Prednosti Windows 7


Windows 7 smo oblikovali na podlagi želja in povratnih informacij uporabnikov. Preklapljanje med programi, snemanje TV oddaj, hitrejši in enostavnejši dostop do priljubljenih dokumentov in optimiziran izkoristek energije so le nekatere izmed več kot sto novosti ter izboljšav.


Domača skupina poenostavlja skupno rabo glasbe, dokumentov, tiskalnikov ipd. z drugimi računalniki v hiši, ki uporabljajo operacijski sistem Windows 7. Windows Search vas odreši iskanja po mapah in podmapah. Izboljšani predogledi v opravilni vrstici omogočajo odličen pregled odprtih programov in datotek, skočni seznami pa vam na desni klik prikažejo zadnje datoteke.

Števine izboljšave namizja omogočajo, da z novimi funkcijami kot so Aero Peek, Aero Shake in pripenjanje, hitro in enostavno preklapljate med več odprtimi okni, jih skrijete, “pospravite” in poljubno prilagodite. Z orodjem za izrezovanje lahko zajamete posnetek zaslona s čimer koli na namizju, na primer sliko ali del spletne strani, dodate opombo, posnetek shranite ali pa ga pošljete v e-sporočilu.

Okno “Uvod v” vam omogoča hiter začetek dela na novem računalniku. Je namreč osrednje mesto za prenos in varnostno kopiranje datotek, dodajanje uporabniških računov ter prilagajanje sistema Windows. Funkcija za varnostno kopiranje in obnovitev ustvari varnostne kopije vaših najpomembnejših datotek, ki jih lahko izberete sami, ali pa to namesto vas stori Windows. Datoteke lahko varnostno kopirate na drug pogon, omrežje ali DVD.

Raziskovalec iger po novem izpolnjuje želje občasnih in navdušenih igralcev iger ter spremlja tudi število zmag, porazov in vodi drugo zabavno statistiko. Vključili smo tudi tri najbolj priljubljene igre za več igralcev iz sistema Windows XP: internetno damo, internetni piki in internetni backgammon. V sistemu Windows 7 je pod vsakim naslovom nova 3D grafika in številne izboljšave za igranje igre.

Sistem Windows 7 je zasnovan tako, da hitreje preide v način spanja in iz njega. Hitreje vzpostavi tudi povezavo z brezžičnim omrežjem. S tehnologijo Windows Touch pa boste kmalu s prsti brskali po datotekah, delali s slikami in celo “risali”. Nudi pa tudi več izboljšav za tiste, ki radi delajo brez miške in tipkovnice.

Windows 7 podpira zadnje izboljšave na področju strojne opreme, na primer 64-bitno računalništvo in večjedrne procesorje. Izboljšana uporaba pomnilnika pa povečuje učinkovitost strojne opreme.

Za nekatere funkcije sistema Windows 7, kot je možnost gledanja in snemanja TV-oddaj ali krmarjenje z možnostjo “dotik”, boste morda potrebovali zahtevnejšo ali dodatno strojno opremo.


Preprosta funkcionalnost

Zahtevali ste računalnik, ki je hitrejši, preprost za uporabo in deluje po vaših željah. Osebni računalnik z Windows 7 res preprost. Več >>

Poenostavljaj z nami

Ste si želeli vedeti kakšno bi bilo poenostavljeno življenje? Mi smo za vas poenostavili novice, vojno in mir, telenovele, … sedaj pa ste na vrsti vi! Nagradili bomo tistega, ki bo naše naloge opravil najbolje.

Najboljši računalnik za vas najdete pri ...

Informacije o sistemu Windows 7 so začasne in se lahko spremenijo. Za nekatere funkcije sistema Windows 7, kot je možnost gledanja in snemanja TV-oddaj ali krmarjenje z možnostjo »dotik«, boste morda potrebovali zahtevnejšo ali dodatno strojno opremo. Funkcije, ki bodo na voljo v predizdajni različici izdelka, morda ne bodo na voljo v končni različici sistema Windows 7. Če bomo spremenili programsko opremo, preden jo bomo izdali, bomo te informacije ustrezno spremenili. V zvezi s temi informacijami ne dajemo izrecnega ali naznačenega jamstva.

Primerjaj različice Primerjajte Windows 7 Starter, Home Premium, Professional in Ultimate ter izberite različico, ki vam najbolj usteza.

Več >>
Res preprosta uporaba

Več sto izboljšav in novosti vam bo oljašalo dnevno uporabo računalnika ter prihranilo čas.

Več >>