Vianmääritys: Näppäimistöt

Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskukseen liittyviä yleisiä ongelmia

Yleisiä näppäimistön ohjelmisto-ongelmia

Näppäimistöominaisuuksiin, kuten laskinsovellukseen, äänisäätöihin tai kirkkauden säätönäppäimiin, liittyvät ongelmat.

Jos sinulla on näppäimistöongelmia (esimerkiksi näppäimet tai painikkeet eivät toimi) tai näppäimistöominaisuuksiin liittyviä ongelmia, jotka koskevat sellaisia toimintoja kuin laskin (laskinsovellus ei esimerkiksi aktivoidu tai tule näkyviin näppäimistöllä käynnistettäessä), äänisäädöt, äänenhallinta tai kirkkauden säätönäppäimet, varmista, että Microsoft-näppäimistön kanssa käytettävässä tietokoneessa tai laitteessa on uusin Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus -versio.

Saat uusimman päivityksen TÄÄLTÄ. Etsi näppäimistösi tästä luettelosta tai hae sitä hakupalkista. Kun olet määrittänyt näppäimistösi, siirry lataussivulle napauttamalla tai napsauttamalla sitä. Napsauta Ohjelmisto ja ohjaimet -kohdassa saatavilla olevaa päivitystä ja noudata näytössä näkyviä ohjeita.

Kirjauduin sisään tietokoneeseen vieraana asennuksen aikana, mistä seurasi asennusvirhe.

Asennuksen aikana tietokone on ehkä käynnistettävä uudelleen kerran tai useammin. Jos kirjaudut sisään Vieraat-ryhmän jäsenenä asennuksen aikana, seurauksena voi olla asennusvirhe. Asennusohjelma edellyttää, että kirjaudut sisään Järjestelmänvalvojat-ryhmän jäsenenä.

Asensin Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskuksen uuden version aiemman version päälle, jolloin menetin joitakin mukautuksia.

Jos käytössä on aiempi ohjelmistoversio ja asennat Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskuksen uuden version, voit menettää joitakin mukautuksia, kuten näppäinmäärityksiä. Tätä ongelmaa ei ehkä voi korjata muuten kuin päivittämällä näppäimistön mukautukset Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskuksen asentamisen jälkeen.

Kun yritän asentaa Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskuksen, asennusohjelman suoritus ei jatku, ennen kuin poistan toisen näppäimistöohjelman.

Jos sinulla on jo näppäimistöohjelmisto asennettuna tietokoneeseen, et ehkä voi asentaa Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskusta, ennen kuin olet poistanut edellisen näppäimistöohjelmiston. Jotkin tietokoneiden valmistajat esiasentavat näppäimistöohjelmiston, joka soveltuu tietokoneen mukana toimitetulle näppäimistölle.

Laitteisto-ongelmat

Näppäimistö ei tunnu reagoivan.

Kokeile seuraavaa:

• USB-liitin voi olla irti. Kokeile irrottaa näppäimistö ja kytkeä se sitten takaisin.
  • Kytke näppäimistö toiseen USB-porttiin.
  • Jos näppäimistö on kytketty USB-keskittimeen tai USB-jakorasiaan, irrota näppäimistö ja kokeile sen kytkemistä tietokoneeseen.
  • Irrota USB-laitteet, joita ei käytetä.
  • Kokeile kytkeä näppäimistö toiseen tietokoneeseen, jotta tiedät, ettei se ole viallinen.
  • Jos käytössä on langaton näppäimistö, tee langattoman yhteyden vianmääritys.

Huomautus

Tämä Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus ei tue PS/2-liittimiä. Jos kytket näppäimistön, jossa on PS/2-liitin, tämä ohjelmisto ei voi määrittää lisäasetuksia.

Näppäimistön USB-portteihin kytketyt laitteet eivät toimi.

Jotkin USB-laitteet eivät toimi, kun ne kytketään näppäimistöön. Tällaiset laitteet voivat tarvita omalla virtalähteellä varustetun keskittimen, tai niillä voi olla muita laitevaatimuksia. Jos laite on tuettu, kokeile seuraavia ratkaisutapoja:

• Kytke näppäimistö toiseen USB-porttiin.
  • Jos näppäimistö on kytketty USB-keskittimeen tai USB-jakorasiaan, irrota näppäimistö ja kokeile sen kytkemistä tietokoneeseen.
  • Irrota USB-laitteet, joita ei käytetä.
  • Kytke laite suoraan tietokoneeseen, jotta saat selville, toimiiko se oikein.

Näppäimistöni ei toimi odotetulla tavalla Windows Terminal Services -ohjelman tai Etätyöpöydän kanssa.

