Tri najvažnija detalja o skladištenju datoteka na mreži

Skladište u oblaku je postalo važan deo današnjeg poslovnog modela. U stvari, nedavna istraživanja pokazuju da više od polovine svih preduzeća smatra oblak ključnom komponentom uspeha –i ne plaše se da investiraju. Ta ista preduzeća izdvajaju za oblak 50 procenata ili više iz svog IT budžeta. Iako postoji mnogo različitih tipova opcija računarstva u oblaku, aplikacije saradnje koje pružaju skladištenje datoteka na mreži predstavlja jedan od najpopularnijih i pomaže da unapredite prenos datoteka, poruka, podataka, priloga, beleški itd. od radnika do radnika i od tima do tima.

Njihova ogromna popularnost nije iznenađenje s obzirom na to da skladištenje datoteka na mreži pruža neometan pristup popularnim alatkama koje se svakodnevno koriste za kreiranje, komunikaciju i saradnju sa PC/Mac, iOS, Android ili Windows uređaja. Prednosti su brojne i obuhvataju sledeće:

  1. Upravljanje dokumentima i deljenje dokumenata – Radite zajedno u realnom vremenu na više uređaja i pristupajte datotekama bilo kada, bilo gde na vebu – lako upravljanje, otpremanje i deljenje datoteka i sinhronizacija datoteka sa PC ili Mac računarom.
  2. Saradnja u realnom vremenu – Jednostavno deljenje dokumenata sa kolegama, klijentima i spoljnim partnerima i mogućnost zajedničkog rada pomoću poznatih aplikacija. Ovo takođe omogućava koautorstvo na istoj datoteci bez problema sa kreiranjem verzija.

Sedam načina za pametniji rad u oblaku

Radite na pametniji, a ne na teži način. Saznajte kako aplikacije produktivnosti u oblaku mogu da poboljšaju vašu komunikaciju, saradnju i unaprede procese.

Pročitajte besplatnu e-knjigu (na engleskom)
  1. Hostovanje produktivnih sastanaka na mreži – Na uređaju po vašem izboru pridružite se sastanku ili započnite sastanak dok koristite video, deljenje ekrana, snimanje i još mnogo toga da biste vodili sastanke koji daju rezultate. Prikažite učesnicima sve sa vašeg računara (od video zapisa do izvršnih prezentacija), kao da ste svi u istoj prostoriji. Većina takođe pruža pristup kompletnom zapisu celog sastanka.

A šta ćemo sa bezbednošću? Nema povratka uz deljenje datoteka na mreži koje je izuzetno važno oružje u arsenalu preduzeća pomaže u smanjenju troškova administracije i skladištenja i istovremeno poboljšava saradnju zaposlenih, fleksibilnost i produktivnost. Bilo da odaberete da koristite dobavljača usluga ili da čuvate podatke unutar preduzeća, uvek postoji rizik.

Dobra vest je da dobavljači usluga razumeju ove strahove i ulažu mnogo novca u jačanje mera bezbednosti – a preduzeća to uvek primećuju. U nedavnoj prošlosti, pitanja bezbednosti su bila glavna blokada za usvajanje oblaka i usluga skladištenja podataka od strane preduzeća. Kako oblak nastavlja da raste i da se razvija, te brige gube na važnosti. Nedavne ankete pokazuju da bezbednost pada na listi primarnih problema zahvaljujući novim ugrađenim bezbednosnim funkcijama kao što je šifrovanje datoteka i napredne opcije za sprečavanje gubitka podataka (DLP) koje vam pomažu da identifikujete, nadgledate i štitite osetljive informacije – kao i skladištenje u oblaku koje ispunjava globalne i specifične standarde usaglašenosti kao što su ISO 27001, HIPAA i mnogi drugi.

Od otvorene komunikacije do kanala saradnje sa radnim prostorima na mreži dizajniranim da održe povezanost timova i produktivnost, do pouzdane poslovne bezbednosti u oblaku koja se lako koristi i omogućava da držite konce u rukama kada je u pitanju privatnost podataka i usaglašenost – nepobitne su prednosti računarstva u oblaku i deljenje datoteka na mreži. Saznajte kako da iskoristite prednosti ovih poslovnih rešenja za svoje preduzeće i zaposlene, ali uz alatke koje će vam obezbediti zaštitu podataka.

<!–

Check out the latest Forbes report on the revolution in teaming. Is your organization millennial friendly, take the quiz!

–>

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Poslovna tehnologija

Sastanci na mreži: Uverite se da ste bezbedni

Pročitajte više
Poslovna tehnologija

Bezbedne uplate mobilnim uređajem, zaštićeni od hakera

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.