Pređi na glavni sadržaj

Predstavljamo novo doba hibridnog ličnog računarstva: Windows 365 Računar u oblaku

Ažurirano 2. avgusta 2021: Windows 365 je sada opšte dostupan preduzećima svih veličina. Saznajte više o operativnom sistemu Windows 365 i iskusite ga već danas.

Dok neki regioni pronalaze načine da se izbore sa izazovima i prekidima u radu u proteklih 18 meseci, svedoci smo nastanka novog sveta poslovanja. Organizacije širom sveta transformisale su se zahvaljujući virtuelnim procesima i saradnji na daljinu. Sve će se opet promeniti tako što će ljudi prigrliti hibridni način rada kada se vrate u kancelariju, nastave da rade od kuće ili usvoje neku kombinaciju ta dva načina rada.

Mogućnost obavljanja posla bilo kada, bilo kako i sa bilo kojeg mesta postala je zaista novi uobičajeni način rada. Svi zaposleni žele tehnologiju koja im je poznata, laka za korišćenje i dostupna na svim uređajima. A preduzećima je neophodno rešenje koje zaposlenima pomaže da sarađuju, dele i stvaraju u najsloženijem okruženju kibernetičke bezbednosti koje smo ikada videli, dok su njihovi podaci bezbedni i zaštićeni. 

Imamo mogućnost da dizajniramo alatke koje će podstaći taj novi svet hibridnog poslovanja sa novom perspektivom – kao i snagu i bezbednost u oblaku.  

Danas sa zadovoljstvom objavljujemo Windows 365, uslugu u oblaku koja uvodi novi način rada u operativnom sistemom Windows 10 ili Windows 11 (kada postane opšte dostupan kanije ove kalendarske godine) za radnike od pripravnika i ugovarača do projektanata softvera i industrijskih dizajnera. Windows 365 prebacuje operativni sistem u Microsoft Cloud, i bezbedno strimuje kompletan doživljaj pri radu u operativnom sistemu Windows – uključujući sve vaše aplikacije, podatke i postavke – na lične ili poslovne uređaje. Ovaj pristup stvara potpuno novu kategoriju ličnog računarstva, naročito za hibridni svet: računar u oblaku.

Danas želim da vam ispričam zašto mislimo da će revolucionarno uvođenje oblaka na ličnim računarima biti takva prekretnica u načinu na koji će klijenti obavljati posao u budućnosti i kakve će mogućnosti za poslovanje to stvoriti našim partnerima.

Snažan, personalizovan i kompletan utisak pri radu u operativnom sistemu Windows u oblaku, na bilo kojem uređaju

Nedavni indeks poslovnih trendova pokazuje da 73 procenata radnika želi da se zadrže fleksibilne opcije rada od kuće, ali pored toga, 67 procenata njih kaže da žele i više da sarađuju licem u lice posle pandemije. To stvara paradoks hibridnog načina rada i tera organizacije širom sveta da se uhvate u koštac sa time kako da se povežu u hibridnom svetu i pruže radnicima pristup resursima organizacije kod kuće, u kancelariji i na svim mestima između.

Slično načinu na koji smo prihvatili oblak za druge proizvode, naša vizija za Windows 365 Računar u oblaku jeste da pružimo novi način za korišćenje operativnog sistema Windows zahvaljujući snazi oblaka – i tako rešimo nove i tradicionalne izazove sa kojima se suočavaju organizacije. Ovaj novi model ne čine samo omogućavanje daljinskog pristupa i njegova zaštita. Iskustvo korisnika je važnije nego ikada kako bi se privukli i zadržali talenti, poboljšala produktivnost i osigurala bezbednost.

Računar u oblaku koristi snagu oblaka i mogućnosti uređaja kako bi obezbedio snažan, jednostavan i bezbedan kompletan utisak pri radu u operativnom sistemu Windows 10 ili Windows 11 koji možete da koristite za podsticanje radne snage, bez obzira na to gde se oni nalaze i koje uređaje koriste. Windows 365 pruža doživljaj trenutnog pokretanja koji korisnicima omogućava da strimuju sve svoje personalizovane aplikacije, alatke, podatke i postavke iz oblaka na bilo kojem uređaju, uključujući Mac, iPad, Linux i Android uređaje. Utisak pri radu u operativnom sistemu Windows dosledan je bez obzira na to koji uređaj koristite. Možete da nastavite baš tamo gde ste stali jer računar u oblaku ostaje u istom stanju, čak i kada promenite uređaj. Isti posao možete da obavljate na laptopu u hotelskoj sobi, tabletu u kolima između sastanaka ili na stonom računaru dok ste u kancelariji. Sezonski radnici takođe mogu da se uključe u poslovanje ili isključe iz njega u skladu sa potrebama preduzeća, što organizaciji omogućava da se prilagodi periodima povećanog intenziteta poslovanja bez složenih logističkih i bezbednosnih izazova obezbeđivanja novog hardvera. Pored toga, preduzeća mogu bolje da se usklade sa potrebama specijalizovanih radnika koji obavljaju kreativne, analitičke, inženjerske ili naučne zadatke koji zahtevaju snažnije računare i pristup aplikacijama od presudnog značaja.  

