5 načina da grupna ćaskanja učinite najboljim mestom na poslu

Bilo da vaši timovi daljinski rade, daljinski sarađuju ili jednostavno rade u otvorenim kancelarijama, poslovni softver i aplikacije za ćaskanje predstavljaju najnovije neizostavne stavke na radnom mestu. Uz mogućnost objedinjavanja nekoliko različitih alatki za saradnju u jednu aplikaciju za veb, računare i mobilne uređaje – nije ni čudo što njihova popularnost sve više raste. Zapravo, prema nedavnom istraživanju, usvajanje aplikacija za timsko ćaskanje drastično se povećalo u prošloj godini, sa 2,4% na neverovatnih 33,3%. Bilo da ste mala, srednja ili velika organizacija, timsko ćaskanje predstavlja alatku koju ne bi trebalo da zanemarite. Sledi pet načina da grupna ćaskanja učinite najboljim mestom na poslu, uz niz rešenja koja štede vreme i novac, uključujući:

  1. Sređivanje nepotrebnih e-poruka. Ako vam je prijemno sanduče pretrpano, razumećete da nepotrebne e-poruke predstavljaju veliki problem za današnje radnike. Zato ne treba da čudi što je 22% (više od jedne petine) anketiranih profesionalaca otkrilo da im je polovina ili više poslovnih e-poruka koje primaju potpuno nebitno. Još gore, 11% (više od jedne u 10) njih je prijavilo da je čak 75% ili više od prijemnog sandučeta pretrpano nepotrebnim e-porukama. To u velikoj meri crpi vreme i resurse. Prava rešenja za ćaskanje u kancelariji omogućavaju vam da kreirate različite kanale za ćaskanje za svaki tim na osnovu tokova posla ili tema – što je savršeno za ciljano ćaskanje jedan-na-jedan, razmenu poruka i ad-hoc razgovore.

Šest najčešćih tipova daljinskih radnika

Zaposleni koji rade daljinski imaju različite potrebe – saznajte kako da im pružite podršku

Preuzmite besplatnu e-knjigu (na engleskom)
  1. Kreiranje pouzdanog čvorišta za timski rad. Mogućnost izgradnje funkcionalnih radnih prostora tima ne samo da smanjuje pretrpanost prijemnih sandučića, ona takođe znači da možete da okupite sve odgovarajuće ljude radi brzog pristupa ključnim dokumentima i alatkama, istraživanja podataka i dobijanja ispravki iz aplikacija koje vaši timovi svakodnevno koriste. Takođe možete da prilagodite obaveštenja kako ne biste propustili neku važnu aktivnost i informacije. Sada su sav sadržaj, alatke, ljudi i razgovori dostupni u odgovarajućem radnom prostoru tima. Obavezno odaberite rešenje za timsko ćaskanje koje vam pruža ugrađen pristup popularnim alatkama kao što su SharePoint, OneNote i Skype za posao, koji mogu pretvoriti brzo ćaskanje u trenutni razgovor licem-u-lice.
  2. Mogućnost davanja karaktera radnom danu. Da li ste znali da kada vidimo smeška na mreži, to stimuliše neke delove mozga koji su slični onima koje pokreće pravo ljudsko lice? Timovi treba da imaju mogućnost da dodaju malo zabave i ljudskosti u digitalne razgovore u okviru grupnog ćaskanja – ne samo pomoću emoji emotikona – već i pomoću nalepnica, GIF-ova i još mnogo toga. Da biste ostavili lični pečat, obavezno odaberite alatku za izradu mimika/makroa koja vam omogućava da izaberete sliku, a zatim je prilagodite postavljanjem teksta preko nje – da biste je zaista učinili svojom.
  3. Saradnja bez žrtvovanja bezbednosti. Kada odaberete poslovno rešenje za ćaskanje, obavezno odaberite neko koje ima najbolje funkcije poslovne bezbednosti i usaglašenosti, uključujući e-otkrivanje i pravnu zadršku za kanale, ćaskanje i datoteke, plus šifrovanje podataka u svakom trenutku (u stanju mirovanja i tokom prenosa), kao i višestruku potvrdu identiteta radi poboljšanja zaštite identiteta.
  4. Pronađite integrisani centar za ćaskanje potpuno besplatno. Pronalaženje rešenja koje je već uključeno u vaše Microsoft Office iskustvo predstavlja povoljan i pametan način da isprobate poslovno ćaskanje. Na primer, Microsoft Teams je radni prostor zasnovan na ćaskanju u usluzi Office 365 koji čuva sav vaš sadržaj, alatke, ljude i razgovore na jednom mestu. Najbolje od svega, on je uključen potpuno besplatno uz Office 365 Business Essentials, Business Premium, Enterprise E1, E3 i E5 planove, što vam olakšava da ga isprobate. Microsoft Teams radi u operativnim sistemima Windows, Mac, Android, iOS i na veb platformama. Teams podržava veb klijent u pregledačima Microsoft Edge 12+, Internet Explorer 11+, Firefox 47.0+ i Chrome 51.0+.

Kreirajte pouzdanu kancelariju odmah! Istražite Microsoft Teams, kao i Office 365 i otkrijte kako možete da radite bolje bilo gde, bilo kad, na bilo kom uređaju.

<!–


Related content:

Are you ready for GDPR? Check out the Modern Workplace webinar, Bridging the Generation Gap

–>

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Poslovni saveti

Da li ste spremni na poslovni razvoj uz daljinski rad?

Pročitajte više
COVID-19

Neuobičajena saradnja: Novi načini za zajednički rad udaljenih timova

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.