Pojednostavljivanje IT-a uz moderni radni prostor

Postoji jednostavan način da se objasni jedna od najvećih pretnji po infrastrukturu bilo koje organizacije. To je samo jedna reč: složenost.

Složenost je apsolutni neprijatelj bezbednosti i produktivnosti. Što su jednostavnija vaša produktivnost i bezbednosna rešenja, to će biti lakše IT odseku u upravljanju i zaštiti –a korisničko iskustvo je time elegantnije i korisnije. Naučili smo praveći i koristeći preko 200 globalnih usluga u oblaku da je istinski moderna i istinski bezbedna usluga ona koja je jednostavna.

Microsoft 365 je napravljen kako bi vam pomogao u rešavanju ovog problema složenosti tako da možete da izvršite pojednostavljivanje. Ali da budemo jasni, jednostavnije ne znači manje robusno ili sa manje mogućnosti.

Iz hiljada razgovora sa klijentima, saznali smo koliko je važno za IT da pojednostavi način na koji omogućava korisnike na računarima, mobilne uređaje, usluge u oblaku i lokalne aplikacije. Microsoft 365 omogućava sve to uz integrisano rešenje koje je jednostavnije, ali i moćnije i inteligentnije.

Pošto nam je način na koji radite i poslujete veoma važan, naš posao se nikada neće završiti – konstantno ćemo raditi na inovacijama, poboljšanjima i otkrivanjima novih i boljih načina kako bismo pomogli vašoj organizaciji da postigne više. Drago mi je što mogu danas da najavim neke novi mogućnosti i ažuriranja koja uskoro stižu u Microsoft 365, uključujući:

 • Moderni stoni računar.
 • Rešenja za Firstline Workers.
 • Unapređeno upravljanje uređajima sa nižim troškovima.
 • Integrisano iskustvo administracije.
 • Ugrađena usaglašenost.

Svaka od tih novih mogućnosti omogućiće vam da pojednostavite moderni radni prostor, što podrazumeva oduševljavanje i podsticanje korisnika, dok omogućava IT odseku da štiti i osigurava poslovna sredstva.

Vreme za moderan stoni računar

Šta podrazumevam pod „modernim stonim računarom“?

Moderni stoni računar koristi Windows 10 i Office 365 ProPlus i uvek je ažuriran uz uvide i bezbednost koju obezbeđuje oblak. Nakon mnogo godina rada na poboljšavanjima, verujemo da je ovo najproduktivnije i najbezbednije iskustvo računarstva za preduzeća. Ne samo da pruža najbogatije korisničko iskustvo, već i pomaže IT odseku da bolje upravlja uređajima i podacima, uz niže troškove.

Danas pravimo dve objave o poboljšanjima koja smo isporučili za upravljanje modernim stonim računarima:

Prvo, poboljšanja koja se odnose naOptimizaciju isporučivanja dobijaju se u ispravci za Windows 10 iz aprila 2018. (o čemu možete saznati više i na današnjem Jusufovom blogu).

Optimizacija isporučivanja omogućava jednom uređaju da preuzme ispravku, a zatim da koristi lokalnu mrežu radi isporuke te ispravke kolegama. Ovo znatno smanjuje propusni opseg (i do 90%) i to dovodi do mnogo boljeg iskustva za sve na mreži.

Uz ispravku za Windows 10 iz aprila 2018. moći ćete da nadgledate Status optimizacije isporučivanja uz Windows Analitika– uključujući koliko uređaja je omogućeno u uštedi propusnog opsega koju ste ostvarili.

Slika tablet računara koja pokazuje status optimizacije isporučivanja pomoću usluge Windows Analytics

Status optimizacije isporučivanja pomoću usluge Windows Analytics.

Drugo, nedavno smo objavili Readiness Toolkit for Office (RTO), što predstavlja pomoć za Office VBA, makro i kompatibilnost programskog dodatka. Alatka Application Health Analyzer (AHA) koja može da proceni zavisnost interno razvijenih aplikacija i da pomogne da ostanete kompatibilni uz Windows 10 ispravke, biće dostupna u javnom pregledu u narednim mesecima.

