Zapalimo iskru

Microsoft BizSpark™ je globalni program namijenjen podsticanju uspješnosti firmi u ranoj fazi njihova poslovanja

Get software.
Get support.
Get visibility.

Posjetite Microsoft Startup Zone portal za više informacija o Microsoft BizSpark programu.
http://www.MicrosoftStartupZone.com

“Microsoft nam daje pristup mnogo većem tržištu ... novim alatima i novim vidovima interakcije, što nam predstavlja ogromnu pomoć, te ubrzava razvoj i tržišno predstavljanje.”
- David Mandell, potpredsjednik tvrtke Me.dium Inc.

“Direktan rad s Microsoftom spaja naše inovacije s njihovim, te smo u prilici da ostvarimo znatno više nego da radimo samostalno”
- Joseph Kleinschmidt, direktor tehnologije u tvrtki Leverage Software Inc.

Pokrenimo duh poduzetništva.

Microsoft BizSpark™ je globalni program koji za cilj ima pomoć novoformiranim firmama (start-ups) kroz obezbjeđivanje slijedećih resursa:

Kao članu Microsoft BizSpark programa, omogućen vam je ulazak u bogatu i dinamičnu globalnu zajednicu partnera, kolega i podrške, koja pomaže u vašem rastu i razvoju. Microsoft BizSpark je najbrži način za pokretanje vašeg novog biznisa.

Evo šta dobijate:

Softver

Razvojni alati, tehnološke platform i produkcijske licence

 • Sav sfotver uključen u Microsoft® Visual Studio® Team System Team Suite (VSTS) sa MSDN® Premium pretplatom
 • Expression® Studio Version 2
 • VSTS Team Foundation Server (Standard Edition)
 • Pravo na produkcijsko hostiranje "software as a service" rješenja (razvijenih tokom članstva u BizSpark program, na bilo kojoj platformi) na Internetu, za slijedeće proizvode:
  -    Microsoft Windows Server® (sve verzije, uključujući Enterprise)
  -    Microsoft SQL Server® (sve verzije)
  -    Microsoft Office SharePoint® Portal Server
  -    Microsoft System Center
  -    Microsoft BizTalk® Server

Ovi podaci su informativni i nesveobuhvatni. Proizvodi, verzije, njihova dostupnost i dodatne pogodnosti se mogu mijenjati bez najave.

Podrška

Microsoft Developer Network (MSDN)
Microsoft Developer Network (MSDN) je skup online usluga koje razvojnim inženjerima pomažu pri razvoju aplikacija pomoću Microsoftovih proizvoda i tehnologija, uključujući Web programere, proizvođače hardvera zainteresovane za operativne sisteme, razvojne inženjere na različitim operativnim sistemima, te razvojne inženjere koji koriste API i skriptne jezike unutar neke od mnogobrojnih Microsoftovih aplikacija. Informacije su prezentirane putem mnoštva medijskih kanala: web stranica, elektronske biltena, programerskih konferencija, stručnih medija, blogova i distribucijom softvera.
MSDN Library
Biblioteka službene tehničke dokumentacije za razvojen inženjere koji razvijaju softver za Microsoft Windows®.
MSDN Premium
Svaki od vaših registrovanih razvojnih inženjera ima obezbijeđen pristup MSDN Premium pretplati
Tehnička podrška
Podrška za dva incidenta po članici programa. Ovo ne znači samo dva telefonska poziva: Microsoft će pratiti vaša dva incidenta sve dok ne budu riješeni, bez obzir akoliko telefonskih poziva to iziskuje.
Korisnička podrška
Neograničena podrška za ne-tehničke probleme, kako bismo osigurali vaše potpuno zadovoljstvo programom.
Globalna zajednica
Učlanjenjem u Microsoft BizSpark dobijate pristup kolegama i mrežnim partnerima (Microsoft BizSpark Network Partners) koji će vam ponuditi kolekciju pravnih i finansijskih usluga, brinuti o vašem novopokrenutom biznisu i pomoći vam da razriješite dileme s kojima se mladi poduzetnici susreću. Pored toga, dobićete i nemjerljivu vidljivost kod partnera, klijenata i investitora. Očekujte kontakte s nekim od najznačajnjih ljudi u industriji.

Vidljivost

Podignite vlastiti profil
Putem oglašavanja vaše firme na našem online Startup portalu, BizSparkDB.com, te na Microsoft Startup Zone portalu, imate mogućnost da pristupite potencijalnim investitorima, partnerima i klijentima. Microsoft svakodnevno oglašava neke od BizSpark članica na Microsoft Startup Zone portalu — izvijestite nas o vašim inovacijama za mogućnost da upravo vi budete istaknuti na ovakav način..


