5 obaveznih dodataka koji su potrebni za grupno ćaskanje na poslu

Nema sumnje da je grupno ćaskanje transformisalo način na koji radimo. Više ne moramo zakazujemo sastanke uživo ili konferencijske pozive da bismo dobili trenutne odgovore na pitanja, preneli informacije ili razmenili ideje. Umesto toga, sve to možemo da uradimo putem timskog ćaskanja koje svako može da vidi i u kojem svako može da odgovori u realnom vremenu.

U ovom trenutku, većina organizacija ima neku vrstu aplikacije za grupno ćaskanje, ali ako vi koristite vašu samo sa razgovor sa kolegama o radu na projektu (ili o svojim planovima za ručak), propuštate neke odlične funkcije koje vam mogu pomoći da budete produktivniji i imate smislenije interakcije – bilo da ste u istoj kancelariji ili rasuti širom sveta.

Da biste na bolji način iskoristili sledeće grupno ćaskanje, potražite uslugu koja vam daje pristup širokom opsegu funkcija ili dodataka, uključujući sledeće:

  • Saradnja na datotekama: Neke alatke za ćaskanje vam omogućavaju da zaista otvorite datoteke i radite na njima sa drugima u realnom vremenu. Ova korisna funkcija vam pomaže da budete sigurni da su sve ideje, promene i ispravke obuhvaćene i ona svakome u timu daje mogućnost da pregleda dokumente i odobri ih u pokretu. Naravno, ako nekome bude potrebno više vremena, ta osoba može da preuzme datoteku, unese izmene ili komentare, a zatim je kasnije ponovo otpremi u ćaskanje. Na taj način, celokupna komunikacija o datoteci nalazi se na jednom mestu.
  • Pristup aplikacijama: U sve većoj meri, aplikacije postaju ono što koristimo za rad sa projektima u kancelariji i u pokretu, pa ima smisla odabrati aplikaciju za grupno ćaskanje koja se takođe integriše sa drugim aplikacijama na koje se oslanjate. Na primer, ako koristite aplikaciju spremišta ili biblioteke datoteka, koja vam omogućava da uskladištite i organizujete sve dokumente, slike, video i zvučne datoteke za projekat na jednom mestu, odaberite uslugu grupnog ćaskanja koja vam omogućava da toj aplikaciji pristupate direktno iz ćaskanja. Uz mogućnost prikazivanja dokumenata u prozoru ćaskanja, o njima ćete moći lakše da diskutujete.
  • Istorija ćaskanja: Aplikacije za timsko ćaskanje koje vam omogućavaju da prikažete celokupnu istoriju ćaskanja olakšavaju evidentiranje beležaka sa sastanka, zahteva za dokumente ili promena datoteke, kao i da uopšteno pregledate ko je kakav doprinos dao u razgovoru. Na taj način, ako je nekome u diskusiji potrebno pojašnjenje, može ga dobiti samo jednim klikom. A ako neki članovi tima nisu mogli da stignu na sastanak, sve što treba da urade jeste da pregledaju istoriju ćaskanja da bi bili u toku.
  • Grupno pozivanje: Za trenutke kada vam je važno da razgovarate sa učesnicima u ćaskanju i da ih vidite uživo (a ne da vidite samo njihove radne površine ili dokumente), potražite aplikaciju za grupno ćaskanje koja se integriše sa vašom omiljenom aplikacijom za video ćaskanje. Na taj način, svi možete da se ubacite u poziv direktno iz grupnog ćaskanja.
  • Planer sastanaka: Menadžerima projekata ili bilo kome ko treba da planira sastanke, pristup aplikaciji planera sastanaka može da olakša planiranje ćaskanja, poziva i sastanaka uživo. Uz mogućnost prikazivanja svih kalendara tima na jednoj lokaciji, bilo da ste u ćaskanju uživo ili ne, planiranje pratećih diskusija je olakšano.

Aplikacije za timsko ćaskanje omogućavaju vam da se povežete sa ljudima sa kojima sarađujete – bilo da su oni u istoj zgradi ili udaljeni preko pola sveta. A uz mogućnost korišćenja ugrađenih funkcija kao što je saradnja na dokumentima, plus vaše pouzdane aplikacije kao što su usluge grupnog pozivanja, one mogu postati još korisnije. Samo pažljivo birajte aplikaciju za grupno ćaskanje – i odlučite se za neku koju nudi preduzeće sa dokazanom istorijom i posvećenošću budućnosti. Na kraju krajeva, verovatno ne želite da svake godine timu uvodite novu aplikaciju za ćaskanje, pa se zato postarajte da odaberete neku koju nećete menjati.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Business Tips

Neuobičajena saradnja: Novi načini za zajednički rad udaljenih timova

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.