Šta je glavna knjiga u računovodstvu i zašto vam treba?

Dobro pripremljena glavna knjiga može da vam pruži važan uvid u finansijsko stanje malog preduzeća. Pročitajte u nastavku koje su osnove ovog finansijskog dokumenta i kako utiče na malo preduzeće.

Šta je glavna knjiga?

Da li ste nekad čuli za „knjigovodstvo“? Odnosi se na ažuriranje glavne računovodstvene knjige. Glavna knjiga je evidencija svih finansijskih transakcija do kojih dođe tokom poslovanja preduzeća.

Transakcije u glavnoj knjizi se organizuju prema tipu računa glavne knjige. Tu spadaju računi za sredstva preduzeća, obaveze, prihod, troškove i kapital vlasnika.

Kako funkcioniše glavna knjiga?

Kako dolazi do dnevnih transakcija u preduzeću, možete da ih rezimirate i evidentirate u dnevniku glavne knjige ili knjigovodstvenom dnevniku. Te transakcije treba da periodično prebacujete na odgovarajući račun glavne knjige.

Recimo da kao metod koristite dvojno knjigovodstvo, pri čemu se svaki unos u glavnoj knjizi navodi kao dugovanje i potraživanje u dve zasebne kolone. Vi ili vaš računovođa pripremate izveštaj svih računa dugovanja i potraživanja i njihovih bilansa. Ovaj izveštaj se naziva probni bilans.

Kada ukupni iznosi računa dugovanja i potraživanja budu jednaki, uskladili ste glavnu knjigu, odnosno „bilans“. Ako ukupni iznosi računa nisu jednaki, grešku možete da potražite u glavnoj knjizi ili u dnevniku gde je transakcija prvobitno evidentirana.

Ranije je priprema glavne knjige bila mukotrpan postupak. Međutim, moderan softver za računovodstvo pojednostavljuje ovaj zadatak, čak i novim vlasnicima malih preduzeća koji nemaju iskustvo u računovodstvu.

Ovaj sofisticirani softver vam omogućava da svaku transakciju unosite samo jednom, čak i kad koristite metod dvojnog knjigovodstva. Može i da vam kaže da li ste transakciju uneli na pogrešan tip računa.

Zašto vam treba glavna knjiga?

Ukupni iznosi računa iz glavne knjige nisu korisni samo za bilansiranje knjiga, već i za pripremu glavnih finansijskih izveštaja, uključujući bilans stanja i bilans uspeha.

Zato pripremom glavne knjige možete da pratite dobit, gubitak i opšte finansijsko stanje malog preduzeća. Vođenje precizne evidencije o transakcijama preduzeća može da bude dvostruko korisno u vreme obračuna poreza jer pruža precizan i pregledan prikaz prihoda i troškova. Umesto da tražite račune i stare izvode kreditne kartice, evidenciju transakcije možete da pronađete skoro odmah.

Ažurna tabela računa vam omogućava i da uočite neuobičajene transakcije pre nego što postanu ozbiljniji problem. Vlasnici malih preduzeća mogu da imaju od nekoliko do nekoliko stotina ili više transakcija dnevno. Na primer, bez evidencije možda ne biste primetili da vam je naplaćen mali iznos za stavku koju ne prepoznajete.

Druga velika prednost glavne knjige je to što evidentira stvarni prihod i troškove, a ne predviđene vrednosti. Zbog preciznog prikaza finansijskog stanja preduzeća glavna knjiga je korisnija za kontrolu troškova od uvida samo u budžet.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Manage my business

Kako da kreirate finansijski budžet za malo preduzeće

Pročitajte više
Manage my business

5 skupih grešaka koje treba izbeći kada razvijate preduzeće

Pročitajte više
Manage my business

Zašto su računovodstvo i finansije važni za mala preduzeća

Pročitajte više
Manage my business

Kako da najbolje iskoristite poslovne anđele

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.