Pređi na glavni sadržaj

Nove hibridne radne inovacije u microsoft Teams sobama, tečnom i Microsoft Viva platnu

Kako se radna mesta otvaraju u mnogim regionima širom sveta, svakog dana čujem od klijenata da ne mogu da čekaju da se vrate na saradnju lično. Vidim to sam – i radujem se što ću uskoro videti mnogo mojih saradnika lično. Ali i više od toga, radujem se što ću pronaći nove načine da pomognem ljudima da se povežu i angažuju nemarugme lokaciju i vremensku zonu. U korporaciji Microsoft smatramo da je hibridni posao budućnost posla i da će osnažiti ljude da uspeju u hibridnom poslu, poslovni lideri će morati ponovo da zamisle organizacije sa novim operativnim modelom za osobe, mesta i procese.

Posvećeni smo i izgradnji i iskustva koja svima stavljaju podjednako podnožje – bilo da su zajedno u sobi za konferencije u Atlanti, da udaljeno izlažete iz kancelarije kod kuće ili da vas uhvati snimak sastanka kada radni dan počne u Sidneju.  

Microsoft Teams je od presudnog značaja za ovu viziju za fleksibilniji svet rada. Timovi su jedinstveni po tome što u jednoj aplikaciji okuplja sastanke, ćaskanje, pozive, saradnju i automatizaciju poslovnih procesa. Pošto je COVID-19 podstakao kancelarijske radnike širom sveta da rade od kuće, inoviramo u timove da rade stvari kao što je pravljenje prirodnijeg i upečatljivijeg iskustva sa sastancima– omogućavanje ljudima da se neometano povežu sa onima unutar i izvan organizacije i pružaju načine da udaljene prezentacije postanu bogatije i upečatljivije. Kako se pojavljujemo u novoj hibridnoj stvarnosti, fokusirali smo se na zgrade utisci u timovima koji su dizajnirani da obezbede da se svi glasovi čuli, uključujući osobe koje nisu u sobi– podstičući sve da se povežu i angažuju, sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme. A da bismo olakšali sinhronizaciju i asinhronu saradnju, takođe najavljujemo nove inovacije za Podebljane Microsoft tečnosti– u uslugama Teams i novijim. 

Ali COVID-19 nas takođe umoruje da je preopterećenje sastanaka i digitalno preopterećenje stvarno, a udaljeni rad je izazvao naše blagosiljanje. Da bi vam pomogao, Microsoft je izgradio Microsoft Viva– našu integrisanu platformu za iskustvo zaposlenih – u uslugu Teams, kako bi zaposleni mogli da pronađu načine da zaštite vreme i sačuvaju ispravnost u toku rada.

Danas najavljujemo nove inovacije – u Microsoft Teams Rooms, Tečno i Microsoft Viva platno – koje su dizajnirane da osnaže osobe za hibridni rad. Hajde da pogledamo.  

Učestvovanje u podnožju – kod kuće, na onsite ili u radu

Otključavanje boljih hibridnih utisku pri radu sa sastankom za sve počinje dizajnom za osobe koje nisu u sobi, tako da svi imaju osećaj kao da imaju mesto za stolom, bez obzira na to da li se pridružuju u sobi, kod kuće ili u hodu. Danas objavljujemo poboljšavanja za Teams sastanke i Microsoft Teams Rooms napravljene tako da stvaraju zanimljiva iskustva za svakog učesnika.

Tokom ove godine ćemo redove u Teams sobama, sveobičajni raspored sobe koji čini interakcije prirodnijim i pruža učesnicima u sobi veći osećaj veze sa udaljenim učesnicima. Premestili smo video galeriju na dno ekrana, tako da su udaljeni učesnici licem u lice sa onima u sobi. Sadržaj sastanka okružen je informacijama o kontekstualnim sastancima, kao što su dnevni red, zadaci i beleške, kako bi svi ostali angažovani. Ćaskanje na sastanku će takođe jasno biti vidljivo i onima u sobi, tako da oni mogu da vide komentare deljene putem ćaskanja i odgovaraju na njih.

Kako bi udaljenim učesnicima pomogao da uspostave svoje prisustvo u sobi i uvećaju uključivanje, sobe za timove proširuju nekretnine ekrana koristeći nove rasporede video zapisa koji raširuju galeriju video zapisa na više prikaza kada se sadržaj ne deli. Povećani prostor znači da se udaljeni učesnici prikazuju veće i vernije za život. Ovog leta u teams sobe donosimo i još funkcija iz radne površine, kako bismo skrenuli pažnju na udaljene učesnike koji su se uključili u sastanak. Ove funkcije obuhvataju reakcije uživo, u žarui mogućnost zakačite više toka video zapisa (izlazi ove jeseni) i mehuriće za ćaskanje prilikom korišćenja klasičnog rasporeda koordinatne mreže video zapisa.

