Kommentarer

PowerPoint 2010

 • Åldersgrupp:
 • Förskola
 • Lågstadie
 • Mellanstadie
 • Högstadie
 • Gymnasium
 • Högre utbildning

 • Ämne/kategori:
 • Svenska
 • Engelska
 • Retorik
 • Kommunikation
 • Språk
 • Media

 • Tillgänglighet:
 • Hörsel
 • Syn

Skapa kraftfulla presentationer
PowerPoint 2010 innehåller nya och förbättrade verktyg för kraftfulla presentationer.

Använd inbäddad video och redigera den i PowerPoint.
Nu kan du lägga till toning, formateringseffekter och bokmärken till scener samt trimma videoklipp så att dina presentationer ger en mer professionell multimediaupplevelse. Eftersom inbäddade videoklipp blir en del av PowerPoint-presentationen behöver du heller inte hantera fler filer när du delar presentationen med andra.

Skapa snyggare bilder till dina presentationer med hjälp av nya och förbättrade verktyg för bildredigering, bland annat för mångsidiga konstnärliga effekter och avancerade korrigeringar samt verktyg för färgjustering och beskärning. Lägg till dynamiska tredimensionella bildövergångar och mer realistiska animeringseffekter som fångar uppmärksamheten.

Hantera presentationer med verktyg som sparar tid och förenklar ditt arbete Det är mycket lättare att skapa och hantera presentationer när du kan arbeta på det sätt som du vill.
Om du komprimerar videoklipp och ljudfiler i din presentation minskar du filstorleken så att den blir lättare att spela upp och dela med andra. Möjligheten att komprimera media är bara en av många nya funktioner i den nya Microsoft Office Backstage™-vyn. Backstage-vyn ersätter den vanliga Arkiv-menyn i alla Office 2010-program så att alla presentationsuppgifter kan utföras organiserat och från samma plats.
Du kan enkelt anpassa det förbättrade menyfliksområdet så att du lätt kan utföra de åtgärder du behöver. Du kan skapa egna flikar och anpassa inbyggda flikar. Med PowerPoint 2010 är det du som bestämmer.

Arbeta tillsammans mer framgångsrikt
Om du hör till den stora skara människor som samarbetar med andra i presentationer och projekt är PowerPoint 2010 det perfekta verktyget för dig.

Du kan sända bildspelet till personer som befinner sig på andra platser, oavsett om de har PowerPoint installerat. Du kan skapa en video av presentationen, inklusive övergångar, animeringar, berättarröst och tidsinställningar, och dela den med någon när som helst efter den direktsända presentationen.

Med de nya funktionerna för samarbete kan flera personer bidra till samma presentation, samtidigt och från olika platser. Ni kan till och med kommunicera med varandra under tiden, direkt i PowerPoint.1 Om du arbetar i ett företag som kör Microsoft SharePoint Foundation 2010 kan den här funktionen användas innanför brandväggen. Office Communicator är nu integrerat i hela Office 2010, och du kan visa närvaroinformation för att se andra författares tillgänglighet och skicka snabbmeddelanden eller inleda röstsamtal direkt i PowerPoint.
Om du arbetar i ett litet företag eller använder PowerPoint hemma eller för skolarbeten, kan du använda funktionerna för samtidig redigering via Windows Live. Allt du behöver för att samtidigt redigera presentationer med andra är ett kostnadsfritt Windows Live-konto. Du behöver också ett konto hos en snabbmeddelandetjänst (till exempel Windows Live Messenger, som är kostnadsfritt) om du vill kunna visa en författares närvaroinformation och påbörja en snabbmeddelandekonversation.

Konkreta fördelar

Mer energi och visuell kraft i dina presentationer.
Spara tid och pengar genom att använda sofistikerade fotoeffekter utan att behöva något extra fotoredigeringsprogram. Gör dina bilder mer övertygande och livfulla genom att använda nya och förbättrade verktyg för bildbehandling och konstnärliga effekter, till exempel färgmättnad, temperatur, ljusstyrka, kontrast och ett avancerat verktyg för att beskära bilder, samt effekter som oskärpa, paintbrush och vattenfärg.

Samarbeta med andra utan att behöva vänta på din tur.
Med PowerPoint 2010 kan du skapa dina presentationer tillsammans med andra på ett helt nytt sätt. Samarbetsfunktionerna gör att ni kan jobba med samma presentation samtidigt, oavsett om ni sitter på samma kontor eller inte.1 Du kan också använda Office Communicator eller ett program för snabbmeddelanden för att visa tillgänglighetsstatus för de personer du arbetar tillsammans med, eller starta en konversation utan att behöva lämna PowerPoint.