Visio Online i nove inovacije za oblak programa Visio pomažu vam da izrazite svoju kreativnost

Ove godine na Microsoft konferenciji Ignite u Orlandu, Microsoft je predstavio nekoliko novih mogućnosti proizvoda kojima se proširuje skup rešenja Microsoft 365, kada su naročito istaknute tehnologije zasnovane na oblaku. Visio Online je jedno od najnovijih rešenja korporacije Microsoft koje dodatno pospešuje kreativnost zaposlenih na modernom radnom mestu. Visio Online je dostupan danas komercijalnim klijentima za 5 dolara po korisniku mesečno uz godišnju obavezu.

Visio za nove korisnike

Savremeni radnici na informacijama žele jednostavan, ali moćan način vizuelnog rada. Visio Online je lagana alatka za izradu dijagrama koja je zasnovana na vebu i koja predstavlja savršeno rešenje za pravljenje, uređivanje i deljenje dijagrama na mreži jer vam omogućava da vizuelizujete informacije na nove načine sa bilo kog mesta. Pored toga, pregled dijagrama je dostupan svima u vašoj organizaciji – čak i onima koji nemaju licencu za Visio Online – tako da možete da dobijete povratne informacije o kritičnim dijagramima od svih važnih zainteresovanih lica.

Visio Online ima mnoštvo predložaka za različite korisnike, uključujući početne dijagrame za osnovne dijagrame toka, dijagrame procesa, vremenske ose, poslovne matrice, SDL dijagrame i mnoge druge. Vizuelizovanje informacija je jednostavno – samo prevucite i otpustite oblik na podlogu za crtanje, promenite boju oblika ili celokupnu temu dijagrama i brzo povežite jedan oblik s drugim pomoću konektora. Pored toga, možete bezbedno da delite dijagrame zasnovane na vebu putem usluge OneDrive for Business. (Visio Online Plan 1 i Plan 2 sadrže 2 GB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive. Pogledajte ostatak teksta za više detalja o tim planovima.)

Slika programa Visio Online prikazana na tablet računaru.

Visio Online ima predloške za izradu dijagrama koji vam pomažu da brže počnete sa radom.

„Sve u svemu, Visio Online je sjajan, naročito za mene. Obično samo brzo napravim crteže koje ću koristiti u dokumentaciji itd., a mislim da će to biti mnogo lakše sa ovim proizvodom.“ – Grejvz Kilzgard, projektant sistema u preduzeću KMC Foods

Inovacije zasnovane na oblaku

Od početka prošle godine, fokusirali smo se na to da Visio obogatimo inovativnim mogućnostima zasnovanim na oblaku koje pospešuju kreativnost profesionalnih autora dijagrama. Rezultat te neprekidne, ubrzane inovativnosti jeste mnoštvo važnih izdanja koja, pored programa Visio Online, proširuju skup alatki za izradu dijagrama programa Visio.

U daljem tekstu predstavljena je svaka od mogućnosti koje su dostupne u oblaku:

  • Power BI je Microsoft alatka za vizuelizaciju podataka zasnovana na tehnologiji oblaka koja pomaže preduzećima da dobiju operativne uvide iz složenih skupova podataka. Power BI danas uključuje Visio dijagrame, novi vizuelni element koji može da se poveže sa podacima uživo i ugradi u Power BI kontrolnu tablu. Integracija programa Visio i alatke Power BI trenutno je u verziji za javni pregled, a njeno izdavanje se planira za sledeću godinu. Saznajte više o ovoj novoj Power BI funkciji.
  • Vizuelizator podataka konvertuje podatke mape procesa u programu Excel u dijagrame izvedene iz podataka u programu Visio. Korišćenjem dijagrama sa velikim brojem vizuelnih elemenata umesto brojeva zasnovanih na tabeli možete da dobijete nove uvide u proces pomoću kojih se dolazi do kreativnih rešenja za složene probleme.
  • Visio Viewer za iOS omogućava vam da pregledate Visio dijagrame i radite sa njima na iPad i iPhone uređajima. Lako možete da delite dijagrame preko usluge OneDrive ili SharePoint i da im zatim pristupite na omiljenom iOS uređaju.
  • PowerPoint isečci slajda omogućavaju vam da izaberete određene delove dijagrama, da im date naslov i da ih izvezete kao slajdove u programu PowerPoint. Na taj način možete da stvorite celu PowerPoint prezentaciju kako biste podelili složene dijagrame na pojedinačne delove radi lakšeg razumevanja.