Udaljeni učesnici takođe bi trebalo da vide ko je u sobi za sastanke i šta se dešava. Jabra, Logitech, Poly, i naš najnoviji Partner za Teams uređaje Neat koriste napredne tehnologije kamere koje koriste AI kako bi obezbedili nove video prikaze optimizovane za hibridne sastankešto omogućava svakoj osobi u sobi da se jasnije vidi.

Takođe se postaramo da se oni koji govore na sastancima jasno identifikuju. Inteligentni Teams inteligentni govornici iz EPOS-a i jelena sada su obično dostupni i napravljeni su za sobe za timove i koriste tehnologiju prepoznavanja govora korporacije Microsoft u uslugama Teams kako bi atributovanja govornika sobe za sastanke atributa u transkriptu. Uz atribut govornika – transkripciju sastanka, osobe mogu da se fokusiraju na doprinos razgovoru umesto da snimaju beleške, a oni koji su propustili sastanak mogu da vide zapis razgovora posle sastanka.

I angažmoni smo da najavimo novi Teams Rooms na Surface Hub iskustvu. Surface Hub je napravljen sa ciljem da timovi sastanu i zajedno kreiraju, gde god da rade, a sledeća generacija usluge Teams on Surface Hub donosi više omiljenih funkcija i kontrola sastanaka sa radne površine u sobu za sastanke – uključujući modernizovanu fazu sastanka, scene režima zajedno i PowerPoint Live. Novi utisak pri radu sa aplikacijom Microsoft Whiteboard će biti dostupan i na Surface Hub platformi, tako da svi mogu da crtaju i crtaju i crtaju na istom digitalnom platnu.   

Više informacija o tim timovima i objavama partnera možete da pronađete na blogu Teams tehničke zajednice.

Da bismo podstakli udaljene učesnike da započnu sesije bele table i da im olakšaju rad, napravili smo potpuno nov, hibridni radni Utisak pri radu sa belom tablom gde svi učesnici mogu vizuelno da sarađuju na istom digitalnom platnu. Dostupno leta 2021. nove funkcije će svima omogućiti da prenesu postojeći sadržaj u Whiteboard kako bi bio koautor; i nove predloške pomoći grupama da počnu brže da shvate ideje, poboljšavajući njihovu mogućnost da prate zajedno sa saradnicima i još mnogo toga.

Efektivni hibridni sastanci zahtevaju da svaki učesnik može da izlaže, kao i da doživi prezentaciju na način koji je upecatan i inkluzivan. Nove PowerPoint Live pomažu da se napravi deljeni prostor za saradnju i doprinos svih na sastanku. Prevod slajda omogućava učesnicima da vide prezentaciju na svom odabranom jeziku, na primer. Pomoću novog iskustva pisanja, možete da poredite svoje PowerPoint tokom izlaska – ili da koristite laserski pokazivač za skretanje pažnje na ključne tačke. 

Pogledajte i ove najnovije funkcije u Teams aplikaciji za mobilne uređaje. Sada možete da pristupite PowerPoint Live i dinamičkom prikazu na mobilnim uređajima. Prilagođena pozadina je sada i na iOS uređaju i uskoro stiže na Android.

Saradnja tokom rada

Da bi radile efikasno u hibridnim i asihronim modelima, osobama je potrebno super obogaćeno platno koje stvara i održava kontekst pre, tokom i posle sastanka. Tečke komponente su atomske jedinice produktivnosti koje pomažu da obavite posao u kontekstu ćaskanja, e-poruka, sastanaka i još mnogo toga. Uz nove dinamične komponente, krajnji korisnici mogu da kreiraju zajedničke utiske pri radu uživo koji se mogu uređivati u realnom vremenu i deliti u Teams i Office aplikacijama. A danas najavljujemo širenje komponenti Tečne komponente za Teams sastanke, OneNote, Outlook i Whiteboard koje olakšavaju sinhronizovanu i asinhronu saradnju u timovima i Office aplikacijama. Takođe najavljujemo nove funkcije za ćaskanje koje dodatno podržavaju asihronu saradnju, tako da možete da nastavite da napredujete sa poslom između sastanaka. Zakačite porukui obezbedite članovima ćaskanja brz pristup kritičnom sadržaju bilo kada i odgovorite na određeni ćaskanje poruku koja održava kontekst u okviru tekućeg razgovora.

