Nyheter

Nyheter i PowerPoint

Verktygen du behöver, när du behöver dem

Med det nya menyfliksområdet i Microsoft Office för Mac hittar du de funktioner och kommandon du behöver för att snabbt göra något.

Här finns de kommandon som du redan vet hur du ska använda, i ett intuitivt, lättanvänt gränssnitt, överst i programfönstret. Startpunkten är fliken Start, där de mest använda verktygen finns, till exempel formatering av teckensnitt och stycken. Verktygen för design av andra element i presentationen, till exempel teman, övergångar och animeringar, finns på egna flikar.

Dessutom visas särskilda verktyg i menyfliksområdet när du behöver dem. När du till exempel klickar på en bild i presentationen visas fliken Formatera bild. Om du klickar på fliken får du tillgång till kraftfulla verktyg för bildredigering. När du klickar på ett textområde i presentationen stängs fliken Formatera bild och verktygen på fliken Start visas igen.

Vill du anpassa menyfliksområdet till ditt eget sätt att jobba? Det kan du göra genom att ändra ordning på flikar och visa eller dölja grupprubriker på flikarna.

Läs mer: Bekanta dig med menyfliksområdet
Interaktiv guide till menyfliksområdet: Ta reda på var ett kommando finns
Titta på filmen

Ge varje presentation ett proffsigare intryck

Det nya presentationsgalleriet i PowerPoint innehåller mallar med professionell design som du kan anpassa till din unika stil genom att lägga till egen text, iPhoto-bilder och favoritteman. Med mallarna är det enkelt att ta fram presentationer som ser fantastiska ut.

I presentationsgalleriet i PowerPoint visas mallar i ett stort format så att du snabbt och enkelt kan få en bild av layouten, grafiken och teckensnitten. Du behöver inte begränsa dig till de färger och teckensnitt som används i de inbyggda mallarna. Färg- och teckensnittsmenyerna i presentationsgalleriet har en rad alternativ, så att du kan anpassa och skapa ett dokument som passar din egen stil.

Hittar du inte vad du behöver? Använd sökverktyget och hitta den typ av dokument du vill skapa snabbt. Sedan kan du förhandsgranska det med de färger och teckensnitt du föredrar utan att ens öppna dokumentet.

Läs mer: Börja med en mall när du vill skapa ett nytt dokument

Snygg bildlayout på enklast möjliga sätt

I Microsoft PowerPoint för Mac 2011 är det busenkelt att skapa en avancerad bildlayout. Du kan intuitivt och enkelt placera en textruta, figur eller bild var som helst på sidan. Vill du att texten ska visas framför bilden och inte bakom den? Med det nya verktyget Ändra ordning på objekt kan du flytta och ändra ordning på objekt på bilden genom att helt enkelt dra lagren dit du vill.

Läs mer: Ändra ordning på överlappande objekt
Titta på filmen

Skapa en multimedieupplevelse

Mediebläddrare ger dig praktisk, snabb åtkomst till foton, musik och filmer samt bilder som figurer, ClipArt och symboler. Mediebläddrare är integrerat med Mac. I programmet visas foton från dina iPhoto- eller Photo Booth-bibliotek, musik från dina iTunes-spellistor och filmer från iMovie, Photo Booth och iTunes. Lägg till egna bilder och ljud i presentationen med ett enda klick.

Läs mer: Infoga media i dokumentet

Gör intryck med övergångar och animeringar

I PowerPoint för Mac 2011 finns det nya, dramatiska och supersmidiga övergångar som fängslar publiken under hela presentationen. När du skapar presentationen kan du visa och välja övergångar direkt i menyfliksområdet. Lägg till övergångar på en, två eller alla bilder.

Använd animeringar när du vill spetsa till text och bilder som dyker upp eller försvinner från bilderna. Du kan också använda betoningseffekter när du vill dra uppmärksamheten till viktig information. Det är enklare än någonsin att använda animeringar i PowerPoint 2011. Nu kan du dessutom skapa rörelsebanor som objekt på sidorna ska följa. Du kan använda de fördefinierade linjerna och bågarna eller skapa egna banor.

