Tri načina na koji Power BI obezbeđuje uspeh prodajnom timu

Sa tržištem koje stalno raste i ogromnom količinom dostupnih podataka, zadatak prodajnog tima koji se odnosi na poznavanje baze klijenata može biti veoma težak. Mnoštvo informacija je svakodnevno u protoku. Sortiranje putem skupova podataka, unakrsnih tabela i desetina aplikacija može da ih uspori – ograničavajući time razvoj i uspeh preduzeća. Zapravo, 90% od prodavaca povezuje propuštene prilike sa nemogućnošću korišćenja svih dostupnih informacija.

Umesto da se fokusirate samo na seciranje podataka o klijentima ispred njih, prodavci bi trebalo da koriste vizuelizaciju podataka kako bi stekli uvide koji se ne vide na prvi pogled. Microsoft Power BI u usluzi Office 365 može pomoći tako što će omogućiti prodavcima da prikupljaju, objedine i vizuelizuju sve podatke na jednom mestu. Ova usluga je zasnovana na oblaku i kompatibilna je sa 59 različitih aplikacija, što pojednostavljuje proces.

Ovo su tri načina na koje vizuelizacija podataka može da transformiše proces prodaje:

  1. Trenutni izveštaji– preduzeća uvek pokušavaju da nađu nove načine za povećanje produktivnosti. Za prodajni tim, to može da znači ukidanje teških i dugotrajnih ručnih izveštaja i njihova zamena tehnološkim partnerom koji može da sortira podatke iz bezbroj izvora i stvori primenljive uvide. Izveštaji o kanalima i trendovi prodaje mogu biti napravljeni za nekoliko časova, minuta i ponekad sekundi – umesto nekoliko dana – ostavljajući vam mnogo dodatnog vremena za pregled i razvoj promišljenih strategija.

Oživite podatke

Saznajte kako da napravite bogate, zanimljive priče koje pružaju savršenu vizuelizaciju vaših podataka.

Preuzmite besplatnu e-knjigu (na engleskom)
  1. Deljenje podataka sa različitim sektorima– Da bi prodajni tim ostvario uspeh, i drugim sektorima vašeg preduzeća je neophodan analitički uspeh. Budući da Power BI podržava skoro 60 aplikacija, različiti sektori mogu da uvoze podatke koje su prikupili kako bi ih međusobno delili i omogućili detaljnije uvide. Na primer, kada prodajni tim ima mogućnost da vidi marketinške napore koji su imali uspeha, on može efikasnije da prilagodi svoje strategije.
  2. Upravljanje kvotama– Na tržištu koje se stalno menja, postavljanje realnih kvota je pravi izazov, naročito kada uspeh prodaje zavisi od faktora kao što su region, mesec i klijent. Power BI uklanja problem tako što prikuplja prošle i trenutne podatke – na jednom mestu – tako da možete da postavite dostižne ciljeve za budućnost.

Prodajni tim već zna kako se sklapa ugovor. Omogućite mu brži rad sa uvidima pomoću vizuelizacije podataka.

<!–

For more tips on using data visualization to drive sales and increase performance, check out our latest e-book, “4 Ways Data Visualizations Can Transform Sales” and learn more about the opportunities Office 365 and Power BI presents for your sales team. And watch the “Management in Motion: Building an Energized Workforce” episode of Modern Workplace, where we feature a hands-on demo of Power BI.

–>

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
COVID-19

Pet aplikacija za rad kod kuće koje su vam potrebne da transformišete malo preduzeće

Pročitajte više
Poslovna tehnologija

Pojednostavljivanje radnog dana pomoću grupnih video poziva

Pročitajte više
Poslovna tehnologija

Kako deljenje ekrana može da poboljša sastanke na mreži

Pročitajte više
Poslovna tehnologija

Kako da koristite veštačku inteligenciju za malo preduzeće

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.