Windows Terminal Services ja Etätyöpöytä eivät tue Microsoft-näppäimistöjä ja Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus -ohjelmistoa, joten jotkin ominaisuudet eivät ehkä toimi odotetulla tavalla.

Näppäimet

Jotkin näppäimet eivät toimi, kun painan niitä.

Kokeile seuraavaa:

• Puhdista näppäimistö.
  • Asenna Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus. Jotkin näppäimet edellyttävät Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus -ohjelmistoa.
  • Jos näppäin tarvitsee ohjelmiston, asenna se. Jotkin näppäinkomennot eivät toimi, jos jotakin tiettyä ohjelmaa ei ole asennettu. Tällainen ohjelma voi olla tuettu sähköpostiohjelma, verkkoselain, mediasoitin, pikaviestiohjelma tai kuvankäsittelyohjelma.
  • Pikanäppäimet eivät ehkä toimi odotetusti, jos toimintoa muuttavaa näppäintä (esimerkiksi VAIHTONÄPPÄINTÄ tai CONTROL-, ALT- tai WINDOWS-näppäintä) painetaan samanaikaisesti.

Vihje

Jos tuettua ohjelmaa ei ole asennettu, voit silti käyttää näppäintä määrittämällä siihen uuden toiminnon.

Kun painan tiettyjä langattoman näppäimistön näppäimiä, näyttöön tulee kaksoismerkkejä.

Jos tietokoneeseen on kytketty kaksi langatonta vastaanotinta ja painat yhtä langattoman näppäimistön näppäintä, näyttöön voi tulla kaksoismerkkejä. Kun esimerkiksi kirjoitat yhden a-kirjaimen, näytössä näkyy aa.

Jos käytössäsi on ollut vanhempi Microsoft-näppäimistö ja langaton vastaanotin ja olet ostanut uuden, irrota vanha vastaanotin tietokoneesta.

Kun pidän joitakin näppäimiä painettuna, niiden toiminto toistuu, kunnes vapautan ne.

Jotkin näppäimet on suunniteltu toistamaan toimintoaan, kun niitä pidetään painettuna. Joidenkin näppäimistömallien kohdalla toisto tapahtuu vain, jos näppäimistö on kytketty tietokoneeseen USB-liitännän kautta. Seuraavat näppäimet voivat olla toistonäppäimiä: Back, Forward, Next, Prev Track, Next Track, Volume-, Volume+, Zoom- ja Zoom+.

Missä ovat tavalliset toimintonäppäimet? (F1–F12)

Nämä näppäimet löytyvät näppäimistön yläriviltä. Joissakin näppäimistömalleissa nämä näppäimet ovat kosketusherkkiä.

Jos näppäimistössäsi on F Lock -näppäin, voit siirtyä toimintonäppäintilasta toiseen painamalla sitä.

Kaksitoimintoisten näppäinten mahdolliset toiminnot riippuvat siitä, onko toimintolukkonäppäin (F Lock) päällä vai ei. F-valo, joka ilmaisee, että F Lock -näppäin on päällä, voi sijaita näppäimistömallin mukaan joko näppäimistössä tai langattomassa vastaanottimessa. Jos näppäinkomento on painettu näppäimen etureunaan (esimerkiksi F5) eikä näppäimen päälle (esimerkiksi OPEN), F Lock -näppäimen on oltava päällä, jotta kyseinen komento toimisi.

Jotkin suunta-/toimintonäppäimet eivät toimi, kun painan niitä. (Scroll Lock, Break, Insert ja kaksitoimintaiset toimintonäppäimet Help, Undo, Redo, New, Open, Close, Reply, Fwd, Send, Spell, Save, Print)

Kokeile seuraavaa:

• Jos näppäimistössäsi on F Lock -näppäin, voit siirtyä toimintonäppäintilasta toiseen painamalla sitä. Kaksitoimintoisten näppäinten mahdolliset toiminnot riippuvat siitä, onko toimintolukkonäppäin (F Lock) päällä vai ei. F-valo, joka ilmaisee, että F Lock -näppäin on päällä, voi sijaita näppäimistömallin mukaan joko näppäimistössä tai langattomassa vastaanottimessa. Jos näppäinkomento on painettu näppäimen etureunaan (esimerkiksi F5) eikä näppäimen päälle (esimerkiksi OPEN), F Lock -näppäimen on oltava päällä, jotta kyseinen komento toimisi.
  • Jos näppäimistössäsi on Fn-näppäin, voit käyttää vaihtoehtoista toimintoa painamalla toimintonäppäimen kanssa samanaikaisesti Fn-näppäintä.

Print Screen -näppäin ei toimi.