Dodatne informacije o programu Microsoft BizSpark pronaći ćete na web-stranicama Microsoft Startup Zone:

http://www.MicrosoftStartupZone.com

Program Microsoft BizSpark temelji se na vjerovanju da će Microsoft, ako pomogne tvrtkama u nastajanju da uspiju, izgraditi uzajamno koristan i vrijedan odnos s njima te da će zajedno stvoriti još dinamičnije lokalno i globalno softversko gospodarstvo. Microsoft BizSpark pomaže tvrtkama ponudom Microsoftova softvera uz minimalnu naknadu, kada ga najviše trebaju i kada si ga najmanje mogu priuštiti, te podrškom kroz lokalnu i globalnu mrežu potpornih udruženja, inkubatora, ulagača, savjetnika i državnih agencija, koji su podjednako uključeni i zainteresirani za softverske inovacije i poduzetništvo.

Microsoft predano radi na suradnji s tim udruženjima u sklopu programa Microsoft BizSpark jer nastoji podržati najširi raspon tvrtki, i to na način koji nadopunjuje vrijednost koju ta udruženja već pružaju.

Ko može učestvovati?

Zahtjevi? Izuzetno mali: Ukoliko ste privatna firma koja razvija softverske proizvode ili usluge (čak i uz upotrebu open source koda), postojite manje od tri godine i imate manje od USD$500.000 godišnjeg prometa , kvalifikovani ste za program. Za kompletnu listu preduslova, molimo vas da posjetite http://www.microsoft.com/bizspark.
Microsoft je predan uspjehu vaše nove firme – kako su troškovi zadnja stvar koja vam treba pri pokretanju biznisa, pristup programu je besplatan. Vaše članstvo u Microsoft BizSpark može trajati do tri godine od datuma pristupanja, osim ukoliko ne odlučite da iz programa istupite ranije (na primjer, u slučaju da vas preuzme druga firma, izađete na berzu ili pređete godišnji limit prometa). Obnavljanje članstva se vrši na godišnjoj osnovi. Prilikom izlaska iz programa plaćate nominalni iznos od USD$100.


Kako se uključiti?

Za pristup programu, potencijalne članice jednostavno treba da potraže Mrežnog Partnera (BizSpark Network Partner) na http://www.microsoft.com/bizspark.

Napomena: Ukoliko niste u mogućnosti da pronađete mrežnog partnera u vašoj regiji, kontaktirajte predstavnika Microsofta i zatražite pomoć.
Ovo možete uraditi na http://www.microsoft.com/bizspark/findnetworkpartner.aspx

Nakon jednostavnog procesa pristupa, učesnici će dobiti email dobrodošlice koji uključuje jedinstveni pretplatnički ID pomoću kojeg se aktivira download softvera putem MSDN servisa.


Microsoft BizSpark je trenutno dostupan na kineskom, engleskom, francuskom, njemačkom, japanskom, korejanskom, portugalskom, španskom i ruskom jeziku.

Partneri:

APIU BIT centar - Business innovation and technology
http://www.bit.ba
 

1 Softverski proizvod ili usluga mora biti ključni segment vašeg poslovanja; ne možete se baviti pružanjem usluga drugima, na primjer, uslugama hostinga, web-agencija, sistemskom integracijom ili outsourcingom.
Ako ste aktivno uključeni u razvoj softvera, ali niste još zaključili postupak osnivanja firme, ipak se kvalifikujete za članstvo u Microsoft BizSpark programu.
MMoguće su lokalne varijante preduslova o ograničenju prihoda prilagođene lokalnim provrednim uslovima na lokaciji poslovanja. Novoformiranim firmama čija lokacija nije navedena ograničenje prihoda iznosi 1 milion USD:

 • 750.000 USD za Kinu
 • 500.000 USD za Bosnu i Hercegovinu, Grčku, Koreju, Maleziju, Poljsku, Rusiju, Španjolsku i Ukrajinu
 • 250.000 USD za Egipat, Pakistan, Tajland, Tursku i Vijetnam

2 Članstvo u programu je besplatno. No, Microsoft na kraju učestvovanja u programu ili nakon tri godine, što se prije ostvari, određuje članarinu od 100 USD za program, koja se plaća pri izlasku iz programa.