Grafisch Lyceum Rotterdam . In control zijn op het gebied van imaging en de distributie van applicaties door de inzet van Microsoft SCCM 2012

Kenmerken

Bedrijf:
Grafisch Lyceum Rotterdam
Bedrijfsgrootte:
1001-5000 medewerkers
Partner:
Advantive
Branche:
Onderwijs
Product:
System Center Configuration Manager
Thema's:
Applicatieplatform
Beheer
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • images verbeteren
 • patches makkelijk door kunnen voeren
 • besparen van tijd

Voordelen

 • in control zijn
 • sneller inspelen op veranderingen

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) heeft zo’n 3500 werkplekken. 50% van de systemen is van Apple, 40% van Windows. Er draaien 100 applicaties op. “Toen ik hier in 2012 kwam”, zegt directeur IT Henk Dubbelman, “was onze IT-afdeling onevenredig druk met onderhoud en beheer. We hadden wel een systeem, maar dat heeft nooit goed gewerkt. We moesten veel images handmatig uitrollen, het opstarten van de systemen kostte teveel tijd en de klachten van onze eindgebruikers namen toe. Er lag een advies om de System Center Configuration Manager 2012 (SCCM) te implementeren, maar daar was het nog niet van gekomen. Dat kreeg dus mijn eerste prioriteit. Ik wilde de images verbeteren en patches gemakkelijk door kunnen voeren. Bovendien wilde ik snel kunnen werken, omdat ons onderwijsproces daar om vraagt. Er was veel draagvlak voor SCCM binnen het team; we wilden allemaal meer control.


Business Needs
Van de twee partijen die een aanbieding hebben gedaan, profileerde Advantive zich het meest als de niet-bureaucratische partner die we zochten. De aanbieding zat technisch en financieel goed in elkaar en stelde minder eisen aan onze organisatie dan de concurrent. Overigens, achteraf gezien hebben Advantive en wij de complexiteit en de zwaarte van de applicaties van onze organisatie wat onderschat. Het knappe van Advantive is, dat het direct schakelde om een goede oplossing te vinden. De bal kwam niet steeds bij ons te liggen. Dat bedoel ik dus met een goed partnerschap.”


Solution
Tijdens een presentatie bij een andere opdrachtgever liet Advantive zien hoe het de uitrol van SCCM in de praktijk aanpakt. Dat overtuigde. De volgende stap was de uitwerking van het design en de uitvoer. Dat laatste gebeurde in twee trajecten. Het ene was de implementatie van SCCM 2012, het andere was de inrichting van de packagestraat. Beide trajecten zijn ondanks een aantal tegenvallers naar wens opgeleverd. “Wanneer zich tegenvallers voordeden, zegt Henk Dubbelman, “haalde Advantive alles uit de kast voor een professionele oplossing. Op die momenten merk je wat het waard is om als partners zo’n traject in te gaan. Geen lange discussies voeren, maar hands on met je beste mensen zoeken naar het goede antwoord. En dóórgaan! De mensen van Advantive maakten zich de bijzonderheden van onze organisatie snel eigen en vertaalden deze doelgericht naar onze praktijk. ’t Ging niet meteen perfect, maar we hebben de problemen wel als een heel sterk team getackeld.” Advantive deed het projectmanagement, trainde IT medewerkers en verzorgt na de oplevering van het project de 2e lijns ondersteuning.


Benefits
“De grote winst is dat we nu echt in control zijn op het gebied van imaging en de distributie van applicaties. Voorheen konden we een aantal zaken alleen in vakanties op orde brengen, wanneer de school (bijna) stil lag. Nu doen we vrijwel alles ‘on the fly’. We kunnen veel sneller op veranderingen inspelen, studentenmachines simpel up-to-date houden en software planmatig en snel uitrollen zoals het hoort. Ook reparaties verlopen aanzienlijk sneller. In een organisatie als de onze is veiligheid een bijzonder aandachtspunt. De autorisatie en beveiliging van pakketten is stevig, met keys en koppelingen aan de hardware. Iets anders is dat er hier grote pakketten draaien, die overeenkomstige eisen stellen aan caching. Ook dat is allemaal 100% ingeregeld. Na de oplevering van SCCM heb ik later zonder aarzelen Advantive gevraagd om Lync 2013 te implementeren. Ik weet nu wat Advantive kan .”Gerelateerde referenties

 • Voor Bugaboo is IT een dienst, waar de héle business veel profijt van heeft
  Lees verder »

 • Gemeente Zeist Hyper-V en System Center zorgen voor flexibiliteit én besparingen
  Lees verder »

 • Dunamare Onderwijsgroep kiest Office 365 voor kostenreductie en betere service
  Lees verder »