start. På flikarna Alternativ och Verktyg hittar du andra användbara verktyg, till exempel alternativ för att ordna dina meddelanden och skapa nya mappar.

Dessutom visas särskilda verktyg i menyfliksområdet när du behöver dem. Om du till exempel klickar på ett möte i kalendern visas fliken Möte där det finns knappar för att svara mötesorganisatören eller skicka e-post till deltagare. När du klickar på ett tomt område i kalendern stängs fliken Möte och verktygen på fliken Start visas igen.

Läs mer: Anpassa Outlook-fönstret
Titta på filmen

Bli organiserad med hjälp av kategorier

Ta kontroll över den ständiga strömmen av meddelanden till inkorgen med hjälp av kategorier. Du kan tilldela meddelanden, kontakter och andra objekt färgkodade kategorier. Detta gör att du snabbt kan se vad du behöver ta tag i. Du kan till exempel tilldela din syster kategorin Familj (lila), dina kolleger kategorin Team (blå), och personer du samåker med kategorin Personligt (grön). När du får nya meddelanden från de här kontakterna tilldelas meddelandena sina respektive kategorier och färgkoder automatiskt i Outlook för Mac. Plötsligt är inkorgen välorganiserad och hanterbar.

Du kan enkelt tilldela kategorier genom att dra eller filtrera efter kategori med ett enda klick.

Läs mer: Filtrera objekt efter kategori

Smidig Mac-integrering

Outlook för Mac fungerar tillsammans med några av dina favoritfunktioner i Mac OS X. Till exempel används Quick Look i Outlook när du vill visa bifogade filer. Detta gör att du kan visa ett dokument med flera sidor eller ett bildspel med foton utan att du behöver lämna Outlook.

På samma sätt kan du använda Time Machine när du vill säkerhetskopiera Outlook-data, eftersom meddelanden och andra objekt sparas som separata filer i Outlook för Mac.

Läs mer: Visa bifogade filer i Outlook och Om säkerhetskopiering med Time Machine och Outlook
Titta på filmen

All e-post på ett och samma ställe

I stället för att hoppa mellan flera inkorgar kan du läsa alla nya e-postmeddelanden i en och samma mapp. Om du har flera e-postkonton sparar du tid och kan fokusera om du läser e-post i en och samma inkorg. Om du vill kan du hålla kontona åtskilda i navigeringsfönstret, om du vill det.

Läs mer: Anpassa Outlook-fönstret
Titta på filmen

Ordna meddelanden efter konversation

Samla långa e-posttrådar, även om svaren skickades med flera dagars, veckors eller månaders mellanrum. Meddelanden med samma ämne visas tillsammans i meddelandelistan. Det gör det enkelt att följa en hel e-postkonversation.

Läs mer: Visa e-postmeddelanden efter konversation
Titta på filmen

Visa kalendern i e-postinbjudningar

När du visar en mötesinbjudan visas kalendern automatiskt bredvid meddelandetexten i Outlook för Mac. På så vis kan du se om den föreslagna tiden passar i ditt schema, utan att du behöver växla fram och tillbaka mellan meddelanden och kalendern.

Titta på filmen

Håll fokus med My Day

I My Day visas uppgifter och avtalade tider i korthet. Även när Outlook för Mac är stängt kan du låta My Day vara öppet på datorn så att du enkelt kan se Outlook-information, till exempel kalendern, uppgifter och kontakter.

Läs mer: Visa ditt schema och dina uppgifter på skrivbordet
Titta på filmen

Koordinera flera scheman

Har du problem att få ihop alla? Du kan lägga flera kalendrar på varandra och jämföra din kalender med kollegans eller teamets kalender. Du kan även dela på din jobbkalender och din personliga kalender, och visa dem ovanpå varandra i Microsoft Outlook för Mac 2011.

Läs mer: Ändra kalendervyn

Skapa e-post med proffsigt intryck

Få dina meddelanden att synas med RTF-format, till exempel hyperlänkar, understrykningar, markeringar och signaturer. Ta med diagram eller tabeller från Word eller Excel för att få fram din poäng. Du kan också använda Bildbläddrare i Office när du snabbt vill lägga till iPhoto- eller Photo Booth-bilder i meddelanden.

Läs mer: Skapa och skicka ett meddelande

Kommunicera direkt

Om du och dina kolleger har Microsoft Lync för Mac 2011 kan du använda Outlook när du vill visa någon annans onlinestatus och sedan starta en snabbmeddelandekonversation eller ett röst- eller videosamtal.

Läs mer: Använda snabbmeddelandetjänster i Outlook

Hitta kontakter snabbt

I Outlook kan du snabbt söka i alla kontakter – även i adressboken för hela organisationen – oavsett om du är online eller offline. Det är dessutom enkelt att uppdatera kontakter på din dator med den senaste informationen i organisationens katalog.

Läs mer: Hitta en kontakt

Visa och skapa meddelanden med begränsad behörighet

Du kan läsa meddelanden som skyddats med Information Rights Management (IRM) i Outlook för Mac. IRM är en teknik för informationsskydd som hjälper författare att skydda värdefull information från obehöriga. Med Microsoft Office för Mac Standard 2011 kan du också använda IRM på meddelanden (och bifogade filer) som du skapar.

Läs mer: Skapa ett meddelande med begränsad behörighet