Novo u usluzi Microsoft 365 u januaru – usaglašenost, produktivnost i Microsoft Teams ispravke u cilju omogućavanje modernog radnog mesta

Sve više organizacija prihvata moderno radno mesto, a nove funkcije za Microsoft 365 pomažu vam da ispunite obaveze usaglašenosti, osposobite Firstline radnike i obogatiti iskustvo sa Office aplikacijama.

Evo pregleda stavki koje su nove u januaru.

Nove mogućnosti koje pomažu organizacijama da rešavaju izazove koji se odnose na usaglašenost

Danas smo objavili nova rešenja za usaglašenost i zaštitu informacija da bismo pomogli organizacijama da ispune obaveze privatnosti i usaglašenosti na jednostavan, integrisan i inteligentan način.

Pristupite alatkama usaglašenosti i privatnosti u specijalizovanom radnom prostoru– Microsoft 365 centar za usaglašenost sada je dostupan pružajući timovima za privatnost i usaglašenost poseban radni prostor uz jednostavan pristup funkcijama uključujući menadžer usaglašenosti, oznake osetljivosti i zadržavanja i alatke za lakše pružanje odgovora na zakonske obaveze kao što je GDPR, u cilju pružanja jedinstvenog iskustva sa primenljivim uvidima.

Slika tableta koji prikazuje novi Microsoft 365 centar za usaglašenost.

Pojednostavite proces e-otkrivanja uz nove integrisane mogućnosti – nove mogućnosti u naprednom e-otkrivanju pomažu vam da efikasno upravljate tokovima posla otkrivanja uz nove funkcije da biste obavestili zainteresovane ili zaposlene povezane sa predmetom ili istragom, da biste izdvojili sadržaj koji se odnosi na predmet radi obrade i da biste koristili novu ugrađenu mogućnost pregleda i redakture radi izmene osetljivih delova dokumenata pre izvoza u sklopu pravnog slučaja.

Ispunite obaveze usaglašenosti nadzora komunikacija za kontrolisane industrije– Funkcija Office 365 nadzor za zahteve nadgledanja komunikacija sada obuhvata Microsoft Teams sadržaj, kao i proširenu konfiguraciju smernica, klasifikacije podataka i integrisani pregled radi pojednostavljivanja procesa pregleda komunikacije zaposlenih.

Ove nove mogućnosti će biti dostupne za sve Microsoft 365 E5 ili Information Protection and Compliance SKU pretplatnike.

Osnaživanje radnika s prve linije da postignu više

Ovog meseca smo objavili nove mogućnosti u usluzi Teams radi osnaživanja radnika s prve linije, uključujući mogućnost za bezbednu komunikaciju u pokretu, pružanju prepoznavanja saradnika i uvida planiranje smena.

Omogućite radnicima s prve linije bezbednu komunikaciju– Novo, prilagodljivo Teams mobilno iskustvo omogućava radnicima s prve linije da bezbedno komuniciraju i efikasno sarađuju sa bilo kog mesta. Ovo novo iskustvo za mobilne uređaje je jednostavno i bezbedno, uz nekoliko novih funkcija koje su samo za mobilne uređaje i koje posebno doprinose radnicima s prve linije, uključujući deljenje lokacije i pametnu kameru. Pored toga, IT administratori mogu sada da primenjuju programirane smernice ili da prave prilagođene smernice da bi pružili korisnicima pristup zasnovan na ulozi za Teams module koji su im potrebni. Prilagodljivo mobilno iskustvo sada je dostupno za sve Office 365 pretplatnike.

Slika tri telefona koja prikazuje ćaskanje i snimanje poziva u usluzi Microsoft Teams.

Upravljanje rasporedima direktno u usluzi Teams sa smenama – Menadžeri mogu da naprave rasporede smena, a članovi tima mogu da ažuriraju svoju dostupnost, pregledaju rasporede i zahtevaju slobodne dane direktno u usluzi Teams. Sada možete da integrišete smene sa postojećim sistemom upravljanja radnom snagom koristeći Graph API za smene, dostupne u javnom pregledu u nastavku ovog kvartala.