Bilo koji uređaj: Windows 365 pruža kompletan, personalizovani utisak pri radu u operativnom sistemu Windows, uključujući aplikacije, podatke i postavke na bilo kojem uređaju

Windows 365 podržava poslovne aplikacije – Microsoft 365, Microsoft Dynamics 365, Microsoft Power Platform – izdanja poslovnih aplikacija i još toga. Zahvaljujući usluzi Windows 365 ispunjavamo i obećanje o kompatibilnosti aplikacija uz App Assure, uslugu koja pomaže klijentima sa 150 i više korisnika da bez dodatnih troškova reše sve probleme sa aplikacijama na koje mogu naići.

Personalizovano: Windows 365 je vaš personalizovani utisak pri radu u operativnom sistemu Windows 10 ili Windows 11 – uključujući aplikacije kao što je PowerPoint – koji se strimuje iz oblaka na bilo kojem uređaju.

Pojednostavljenost uz poznate alatke

Jednostavnost je jedan od najvažnijih principa dizajna usluge Windows 365. Možete da odaberete razmeru računara u oblaku koja najbolje odgovara vašim potrebama uz mesečnu naplatu prema korisniku. Organizacije mogu da biraju između dva izdanja koja obuhvataju kompletnu ponudu zasnovanu na tehnologiji oblaka sa više konfiguracija računara u oblaku u skladu sa potrebama za performansama: Windows 365 Business i Windows 365 Enterprise.

Kada je u pitanju IT, Windows 365 napravili smo tako da se prilagodi načinu na koji sada upravljate fizičkim uređajima. Računari u oblaku prikazuju se odmah pored fizičkih uređaja u usluzi Microsoft Endpoint Manager i na njih možete da primenjujete smernice za upravljanje i bezbednost isto kao i na sve druge uređaje.

Windows 365 je zasnovan na usluzi Azure Virtual Desktop, ali pojednostavljuje doživljaj virtuelizacije – tako što umesto vas upravlja svim detaljima. Snagu obrade podataka možete da skalirate i da nadgledate performanse računara u oblaku da biste se uverili da korisnici imaju najbolje doživljaj. U uslugu smo ugradili i analitiku koja pruža uvid u ispravnost veze na svim mrežama da bi obezbedila da korisnici računara u oblaku mogu da pristupaju svemu što im je neophodno na mreži kako bi bili produktivni. Na kontrolnoj tabli analitike krajnjih tačaka lako možete da identifikujete okruženja računara u oblaku koja ne pružaju performanse koje odgovaraju potrebama datog korisnika i možete ne samo da dobijete preporuke, već i da dodirom dugmeta izvršite nadogradnju koja se odmah primenjuje bez ometanja. Nova usluga Watchdog takođe neprestano vrši dijagnostiku kako bi doprinela tome da veze uvek rade normalno. Ako dijagnostička provera naiđe na probleme, upozorićemo vas o njima, a čak ćemo i predložiti kako da ih rešite. 

Poznate alatke: Računarom u oblaku možete da upravljate zajedno sa fizičkim uređajima direktno u okviru usluge Microsoft Endpoint Manager.

Da biste imali bolje mogućnosti prilagođavanja i fleksibilnosti, naročito ako vaša organizacija ima iskustva sa virtuelizacijom, preporučujemo Azure Virtual Desktop, koji usvaja sve veći broj organizacija koje modernizuju VDI u oblaku. Više o povećanim ulaganjima u Azure Virtual Desktop možete da pročitate na današnjem Tech Community blogu.

Dodatne informacije o doživljaju upravljanja potražite na Tech Community blogu Skota Mančestera.

Bezbednost u oblaku koristi tehnologiju modela „Nulta pouzdanost“

Uz fokus na arhitekturu modela „Nulta pouzdanost“, Windows 365 podrazumevano doprinosi i rešavanju najvažnijih izazova današnjice u vezi sa bezbednošću skladištenjem i zaštitom informacija u oblaku, a ne na uređaju. Višestruka potvrda identiteta (MFA) radi na eksplicitnoj verifikaciji svakog prijavljivanja ili pokušaja pristupa računaru u oblaku zahvaljujući integraciji sa uslugom Microsoft Azure Active Directory (Azure AD). U okviru usluge Microsoft Endpoint Manager možete da uparite MFA sa namenskim smernicama za uslovni pristup usluge Windows 365 kako biste odmah procenili rizik prijavljivanja za svaku sesiju. Pored toga, utiske pri radu korisnika i administratora dizajnirali smo u sladu sa principom pristupa sa najnižim nivoom privilegija. Na primer, određene dozvole, kao što su licenciranje, upravljanje uređajima i upravljanje računarom u oblaku pomoću određenih uloga, možete da delegirajte tako da ne morate da budete globalni administrator. Osnove bezbednosti možete da koristite za Windows 10, Microsoft zaštitnik za krajnju tačku i Microsoft Edge, isto onako kako biste i za fizičke uređaje sada, a ugradili smo i osnove bezbednosti specifične za računar u oblaku kako bismo doprineli tome da brzo počnete sa radom. 