Kokeile seuraavaa:

• Print Screen -näppäin kopioi näytön sisällön leikepöydälle (ei tulostimeen). Voit käyttää kuvaa käynnistämällä kuvankäsittelyohjelman, kuten Microsoft Paintin, ja valitsemalla Liitä-toiminnon.
  • Jos näppäimistössäsi on F Lock -näppäin, voit siirtyä toimintonäppäintilasta toiseen painamalla sitä. Joissakin näppäimistöissä Print Screen -näppäin toimii vain, jos F Lock -näppäin on päällä.

Gadgets-näppäin ei avaa Windowsin sivupalkkia.

Kokeile seuraavaa:

• Joissakin Windows 7:n versioissa tai teemoissa Gadgets-näppäin näyttää pienoisohjelmat työpöydällä. Kun Gadgets-näppäintä pidetään painettuna, kaikki ikkunat tulevat läpinäkyviksi niin, että näet työpöydällä olevat pienoisohjelmat. Muissa versioissa tai teemoissa, Gadgets-näppäimen painaminen tai painettuna pitäminen näyttää työpöydän.

Vihje

Tälle näppäimelle voi määrittää uuden toiminnon.

En voi määrittää Omat suosikit -näppäimiin uusia toimintoja pitämällä näppäintä painettuna.

Joissakin näppäimistöissä Omat suosikit -näppäimet ovat kaksitoimintaisia. Resurssienhallinnan piilotetut tiedostonimen tunnisteet voivat estää tiedoston tai verkkosivun määrittämisen näihin näppäimiin. Windowsin ohjetoiminnossa on kerrottu, miten tiedostonimen tunnisteiden piilotuksen voi poistaa käytöstä.

En voi asettaa tietokonetta lepotilaan Sleep-näppäimellä.

Sleep-näppäin asettaa tietokoneen virranhallintatilaan (valmiustilaan, keskeytystilaan tai horrostilaan) vain, jos tietokone tukee virranhallintaa ja se on otettu käyttöön. Jos virranhallintaa ei ole otettu käyttöön, tämä näppäin ei toimi. Sille ei voi määrittää uutta toimintoa. Windowsin ohjetoiminnossa on lisätietoja Windowsin virranhallinta-asetuksista.

En voi herättää tietokonetta Sleep-näppäimen painamisen jälkeen.

Tietokoneen käyttöä voi ehkä jatkaa seuraavilla tavoilla:

• Paina Sleep-näppäintä.
  • Paina jotain näppäimistön näppäintä.
  • Siirrä hiirtä.
  • Paina nopeasti tietokoneen virtapainiketta.

Jos et voi jatkaa tietokoneen käyttöä näillä tavoilla, järjestelmässä voi olla vika. Saat lisätietoja tietokoneen palautumisesta toimintakuntoon tietokoneen mukana tulleista ohjeista tai ottamalla yhteyttä tietokoneen valmistajaan.

Jos käytössä on Bluetooth®-näppäimistö, langaton lähetin-vastaanotin ei ehkä voi vastaanottaa komentoja horrostilassa. Voit ehkä palauttaa järjestelmän horrostilasta painamalla tietokoneen virtapainiketta. Windowsin ohjetoiminnossa on lisätietoja Windowsin virranhallinta-asetuksista.

Asensin uuden verkkoselaimen, mutta Home-näppäimen painaminen ei käynnistä sitä.

Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus määrittää Home-näppäimeen automaattisesti tietokoneen oletusarvoisen Internet-selaimen, jos kyseinen selain on tuettu. Useimmat selaimet voi määrittää oletusselaimeksi asennuksen aikana.

Jos Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus tukee asentamaasi selainta, mutta se ei käynnisty, kun painat Home-näppäintä, kokeile seuraavia keinoja:

• Paina Home-näppäintä kerran ja odota muutama minuutti. Paina sitä sitten uudelleen. Kun asennat uuden selaimen, Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus voi tarvita muutaman minuutin sen tunnistamiseen.
  • Käynnistä tietokone uudelleen ja paina sitten Home-näppäintä.
  • Asennettu selain täytyy ehkä määrittää manuaalisesti Home-näppäimeen. Napsauta uudelleen määritettävän näppäimen ohjattua toimintoa, valitse Open a program, Web page or file (avaa ohjelma, WWW-sivu tai tiedosto), napsauta Not yet assigned (ei vielä määritetty), kirjoita Internet Explorerin polku tai etsi se valitsemalla Browse (selaa), ja tallenna sitten muutos napsauttamalla Back (takaisin).

Asensin uuden sähköpostiohjelman, mutta Mail-näppäimen painaminen ei käynnistä sitä.

Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus määrittää Mail-näppäimeen automaattisesti tietokoneen oletusarvoisen sähköpostiohjelman, jos se on tuettu.

Mail-näppäimen ohjatussa Reassign a Key (määritä näppäin uudelleen) -toiminnossa on luettelo kaikista tuetuista sähköpostiohjelmista, jotka on asennettu tietokoneeseen. Jos Mail-näppäimellä käytettävää sähköpostiohjelmaa ei ole luettelossa, toimi näin:

• Jos olet asentanut uuden sähköpostiohjelman, odota muutama minuutti, jotta näet, tuleeko se luetteloon automaattisesti. Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus voi tarvita muutaman minuutin uuden ohjelman tunnistamiseen ja lisäämiseen luetteloon. Jos ohjelmaa ei näy muutaman minuutin kuluttua, käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista sitten tilanne.
  • Jos et ole käyttänyt kyseistä sähköpostiohjelmaa tietokoneessa, käynnistä ohjelma kahdesti ja kirjaudu molemmilla kerroilla sähköpostipalveluun. Tämä auttaa Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskusta tunnistamaan ohjelman.
  • Sähköpostiohjelma täytyy ehkä määrittää manuaalisesti Mail-näppäimelle. Napsauta uudelleen määritettävän näppäimen ohjattua toimintoa, valitse Open a program, Web page or file (avaa ohjelma, WWW-sivu tai tiedosto), napsauta Not yet assigned (ei vielä määritetty), kirjoita sähköpostiohjelman polku tai etsi se valitsemalla Browse (selaa), ja tallenna sitten muutos napsauttamalla Back (takaisin).
  • Joissakin sähköpostiohjelmissa asetukset on päivitettävä, jotta sähköpostin salasana tallentuu. Saat lisätietoja käyttämäsi sähköpostiohjelman ohjeista.

Asensin uuden mediasoittimen, mutta Media-näppäimen painaminen ei käynnistä sitä.

Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus määrittää Media-näppäimeen automaattisesti tietokoneen oletusarvoisen mediasoittimen, jos kyseinen mediasoitin on tuettu. Useimmat mediasoittimet voi määrittää oletusmediasoittimeksi asennuksen aikana.

Jos Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus tukee asentamaasi mediasoitinta, mutta se ei käynnisty, kun painat Media-näppäintä, kokeile seuraavia keinoja:

• Paina Media-näppäintä kerran ja odota muutama minuutti. Paina sitä sitten uudelleen. Kun asennat uuden mediasoittimen, Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus voi tarvita muutaman minuutin sen tunnistamiseen.
  • Käynnistä tietokone uudelleen ja paina sitten Media-näppäintä.
  • Asennettu mediasoitin täytyy ehkä määrittää manuaalisesti Media-näppäimeen. Napsauta uudelleen määritettävää näppäintä, valitse Open a program, Web page or file (avaa ohjelma, WWW-sivu tai tiedosto), napsauta Not yet assigned (ei vielä määritetty), kirjoita mediasoitinohjelman polku tai etsi se valitsemalla Browse (selaa), ja tallenna sitten muutos napsauttamalla Back (takaisin).

Kun painan kannettavan tietokoneen Display-näppäintä, se suorittaa zoomauksen.

Joissakin kannettavissa tietokoneissa, Display-näppäimen painaminen voi suorittaa zoomauksen. Loitonna näyttöä tällöin painamalla Ctrl- ja minuusnäppäintä (-). Voit myös poistaa zoomauksen käytöstä Keyboard Properties (näppäimistön ominaisuudet) -valintaikkunassa.

Omat suosikit -näppäimiin ei voi määrittää tiedostoa tai verkkosivua oikein, kun niitä pidetään painettuna.

Resurssienhallinnan piilotetut tiedostonimen tunnisteet voivat estää tiedoston tai verkkosivun määrittämisen Omat suosikit -pikanäppäimiin. Windowsin ohjetoiminnossa on kerrottu, miten tiedostonimen tunnisteiden piilotuksen voi poistaa käytöstä.

Makrot

En voi tallentaa/suorittaa makroja verkkopelin pelaamisen aikana.

Kokeile seuraavaa:

• Verkkopelien pelaamisen aikana et ehkä voi tallentaa tai suorittaa makroja. Tämä johtuu siitä, että käytettävät suojausohjelmat, kuten tunkeutumisyritysten havaitsemisohjelmat, voivat estää pelinaikaisen tallennuksen ja toiston.
  • Irrota USB-laitteet, joita ei käytetä.
  • Kokeile kytkeä näppäimistö toiseen tietokoneeseen, jotta tiedät, ettei se ole viallinen.