Fonts

Skriftdesign

Skrifttyper er designet af mennesker. Skrifttyper vokser ikke på træerne eller gror op af jorden; de er designet – tegnet eller konstrueret – af individuelle skriftdesignere, hvis arbejde normalt er ubemærket, men som vi gør brug af hver dag.

Skriftdesign

Skriftdesign er en konstant dialog mellem teknologiens begrænsninger og menneskets behov for at læse. Tilbage hvor man brugte metal til at lave skrifttyper med, var man nød til at lave hvert tegn for enden af et stykke metal. I disse dage, hvor man læser på en computerskærm, er de fine detaljer på en skrifttype afgørende.

Microsoft investerer løbende i forskning, softwareudvikling og skriftdesign for at lave skrifttyper, som er flotte og som fungerer godt i mange forskellige størrelser og opløsninger, på mange forskellige skærmtyper og i næsten en uendelig række sammenhænge. Dette er en af grundene til hvorfor det ikke er hurtigt eller let at udvikle en brugbar skrifttype; det kræver håndværk, færdigheder, teknisk viden og hårdt arbejde.

Skrifttyper til Windows

Tekst har længe været det primære middel til at udveksle, formidle, redigere og optage vores ideer. I dag, med internettet, e-mail, sms’er, chat, tekstbehandling, præsentationer og endda regneark, har vi mere med tekst at gøre end vi nogensinde havde før i tiden.

Det er umuligt at adskille tekst fra dens visuelle repræsentation, og det er der skrifttyper kommer ind i billedet. Selvom nogle folk aldrig vil bruge andet end standard-skrifttyperne, tilbyder Microsoft et bredt udvalg af skrifttyper i Windows. Hver skrifttype har en unik personlighed, som kan bruges til at ændre, enten en lille smule eller drastisk, den måde vi læser teksten på.

Microsoft har inkluderet en omfattende samling af skrifttyper i Windows, som skal bruges til at støtte brugere over hele verden på næsten ethvert sprog. Windows bruger simple, pæne og læselige skrifttyper til at vise menuerne, dialogerne, mærkaterne osv. Disse kaldes normalt UI- eller brugergrænseflade-skrifttyper. Siden Windows Vista har UI-skrifttypen på vestlige sprog været Segoe UI, som er optimeret til netop dette formål.

Microsoft har også udviklet, eller har licenseret, en række skrifttyper, som kan bruges til at lave, se eller udskrive indhold med, og som findes til mange forskellige sprog og skriftsystem. Det største udvalg af Windows-skrifttyper findes i det latinske, græske og kyrilliske alfabet, men Windows indeholder skrifttyper som kan bruges med de mest vigtige sprog og skrivesystemer rundt omkring i verden.

Nye skrifttyper i Windows 7

Windows 7 har mere end 40 nye skrifttyper. Disse skrifttyper udvider antallet af sprog og skrifttegn, som understøttes af Windows. De nye skrifttyper i Windows 7 er blevet udviklet til at forbedre brugergrænsefladen i Windows på de forskellige sprog, samt forbedre brugerens online og offline læseoplevelse.

Typografi

Yderligere oplysninger om skrifttyper:

OpenType

OpenType er et format for skrifttyper, som Microsoft og Adobe har udviklet i fællesskab, og som er en udvidelse af Apples TrueType-skrifttypeformat. OpenType-skrifttyper tilbyder en potentiel typografisk palet og understøtter flere sprog. Microsoft Windows understøtter både TrueType- og OpenType-skrifttyper, samt ældre PostScript Type 1-skrifttyper.

OpenType-skrifttyper
OpenType-skrifttyper
Skalérbar, opretholder den samme form.
Bitmap-skrifttyper
Bitmap-skrifttyper
Kanterne kan ses i større størrelser, ikke skalérbar.

OpenType skrifttyper er konturskrifttyper. Konturskrifttyper kan ændres til hvilken som helst størrelse og de vil opretholde den samme form (i modsætning til bitmap-skrifttyper, som er specificeret til en bestemt størrelse og opløsning, og hvor kanterne kan ses i større størrelser).

OpenType er, ligesom TrueType, baseret på Unicode, hvilket er det system som bruges til indkodning af verdens skriftsystemer. OpenType-skrifttyper kan potentielt indeholde mange tusind tegn. Dette betyder at en OpenType-skrifttyper kan indeholde flere forskellige alfabeter (så som latin, græsk og kyrillisk eller kanji, kana og romaji for japansk brug). OpenType-skrifttyper kan også indeholde typografiske forbedringer, såsom ægte kapitæler, forskellige stilarter af tal og omfattende sæt af ligaturer og alternativer, samt komplette sæt af tegn med accenter og diakritiske tegn. Forskellige programmer understøtter OpenType-funktionerne på forskellige niveauer.