ConfigMgr takođe igra važnu ulogu u tome kako toliko vas upravlja procesom servisiranja. Zapravo, drago mi je da mogu da podelim vest da smo ove sedmice napravili novu prekretnicu od 115 miliona uređaja u okviru upravljanja od strane ConfigMgr! Nedavno 1802 izdanje ConfigMgr dodaće mogućnost izvršavanja krugova primene u fazama. To će dodatno automatizovali servisiranje operativnog sistema Windows 10 i usluge Office 365 ProPlus ažuriranjem IT definisanih grupa i automatskim pokretanjem sledeće grupe pošto se potvrdi ispravnost prve primene.

Razumemo, međutim, da postoje organizacije u različitim fazama prelaska u oblak. Za podršku korisnicima koji nisu u potpunosti spremni da pređu na oblak u bliskoj budućnosti, objavićemo Office 2019 u drugoj polovini 2018. Komercijalni pregledi Office 2019 aplikacija u operativnom sistemu Windows 10 dostupni su od danas.

Na kraju, u februaru smo objavili da su ostale dve godine do kraka proširene podrške za Windows 7 i Office 2010 (januar i oktobar 2020, tim redom). Nikada nije bio bolji trenutak da planirate i ubrzate prelaz i izvršite nadogradnju na moderno iskustvo stonog računara uz Microsoft 365.

Rešenja za Firstline Worker i terminale

Bilo za klijente u holu ili za Firstline Workers, Windows terminal uređaji često su prva predstava u brendovima, proizvodima ili uslugama organizacije. IT odseku je potreban jednostavniji proces za konfigurisanje i upravljanje ovim uređajima i za Firstline Workers i za terminale namenjene klijentima.

Danas smo produžavamo dodeljene mogućnosti pristupa za Windows 10, tako da možete lako da primenite terminal uređaje i upravljate njima uz Microsoft Intune za scenarije jedne ili više aplikacija. Ovo obuhvata novi Kiosk Browser koji će biti dostupan u prodavnici Microsoft Store. Kiosk Browser je sjajan za isporuku pouzdanog i prilagođenog iskustva pregledanja za scenarije kao što su maloprodaja i potpisivanja.

Slika tablet računara koji prikazuje Kiosk Browser u prodavnici Microsoft Store

Kiosk Browser dostupan u prodavnici Microsoft Store.

Tokom sledeće godine dodaćemo dodatne mogućnosti koje će pomoći u poboljšanju primene terminala i zadržati ih u istom stanju za pouzdano Firstline Worker iskustvo. Možete da saznate više o ovim ulaganjima na Windows IT Pro blogu.

Terminali i Firstline Worker uređaji su najbezbedniji, najotporniji i sa najboljim performansama kada se primenjuju uz Windows 10 u režimu S. Uz ispravku za Windows 10 iz aprila 2018. Windows 10 Enterprise može da se konfiguriše u režimu S, tako da organizacije mogu da primenjuju i Credential Guard i Application Guard i da imaju pogodnosti od centralizovanog upravljanja za Microsoft Store, Cortana i još mnogo toga. Sve ovo je dostupno uz pretplatu na Microsoft 365.

Pored toga, pojednostavljujemo i licenciranja kako bismo dodali Office aplikacije za mobilne uređaje za iOS i Android u Office 365 E1, F1 i Business Essential licence. Sa ovom promenom, svi korisnici licencirani za Microsoft 365 i Office 365, uključujući Firstline Workers, moći će da koriste Office aplikacije za mobilne uređaje i da budu produktivni u pokretu. Outlook za iOS i Android sada je dostupan korisnicima. Word, PowerPoint, Excel i OneNote aplikacije za mobilne uređaje biće dostupne tokom nekoliko narednih meseci.

Unapređeno upravljanje uređajima sa nižim troškovima

Moderno upravljanje može drastično da smanji i pojednostavi proces upravljanja slikama radne površine i da uštedi dragoceno vreme i novac.