Povećajte motivaciju i moral tima uz novu alatku za pohvale – Nova alatka za pohvale, koju objavljujemo u ovom kvartalu, omogućava menadžerima i zaposlenima jednostavan način da prepoznaju kolege direktno u aplikaciji Teams gde ceo tim to može da vidi.

Ispravke će vam pomoći da lako pristupite usluzi Office 365 i datotekama na Mac računaru i pružite bolji sadržaj

Nove, integrisane funkcije donose više načina za Mac uređaje kada je u pitanju poboljšanje produktivnosti, pružanje privlačnog sadržaja i poboljšanje učenja.

Preuzmite paket Office 365 uz samo jedan klik na Mac App Store– Ovog meseca smo objavili da je Office 365 sada dostupan u novoj redizajniranoj prodavnici Mac App Store. Mac korisnici mogu jednim klikom da preuzmu uvek ažurnu verziju paketa Office povezanu sa oblakom – uključujući kompletne instalacije programa Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote i OneDrive.

Slika otvorenog MacBook računara na kojem se prikazuje tamni režim u programu PowerPoint.

Oslobodite prostor i lako pristupite datotekama uz OneDrive datoteke na zahtev za Mac– datoteke na zahtev sada su dostupne i za Mac, što olakšava pristup svim datotekama u usluzi Office 365 direktno u aplikaciji Nalazač bez zauzimanja dragocenog prostora za skladište na uređaju. Datoteke možete da preuzmete van mreže kada ste bez internet veze i da oslobodite prostor za skladištenje kada vam više nije potrebna lokalna kopija datoteke. Datoteke na zahtev sada su dostupne svim korisnicima koji imaju MacOS Mojave.

Slika Mac računara koji prikazuje OneDrive datoteke na zahtev.

Angažovanje zaposlenih sa novim interaktivnim vizuelnim elementima i funkcijama – Microsoft Photos sada olakšava kreiranje video zapisa sa muzikom i pratećom pričom, a čak i dodaje 3D efekte. U februaru, korisnici će moći da poboljšaju PowerPoint sadržaj tako što će dodati Microsoft Stream video zapise u prezentacije. I uskoro, timovi će imati novi način za jednostavno dodavanje Microsoft Forms testova i anketa direktno u Microsoft Stream video zapise.

Slika tablet računara koja prikazuje PowerPoint slajd.

Druge ispravke

  • Office Cloud Policy Service sada se nalazi u javnom pregledu kako bi pomogla administratorima da upravljaju smernicama za sve Office 365 ProPlus korisnike u organizaciji.
  • Nova poboljšanja za besplatnu SharePoint alatku za migraciju pomoći će vam da ubrzate migraciju na SharePoint Online, OneDrive i Teams.
  • Office 365 sada podrazumevano čuva nove dokumente u usluzi OneDrive ili SharePoint Online pomažući korisnicima da obezbede pristup datotekama sa bilo kog mesta i da započnu saradnju sa lakoćom.
  • Integrišite razgovore iz bilo koje Yammer grupe, teme, korisnika ili matičnog feeda u bilo koju SharePoint stranicu, članak novosti ili sajt pomoću novog veb segmenta Yammer razgovora.
  • Microsoft Forms je sada dostupan za Office 365 U.S. Government GCC i GCC High okruženja.

Imajte na umu da sadržaj koji se nalazi u okviru ovih objava na blogu opisuje funkcije i funkcionalnost koje se mogu razlikovati u zavisnosti od tržišta. Za sve detalje o određenim ponudama proizvoda za vaše tržište pogledajte članke Microsoft 365, Office 365, Windows 10 ili Enterprise Mobility + Security.
Sadržaj na koji upućuju veze koje se nalaze u ovim objavama možda neće biti dostupan na vašem jeziku.