Nyheter

Nyheter i Word

Verktygen du behöver, när du behöver dem

Med det nya menyfliksområdet i Microsoft Office för Mac hittar du de funktioner och kommandon du behöver för att snabbt göra något.

Här finns de kommandon som du redan vet hur du ska använda, i ett intuitivt, lättanvänt gränssnitt, överst i programfönstret. Startpunkten är fliken Start, där de mest använda verktygen finns, till exempel formatering av teckensnitt och stycken. Andra verktyg som ofta används, till exempel för sidlayout, tabeller, diagram och SmartArt, finns på egna flikar.

Dessutom visas särskilda verktyg i menyfliksområdet när du behöver dem. Om du till exempel formaterar en tabell visas fliken Tabellformat, med en rad kraftfulla verktyg för tabellredigering.

Vill du anpassa menyfliksområdet till ditt eget sätt att jobba? Det kan du göra genom att ändra ordning på flikar och visa eller dölja grupprubriker på flikarna.

Läs mer: Bekanta dig med menyfliksområdet
Interaktiv guide till menyfliksområdet: Ta reda på var ett kommando finns
Titta på filmen

Läs eller skriv utan att bli distraherad

Fokusvyn hjälper dig att fokusera på det du gör, genom att du kan jobba i en ren och prydlig miljö med två lägen: skrivläge och läsläge. När du använder skrivläge kan du fokusera på just det: att skriva. Fokusvyn minimerar allt utom de populäraste formateringskommandona när du behöver dem. När du använder läsläget kan du läsa ett dokument precis som en bok, med mjuk sidbläddring. När du vill avsluta fokusvyn trycker du på ESC-tangenten.

Läs mer: Använda fokusvyn
Titta på filmen

Dra nytta av formatmallar

Du kan ändra formateringen i dokumentet snabbt och enkelt med guiderna för visuella stilar. I det här guiderna ser du inte bara var utan hur formatmallar har använts. Detta gör det enkelt att ändra formateringen i dokumentet. En rubrik som formaterats med formatet Rubrik 1 och en rubrik som formaterats med Calibri, 16 punkter, fetstil kan till exempel se likadana ut. Rubriken som är formaterat med en formatmall kan emellertid snabbt ändras i hela dokumentet. Med hjälp av Formatmallsguider kan du snabbt hitta och korrigera text som formaterades direkt. Det är dessutom enkelt att aktivera och inaktivera Formatmallsguider. Markera eller avmarkera kryssrutorna på panelen Formatmallar i verktygsfältet när du vill visa eller dölja formatmallsguider och direktformateringsguider.

Läs mer: Visa var formatmallar har använts i ett dokument
Titta på filmen

Få snabba sökresultat

Du kan söka i dokumentet utan att störas i ditt arbete. Precis som i många Mac OS X-program du redan använder finns det ett sökfält direkt i standardverktygsfältet i Office. Alla sökresultat – varje förekomst av ett ord, en fras eller ett specialtecken du vill hitta – markeras i dokumentet när du skriver i sökfältet. Du kan även öppna marginallisten i Word om du vill visa en fullständig lista över sökresultatet i dokumentet. I marginallisten kan du även söka efter och ersätta text. Du kan till och med söka efter specialtecken, till exempel stycketecken.

Läs mer: Söka efter och ersätta text eller formatering

Snygg sidlayout på enklast möjliga sätt

Med publiceringslayoutvyn i Microsoft Word för Mac 2011 är det busenkelt att skapa en avancerad dokumentlayout. I den här miljön finns det kraftfulla publiceringsverktyg som gör Word för Mac till ett tomt ark där kreativiteten kan flöda. Du kan intuitivt och enkelt placera en textruta, figur eller bild var som helst på sidan. Vill du att texten ska visas framför bilden och inte bakom den? Med det nya verktyget Ändra ordning på objekt i publiceringslayoutvyn kan du flytta och ändra ordning på objekt på sidan genom att helt enkelt dra lagren dit du vill.

Läs mer: Ändra ordning på överlappande objekt
Titta på filmen

Skapa vackra publikationer

Du vill att dina dokument ska synas i mängden, och få din stil och dina åsikter att gå hem. Med avancerade typografiska verktyg i Word för Mac kan du skapa dokument som märks.

Det är enkelt att sätta en personlig prägel på dokument och skapa publikationer som du kan vara stolt över med hjälp av ligaturer (dekorativa eller förenade tecken som finns för vissa tecken i vissa teckensnitt), formatuppsättningar, sammanhangsberoende alternativa tecken, teckensnittsbaserad kerning samt format och avstånd för siffror.

