Hrvatska   Promijeni   |   Sva Microsoftova web-mjesta

Home

Testiranje sustava

Testiranje sustava Windows Server 2008 omogućuje vam da odmah isprobate najnoviju verziju Microsoftova proizvoda. Jednostavnom prijavom u okružje za testiranje pomoću web-preglednika moći ćete isprobati Windows Server 2008 iz prve ruke. Proizvod možete samostalno istražiti ili pratiti vođene vježbe i videozapise.


Program za testiranje sustava Windows Server 2008 R2 bit će objavljen u četvrtom tromjesečju kalendarske godine 2009.

Demo-prikazi testiranja su jednostavni: da biste isprobali 10 do 15-minutne aktivnosti unutar sustava Windows Server u virtualnom laboratoriju sa svim značajkama, nije potrebno složeno postavljanje niti instalacija. Uz to, možete pratiti detaljne upute pomoću videozapisa za obuku.

Omogućivanje rada na daljinu

U ovoj je pokaznoj snimci prikazan način na koji zbirka alata i tehnologija u scenariju Windows Presentation Virtualization tvrtkama omogućuje implementaciju mogućnosti rada na daljinu i upravljanje takvim radom. Snimka sadrži demonstracije programa TS Gateway za interni pristup stolnim računalima i aplikacijama, TS Web Access kao interni portal za aplikacije koji funkcionira povrh programa TS Gateway i TS RemoteApp. Cilj je prikazati besprijekornost doživljaja za udaljene korisnike koji žele pokrenuti aplikacije i alate pomoću virtualizacije prezentacije.

View Demo
View Test Drive

Dinamičko povećanje kapaciteta web-mjesta

U ovoj se pokaznoj snimci prikazuje kako nove značajke sustava IIS i Windows Server 2008 omogućuju dinamičko mijenjanje kapaciteta web-lokacije dodavanjem novih web-poslužitelja. Snimka pokazuje način postavljanja zajedničke konfiguracije sustava IIS 7 i postavljanje web-poslužitelja za korištenje te zajedničke konfiguracije iz skripte. Na taj način možete udvostručiti kapacitet svojeg web-mjesta u jednoj naredbi naredbenog retka.

View Demo
View Test Drive

Omogućivanje upravljanja web-aplikacijama sustava IIS7 za vanjske korisnike

Web-poslužitelji su servis kojem najčešće treba daljinsko administriranje vanjskog savjetnika. Mnoge tvrtke koriste vanjske partnere za aktivnosti vezane uz web-razvoj te zbog toga moraju vanjskim korisnicima dopustiti pristup radi upravljanja sadržajem i konfiguracijom na svojim web-poslužiteljima. IIS 7 sadrži novi servis upravljanja koji ispunjava tu potrebu, a TS RemoteApp na sigurnosno prihvatljiv način omogućuje pristup alatima za upravljanje izvan vatrozida. U ovoj je pokaznoj snimci prikazan način konfiguriranja usluge upravljanja, rad sa značajkom delegiranja i povezivanja s programom IIS Manager izvan vatrozida pomoću programa TS RemoteApp.

View Demo
View Test Drive

Stvaranje visokodostupne infrastrukture

U ovoj se pokaznoj snimci pokazuje kako jednostavno stvoriti klastere pomoću formiranja klastera otpornih na pogreške u sustavu Windows Server 2008. Dodatna se pogodnost sastoji u stvaranju klastera pomoću rješenja Microsoft ISCSI Software Target i pokretača koji je dio sustava Windows Server 2008. Čvorovi klastera koriste poslužiteljsku jezgru, a konfiguriraju se iz udaljenog računala pomoću alata WinRM. Snimka sadrži prikaz izvješća o provjeri klastera i proces stvaranja klastera te izvršavanja određenih osnovnih zadataka. Prikazani su i alati naredbenog retka koje je moguće koristiti za automatizaciju klastera.

View Demo
View Test Drive

10 razloga zbog kojih je Powershell fantastičan

U ovoj se pokaznoj snimci prikazuju neke fantastične mogućnosti koje nudi PowerShell u kontekstu administriranja poslužitelja. Deset je pokaznih snimaka – od jednostavnih upita za servise do nabrajanja informacija u servisu Active Directory. Neke skripte koriste popise računala, a neke traže naziv računala. Svaka skripta pokazuje različitu stvar koju možete raditi s jezikom PowerShell da biste brzo stvarali administrativne skripte.

View Demo
View Test Drive

Daljinsko upravljanje poslužiteljskom jezgrom

U ovoj se pokaznoj snimci ističu pogodnosti poslužiteljske jezgre, uključujući niske opće troškove te jednostavnost upravljanja poslužiteljskom jezgrom novim alatima i tehnologijama za upravljanje koji su dio sustava Windows Server 2008.

View Demo
View Test Drive

Zaštita korisničkih računa u podružnicama

U ovoj se pokaznoj snimci opisuje nekoliko načina zaštite korisničkih računa u podružnicama. Podružnice su oduvijek predstavljale visokorizične lokacije za kontrolore domene. Postavljanje kontrolora domene u podružnice dobro je za funkcioniranje i produktivnost, ali loše za sigurnost. U ovoj je pokaznoj snimci opisan način postavljanja kontrolora domene u podružnicu, ali i mjere potrebne da bi se te podružnice bolje osigurale. U pokaznoj je snimci riječ o kombinaciji značajke BitLocker, kontrolora domene samo za čitanje, preciznih pravila za lozinke koja koriste alat softvera za posebne operacije te razdvajanje administratorske uloge za postizanje tog cilja.

View Demo
View Test Drive

Virtualizacija poslužitelja uz Windows Server 2008 pomoću značajke Hyper-V

Poslužitelj koji u proizvodnom okružju koristi samo 5% procesora troši i vrijeme i novac. Windows Server 2008 pruža ključnu virtualizacijsku funkciju Hyper-V, koja vam omogućuje konsolidaciju više poslužiteljskih uloga u obliku odvojenih virtualnih računala instaliranih na jednom fizičkom računalu. Ovaj vam pregled pokazuje kako uz Windows Server Hyper-V izbjeći gomilanje poslužitelja te istodobno jamčiti IT pouzdanost.

View Demo
View Test Drive

Presentation Virtualization s rješenjem Windows Server 2008 Terminal Services

Terminal Services internim korisnicima i korsinicima koji rade na daljinu omogućuje siguran pristup poslovnim aplikacijama gdje god se nalaze. Nova poboljšanja obuhvaćaju pristupni poslužitelj servisa Terminal Services za pružanje podrške sigurnoj komunikaciji kroz vatrozide, RemoteApp, koji omogućuje daljinski rad pojedinačnih prozora aplikacija te Terminal Services Web Access, koji vam omogućuje korištenje web-stranica za pristup udaljenim aplikacijama. Ovaj vam pregled pokazuje kako korištenjem tih scenarija svim zaposlenicima možete jednostavno omogućiti pristup servisu Terminal Server.

View Demo
View Test Drive

Isprobajte Windows Server 2008 R2

Vrijeme izazova