Sastanci su se znatno povećali tokom prošle godine, zajedno sa nestrukturisanim komunikacijama. Istraživanje iz indeksa poslovnih trendova pokazuje da prosečni korisnik timova šalje 45 procenata više ćaskanja po osobi, sedmično nego pre godinu dana. U toku su i nestrukturisani sastanci. Da biste lakše upravljali ovim digitalnim preopterećenošću, nove tečne komponente u Teams sastancima olakšavaju koautovanje dnevnog reda, pravljenje beležaka i dodeljivanje zadataka, baš u okviru Teams sastanka i pristup neprekidnom sadržaju koji vam je potreban. Beleška, dnevni red i zadaci sa sastanaka automatski će se "postaviti" u novom beleškama sa sastanka u programu OneNote. Dok je sastanak u toku, pređite na diskusiju korak dalje tako što biste idejama i zajedničkim idejama kreirali i uređivati komponente tečnosti uživo u programu Whiteboard. Tečne komponente mogu da se preuzmu i u programu Outlook – u e-pošti ili kalendaru – što olakšava upravljanje vremenom, rasporedom, beleškama i zadacima u aplikacijama.

Zaštita vremena i odreda prioriteta dobrobiti

Sedmično vreme sastanka za korisnike timova više nego duplo od početka pandemije COVID-19. Sastanci koji su iza toga povećavaju stres i otežavaju angažovanje i fokusiranje. Za samo nekoliko minuta dnevno, meditacija i pažnja uz headspace mogu da vam pomognu da smanjite stres i poboljšate fokus. Počevši kasnije ovog meseca, donosimo vam skup vodećih meditacija i vežbi predloženosti, od slušavica do aplikacije Viva uvidi u teams kako bi vam pomogao da započnete dan neometano, oslobodite misli pre velike prezentacije ili prekinete vezu sa poslom tokom večeri.

Nadogradijući mogućnost Viva uvida da planira dnevno vreme fokusiranja kako bi radilo bez prekida uz Teams obaveštenja, uvodimo novi režim fokusiranja u aplikaciju Viva uvidi kasnije ove godine. Ovo će istaći muziku "Fokus" iz programa Headspace i primeniti tajmeri kako bi vam pomogla da napredujete na važnim zadacima u redovnim intervalima sa pauzama između kojih su planirani.

Udaljeni posao je uklonio fizičke granice između posla i života, što dovodi do povećanja broja ćaskanja posle radnog vremena i osećaja da ste uvek u toku. Želimo da pomognemo vašim osobama da pronađu balans i zaštite lično vreme. Kasnije ove godine Viva uvidi će vam pružiti mogućnost da konfigurišete tiho vreme za utišanje mobilnih obaveštenja iz programa Outlook i Teams izvan radnog vremena, kao i da pruži personalizovane uvide o tome na koji način prekidate vezu. Tihe postavke vremena takođe će biti dostupne za korisnike u uslugama Teams i Outlook Mobile, kao i uz kontrole IT administratora u programu Microsoft Endpoint Manager kako bi podržale kreiranje smernica na celom organizaciji radi gašanja obaveštenja posle radnog vremena.

Dok se svi okupljamo u ovom novom svetu rada, otkrivamo nove načine da ljudima pomognemo da rade fleksibilno i efikasno. U korporaciji Microsoft posvećeni smo da vam donosimo iskustva koja podstiče ljude da rade sa bilo kog mesta, u bilo koje vreme. Proučavajući istraživanje i obrasce potrošnje u aplikacijama – i svakodnevno razgovarajući sa klijentima – nastavljamo da učimo o tome šta je ljudima potrebno kako bismo svakog dana imali najbolje rezultate za rad. Ovo razumevanje vodi inovaciju dok radimo na tome da vam i vašim osobama pomognemo da postignu više.

You may also like these articles

Image for: Windows contextual imagery of Gen Z female inside on Subway on PC

Microsoft Viva je sada dostupna svima kako bi vam pomogla da transformišete iskustvo hibridnog rada

Microsoft Viva je sada dostupna svima kako bi vam pomogla da transformišete iskustvo hibridnog rada

Image for: Contextual photography of adult female using Surface Pro 8 docked with Surface Headphones.

Microsoft Office – transformacija za hibridni svet

Microsoft Office – transformacija za hibridni svet

Image for: Coworkers with masks setting up a Microsoft Teams meeting in a conference room with their HP Elite Folio Notebooks.

Novosti u okruženju Microsoft 365 – kako svima omogućavamo napredovanje u novom svetu hibridnog rada

Novosti u okruženju Microsoft 365 – kako svima omogućavamo napredovanje u novom svetu hibridnog rada