Windows AutoPilot je ključni deo fleksibilnog pristupa upravljanju uređajima neophodan na modernom radnom mestu. To je jednostavno kao kada izvadite novi uređaj iz kutije, uključite ga, unesete akreditive i zavalite se dok traje konfigurisanje uređaja i upravljanje iz oblaka uz minimalni napor korisnika ili IT odseka. Bez upravljanja slikama!

Počevši sa ispravkom za Windows 10 iz aprila 2018, Windows AutoPilot sada sadrži stranicu o statusu za upisivanje. Ova stranica vam omogućava da obezbedite da smernice, postavke i aplikacije mogu biti pružene na uređaju tokom prvog iskustva pre nego što korisnik počne da koristi računar i da vrši interakcije sa uređajem. Sada IT može da osigura da je uređaj usaglašen i bezbedan pre nego što se koristi.

Slika tablet računara koji prikazuje stranicu sa statusom za Windows AutoPilot upisnicu

Stranica sa statusom upisnice za Windows AutoPilot.

Lenovo je najavilo da su oni prvi Microsoft OEM PC partner koji će imati direktnu integraciju sa Windows AutoPilot uslugom primene. Oni povećavaju dostupnost širom sveta i rade sa ranim pilot klijentima. Dell sada isporučuje računare sa uslugom Windows AutoPilot klijentima u SAD i u pojedinim zemljama i može da upisuje uređaje u ime klijenata u fabrici za pripremu. HP, Toshiba, Panasonic i Fujitsu ostaju posvećeni donošenju jednostavnih primena sistema Windows 10 klijentima putem rešenja Windows AutoPilot na njihove računare na jesen.

Windows AutoPilot je apsolutna prekretnica. Savetujem vam da provedete neko vreme da biste saznali više o tome kako možete da pojednostavite primene, smanjite veliku količinu vremena i novca koju trošite na obezbeđivanje hardvera i naravno, vašim korisnicima će se svideti jednostavnost.

Integrisane iskustvo administracije

Naša vizija za usluge u oblaku koje pravimo jeste da pojednostavimo vaš rad sa jedinstvenim i intuitivnim iskustvom upravljanja koje se odnosi na korisnike, uređaje, aplikacije i usluge.

U martu smo preduzeli veliki korak u ovom pravcu jer smo najavili Microsoft 365 centar administracije kao uobičajenu stavku unosa upravljanja za celu Microsoft 365 implementaciju. Danas širimo ovo integrisano i intuitivno administratorsko iskustvo na Office 365 korisnike.

Slika tablet računara koji prikazuje Microsoft 365 centar administracije.

Microsoft 365 centar administracije.

Korisnici usluga Office 365 i Microsoft 365 sada će imati pristup istom centru administracije sa istim mogućnostima. Za Office 365 korisnike, to znači jednostavnije administratorsko iskustvo koje se lako integriše sa drugim Microsoft uslugama – sve to bez odustajanja od bilo kakvih mogućnosti ili kontrole.

Ako želite da upravljate rešenjem Microsoft 365, sada možete jednostavno da odete na admin.microsoft.com. Ranije su IT stručnjaci koji upravljaju rešenjem Microsoft 365 morali da rade na više konzola. Više nije tako!

Usaglašenost koja je ugrađena

Složenosti i poteškoća prilikom upravljanja usaglašenošću može biti prevelika, naročito za veće organizacije. Ažurirali smo Microsoft 365 da bismo uključili ugrađene i stalno ažurirane mogućnosti koje pomažu sa propisima koji regulišu arhiviranje, zadržavanje, raspored, klasifikaciju i otkrivanje podataka. Ove nove funkcije će zaista smanjiti složenost izvršavanja tokova posla usaglašenosti.

Microsoft 365 centar za bezbednost i usaglašenost je centralno mesto koje je integrisano sa uslugama Azure Active Directory, Microsoft Exchange, SharePoint i Teams – i to vam omogućava da uvezete podatke za zadržavanje i otkrivanje sadržaja, kao i u usluge u oblaku.

