Bättre luncharbete med nytt affärssystem i molnet

När Rikslunchen skulle satsa på ett nytt affärssystem fick man tipset om NAB Solutions nya molntjänst NAVsmart. Det visade sig att NAVsmart skiljer sig från de alternativa lösningarna genom att det är billigt, går snabbt att komma i gång med och är åtkomligt när och var som helst.

– Vi slapp investeringskostnader och behöver bara betala ett fast lågt månadsbelopp. Detta tillsammans med lösningens övriga fördelar gjorde valet lätt för oss, säger Malin Persson, Chief Accountant på Rikslunchen.

Rikslunchen är en konkurrent till de traditionella papperskupongerna och hjälper arbetsgivare att på ett effektivt sätt erbjuda sina anställda förmånsluncher.

– Arbetsgivaren ger de anställda ett betalkort, Rikslunchkortet, som laddas med valfritt belopp. Med kortet kan de anställda köpa måltider på restauranger både i Sverige och utomlands.

Förra året blev Rikslunchen uppköpt av den stora tjänstekoncernen Sodexo. De mindre företagen i koncernen använder Microsoft Dynamics NAV som affärssystem. Därför valde även Rikslunchen att byta sitt system till Dynamics NAV.

– Vi kontaktade Microsofts partner NAB Solutions som är specialiserad på Dynamics NAV. Då fick vi information om den alternativa nya molnbaserade lösningen NAVsmart, som man på NAB Solutions trodde skulle passa oss.

NAVsmart, som lanserades 1 december 2012, är ett av de första molnbaserade affärssystemen på den svenska marknaden. Det är en förenklad variant av Dynamics NAV. I standardversionen ingår ekonomi, inköp, försäljning, kontakthantering, artiklar, personalregister och anläggningsregister.

– Det går snabbt och smidigt att införa systemet. Det går också fort att komma i gång med det. Om man är van att arbeta med Office-paketet känner man direkt igen sig, säger Klas Johansson, Business Consultant på NAB Solutions.

I och med att systemet finns i molnet kan de anställda nå det när som helst och var de än befinner sig, till exempel i hemmet, på kaféet eller flygplatsen, under förutsättning att de är uppkopplade. Användaren behöver inte själv uppdatera, installera och ta säkerhetskopior av systemet, vilket medför att NAVsmart är ett säkert system.

En viktig fördel med NAVsmart för Rikslunchen är de förbättringar man har kunnat göra i sin importmodul. Företagets faktureringsrutin finns i det egna betalkortsystemet som inte är en del av affärssystemet. Därför behövde fakturorna kunna föras över till NAVsmart. I det gamla affärssystemet fanns det en importmodul, men den hade flera begränsningar som man ville slippa.

– NAB Solution byggde en ny importmodul. Nu kan vi importera mycket mer information vid sidan av fakturorna, till exempel kundreskontra, leverantörsreskontra och olika redovisningsposter. Det har underlättat arbetet för oss, säger Malin Persson.

Rikslunchen är ett starkt expanderande företag. Med NAVsmart kan företaget växa i trygghet, eftersom systemet är mycket enkelt att skala upp.

– Om företaget behöver fler funktioner än dem som ingår i standardversionen finns det många fler att hämta från Dynamics NAV, som är ett mycket stort affärssystem, säger Klas Johansson.

UPPGIFT
Införa ett nytt flexibelt och kostnadseffektivt affärssystem.

LÖSNING
NAVsmart.

RESULTAT
Ett flexibelt och effektivt affärssystem som minskar kostnader, går mycket snabbt att komma i gång med och är åtkomligt oavsett tidpunkt och var användaren befinner sig.

Kontaktpersoner:

Malin Persson, Chief Accountant, Rikslunchen
Malin.Persson@rikslunchen.se

Klas Johansson, Business Consultant,
NAB Solutions AB
0470-53 00 04
Klas.johansson@nabsolutions.se

Text: Måns Widman
Produktion: Appelberg Publishing

This case study is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, IN THIS SUMMARY.
客户规模: Small Organization
行业: Other - Unsegmented
国家或地区: Sweden
解决方案:
  • Microsoft Dynamics
  • Microsoft Dynamics NAV
组织机构简介: Rikslunchen hjälper arbetsgivare att erbjuda sina anställda förmånsluncher genom att tillhandahålla en säker och effektiv betalningslösning. Företagets huvudkontor finns i Stockholm. Rikslunchen ägs av Sodexo, ett av världens största serviceföretag med 420 000 anställda.
可下载的资源Word 文档