Osnovni saveti za zaštitu podataka klijenata

Kako se povećava broj curenja podataka, sada je više nego ikada važno da sva preduzeća preduzmu korake na zaštiti podataka klijenata. Proaktivni pristup je uvek poželjniji od reagovanja na katastrofu koja se mogla izbeći, a to može da dovede do gubitka ugleda, klijenata i novca za firmu.

Saznajte kako da zaštitite informacije klijenata pomoću nekoliko pravih saveta da bi vaši klijenti bili zadovoljni a poslovanje bezbedno.

Šta posedujete i gde je to smešteno

Jedna od prvih stvari koje želite da uradite je da napravite inventar. Koje podatke klijenata posedujete? Brojeve kreditnih kartica? Brojeve ličnih karata?

Osim toga, treba da znate gde su uskladišteni svi osetljivi i lični podaci, kao i kako se skladište. Mogu da se nalaze na mobilnim telefonima, fleš diskovima, tabletima, računarima ili serverima. Organizujte sve prema tipu i lokaciji, vodeći računa da se sve ažurira na odgovarajući način.

Ne zaboravite osnove

Pre nego što uložite mnogo novca na bezbednosni softver, krenite od osnova. Instalirajte antivirusni i bezbednosni softver na svim računarima i uređajima kompanije i pobrinite se da uvek bude ažuran.

Budući da sigurno dobijate e-poruke od novih ljudi svakog dana, budite oprezni kada ih otvarate. Kao što možda pratite Kardašijane, treba da pratite najnovije bezbednosne rizike, trendove u vezi sa virusima i malverom.

Uključite svoje zaposlene

Ako znate kako da zaštite podatke klijenata, to vam neće mnogo pomoći ako vaši zaposleni sami postanu izloženi. Prenesite ono što ste naučili na vaše zaposlene, kako bi oni mogli da urade svoj deo i pomognu vam da očuvate bezbednost osetljivih informacija.

Održavajte redovne sastanke u vezi sa koracima koje svako može da preduzme, najnovijim merama bezbednosti koje primenjujete i kako se one koriste. Da bi došlo do curenja, potrebna je samo jedna slaba karika.

Čuvajte samo ono što je neophodno

Tokom godina rada preduzeća, verovatno ćete prikupiti mnoštvo informacija od klijenata. Prođite kroz sve da biste utvrdili koji podaci su važni, a koji suvišni. Nemojte čuvati ništa što nije neophodno i nemojte takve podatke ni prikupljati.

Zapamtite, imate obavezu da zaštitite sve osetljive i privatne podatke koje imate. Osim toga, pobrinite se da podatke, kao što su broj lične karte i kreditne kartice, koristite u zakonite i obavezne svrhe.

Ograničite zaposlenima pristup podacima

Nemojte da vaša kompanija podseća na scenu iz horor filma u kome poziv stiže iz unutrašnjosti kuće. U prevodu: vaši zaposleni treba da imaju pristup samo onim podacima klijenata koji su im potrebni da bi obavili posao. Ako imate malo preduzeće sa samo nekoliko zaposlenih, ovo je posebno važan savet.

Pregledajte radne obaveze zaposlenih i uporedite ih sa informacijama o klijentima koje su im potrebno sa njihovo obavljanje. Ne biste želeli da jedan od vaših zaposlenih bude baš onaj kriminalac od koga pokušavate da zaštitite svoje preduzeće.

Razmislite o korišćenju namenskog servera

Ako ste vlasnik malog preduzeća, možda koristite deljeni server da biste uštedeli novac. Iako je razumljivo, to je i rizično. Ne znate ko sve ima pristup tom serveru ili tipu informacija koje su uskladištene i vidljive na njemu.

Iznad svega, nemojte dozvoliti da obaveza ili bezbednosni rizik nekog drugog postanu vaši. Namenski server smanjuje rizik i čini vas spokojnijim. Znajte da zbog toga vredi uložiti dodatna sredstva.

Uništite osetljiva fizička dokumenta

Možda to niste znali, ali dužni ste po zakonu da propisno odložite sve informacije klijenata i zaposlenih koje se koriste u komercijalne svrhe. Postupanje u skladu sa tim znači da treba da spalite ili rezanjem uništite osetljive fizičke dokumente. Treba da znate koliko dugo ste dužni da čuvate neophodnu poslovnu dokumentaciju i pobrinite se da je uništite kada vam više ne bude potrebna.

Slično tome, ovo se primenjuje i na digitalnu arhivu. Imajte na umu: time što ste pritisnuli „Izbriši“ ne znači da ste potpuno izbrisali datoteke sa računara. Pored pražnjenja korpe za otpatke (Windows) ili fascikle za otpad (Mac), postoje softverski programi za brisanje koji digitalno uništavaju osetljive datoteke sa računara preduzeća i čvrstih diskova. Obavezno ih koristite u te svrhe.

Ne zaboravite na fizičku bezbednost

Zamislite nepriliku da kupite najsofisticiraniji program za digitalnu bezbednost a da kroz nezaključana vrata ušeta lopov i ukrade računar ili čvrsti disk. Čak iako kriminalac ne može da pristupi informacijama, ipak ostaje činjenica da su podaci u pogrešnim rukama. I ne možete znati da li će ili kada neko eventualno moći da pristupi tim uskladištenim informacijama.

Težite fizičkoj sigurnosti, kao što su kupovina kvalitetnih kablova i brava, čuvanje osetljivih datoteka i dokumenata u zaključanoj prostoriji i pobrinite se da se zaposleni odjavljuju sa računara. Osim toga, postavite kontrolu pristupa fizičkim prostorijama, da biste znali ko ima pristup određenim mestima i informacijama. Čak i ako radite od kuće, dodatna bezbednost preduzeća nikada nije loša ideja.

U idealnom slučaju, treba značajno da smanjite izloženost tako što ćete naučiti kako da zaštitite informacije klijenata.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.