Läs mer: Lägga till, redigera eller ta bort övergångar

Fixa till dina foton

Du kan redigera foton direkt i PowerPoint 2011. Klicka på en bild i presentationen när du vill öppna fliken Formatera bild i menyfliksområdet, där du hittar kraftfulla verktyg för bildredigering. Förstärk och anpassa grafik genom att justera exponeringen eller lägga till färg. Använd särskilda konstnärliga filter, beskär när du vill ta bort oönskade avsnitt eller ta bort bakgrunden med hjälp av det nya borttagningsverktyget. Använd de förbättrade SmartArt-alternativen när du vill skapa presentationer som verkligen för fram budskapet. Komprimera foton så att presentationsfiler blir enklare att skicka, publicera och dela.

Läs mer: Ändra färg eller transparens för en bild
Titta på filmen

Ordna bilder snabbt och enkelt med hjälp av avsnitt

Du kan gruppera bilder med relaterad information i avsnitt. När du har infogat avsnitt kan du flytta hela grupper med bilder genom att dra avsnittet dit du vill. Avsnitt är också ett enkelt sätt att dela in en presentation för olika kolleger.

Läs mer: Ordna dina bilder i avsnitt

Gör din presentation perfekt

Med föredragshållarvyn är det enklare att hålla presentationen, eftersom alla verktyg finns på ett och samma ställe. I anteckningsfönstret visas dina anteckningar tydligt, så att du kan prata på utan problem medan bilderna visas. Klockan hjälper dig att börja och sluta i tid, medan tidslinjen visar hur länge presentationen varar. Med förloppsindikatorn vet du alltid exakt var i presentationen du är. Verktygen i föredragshållarvyn hjälper dig att fokusera på det som är viktigt.

Du kan ta hjälp av föredragshållarvyn redan innan du står inför publik. Öva på presentationen, ta tid på bilder och övergångar eller anteckna under ett möte. Du kan också spela in en berättarröst till en presentation som ska spelas upp om och om igen, till exempel på en informationsdator.

Läs mer: Använda föredragshållarvyn
Titta på filmen

Samarbeta i realtid

Med de nya verktygen för samtidig redigering i Microsoft PowerPoint för Mac 2011 är det enkelt för kolleger att samarbeta. Oavsett om du är på andra sidan jorden eller bara några dörrar bort kan du skriva ned dina egna tankar, se vilka avsnitt och bilder andra arbetar med och kommentera på det andra skrivit, i samma presentation, samtidigt. Du kan använda samarbetsverktyg när du vill sammanfoga ändringar och se uppdateringar av andra, så att ingen arbetar förgäves.

Du kan till och med kommunicera direkt när du arbetar, direkt från PowerPoint för Mac. Om du och dina kolleger har konton för en snabbmeddelandetjänst (till exempel Microsoft Lync för Mac 2011 eller Microsoft Communicator 2010 eller kostnadsfria Windows Live Messenger) kan alla se vem som också arbetar med presentationen och om de är tillgängliga för en snabbmeddelandekonversation.

Läs mer: Redigera en presentation samtidigt med andra författare
Titta på filmen

Kom åt dina filer, var du än är.

Du vet väl att du får ett professionellt, kreativt och kraftfullt datorprogram när du köper PowerPoint 2011? Men visste du att du kan komma åt dina dokument var som helst, när som helst, med PowerPoint? Med Microsoft PowerPoint Online, ett onlinetillägg till PowerPoint på datorn, kan du jobba vidare via Internet. Nu kan du enkelt publicera, komma åt, redigera och dela dina dokument på ett och samma ställe med Microsoft PowerPoint Online, oavsett om du är på kontoret, hemma eller på resa. Du kan dela dokument med vem som helst, var som helst, även om han eller hon inte har PowerPoint. Allt du behöver är en dator med Internetanslutning och en webbläsare som stöds.

Via webbläsaren kan du kontrollera stavning medan du skriver, använda teckensnitts- och styckeformatering och använda andra välbekanta verktyg, till exempel Autokorrigering. Gör och spara dina ändringar, så är du klar!

Läs mer: Spara ett dokument till SharePoint eller OneDrive
Titta på filmen

Visa ditt bildspel för världen

Använd PowerPoint för Mac 2011 när du vill sända ditt bildspel för alla, var som helst, via Internet. (De som tittar på presentationen behöver inte ha PowerPoint.) Du skickar bara en länk till åhörarna, så följer de med i webbläsaren under presentationen. När du går vidare i presentationen byts bilden direkt i webbläsaren.

Läs mer: Sänd din presentation för åhörare på distans
Titta på filmen