Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenja za javnost
d
Aktuelna saopštenja
Microsoft Srbija

Beograd, 6. jun 2014.

Aplikacija koja pomaže slepima i daltonistima da čuju boje, delo studenata Matematičkog fakulteta, nadmetaće se u Svetskom finalu najvećeg studentskog tehnološkog takmičenja

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 20. maj 2014.

Microsoftov tim radi sa brojnim, ključnim NVO u regionu, pre svega sa Crvenim krstom, kako bi se obezbedila podrška: volonteri, novčane donacije, tehnologija za usluge brze podrške oporavku.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 30. april 2014.

Besplatan softver nevladinim organizacijama iz cele Srbije

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 29. april 2014.

Studenti Matematičkog fakulteta u Beogradu pobedili su u Nacionalnom finalu Imagine Cup-a aplikacijom za Windows Phone koja pomaže daltonistima i slepim osobama da čuju boje

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 24. april 2014.

Microsoft i Nokia uređaji i servisi postaju jedno kako bi svojim korisnicima ponudili jedinstveno iskustvo

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 23. april 2014.

Ostvari i živi svoj san – Microsoft Imagine cup

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 17. april 2014.

Kompanija Microsoft objavila je da je softverski paket Office 365 Personal od danas dostupan, kao najbolja opcija za pojedinačne korisnike koja omogućava korišćenje ovog inovativnog servisa na jednom računaru i jednom tablet uređaju.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 16. april 2014.

Sledeći članak napisao je Bred Smit, glavni savetnik i izvršni potpredsednik za pravna i korporativna pitanja u Microsoftu. Originalni tekst nalazi se OVDE

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 8. april 2014.

Starosna granica je i zvanično istekla, pa je Windows XP konačno u prilici da se odmori, pošto je danas ispraćen u penziju uz najviše počasti i retrospektivu sjajne karijere. Posle više od 12 godina službe, verni prijatelj i saradnik brojnih korisnika prestaje da dobija podršku koja ga čini bezbednim i kompatibilnim sistemom.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 3. april 2014.

Kompanija Microsoft objavila je dve značajne dopune Windows platforme – Windows Phone 8.1 i Windows 8.1 Update, kojim nastavlja da poboljšava Windows na osnovu povratnih reakcija korisnika.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 28. mart 2014.

Ovogodišnji Microsoft in Education Global Forum (Globalni obrazovni forum Microsofta) održan je u Barseloni od 11. do 14. marta i okupio je više od 1.000 inovativnih nastavnika i predstavnika obrazovnih sistema iz celog sveta.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 24. mart 2014.

Inovativni alati za poslovnu komunikaciju predstavljeni na Microsoftovoj radionici.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 19. mart 2014.

Nova studija ukazuje na vezu između zloćudnog softvera i piratizacije programa

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 10. mart 2014.

Prema Internet izvorima, audio-kaseta se koristi za snimanje i reprodukciju zvuka. Jednog leta, davne 1963. kompanija Philips predstavila je ovaj svoj novi proizvod, izum koji je obeležio živote generacija narednih nekoliko decenija.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 04. mart 2014.

Na čelo Upravnog odbora kompanije Microsoft je 04. februara tekuće godine, postavljen Satia Nadela (Satya Nadella).

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 04. mart 2014.

Srbija je u ponedeljak, 03. marta, imala priliku da bude jedna od stanica na putovanju BI Roadshow-a Pitera Majersa (Peter Myers) po Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ovaj IT stručnjak održao je predavanja i radionice na temu Business Intelligence i Big Data i predstavio najnovije Microsoft tehnologije koje za osnovni cilj imaju da značajno pomognu pri istraživanju, analiziranju, vizualizaciji i kreiranju jasnog uvida kako u strukturirane, tako i u nestrukturirane podatke.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Redmond/Beograd, 21. februar 2014.

