Brain Force. System integrator biedt haar klanten verbeterde gegevenstoegang en kostenverlaging met Windows 7-besturingssysteem

Kenmerken

Bedrijf:
Brain Force
Bedrijfsgrootte:
251-1000 medewerkers
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Windows 7
Thema's:
Beheer
Beveiliging
Het Nieuwe Werken
Mobiel werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Bijblijven met meest recente technologie
 • Voorbereid zijn op latere klantvragen
 • Kennis aan klanten overdragen

Voordelen

 • Verbeterde gebruikerservaring
 • Handige Windows Taakbalk
 • Verbeterde toegang tot informatie
 • DirectAccess gemakkelijk alternatief voor VPN
 • Federated Search verbetert zoekacties
 • BitLocker zorgt voor betere beveiliging van gegevens
 • Kortere implementatietijd
 • Mogelijkheden om third-party kosten te verminderen

De medewerkers van Brain Force zitten vaak bij de klant. Door de hoge mobiliteitsgraad van de medewerkers bestaat het computerbestand voor 90 procent uit laptops. Het bedrijf had Windows Vista als besturingssysteem op alle clientcomputers. De serveromgeving wordt voornamelijk ondersteund door Windows Server 2008. 

Brain Force begon met een gefaseerde uitrol om ervaring met Windows 7 op te doen. Eerst werd het besturingssysteem beschikbaar gemaakt voor de engineers die gewend zijn de nieuwste technologieën te onderzoeken en te documenteren voordat deze wordt geïnstalleerd bij de klant. Met behulp van Microsoft System Center Configuration Manager 2007 implementeerde de IT-afdeling het nieuwe besturingssysteem bij de engineers die zich hiervoor vrijwillig aanmeldden.

Al vroeg tijdens de implementatie zag Brain Force de waarde die de upgrade voor het bedrijf kon hebben. Het bedrijf behaalde een kortere implementatietijd en verwacht een verbeterde gegevenstoegang en kostenbesparingen.

Kortere implementatietijd
De implementatie van Windows 7 bij Brain Force verliep sneller dan elk ander besturingssysteem in het verleden. Gedeeltelijk dankzij de al bestaande hoge compatibiliteit met Windows Vista kan het bedrijf computers in minder dan 20 minuten voorbereiden op de implementatie. Vroeger nam dat een uur in beslag.

Verbeterde gebruikerservaring
Medewerkers die al vanaf het begin met het besturingssysteem werken zijn zeer lovend over de intuïtieve, eenvoudig navigeerbare gebruikersinterface. “Gebruikers zijn enthousiast over de Windows Taakbalk,” zegt Hooyer. “Het is een vertrouwde interface maar met veel verbeteringen zodat gebruikers snel toegang hebben tot datgene waaraan ze werken zonder te hoeven raden of het wel het juiste is. Daarnaast kunnen ze zelf aangeven waar ze hun programma’s willen laten verschijnen.”

Verbeterde toegang tot informatie
Voor mobiele medewerkers was snelle toegang tot gegevens op het bedrijfsnetwerk een uitdaging, temeer omdat daarvoor een VPN-verbinding moest worden opgezet. Medewerkers die onderweg zijn en geen verbinding konden maken, moesten in zo’n geval iemand op kantoor bellen om de benodigde gegevens per e-mail te sturen, een nogal tijdrovend proces.

De lopende implementatie van DirectAccess in Windows 7 zorgt dat medewerkers zich voortaan bij het bedrijfsnetwerk kunnen aanmelden zónder eerst een VPN-verbinding tot stand te brengen. “Medewerkers eenvoudig, veilig en zonder veel gedoe toegang geven tot de informatie die ze nodig hebben, is beslist een van de grootste voordelen van Windows 7,” aldus Hoyer.

Mogelijkheden om third-party kosten te verminderen
Met DirectAccess krijgt Brain Force de mogelijkheid licentiekosten voor externe VPN-oplossingen te verlagen. “We geven veel geld uit aan onze huidige VPN-oplossing,” zegt Hooyer. “Met DirectAccess zijn we in staat die kosten te elimineren en jaarlijks € 16.000 te besparen.”

Gerelateerde referenties

 • Virtuele applicatieomgeving juiste oplossing voor The British School in The Netherlands
  Lees verder »

 • SOS International vangt piekbelasting en vraagschommelingen bij calamiteiten op met Windows 7 telewerkers
  Lees verder »

 • Voor Bugaboo is IT een dienst, waar de héle business veel profijt van heeft
  Lees verder »