Inovacije i novi modeli pretplate

Visio Online je dostupan u programu Visio Online Plan 1. Uključen je i u našu najsveobuhvatniju ponudu usluge Visio u oblaku, Visio Online Plan 2 (prethodno Visio Pro za Office 365). Prikaz dijagrama je besplatan za većinu Office 365 klijenata. Opisane inovacije su dostupne samo u programu Visio Online Plan 2. Možete da uporedite verzije programa Visio da biste saznali više o svakoj ponudi.

Posetite Visio veb sajt za više detalja o svakom planu, kao i o opcijama za besplatno isprobavanje Visio Online iskustva i naših inovacija zasnovanih na oblaku. Takođe vas pozivamo da prosleđujete ideje za dodatne inovacije u oblaku na sajtu UserVoice. Ukoliko imate pitanja vezana za naša najnovija izdanja, pošaljite nam e-poruku na adresu tellvisio@microsoft.com. Da biste bili u toku sa najnovijim izdanjima programa Visio, pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter i pratite najnovije Visio vesti.

– Visio tim

 

Najčešća pitanja

P. Da li je potrebno da instaliram nešto pre nego što počnem da koristim Visio Online?

O. Ne. Visio Online je aplikacija zasnovana na vebu. Klijenti takođe mogu da se prijave i direktno preko veb sajta microsoft.com/visio.

P. Da li mi je potrebna pretplata na Visio Online za pregled Visio Online dijagrama?

O. Ne. Svi koji imaju pretplatu na Office 365 mogu da pregledaju dijagrame koji se kreiraju i dele pomoću usluge Visio Online. Na taj način čitava organizacija može da učestvuje u procesu izrade dijagrama.

P. Gde mogu da pročitam više o pokretanju usluge Visio Online?

O. Pročitajte ovaj članak podrške da biste saznali više.

P. Da li postoji još razlika između usluga Visio Online Plan 1 i 2 pored navedenih?

O. Da. Posetite Visio veb sajt za više detalja o svakom planu.

P. Da li Visio Online Plan 2 sadrži više od 2 GB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive?

O. I Visio Online Plan 1 i 2 sadrže 2 GB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive for Business. Klijenti po potrebi mogu da kupe dodatan prostor za skladištenje u usluzi OneDrive.

P. Kako nove mogućnosti i planovi utiču na Visio usluge i Visio Pro za Office 365?

O. Visio Online zamenjuje Visio usluge za SharePoint Online klijente, a Visio Online Plan 2 je novo ime za Visio Pro za Office 365.

P. Imam licencu za Visio Pro za Office 365 (sada Visio Online Plan 2), ali ne mogu da pristupim usluzi Visio Online radi kreiranja dijagrama u pregledaču. Kada i kako mogu da pristupim toj funkciji?

O. U predstojećim mesecima, aktuelni korisnici usluge Visio Pro za Office 365 (sada Visio Online Plan 2) imaće pristup usluzi Visio Online za kreiranje, uređivanje i deljenje dijagrama u omiljenom pregledaču. Ti korisnici će imati pristup usluzi Visio Online preko ciljne stranice i moći će da koriste Visio na veb sajtu Office.com. Do tada usluzi Visio Online možete pristupati preko menija Kreiraj novo u usluzi OneDrive ili SharePoint Online ako je opcija Pregled uključena u administratorskim postavkama SharePoint Online zakupca.

Imajte na umu da sadržaj koji se nalazi u okviru ovih objava na blogu opisuje funkcije i funkcionalnost koje se mogu razlikovati u zavisnosti od tržišta. Za sve detalje o određenim ponudama proizvoda za vaše tržište pogledajte članke Microsoft 365, Office 365, Windows 10 ili Enterprise Mobility + Security.
Sadržaj na koji upućuju veze koje se nalaze u ovim objavama možda neće biti dostupan na vašem jeziku.