Kommentarer

OneNote 2010

 • Åldersgrupp:
 • Lågstadie
 • Mellanstadie
 • Högstadie
 • Gymnasium
 • Högre utbildning

 • Ämne/kategori:
 • Svenska
 • Matematik
 • Språk
 • Engelska
 • Studieteknik
 • Kommunikation

 • Tillgänglighet:
 • Läsa
 • Skriva
 • Hörsel
 • Räkna
 • Syn

Microsoft OneNote 2010 är det perfekta sättet att lagra och dela information på ett och samma lättåtkomliga ställe.

Med OneNote kan du spara text, bilder, videoklipp och ljudanteckningar. Genom att dela dina anteckningsböcker kan du redigera och lägga till anteckningar tillsammans med andra, eller bara hålla alla uppdaterade och synkroniserade. Du kan också ta dina OneNote 2010-anteckningsböcker med dig och visa och redigera dem från praktiskt taget alla datorer med en Internetanslutning eller från en Windows Phone 7-enhet.

Skapa en central resurs för alla dina idéer
OneNote 2010 innehåller flera nya och förbättrade verktyg som gör det lättare att anteckna och söka efter idéer och viktig information.

Med den nya funktionen Länkade anteckningar kan du göra anteckningar när du jobbar i Microsoft Word 2010, PowerPoint 2010 eller Internet Explorer. OneNote skapar en länk till det ställe i originaldokumentet där du befann när du gjorde anteckningen och kopplar automatiskt ihop dina idéer med innehållet du skapar.

Spara tid och gör viktig information lättillgänglig. Med den nya funktionen för snabbarkivering i OneNote 2010 kan du hämta information samtidigt som du arbetar i andra program. Du kan skicka kopior av innehåll i dokument, webbsidor, e-postmeddelanden och andra program exakt dit du vill i någon av dina OneNote-anteckningsböcker.

Hantera information med verktyg som sparar tid och förenklar arbetet
Informationshanteringen blir mycket enklare om du kan arbeta på ett sätt som passar dig.

Med hjälp av ett förbättrat navigeringsfält, bättre verktyg för avsnittshantering och sidgrupper med flera nivåer kan du utforska och hantera dina anteckningsböcker mycket mer effektivt.

Sara tid med en avancerad sökfunktion som visar resultat samtidigt som du skriver. Dina tidigare sökningar sparas och resultaten prioriteras. Du kan också lägga till wiki-länkar till sidor, avsnitt och avsnittsgrupper i dina anteckningsböcker så att relevant innehåll alltid är lätt att komma åt.

Samarbeta effektivare
Om du också samarbetar med andra i projekt innebär OneNote goda nyheter.

När du öppnar en delad anteckningsbok i OneNote 2010 är nya ändringar markerade och du kan se vem som har gjort ändringen.

Du kan återställa innehåll som du har flyttat till papperskorgen av misstag och tidigare versioner av sidor om någon annan har ändrat viktiga anteckningar.
Samla information och utbyt idéer från många olika källor Det är inte alltid du sitter vid datorn när du får en idé, måste hinna med en leverans eller behöver snabb tillgång till information.

OneNote Web App är onlineversionen av Microsoft OneNote som gör att du kan använda OneNote även i en webbläsare. Spara dina anteckningar online och redigera dem från en webbläsare. Du kan läsa och kopiera anteckningar snabbt och effektivt, sortera dem efter författare, visa tidigare sidversioner och redigera delade anteckningsböcker samtidigt med andra OneNote Web App- och OneNote 2010-användare. OneNote Mobile låter dig skapa anteckningar och visa befintliga Microsoft OneNote-anteckningar på din Windows Phone 7. Genom att skapa anteckningar slipper du hålla allt i minnet, t.ex. vad som sagts på ett möte på jobbet eller vad du behöver köpa i mataffären på vägen hem.

Med OneNote 2010 underlättas din informationshantering, den blir mer flexibel och ger bättre resultat oavsett om du samlar information, planerar, arbetar i grupp i ett viktigt projekt, eller arbetar utanför din arbetsplats.

Konkreta fördelar

Arbeta sömlöst mellan program.
Nu kan du placera OneNote på sidan av skärmen så att du snabbt kan skriva anteckningar eller referera till information när du söker på webben med Windows Internet Explorer, när du granskar ett dokument i Microsoft Word 2010 eller när du skapar en Microsoft PowerPoint 2010-bild. Om du har glömt var du fått en idé ifrån kan du med en enda klickning hoppa direkt till informationskällan med funktionen för länkade anteckningar.

Upptäck nya sätt att organisera informationen.
Det förbättrade navigeringsfältet för anteckningsböcker innehåller de verktyg du behöver för att enkelt ordna och hoppa mellan dina anteckningsböcker. Du kan också snabbt visualisera och expandera sidgrupper för att förbättra anteckningarnas struktur och placering. Nya avsnittsverktyg gör det dessutom enkelt att komma åt eller kopiera avsnitt i anteckningsböcker, eller att slå ihop två avsnitt.

Arkivera snabbt information på rätt ställen.
Med OneNote 2010 kan du spara tid eftersom du slipper omgruppera informationen. Med snabbarkivering kan du enkelt välja en anteckningsbok som du vill skicka dina anteckningar till när du infogar dem från olika källor, till exempel dokument, webbsidor och e-postmeddelanden.