Slika tablet računara koji prikazuje Microsoft 365 centar za bezbednost i usaglašenost.

Microsoft 365 centar za bezbednost i usaglašenost.

Nedavno dodali smo nekoliko nove mogućnosti u centar za bezbednost i usaglašenost, uključujući:

 • Nova kartica „Privatnost podataka“ koja vam pruža mogućnost da izvršavate zahteve za lice na koje se odnose podaci kao deo ispunjenja zahteva za Opštu uredbu za zaštitu podataka (GDPR).
 • Privileged Access Management koji vam omogućava da sprečite stalni administratorsku privilegiju tako što obezbeđuje pravovremeni pristup za uloge administratora i zadatke u rešenju Microsoft 365.
 • Funkcija Multi-Geo Capabilities u rešenju Microsoft 365 koja vam pruža kontrolu nad tim gde se nalaze podaci po korisniku na osnovu globalne lokacije podataka i potreba usaglašenosti.
 • Nove kontrole za napredno upravljanje podacima za zadržavanje i odlaganje zasnovano na događajima.

Pored centra za bezbednost i usaglašenost, svaka aplikacija u rešenju Microsoft 365 podržava nivoe usaglašenosti koji su vam potrebni. Najnovija aplikacija koja se pridružuje ovoj liste jeste Microsoft Forms, jednostavna aplikacija za kreiranje anketa, testova i upitnika. Koristi je više od tri miliona korisnika u obrazovanju i zahvaljujući zahtevima klijenata, aplikacija Forms je dospela u komercijalni pregled prošle godine. Sada, pošto je aplikacija dobila SOC usaglašenost i posle povratnih informacija od preko 50.000 preduzeća tokom pregleda, aplikacija Forms je spremna za velika preduzeća i dostupna za sve komercijalne klijente. Za dodatne informacije posetite Forms Tech Community.

Pojednostavljenje IT-a

Ja sam zaista uzbuđen zbog mogućnosti koje danas predstavljamo. Ove ispravke će pozitivno uticati na način na koji koristite Microsoft 365 na više računara, uređaja, usluga i usaglašenost – i videćete te pogodnosti u ogromnom broju stvari kojima upravlja vaša organizacija.

Evo nekoliko stvari koje možete odmah da uradite da biste krenuli sa pojednostavljivanjem IT upravljanja:

 • Plan za Windows 7 i Office 2010 EOL (januar i oktobar 2020, tim redom) i nadogradnja na moderni računar.
 • Upisivanje u Windows Analytics, spremnost za nadogradnju, migracija uređaja i nadogradnja na najnoviju verziju operativnog sistema Windows.
 • Planirajte i izvršite prvu Windows AutoPilot primenu.
 • Upoznajte se sa novim iskustvom Microsoft 365 centra administracije.
 • Počnite da koristite centar za bezbednost i usaglašenost i upravljač usaglašenošću da biste pratili usaglašenost propisa i kontrole.

I ne zaboravite, Microsoft FastTrack je dostupan da vam pomogne na putu pojednostavljenja upravljanja uz Microsoft 365.

U jednostavnosti leži prava elegancija; to znači imati manje stvari za upravljanje, konfigurisanje, integrisanje, obezbeđivanje i (jednostavno rečeno) analizu. To znači manje stvari koje mogu krenuti po zlu i manje stvari gde pogrešna konfiguracija može da napravi stavku unosa za napadača. Sada imate i bolje korisničko iskustvo i poboljšanu IT kontrolu.

Pojednostavljeni IT podrazumeva veću bezbednost po nižoj ceni i više produktivnosti uz manji rizik.


Imajte na umu da sadržaj koji se nalazi u okviru ovih objava na blogu opisuje funkcije i funkcionalnost koje se mogu razlikovati u zavisnosti od tržišta. Za sve detalje o određenim ponudama proizvoda za vaše tržište pogledajte članke Microsoft 365, Office 365, Windows 10 ili Enterprise Mobility + Security.
Sadržaj na koji upućuju veze koje se nalaze u ovim objavama možda neće biti dostupan na vašem jeziku.