Kompanija Microsoft je odlučila da postojeće Office web aplikacije učini dostupnijim za svoje korisnike lansiranjem inovativnije web strane Office.com, sa pregršt modernih opcija, lepšim dizajnom i veoma preglednim menijem. Brži start, lakša pretraga i kreiranje i novi način razmene dokumenata samo su neke od prednosti ove Microsoft inovacije.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 19. februar 2014

Kompanija Microsoft globalno je objavila dostupnost OneDrive, besplatnog Cloud servisa. Ovaj servis, nekada poznat pod imenom SkyDrive, pruža mogućnost korisnicima da na jednom mestu čuvaju fotografije, video zapise i dokumente, istovremeno im omogućavajući lak i jednostavan pristup sa bilo kog uređaja. Novi, OneDrive nudi sve ono što su korisnici voleli kod SkyDrive, ali i nove, unapređene opcije za deljenje video sadržaja, kao i aplikacije za Windows Phone, iOS, Android i Xbox. OneDrive nudi 7GB besplatnog prostora za skladištenje podataka ili (u svima poznatijim merama) preko 7000 fotografija.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 12. februar 2014.

Nakon više godina uspešne saradnje sa Microsoftom i Razvojnim centrom te kompanije, nastavnicima i učenicima širom Srbije ponuđen je, potpuno besplatno, portal koji omogućava dodatnu edukaciju srednjoškolaca, u cilju popularizacije programiranja. Portal se nalazi na adresi: http://bee.bubblecup.org i namanjen je pre svega srednjoškolcima, ali ga jednako, u dodatnoj nastavi u srednjim školama, na nastavi informatike ili u okviru drugih stručnih predmeta, mogu koristiti i nastavnici.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Redmond/Beograd, 10. februar 2014

Danas je Microsoft objavio opštu dostupnost servisa Power BI za
Office 365 - poslovnog alata u “oblaku” koji omogućava potpuno novi način rada s podacima u alatima Excel i Office 365, koje koristimo svakog dana.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 04. Februar 2014

Kompanija Microsoft je objavila da je od danas, na čelo Upravnog odbora ove kompanije postavljen Satia Nadela (Satya Nadella). Nadela je pre ove pozicije, bio na funkciji Izvršnog potpredsednika Microsoft Cloud and Enterprise grupe.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 03. Februar 2014

Kompanija Microsoft odlučila je da nagradi najkreativnije ljubitelje moderne tehnologije fenomenalnim nagradama. Pridružite se programerima iz 12 zemalja u Windows 8 App Development takmičenju i osvojite jedan od čak 42 Prestigio MultiPad Visconte Windows tableta! Pitate se kako?

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd 23. januar 2014.

Sve na svetu je podložno menjanju i jedna od veoma važnih lekcija koju moramo naučiti je da sve ono što smo usvojili ili prihvatili u životu isto tako možemo i da promenimo, a da to bude bez straha i panike.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 22. januar 2014

Srpski proizvođač krenuo je stopama poslovanja u oblaku, kako bi njihovi rukovodioci bili u toku sa informacijama i najnovijim tehnologijama

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 22. januar 2014

U današnje doba, kompanije sve više koriste korporativne mreže i sisteme koji funkcionišu po principu društvenih mreža. Zahvaljujući tome, zaposlenima je omogućeno da na daleko jednostavniji način međusobno dele datoteke i informacije, kao i da sarađuju sa timovima iz različitih odeljenja koji su često i geografski veoma udaljeni.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd 10. januar 2014.

Sve na svetu je podložno menjanju i jedna od veoma važnih lekcija koju moramo da naučimo je da sve ono što smo usvojili ili prihvatili u životu isto tako možemo i da promenimo bez straha i panike. U svakodnevnom životu ljudi se trude da pronađu najbolja rešenja koja će im olakšati period tranzicije i promena, kako na privatnom tako i na poslovnom planu, sve sa ciljem da rezultat bude bolji nego pre. Promene i inovacije definitivno predstavljaju imperative modernog doba kojima se ne treba suprostavljati.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 30. decembar 2013.

Sava Centar postao prvi regionalni centar koji je је uvоđеnjеm nоvih infоrmаciоnih tеhnоlоgiја dоbio Microsoft studiјu slučаја

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd 27. decembar 2013.

Kompanija Microsoft u saradnji sa jednim od najposećenijih web stranica u Srbiji, portalom Mondo, razvila je aplikaciju za Windows i Windows Phone. Zahvaljujući tome, od sada će svi korisnici Windows uređaja imati mogućnost da pristupe različitim sadržajima koji uključuju Internet vesti, kolumne, foto galerije, uslugu pretraživanja sadržaja, blog, kao i online platformu za igrice.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd 16. decembar 2013.

