Handige features

WebMatrix is bedoeld om webontwikkeling te stroomlijnen en te vergemakkelijken, zowel voor beginners als voor ontwikkelaars die geen tijd willen verliezen. Met WebMatrix kun je focussen op de essentie – jouw website. Dit is een kort overzicht van de features die WebMatrix zo interessant maken.

WebMatrix features

Een beperkt, maar compleet pakket

WebMatrix is een gratis tool voor webontwikkeling die je in enkele minuten installeert en die een webserver, een database en programmeerframeworks elegant combineert in één, geïntegreerde ervaring. Met WebMatrix kun je tegelijk ASP.NET- en PHP-applicaties coderen, testen en uitrollen.

Groeit met je mee

Met WebMatrix op je desktop gebruik je dezelfde krachtige webserver, database engine en frameworks die je website op het internet gebruikt. Dat zorgt voor een vlotte, moeiteloze overgang van ontwikkeling naar productie.

Als je klaar bent, integreert WebMatrix Visual Studio in je workflow. Maak gebruik van Visual Studio om van krachtige features, zoals debugging en profiling te profiteren. En als je een relationele database server voor grote volumes nodig hebt, dan breng je je database en data met een klik over van SQL Server Compact naar SQL Server.

Sites online zetten

Met WebMatrix vind je de perfecte host voor je website. Gebruik WebMatrix om een web host te vinden die aan je eisen voldoet en gebruik de ingebouwde publishing support voor FTP, FTPS en WebDeploy om je bestanden, databases en instellingen foutloos op het internet te zetten.

Database zonder zorgen

Een database gebruiken was nog nooit zo gemakkelijk! WebMatrix bevat een beperkte, geïntegreerde database - SQL Server Compact – die geen enkele moeite heeft met jouw website code en content. Gebruik ze om je volgende website te bouwen en als je klaar bent om ze online te zetten, kopieer dan het databasebestand van je pc naar om het even welke webserver. Je website draait probleemloos – zonder extra installatie. Je kunt de database en data ook gemakkelijk naar SQL Server migreren als je klaar bent voor trafiek met hoog volume.

Elegante interface, simpele ervaring

WebMatrix bevat een rich code editor, een database editor, webserverbeheer, optimalisering voor zoekmachines, FTP publishing en nog veel meer. WebMatrix garandeert je een frisse, nieuwe ervaring met websiteontwikkeling die alle sleutelelementen bevat om een website te bouwen, te laten draaien en uit te rollen.

Meer dan "Hello, World"

Je wil een Twitter feed tonen? Een video? Code helpers vergemakkelijken courante taken met een simpele tag in je HTML.

Start > Open Source

WebMatrix verbindt je met een wereld van populaire en gratis open-source webapplicaties, zoals DotNetNuke, Umbraco, WordPress, Joomla!, enz. Kies een applicatie in de ingebouwde galerij en WebMatrix zorgt voor het downloaden en installeren van je nieuwe website. Met de hand bestanden configureren en controleren of je alle juiste componenten hebt geïntegreerd is voorgoed verleden tijd. Pas je site aan met de geïntegreerde code editor en geef hem je persoonlijke toets.

Makkelijk te coderen

WebMatrix is de gemakkelijkste manier om op standaarden gebaseerde webontwikkeling onder de knie te krijgen en maakt websites bouwen en op het internet zetten doodeenvoudig. Begin met HTML, CSS en JavaScript en gebruik dan heel eenvoudig een database of voeg dynamische servercode toe met de nieuwe ‘Razor’ syntax voor ASP.NET webpagina’s. Je code is gemakkelijk te lezen, eenvoudig om de leren, kort om te schrijven en werkt met elke teksteditor. Met de ingebouwde helperfuncties kun je een database gebruiken, een Twitter feed tonen of een video integreren. En met de directe route naar ASP.NET MVC kun je nu gemakkelijker dan ooit krachtige ASP.NET webapplicaties bouwen.

Hints als je ze nodig hebt

WebMatrix kleurt niet alleen alles, inclusief file tabs en code, zodat het gemakkelijk is terug te vinden, maar ondersteunt ook tag completion en hinting voor standaard HTML en CSS markup, zodat je gemakkelijker en sneller code schrijft.

Desktop of server, geen verschil

WebMatrix gebruikt dezelfde krachtige webserver, database engine en frameworks die je website op het internet gebruikt. Dat zorgt voor een vlotte, moeiteloze overgang van ontwikkeling naar productie.

Nauw verbonden, volledig geïntegreerd

WebMatrix integreert met IIS Express en is nauw verbonden met de webservercomponenten op je website. Je kunt webaanvragen en responses direct monitoren in real-time om problemen aan de bron op te sporen. Er ontbreekt een afbeelding? Je ziet meteen waar en waarom en WebMatrix brengt je direct naar het bestand om het probleem op te lossen.

Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Maak een SEO-rapport en ontdek hoe je je site in het vizier van de zoekmachines brengt. Met WebMatrix heeft optimalisering voor zoekmachines geen geheimen meer, je krijgt duidelijke richtlijnen om je site te verbeteren en WebMatrix brengt je zelfs naar het bestand in de site dat je moet aanpassen.

WebMatrix is beschikbaar en we kijken uit naar jouw feedback.