Grafisch Lyceum Rotterdam . Verbeteren van communicatiemogelijkheden door de integratie van mobiele apparaten op basis van Microsoft Lync 2013

Kenmerken

Bedrijf:
Grafisch Lyceum Rotterdam
Bedrijfsgrootte:
1001-5000 medewerkers
Partner:
Advantive
Branche:
Onderwijs
Producten:
Microsoft Lync (OCS)
Office 365
Thema:
Communicatie & samenwerken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

  • Eenvoudige manier van communiceren

Voordelen

Het grootste en meest innovatieve media-instituut van de Benelux staat in Rotterdam. Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) verzorgt vernieuwend beroepsonderwijs voor studenten, bedrijven en zelfstandige professionals in de creative industry. "Dan ben je verplicht om ook in communicatie voorop te lopen," zegt Henk Dubbelman, directeur IT. "We willen dat alle medewerkers eenvoudig met elkaar kunnen bellen, chatten, vergader- en videogesprekken voeren via mobiele telefoons en tablets.

Business Needs
Op een school als de onze betekent dit dat Apple apparatuur goed geïntegreerd moet kunnen worden. Met Lync 2013 kan dat. We wilden meer gebruikers kunnen faciliteren, met meer mogelijkheden en minder kosten. We werkten met Lync 2010, maar daarmee liepen de kosten snel op voor het faciliteren van nieuwe gebruikers. Lync 2013 heeft dat nadeel niet. Het heeft wel enkele grote voordelen. Bijvoorbeeld de integratie met Microsoft Office, in het bijzonder de Exchange koppeling. Lync 2013 geeft direct zicht op iemands beschikbaarheid, docenten worden dus veel minder gestoord tijdens de lessen. Nog een voordeel is dat updates van Microsoft vrijwel automatisch zijn te implementeren. We hebben nu een basis gebouwd voor de toekomst. Want we willen toe naar een situatie dat medewerkers en studenten eenvoudig met elkaar communiceren. Dat is een bijdrage die ICT kan leveren aan de verbetering van de onderwijskwaliteit.”

Solution
Voor de implementatie van Lync 2013 zocht Henk Dubbelman een kundig en betrokken partner. “Voor zulke eenmalige trajecten moet je zelf geen kennis in huis willen halen. We wisten wat Advantive kan door onze ervaringen op het SCCM 2012 traject.” Advantive werkte het design uit, stelde testscenario’s op, verzorgde de migratie van Lync 2010 naar 2013, biedt 2e lijns support, trainde IT medewerkers en was projectleider. Een flinke kluif. Was het naar tevredenheid? “Dit project had niet beter kunnen lopen. We wisten steeds precies hoe ver we waren en wat er aan kwam, het proces verliep exact op schema. Bovendien werken alle functionaliteiten vlekkeloos zoals ze ons zijn toegezegd. De mobiliteit van medewerkers is verbeterd. We kunnen met onze iPad videovergaderen en –bellen. We hebben een stevig fundament om de kwaliteit van het onderwijs ook in de toekomst verder te verbeteren. Tot slot: het advies om de oplossing redundant uit te voeren was een goede stap, we zijn nu zekerder van onze zaak.”

Benefits
“De migratie naar Lync 2013 vond ik cruciaal voor de interne communicatie van GLR. Daarom heb ik me daar echt sterk voor gemaakt. Geen enkele organisatie zit bij zo’n migratie te wachten op rimpels, GLR al zeker niet. Ik wilde het in één keer goed en werkend. Advantive stelde zich op als een betrokken partner die mijn belangen deelt. In de praktijk heeft het bedrijf dat ook volledig waargemaakt. De enkele plooitjes die we tijdens het totale traject hebben moeten gladstrijken, waren door GLR veroorzaakt. Dat zegt veel over de kwaliteit en inzet van Advantive. Complimenten, dit was een voorbeeldig traject. Kan zo de schoolboeken in.” Advantive is ICT dienstverlener met focus op Microsoft technologie. Als Microsoft Gold Partner met 65 professionals verdeeld over twee vestigingen in Nederland en België ondersteunt Advantive organisaties bij de transitie om slimmer te werken door Microsoft oplossingen op een innovatieve manier te implementeren en te adopteren. Naast het bedenken en bouwen van oplossingen faciliteert Advantive ook beheer van ICT omgevingen. Dagelijks voert Advantive het beheer uit voor 100.000 gebruikers wereldwijd.

Gerelateerde referenties

  • De Hartekamp Groep Communicatie voor iedereen
    Lees verder »

  • SanomaMedia, Grontmij, Marel, Corio, Colbond, Royal HaskoningDHV Zes toonaangevende organisaties geven aan waarom zij voor Lync telefonie gekozen hebben
    Lees verder »

  • De Brauw Blackstone Westbroek voegt Lync toe als communicatiemiddel met collega's en cliĆ«nten
    Lees verder »