Pet načina na koje ankete mogu da povećaju angažovanje na sastancima na mreži

Sastanci na mreži pružali su ključnu vezu za timove tokom prošle godine. Međutim, provođenje celog dana na mreži postalo je monotono za mnoge zaposlene. Ankete na mreži su jednostavan način da ponovo angažujete zaposlene i vršite interakciju sa njima tokom sastanaka i događaja i prikupite vredne povratne informacije kako biste razvijali poslovanje. Mnoštvo besplatnih anketa na mreži dostupne su za neometano korišćenje sa popularnim poslovnim rešenjima, uključujući video konferencije i Microsoft 365 proizvode. Na većinu ovih alatki za anketiranje ostvarite sledeće savete:

1. Uspostavite jednostavne, jasne ciljeve za ankete na mreži.

Ankete u realnom vremenu mogu da se koriste za planiranje događaja, započinjanje razgovora ili raspršenje monotonosti duge prezentacije. Pre nego što napišete pitanja ankete, znate šta želite da postignete. Na primer:

 • Dobijanje trenutnih povratnih informacija o velikoj objavi.
 • Identifikujte teme koje treba pokrivati na budućim sastancima.
 • “Raskinete led” tokom društvenog časa.

2. Pišite pitanja na koja će publika moći da odgovori na javnom prostoru.

Podaci ankete na mreži vredni su samo ako zaposleni naočitko odgovore. Pratite ove savete za pisanje anketa višeg kvaliteta u koje će učesnici želeti da učestvuju:

 • Razmotrite anonimno pravljenje osetljivih tema za ankete.
 • Pišite jasna, sažeta pitanja.
 • Koristite jezik koji se poštuje i nenaslanički.

Neke alatke za anketiranje na mreži nude otvorenu opciju koja prikazuje odgovore učesnika u word oblaku. To vam pomaže da procenite odgovor publike na objavu i kreirate “levkasti” za interni razgovor.

Trebalo bi da planirate i kada će se svaka anketa pojaviti tokom sastanka, koliko će dugo biti dostupna i kada ćete deliti rezultate. Saveti obuhvataju:

 • Dizajniranje pojedinca za objavljivanje, upravljanje anketama i zatvaranje.
 • Identifikovanje kada bi svako pitanje ankete trebalo da se pojavi tokom događaja.
 • Postavljanje društvenih pitanja tokom prekida u podstiči razgovor.

3. Pokrenite praksuna svojoj platformi sastanka pre stvarnog događaja.

besplatne alatke za anketiranje na mreži nude različite stepene kvaliteta i lakoće upotrebe. Izvršite “probu” ankete da biste se uverili da je alatka za anketiranje kompatibilna sa postojećim softverom za virtuelne sastanke i da je izvršava na vaše zadovoljstvo. Kriterijumi procene bi trebalo da uključuju:

 • Da li je bilo lako pripremiti, pokrenuti i zatvoriti anketu u pravo vreme?
 • Da li je došlo do kašnjenja između objavljivanja ankete i gledanja na strani prikazivača?
 • Da li je anketa bila nametljiva ili odvlači pažnju sa primarnog sadržaja?
 • Da li je celokupan utisak pri radu sa anketama omgao probnu publiku?
 • Da li su rezultati bili precizni?

4. Delite rezultate ankete u realnom vremenu sa učesnicima.

Ljudi su prirodno zainteresovani i žele da vide da li se njihovo mišljenje podudara sa većinom. Delite rezultate ankete tokom sastanaka da biste podstakli učešće u kasnijim anketama i pružili kratak prekid tokom duže diskusije. Trenutno deljenje rezultata pokazuje i da slušate šta zaposleni imaju da kažu.

Kako da odgovorite na anketu tokom virtuelnog sastanka.

 

5. Koristite rezultate da biste identifikovali oblasti za rast i/ili poboljšanje.

Ankete na mreži su korisne samo ako učenje konvertujete u radnje. Poslušajte podatke i potražite trendove koji pokazuju šta ide dobro, kao i oblasti za poboljšanje. Zatim formulišite plan za korišćenje povratnih informacija o zaposlenom. Pozitivni unos može da podstakne ideje za nagrada za zaposlene, timske događaje ili buduće poslovne strategije. Rezultati takođe mogu da pruže putopis za poboljšanje iskustva zaposlenih, što za uz to može da pomogne u stopama zadržavanja.

Zaključak

Koristite različite za anketiranje na mreži da biste prikupili vredne uvide od članova tima. Pre ankete iskoristite vreme za identifikovanje ciljeva, razvijanje odgovarajućih pitanja ankete i isprobajte rešenje za anketu pre nego što ga koristite u formalnoj postavki. Ulaganje vremena unapred može dugoroko da se pretvori u velike pogodnosti za vaše preduzeće.

Nabavite Microsoft Teams besplatno

Tako je, besplatno. Odnosno 0 USD. Radite zajedno sa funkcijama kao što su ćaskanje, deljenje datoteka i video pozivi.

Besplatno počnite s radom

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Produktivnost

Pet načina za integrisane aplikacije kalendara na mreži povećavaju produktivnost

Pročitajte više
Produktivnost

Učinite sastanke zanimljivijim uz digitalne bele table

Pročitajte više
Produktivnost

5 načina za saradnju udaljenih radnika

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.