Pređi na glavni sadržaj
Microsoft 365
Pretplatite se

Poboljšanje aplikacije „Osobe“ u programu Outlook za iOS i Android

Napomena urednika 7.8.2017:
Ova objava je ažurirana tako da prikaže da su ta poboljšanja stavljena na raspolaganje u programu Outlook za Android.

Outlook za iOS i Android ima zadatak da vam pomogne da postignete više pomoću e-pošte i kalendara dok ste u pokretu. U najnovijem izdanju bavimo se jednom od najčešće traženih funkcija uz poboljšanja utiska pri radu sa aplikacijom „Osobe“.

Sada možete da dodajete i uređujete kontakte direktno u programu Outlook na iOS i Android uređajima. Potpuno smo iznova dizajnirali i kontakt karticu kako bi prikazivala više detalja – uključujući najnovije razgovore i deljene datoteke – i omogućili lakše pozivanje kontakata, kao i razmenu poruka sa njima.

Evo detaljnijeg pregleda šta je novo.

Dodavanje ili uređivanje važnih kontakata dok ste u pokretu

Uz najnoviju ispravku sada možete da dodajete i uređujete kontakte za Outlook.com i Office 365 naloge (uskoro stiže podrška za Google).

Da biste napravili novi kontakt u programu Outlook, jednostavno idite na karticu „Osobe“ i dodirnite znak +. Novi kontakt možete da dodate i direktno iz poruke ili događaja tako što ćete dodirnuti ime osobe, a zatim stavku Dodaj kontakt. Na kraju, možete da koristite i traku za pretragu na kartici „Osobe“ da biste pronašli i dodali kontakte iz direktorijuma preduzeća.

Kada dodate kontakt, možete da uređujete informacije o njemu tako što ćete ga otvoriti i dodirnuti stavku Uredi. Sve promene koje napravite u programima Outlook za iOS i Android sinhronizuju se i dostupne su u svim verzijama programa Outlook.

Prikaz detalja o kontaktima za tren oka

Kontakt kartica takođe je iznova dizajnirana tako da se najvažniji detalji o kontaktu postave u prvi plan. Dodirnite bilo koje ime u porukama ili događajima kako biste pristupili brojevima telefona, adresama e-pošte i drugim detaljima, kao što su Skype ID-ovi zajedno sa slikom kontakta. Ako dodirnete broj telefona, moći ćete da odaberete da li da pozovete kontakt, pošaljete mu poruku ili ga pozovete putem aplikacije FaceTime.

Nova kontakt kartica sada prikazuje i nedavne razgovore, deljene priloge i sve predstojeće sastanke koje imate sa tom osobom.

Čuvanje kontakata na uređaju

Iako kontaktima možete potpuno da upravljate u programu Outlook, možete i da ih sačuvate u podrazumevanoj aplikaciji „Kontakti“ na iOS i Android uređaju. To omogućava da lako vidite ime kontakta kada primite poziv ili tekstualnu poruku od njega i da prikažete sve njegove kontakt informacije direktno u ugrađenoj aplikaciji „Kontakti“.

Na koji način to funkcioniše razlikuje se neznatno u zavisnosti od platforme, zbog ugrađenih mogućnosti operativnih sistema iOS i Android.

U operativnom sistemu iOS Outlook pruža jednostrano prosleđivanje kontakt informacija iz programa Outlook na telefon. Sve nove dodate kontakte i promene trebalo bi da unesete u aplikaciju Outlook i te promene se sinhronizuju sa ugrađenom aplikacijom „Kontakti“ i uslugom e-pošte. Međutim, uređivanja koja izvršite u aplikaciji „Kontakti“ ne sinhronizuju se sa programom Outlook ili uslugom e-pošte i zamenjuju se kada se Outlook sledeći put sinhronizuje sa aplikacijom „Kontakti“. Trebalo bi da izbegavate da vršite uređivanja u aplikaciji „Kontakti“. Da biste omogućili ID pozivaoca za Outlook kontakte, idite na nalog u okviru stavke „Postavke“ i dodirnite stavku Sačuvaj kontakte.

Outlook na Android uređaju može potpuno da se sinhronizuje sa aplikacijom „Kontakti“. Stoga korisnici mogu da odaberu da dodaju nove kontakte ili naprave promene u aplikaciji Outlook ili pomoću ugrađene aplikacije „Kontakti“ na Android uređaju. Promene koje izvrše na bilo kojoj od tih lokacija sinhronizuju se sa uslugom e-pošte. Da biste omogućili potpuno sinhronizovanje kontakata na Android uređaju, idite na nalog u okviru stavke „Kontakti“ i dodirnite stavku Sinhronizuj kontakte.

Ako kasnije želite da uklonite kontakte, možete da uključite ili isključite prekidač u programu Outlook i oni se uklanjaju iz adresara.

Imate zahtev za funkcijom?

Obavestite nas o tome šta mislite o novim utiscima pri radu sa aplikacijom „Osobe“! Ako imate druge ideje o tome šta bi moglo dodatno da poboljša Outlook, obavestite nas direktno iz programa Outlook tako što ćete izabrati stavke Postavke > Predložite funkciju.

– Outlook tim