Kommentarer

Word 2010

 • Åldersgrupp:
 • Lågstadie
 • Mellanstadie
 • Högstadie
 • Gymnasium
 • Högre utbildning

 • Ämne/kategori:
 • Svenska
 • Språk
 • Engelska
 • Media
 • Kommunikation

 • Tillgänglighet:
 • Läsa
 • Skriva
 • Hörsel
 • Räkna
 • Syn

Skapa visuellt tilltalande dokument enklare än någonsin
Word 2010 innehåller en mängd nya och förbättrade verktyg som hjälper dig att skapa professionellt innehåll och att framhäva viktig information.

Lägg till snygga formateringseffekter, t.ex. toningar och reflektioner, direkt i texten i ett dokument. Nu kan du tillämpa många av de funktioner du använder för bilder, diagram och SmartArt-grafik även på text.

Skapa snyggare bilder till dina dokument med hjälp av nya och förbättrade verktyg för bildredigering, bland annat för mångsidiga konstnärliga effekter och avancerade korrigeringar samt verktyg för färgjustering och beskärning.

Välj bland fler anpassningsbara Office-teman och skapa dokument med enhetliga färger, teckensnitt och grafiska formateringseffekter. Anpassa teman så att de överensstämmer med ditt eget eller företagets varumärke. Eftersom samma Office-teman är tillgängliga i Microsoft PowerPoint och Excel 2010 kan du enkelt skapa dokument med ett enhetligt, professionellt utseende. Framhäv innehållet med hjälp av ett stort utbud SmartArt-grafik – t.ex. många nya layouter för organisationsscheman och bilddiagram – och skapa snygg grafik lika enkelt som du skapar en punktlista. SmartArt-grafiken anpassas till det dokumenttema du valt så att allt innehåll i dokumentet har samma professionella formatering.

Spara tid och underlätta arbetet
Word 2010 innehåller verktyg som sparar tid och underlättar arbetet.

Hitta rätt med det förbättrade navigeringsfönstret och sökverktygen. Med dessa nya förbättringar är det lättare än någonsin att bläddra igenom, söka efter och till och med ordna om dokumentinnehållet från samma användarvänliga fönster.

Återställ utkast av filer som inte sparats innan de stängts. Du hörde rätt! Funktionen för återställning av filversioner är en av många nya funktioner i den nya Microsoft Office Backstage™-vyn. Backstage-vyn ersätter den vanliga Arkiv-menyn i alla Office 2010-program så att alla dokumentåtgärder kan utföras på ett organiserat sätt, på ett och samma ställe. Du kan enkelt anpassa det förbättrade menyfliksområdet så att du lätt kan utföra de åtgärder du behöver. Du kan skapa egna flikar och anpassa inbyggda flikar.

Samarbeta effektivare
Word 2010 innehåller alla verktyg du behöver när du arbetar med dokument och projekt tillsammans med andra.

Med de nya funktionerna för samtidig redigering kan du och andra gruppmedlemmar redigera samma dokument samtidigt även om ni inte befinner er på samma plats.. Du kan till och med kommunicera med andra medan du arbetar, direkt från Word.

Om du arbetar på ett företag som kör SharePoint Foundation 2010 kan den här funktionen användas innanför brandväggen. Eftersom Office Communicator är integrerat med flera Office 2010-program kan du visa närvaroinformation för att se andra författares tillgänglighet och skicka snabbmeddelanden eller inleda röstsamtal direkt från Word.
Om du arbetar på ett litet företag eller använder Word 2010 hemma eller för skolarbeten, kan du använda funktionerna för samtidig redigering via Windows Live. Allt du behöver för att samtidigt redigera dokument med andra är ett kostnadsfritt Windows Live-konto. Du behöver också ett konto hos en snabbmeddelandetjänst (till exempel Windows Live Messenger, som är kostnadsfritt) för att kunna visa en författares närvaroinformation och starta en snabbmeddelandekonversation.

Kom åt informationen från fler platser
Idéer, projekt, tidsgränser och brådskande ärenden kommer inte alltid lägligt när du sitter vid skrivbordet. Som tur är har du nu möjlighet att få saker gjorda när och där du behöver det, via webben eller till och med via en smartphone.

Microsoft Word Web App är onlineversionen av Microsoft Word som utökar Word-miljön till webbläsaren. Visa en version av dina dokument med god återgivning och gör enklare redigeringar. Använd några av formaterings- och redigeringsverktygen som är tillgängliga i Word 2010 och arbeta i en välbekant redigeringsmiljö, från valfri dator med en webbläsare.
Microsoft Word Mobile ger dig möjlighet att granska, redigera och kommentera Word-dokument och innehåller navigeringsverktyg som du kan använda för att snabbt hoppa till rätt plats.

Vare sig du skriver en viktig jobbrapport, arbetar med nästa stora uppdrag i en arbetsgrupp, skriver ett utkast till ditt CV eller får jobb gjort när du är på språng kan du enkelt – och snabbare, med bättre flexibilitet och med bättre resultat – få gjort vad du ska med Word 2010.

Konkreta fördelar

Upptäck de förbättrade funktionerna för sökning och navigering.

Hitta den information som du behöver snabbare och lättare i Word 2010. Med de nya och förbättrade sökfunktionerna går det nu att visa en sammanfattning av sökresultat i ett enda fönster och klicka för att komma åt ett enskilt resultat. Det förbättrade navigeringsfönstret ger dig en visuell disposition av dina dokument så att du snabbt kan bläddra, sortera och hitta vad du behöver.

Samarbeta med andra utan att behöva vänta på din tur.
Word 2010 öppnar upp nya möjligheter för hur människor kan samarbeta med ett dokument. Samtidig redigering gör det möjligt att redigera dokument och dela idéer med andra samtidigt. Du kan även visa tillgängligheten för andra som arbetar med samma dokument och det är lätt att starta en konversation utan att behöva lämna Word.