Windows 365 pruža osnove bezbednosti specifične za računar u oblaku kako biste brzo i bezbedno mogli da počnete da radite.

Ako koristite Microsoft zaštitnik za krajnju tačku kako biste zaštitili uređaje, on besprekorno funkcioniše i sa računarima u oblaku. Microsoft Endpoint Manager možete da koristite da biste brzo dodali računar u oblaku, isto kao i druge uređaje pomoću Microsoft zaštitnika za krajnju tačku. On ne samo da štiti računare u oblaku, već pruža i preporuke u vezi sa bezbednošću kako biste smanjili rizike i pomaže da brzo otkrijete i istražite sve incidente u vezi sa bezbednošću.

Na kraju, na tabli se koristi šifrovanje. Šifrovani su svi nadgledani diskovi na kojima su pokrenuti računari u oblaku, svi uskladišteni podaci su šifrovani u stanju mirovanja, a šifrovan je i sav mrežni saobraćaj ka računarima u oblaku i sa njih.

Windows 365 partnerima pruža nove mogućnosti za poslovanje

Windows 365 partnerima svih vrsta stvara nove mogućnosti za poslovanje u Microsoft ekosistemu kako bi mogli da pružaju nove utiske pri radu u operativnom sistemu Windows u oblaku.

Nezavisni proizvođači softvera mogu da nastave da prave Windows aplikacije, a sada mogu da ih pružaju u oblaku kako bi stigle do većeg broja korisnika. Windows 365 pruža i nove mogućnosti razvoja zahvaljujući tome što koristi API-je koji su dostupni partnerima i omogućava im da uvode sopstvene inovacije na tržište. Zapravo, pročitajte Tech Community blog koji ističe rešenja koja nezavisni proizvođači softvera kao što su Nerdio, UKG, Service Now i Net App danas najavljuju kao podršku različitim korisničkim scenarijima uz Windows 365.

Naši klijenti će potražiti integratore sistema i dobavljače upravljanih usluga kako bi im pomogli da na najbolji način iskoriste sve Windows proizvode uz dodatne usluge koje na tržište neprestano uvode naši partneri kao što su Accenture/Avanade, Atos, Crayon, Content and Cloud, Convergent, Coretek, DXC, Glueck & Kanja GAB, Insight i Netrix. Partneri kao što su Iconic IT LLC, MachineLogic LLC i Nitec Solutions već podržavaju Windows 365 i malim i srednjim preduzećima mogu da pomognu u vezi sa dodatnim uslugama. Proizvođači originalne opreme (OEM-ovi) dobijaju mogućnost da integrišu Windows 365 u svoj bogati portfolio usluga uz robusne funkcije i bezbedan hardver svojih uređaja.

Računar u oblaku predstavlja sledeći krupan korak za računarstvo u oblaku koji na snažan novi način povezuje Microsoft Cloud i lične uređaje. Uz najavu usluge Windows 365, pozivamo organizacije, zaposlene i partnere da iznova otkriju utiske pri radu u operativnom sistemu Windows i svoje uređaje i očekuju stvaranje novih scenarija za korisnike širom sveta.

Hibridni Windows za hibridni svet

Sa zadovoljstvom delimo ovaj novi način za korišćenje operativnog sistema Windows 10 ili Windows 11 (kada postane dostupan) zahvaljujući snazi oblaka na svim uređajima. Verujemo da će to organizacijama svih veličina pružiti snagu, jednostavnost i bezbednost koje su im potrebne kako bi odgovorile na promenljive potrebe radne snage prilikom prelaska na hibridni način poslovanja.

Windows 365 biće dostupan od 2. avgusta 2021. organizacijama svih veličina. U međuvremenu možete da saznate više o usluzi Windows 365.

Drago nam je što zajedno učestvujemo u ovome i jedva čekamo da saznamo sve o tome na koje nove načine ćete obavljati posao pomoću usluge Windows 365.

You may also like these articles

Image for: Windows contextual imagery of Gen Z female inside on Subway on PC

Microsoft Viva je sada dostupna svima kako bi vam pomogla da transformišete iskustvo hibridnog rada

Microsoft Viva je sada dostupna svima kako bi vam pomogla da transformišete iskustvo hibridnog rada

Image for: Contextual photography of adult female using Surface Pro 8 docked with Surface Headphones.

Microsoft Office – transformacija za hibridni svet

Microsoft Office – transformacija za hibridni svet

Image for: Coworkers with masks setting up a Microsoft Teams meeting in a conference room with their HP Elite Folio Notebooks.

Novosti u okruženju Microsoft 365 – kako svima omogućavamo napredovanje u novom svetu hibridnog rada

Novosti u okruženju Microsoft 365 – kako svima omogućavamo napredovanje u novom svetu hibridnog rada