Predstavnici kompanija Uridim D.O.O. i Takovo A.D. govorili su o iskustvu u korišćenju Office 365 paketa

Detaljnije

Microsoft Srbija

Redmond/Beograd, 10. decembar, 2013.

Primena inovativnih Cloud tehnologija povećava produktivnost i saradnju neprofitnih organizacija

Detaljnije

Microsoft Srbija

Redmond/Beograd 5. decembar 2013.

Originalni post na engleskom jeziku, koji je napisao Brad Smith, generalni savetnik i Izvršni potpredsednik, Odeljenje pravnih i korporativnih poslova u Microsoftu

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd 1. decembar 2013.

Kada se sve više čitanja i pretraživanja interneta obavlja putem mobilnih telefona, i iz pokreta, imati verziju web stranice prilagođenu mobilnim uređajima nije opcija, već moranje. Druga opcija, koju posebno vole mediji (kao i sve više blogera), jeste imati svoju aplikaciju kroz koju će čitaoci dolaziti do vašeg sadržaja veoma lako.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Redmond/Beograd, 12. novembar, 2013.

Prednosti novih softverskih rešenja za veću fleksibilnost i poslovanje nezavisno od lokacije

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 4. novembar, 2013.

Сектор информационих технологија представља велики потенцијал за развој привреде у Србији

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 1. novembar, 2013.

Tradicionalno najveća IT konferencija u Jugoistočnoj Evropi održana po 13. put u Beogradu

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 22. oktobar, 2013.

Zvanično počela Sinergija 13 – najveća IT konferencija u regionu

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 18. oktobar, 2013.

Stvari koje nas okružuju u svakodnevnom životu većina nas uzima zdravo za gotovo.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 18. oktobar, 2013.

Moderne tehnologije za podsticanje društvenih promena i podizanje kvaliteta života mladih

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 16. oktobar, 2013.

Stručnjaci iz IT sveta, kao i korisnici novih IT rešenja iz poslovnog sveta, novinari i IT entuzijasti su već navikli da tokom jeseni nekoliko dana odvajaju za praćenje Microsoft konferencije.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 2. oktobar, 2013.

Milionima učenika širom sveta omogućena kvalitetnija budućnost zahvaljujući globalnom programu za poboljšanje obrazovanja

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 21. septembar 2013.

Nadmetanje mladih u znanju uskoro počinje. Učestvuje 13 ekipa iz Srbije.

Detaljnije

Microsoft Srbija

17. septembar 2013.

„Saradnja između kompanija Delta Generali, Microsoft i Agito na projektu u Srbiji, važan je korak u održavanju visokog nivoa zadovoljstva naših klijenata u kompaniji za tehničke preglede, Blutek. Microsoft Azure daje izvrsna rešenja i omogućava ukupno poboljšanje usluge. Pored toga može se lako integrisati u postojeće IT aplikacije i okruženje.“

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 9. septembar 2013.

Povećanje produktivnosti uz smanjenje troškova, kao jedan od ultimativnih ciljeva svakog savesnog preduzeća danas je direktno povezano sa usvajanjem modernih tehnologija i iskorišavanjem svih benefita koje one sa sobom donose.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Beograd, 6. septembar 2013.

Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji unapređen na funkciju u okviru regiona Evrope, Bliskog Istoka i Afrike; Andreas Hartl proglašen vršiocem dužnosti generalnog direktora u Srbiji

Detaljnije

Microsoft Srbija

REDMOND, Vašington, 5. septembar 2013.

Tokom jučerašnjeg dana, kompanija Majkrosoft objavila je dostupnost Windows Servera 2012 za korisnike širom sveta. Tokom globalne online prezentacije, novi server definisan je kao kamen temeljac Cloud sistema, koji korisnicima pruža modernu platformu za aplikacije koje su im potrebne.

Detaljnije

Microsoft Srbija

Redmond – Beograd, 3. septembar 2013.

Odbor direktora kompanija Microsoft i Nokia, saopštili su rano jutros da kompanija Microsoft ima zeleno svetlo za kupovinu Devices & Services Business, kao i svih patenata kompanije Nokia. Prema ugovoru, Kompanija Microsoft će platiti 3.79 milijardi evra za Nokia Devices & Services Business, odnosno 1.65 milijardi dolara za sve patente ove kompanije, čime će Microsoft postati vlasnik jednog od najvećeg proizvođača mobilnih telefona.

Detaljnije


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti