Ali ste zaščiteni?

Zakaj potrebujete šifrirni algoritem AES (Advance Encryption Standard)

V sodobnem mobilnem svetu je brezžična tehnologija na voljo povsod. Uporablja se za dostop do spleta na poti, povezavo mobilnih pripomočkov z računalniki, poslušanje glasbe prek telefona itd. Ker je brezžična tehnologija tako dostopna, je pogosto obravnavana kot varna. Številni jo uporabljajo za vnos gesel, pošiljanje osebnih podatkov in skupno rabo zaupnih poslovnih informacij. V resnici vsak del brezžičnega komunikacijskega sistema pomeni morebitno ranljivost in brez izvajanja ustreznih varnostnih ukrepov obstaja nevarnost razkritja zasebnih informacij.

Pri Microsoftu smo ustvarili linijo brezžičnih tipkovnic, ki ponujajo zaščito vaših komunikacij s šifrirnim algoritmom AES. AES šifrira podatke o pritiskih tipk, preden jih posreduje v računalnik ali drugo napravo.

Ti odgovori na pogosta vprašanja vam bodo v pomoč pri razumevanju vloge šifrirnega algoritma AES, potrebe po uvedbi tega algoritma in dodatnih ukrepov družbe Microsoft za zagotavljanje varnosti vaših občutljivih podatkov.

Kaj je AES?

AES (Advanced Encryption Standard) je specifikacija šifriranja elektronskih podatkov, ki jo je leta 2001 vzpostavil ameriški Nacionalni inštitut za standarde in tehnologijo (NIST), nato pa so jo vladni organi Združenih držav ter drugih držav po svetu uvedli za zaščito zaupnih podatkov in informacij.

Zakaj potrebujem AES za tipkovnico?

Brezžične tipkovnice posredujejo informacije po zraku, kar je pogosto spregledana ranljivost. Brez izvajanja ustreznih varnostnih ukrepov lahko morebitni spletni tatovi prestrežejo podatke o pritiskih tipk in pridobijo dostop do vaših gesel, številk kreditnih kartic ter drugih pomembnih informacij.

Dodatne funkcije, ki zagotavljajo varno uporabo tipkovnic AES

Da bi drugim osebam preprečili dostop do tajnega šifrirnega ključa AES vaše tipkovnice, smo zasnovali vdelano programsko opremo, ki preprečuje dostop do ključa, tovarniško nameščenega v tipkovnico in sprejemnik. Poleg tega Microsoftove tipkovnice AES uporabljajo ustvarjanje naključnih podatkov in edinstvene identifikatorje za vsak prenos ter tako preprečujejo zahtevnejše napade.

So moji zasebni in zaupni podatki pri uporabi tipkovnice AES 100-odstotno varni?

AES je eden najvarnejših algoritmov za šifriranje elektronskih podatkov, ki se uporabljajo v današnjem času. Vendar jamstev glede varnosti ni mogoče podati. Priporočamo, da spremljate aktualne informacije o varnostnih grožnjah, uporabljate zapletena gesla ter sproti posodabljate sistemsko in varnostno programsko opremo.

Sculpt Ergonomic Desktop

Sculpt Ergonomic Desktop

Št. dela: L5V-00021

Izvedite več o tem izdelku ali pa ga kupite
Wireless Desktop 2000

Wireless Desktop 2000

Št. dela: M7J-00015

Izvedite več o tem izdelku ali pa ga kupite
All-in-One Media Keyboard

All-in-One Media Keyboard

Št. dela: N9Z-00001

Izvedite več o tem izdelku ali pa ga kupite