Läs mer:Aktivera ligaturer eller förenade tecken
Titta på filmen

Ge varje dokument ett proffsigare intryck

Dokumentgalleriet i Word innehåller mallar med professionell design som du kan anpassa till din unika stil genom att lägga till egen text, iPhoto-bilder och favoritteman. Med mallar är det enkelt att ta fram snygga dokument, till exempel CV:n, visitkort, kalendrar och mycket mer.

I dokumentgalleriet i Word visas mallar i ett stort format så att du snabbt och enkelt kan få en bild av layouten, grafiken och teckensnitten. Du behöver inte begränsa dig till de färger och teckensnitt som används i de inbyggda mallarna. Färg- och teckensnittsmenyerna i mallgalleriet har en rad alternativ, så att du kan anpassa och skapa ett dokument som passar din egen stil.

Hittar du inte vad du behöver? Använd sökverktyget och hitta den typ av dokument du vill skapa snabbt. Sedan kan du förhandsgranska det med de färger och teckensnitt du föredrar utan att ens öppna dokumentet.

Läs mer: Börja med en mall när du vill skapa ett nytt dokument

Skapa en multimedieupplevelse

Mediebläddrare ger dig praktisk, snabb åtkomst till foton, musik och filmer samt bilder som figurer, ClipArt och symboler. Mediebläddrare är integrerat med Mac. I programmet visas foton från dina iPhoto- eller Photo Booth-bibliotek, musik från dina iTunes-spellistor och filmer från iMovie, Photo Booth och iTunes. Lägg till egna bilder och ljud i dokumentet med ett enda klick.

Läs mer: Infoga media i dokumentet

Samarbeta i realtid

Med de nya verktygen för samtidig redigering i Word är det enkelt att samarbeta. Oavsett om du är på andra sidan jorden eller bara några dörrar bort kan du skriva ned dina egna tankar, se vilka avsnitt andra arbetar med och kommentera på det andra skrivit, i samma dokument, samtidigt. Med samarbetsverktyg kan du sammanfoga ändringar och se uppdateringar av andra, så att alla kan bidra.

Du kan till och med kommunicera direkt när du arbetar, direkt från Microsoft Word för Mac 2011. Om du och dina kolleger har konton för en snabbmeddelandetjänst (till exempel Microsoft Lync för Mac 2011 eller Microsoft Lync 2010 eller kostnadsfria Windows Live Messenger) kan du se vem mer som arbetar med dokumentet och om de är tillgängliga för en snabbmeddelandekonversation.

Läs mer: Redigera ett dokument samtidigt med andra författare
Titta på filmen

Skapa ekvationer på ett ögonblick

Matteproffs, misströsta inte. Word 2011 finns här för dig, för första gången med ett sätt att skapa detaljerade och typografiskt riktiga ekvationer direkt från Word för Mac. Ekvationsverktygen, som finns direkt i menyfliksområdet, innehåller ett omfattande galleri med ekvationselement som är enkla att visa, jämföra och välja mellan. Det är enkelt att publicera komplexa ekvationer i dina dokument. I Word har du de verktyg du behöver nära till hands när du vill skapa dokument som tål att synas som i professionella sammanhang.

Läs mer: Infoga eller redigera en ekvation eller ett uttryck

Kom åt dina filer, var du än är.

Du vet väl att du får ett professionellt, kreativt och kraftfullt datorprogram när du köper Word för Mac 2011? Men visste du att du kan komma åt dina dokument var som helst, när som helst, med Word? Med Microsoft Word Online, ett onlinetillägg till Word på datorn, kan du jobba vidare via Internet. Nu kan du enkelt publicera, komma åt, redigera och dela dina dokument på ett och samma ställe med Microsoft Word Online, oavsett om du är på kontoret, hemma eller på resa. Du kan dela dokument med vem som helst, var som helst, även om han eller hon inte har Word. Allt du behöver är en dator med Internetanslutning och en webbläsare som stöds.

Via webbläsaren kan du använda välbekanta verktyg, till exempel Autokorrigering, kontrollera stavning medan du skriver och använda teckensnitts- och styckeformatering. Gör och spara dina ändringar, så är du klar!

Läs mer: Spara ett dokument till SharePoint eller OneDrive
Titta på filmen

Bli klar med jobbet fortare

Oavsett om du jobbar på kontoret eller hemifrån kan du öka produktiviteten och spara tid med hjälp av Visual Basic, som ingår i Word för Mac 2011. Skapa makron som automatiserar uppgifter och gör anpassningar (menyer, dialogrutor osv.) av Office-dokument, så att du kan fokusera på kreativiteten och inte på monotona uppgifter.

Läs mer: Skapa, kör, redigera eller ta bort ett makro